Europride 2018 Stockholm -tapahtuma huipentui Tukholmassa lauantai-iltapäivänä kulkueeseen (juttukommentit)

  • 1 / 2
  • Kolmoisritti
  • 6.8.2018 13:38
Tämä on tällaista pintaa. Todellisia rakenteellisia muutoksia on vaikea saada aikaiseksi. Olin kuuntelemassa yhden puolueen keskustelutilaisuutta, missä otettiin esille paljon ongelmia. Mitään ei ole oikeasti saatu aikaiseksi. Työpaikat edelleen homofobisia, transseksuaalien leikkauksiin 4 v jonot jne jne. Ei Ruotsi ole yhtään sen enempään edistyksellinen, vaikka on pride festivaali. Jengi menee uteliaisuuttaan töllöttämään.
Ongelma on, että me emme saa rahaa muutoksen tekemiseen. Rahahanat ovat kiinni. Sitten on tämä ns. sulauttaminen, joka ei toteudu käytännössä: ollaan muka yhdenvertaisia, mutta ei käytännön teoissa. Sertifikaatit ovat työpaikoilla, mutta niitä ei seurata millään lailla toteutuvatko tai mitata niitä. Yritys tai työpaikka voi kieltää henkilökunnan tutkimisen, millä estetään homofobian paljastaminen. Tutkimukseen ei tule rahaa.
Jos sertifikaatin myöntäjä ei ole sertifikaatin ehtoihin kirjannut lupaa tutkia henkilökuntaa (tietysti vain henkilökuntaan kuuluvan yksilöllisen suostumuksen kautta), niin sertifikaatin myöntäjä on tehnyt virheen.

Työtä on yhdenvertaisuuskysymyksissä vielä tehtävänä, paljon. On homokielteisiä asenteita työpaikoilla, kouluissa, harrastustoiminnassa ja monissa muissakin paikoissa. Terveydenhuollon palvelut ovat hinnakkaita, eikä resursseja loputtomasti ole. Sen sijaan jos väittää, että "mitään ei ole oikeasti saatu aikaiseksi", niin silloin on kyse (poliittisesti) tarkoitushakuisesta virheellisen tiedon levittämisestä.