Yle-Ukkolan levy pyörii jälleen

Olipa mukava aloitus jo valmiiksi stressaavalle työpäivälle, kun uutisia selatessa osui silmään valtakunnan johtavan mielipiteensuojelijan, Ylen Sanna Ukkolan, uusin kolumni. Tunnette varmaan Ukkolan kaavan. Nimet, päivämäärät ja "somekohut" vaihtuvat, mutta sapluuna on sama kolumnista toiseen. Ukkola on toimittaja, jolla on vähän sanottavaa, mutta paljon toistettavaa.

Jotkut ihan fiksunoloiset heterot olivat olleet Eri Mieltä™ homoista ja homojen asioista ja eräskin ihan eheytysmieltä, mutta ei mitenkään rumasti tai pahasti ollenkaan, vaan täysin asiallisesti, ja siitä huolimatta olivat suvaitsevat tviitanneet Tviitterissä tosi pahasti ja olleet eri kuin Eri Mieltä™ tahallaan. Somekohu oli valmis! Mutta voi hyvänen aika, eikö hetero saa sanoa enää mitään, vaikka on siistit käytöstavat, hiukset jakauksella ja kello ranteessa? Kaameaa bolshevistista mielipidevainoa! Sanotaan vastaan, eikä edes hymyillä tai nyökytellä kauniisti ja sopuisasti laillisille eheytysmielipiteille. Ei olla avoimen keskustelevasti samaa kuin Eri Mieltä™ heteron kanssa, vaan kaivaudutaan omaan poteroon ja ollaan suvaitsemattomasti eri kuin samaa mieltä! Niin että kyllä epäasiallista kerta kaikkiaan ja herranjeesus sentään minkälaista.
Ukkola näissä ulostuloissaan venyttelee toimittajuuden rajoja ja toimii mielellään "mediapersoonana". Sitten kun "mediapersoonan" ominaisuudessaan tämä saa rakenneltua vastakkainasettelun kohuineen, ja Ukkolan toimintaan kohdistuu rajuakin kritiikkiä, niin tämä toimittajuuteensa vedoten sitten uhriutuu.