Kun Suomen hallitus on yhden ministerin intohimojen panttivankina (juttukommentit)

 • 1 / 7
 • JiiKoo
 • 24.9.2018 15:48
Sipilältä todella huonoa johtamista, että antaa ministerinsä sekoilla omien haihattelujensa pohjalta ja vielä puolustelee häntä jsekä samaan aikaan painostaa muita kumppaneita äänestämään ryhmäkurin mukaisesti. Jos on kyse henkilökohtaisesta vakaumuksesta, silloin kansanedustajatkin tulisi saada äänestää oman tunnon mukaisesti. Soini on monessa muussakin asiassa äärikonservatiivinen kehityksen jarru.
 • 2 / 7
 • human
 • 29.9.2018 21:59
Kyllä se vaan erityisesti Soinille hyvää tekisi innostua trans-laista:
http://1.bp.blogspot.com/-g2_H3agOWAk/TbxZP3jkwDI/AAAAAAAACww/tjawMTilYQU/s1600/%25C3%25B6x95.jpg
Soini vaan tapittaa niitä paavali-pirulaisen julistamia transsukupuolisuus-fobioita hölynpölyperusteluinaan. paavali-pirulainenhan tuomitsee satukirjassa pitkähiuksiset miehet ja lyhythiuksiset naiset luonnottomina eli oli heitäkin bongannut välimerellisistä ympyröistä.

Mikähän mahtaa olla nykyisen uskonnollisen oikeusminiserin, Antti Häkkäsen (kok) kanta asiaan, sillä vaalikoneissahan hän ainakin taannoin vastusti yhdenvertaista avioliittolakiakin ja toi esille varsin konservatiiviskristillistä suuntautumistaan.

Noin sitten yleisemmin translakiuudistuksella on se haaste, ettei se ole niin ihan täysin puuttuvien oikeuksien ajamista, kuin esim. samaa sukupuolta olevilla ollut täydellinen avioliittokielto oli. Vaan translakiuudistushanke on enempi translain viilaamista kyseiselle kansanryhmälle olemassaolevaa trans-lakia mieleisemmäksi.
Joten sitä ei ehkä tuo huomioiden mielletä hallituspiireissä niin perustavaa laatua olevaksi muutostarveasiaksi.
 • 3 / 7
 • jnsto
 • 30.9.2018 13:03
Jutun väliotsikko kysyy, miten yhden ministerin agenda voi hallita koko kabinetin toimintaa. Yksi keskeisistä syistä on se, että keskustapuolueen vanhoillisten piirien ohella kokoomuksessa Soinin vastustamia arvokysymyksiä ei pidetä keskeisinä. Kokoomuksella välkkyvät edessä uskomattoman saavutuksen virvatulet: Suomen hyvinvointivaltiojärjestelmästä tehdään puolueen taustaryhmille lähes riskitön bisneskone. Hanke voi vielä kaatua muihin syihin, mutta sen kaatamista Soinin rankaisemiseen eivät puolueen taustaryhmät antaisi kokoomukselle anteeksi.
Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin liittyviä kysymyksiä ei ole toistaiseksi pidetty myönteisessä mielessä keskeisenä kaiketi kertaakaan. Näin eduskuntapuolueissa aivan laidasta laitaan. Epäkeskeisyys ei ole ollut "vanhoillisten piirien" yksinoikeus. Uhratuiksi on hlbti-vähemmistöjen yhdenvertaisuus joutunut maailman sivu, kun hallituspaikka on houkuttanut.

Olkoon esimerkkinä vuosi 2011, avioliittolaki ja sixpack-hallitus (kok, sdp, rkp, vas, vihr ja kd). Noista jokainen allekirjoitti hallitusohjelman, jossa samaa sukupuolta olevien oikeus avioliittoon ei ollut hoidettavien kysymysten listalla. Ontolta kuuluu joidenkin tarjoama selitys siitä, että hanketta olisi ollut tarkoitus edistää hallitusohjelman ulkopuolella - ja sitten osoitettiin syyttävällä sormella heitä, jotka eivät lopulta tähän varjohallitus-henkiseen menettelyyn lähteneet.

Käytännössä hlbti-vähemmistöihin liittyvät arvokysymykset ovat viime vuosina näyttäytyneet hallitusyhteistyön suhteen keskeisinä vain kristillisdemokraateille ja sille ryhmälle, jossa Timo Soini kulloinkin vaikuttaa.

Avioliittokysymyshän lutviutui loputa uutuuden, kansalaisaloitteen avulla.
 • 5 / 7
 • Havainnoija
 • 11.10.2018 18:20
Soinin aborttikohkaamiseen liittyvää

Kyselytutkimustulos: 97 % suomalaisista hyväksyy abortin

Tulosten mukaan 71 % hyväksyy abortin varauksetta, 24 % ”tietyin reunaehdoin” ja vain kolme prosenttia ei hyväksy lainkaan. Kristillisdemokraatteja ja perussuomalaisia äänestävät vastustavat tietenkin eniten. Väliotsikossa mainitaan työttömät, jotka muka vastustavat kovasti aborttia, mutta tekstissä sitten kerrotaan, että ”työssäkäyvistä hieman suurempi osa hyväksyy abortin työttömiin verrattuna” eli eroa tuskin on, koska otanta oli pieni ja se tuskin sisältää niin paljon työttömiä, että otsikon johtopäätöstä voisi vetää.

https://yle.fi/uutiset/3-10438276
------
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos: Raskaudenkeskeytykset 2017
https://thl.fi/fi/tilastot-ja-data/tilastot-aiheittain/seksuaali-ja-lisaantymisterveys/raskaudenkeskeytykset/raskaudenkeskeytykset
No nyt se Sipilän hallitus sitten kaatuu. Tosin vain reilu kuukausi ennen vaaleja, joten hallitus jatkaa toimitusministeriönä yli ihan normaalisti pidettävien vaalien. Sipilä sai vielä teatterinsa, tosin tämä voi kaivaa keskustan kuoppaa entistä syvemmäksi.