Häirintä naisten joukkuelajeissa: lisää paljastuksia on tulossa (juttukommentit)

Suomifutis.com kertoo, että Helmarien ykkösmaalivahti Tinja-Riikka Korpela kommentoi sosiaalisessa mediassa MTV:n uutisointia naisten jalkapallo- ja jääkiekkojoukkueissa esiintyneestä seksuaalisesta häirinnästä ( https://www.suomifutis.com/2018/04/tinja-riikka-korpela-kommentoi-mtvn-uutisointia-naismaajoukkueista-puurot-ja-vellit-pahasti-sekaisin/ ). Sivusto kertoo, että naisten A-maajoukkueessa vuodesta 2007 torjunut Korpela, 31, otti aiheeseen ja sen uutisointiin kantaa Facebook-tilillään: "Esitetään siis, että vanhemmat pelaajat jotenkin järjestelmällisesti olisivat painostaneet nuoria tyttöjä seksuaalisiin suhteisiin. Uutisoinnissa on kuitenkin havaittavissa epämääräisyyttä, harhaanjohtavuutta ja jopa homofobisuutta, mikä on pistänyt puurot ja vellit nyt pahasti sekaisin." Korpelan kirjoitus on luettavissa osoitteessa https://www.facebook.com/tinjariikkakorpelaofficial/posts/749735195414789
  • 2 / 4
  • Niksu
  • 20.4.2018 8:02
Näin tasa-arvoa kannattavana olisi hienoa että tämä kaivettaisiin pohjia myöden. Nimiä esiin ja kohteet A-studioon.
Näin tuskin tulee tapahtumaan kun kyse on naisten tekemästä ahdistelusta. Esim. feministinen puolue on tästä aivan hiljaa... miksiköhän? #shetoo #metoo

Kommenttia muokattu: 20.04.2018 klo 08:03
  • 3 / 4
  • Metoo
  • 22.4.2018 9:00
Tämä kommentti ei välttämättä liity kyseiseen uutiseen, mutta näin tasa-arvoa sekä oikeusvaltion periaatteita kannattavana kysyn, että milloin nämä julkiset vainot loppuvat? On tärkeää, että huono käytös, huono johtaminen, vääränlainen toimintakulttuuri ja mahdolliset rikokset käsitellään, mutta kuka hyötyy siitä, että jokaista keissiä käsitellään paljastuksina, julkisesti, ja että yksittäiset pahikset tuomitaan julkisesti ilman oikeudenkäyntiä ja oikeaa mahdollisuutta puolustautua?! Ehkä tämä on somekauden vitsaus, jossa kokonaisuudella, asioiden tasapuolisella käsittelyllä, kaikilla asiaan liittyvillä yksityiskohdilla tai edes kontekstilla ei ole niin väliä. On vain uhrit ja saalistajat..
  • 4 / 4
  • xxxx
  • 22.4.2018 10:10
"kuka hyötyy siitä, että jokaista keissiä käsitellään paljastuksina, julkisesti, ja että yksittäiset pahikset tuomitaan julkisesti ilman oikeudenkäyntiä"

Lehdistö, joka nämä paljastukset tekevät jutuista, joista todennäköisesti maksavat haastetelluille. Ja suuri yleisö, joka saa (kaksinais)moraalikäsityksensä taas esitettyä julkisesti... Keskustelussa ei vain käydä läpi itse juttua vaan itse juttu usein on kommentointi itse. Josta taas saa revittyä jatko-otsikot. Yksi ajan oireista on jutut, jossa some esitetään ajattelevana, reagoivana entiteettinä, jolla on jonkinlainen yhtenevä mielipide (toimittajan poimintojen mukaan).