TV-vinkki vapunpäivälle: Tuntematon vihollinen kertoo aids-epidemian alkuvaiheista 1980-luvun New Yorkissa (juttukommentit)

Hyvä leffa, kannattaa katsoa.

Valottaa hyvin sitä miten paikallinen pieni epidemia muuttui maailmanlaajuiseksi pandemiaksi juurikin 80-luvun Reaganin Jenkkilän homovihamielisen ilmaston johdosta. Apua ei annettu, asiaa ei tutkittu kun "ei koske heteroja" ja yhteiskunnallinen viha eristi potilaat, karkotti tutkimuksiin hakeutuvat ja käynnisti vastareaktion homoliikkeessä.

Ilman homo- jaa transvihaa, HIV olisi todennäköisesti nykyään vain afrikkalainen ongelma.
  • 2 / 3
  • Public eye
  • 1.5.2018 20:56
Tuskinpa olisi jäänyt afrikkalaiseksi ongelmaksi, siitä olisivat viimeistään kaikista varotoimista piittaamattomat Afrikassa matkailevat eurooppalaiset,
amerikkalaiset ja aasialaiset heteromiehet pitäneet huolen. - Varsinkin jos viruksen olisi annettu kehittyä Afrikassa ongelmaksi, kuten historiasta päätellen todennäköistä on.
"_vain_ afrikkalainen ongelma." ?

Mitäs nyt noista afrikkalaisista? Aids on ratkaisu väestökasvuun ja nälänhätään?


"Afrikassa matkailevat eurooppalaiset, amerikkalaiset ja aasialaiset heteromiehet pitäneet huolen"

Arvelisin kuitenkin, että epidemiaksi aids tuli juuri seksuaalivähemmistöjen seksitapojen ja vapautuneen kulttuurin myötä, vaikka ilmasto oli "Reaganin jenkkilässä" homovihamielinen. Tässä kohdin tiedotus ja ongelman myöntäminen julkisesti hallinnon taholta oli ongelma, se miten tämän vakavuuden toteaminen liittyy vaikkapa tartutojen määrään voi vain spekuloida. Pelon ilmapiiri muutti aika nopeasti seksitapoja ja ilmapiiriä ainakin osiltaan.