Grindr on jakanut käyttäjiä koskevia henkilökohtaisia tietoja analytiikkayhtiöille (juttukommentit)

Maailman yleisin vale on "olen lukenut ja hyväksyn käyttöehdot"

On naiivia kuvitella että suuryrityksillä olisi jokin muu syy olemassaoloonsa kuin puhtaan liikevoiton tuottaminen osakkeenomistajilleen ja nykyaikana käyttäjien henkilötiedot ovat rahanarvoista kauppatavaraa.

Kommenttia muokattu: 03.04.2018 klo 11:48
  • 2 / 4
  • Anonyymi
  • 4.4.2018 14:33
aap, kommenttisi pitää paikkaansa, mutta samalla kannattaa muistaa mitä ylläkin sanottiin "Käyttäjät ovat syöttäneet esimerkiksi hiv-statuksensa ja muut tiedot muiden käyttäjien julkisesti katsottavaksi." Kukaan ei pakota liittymään Grindriin tai naamakirjaan. Ja erityisesti on käyttäjän omaa tyhmyyttä jos kaiken mahdollisen itsestään laittaa nettiin avoimesti kaikkien töllisteltäväksi. Naamakirjassa voi hiukan rajoittaa mitä kukin näkee, mutta Grindrissa kaikki on kaikkien nähtävillä. Joten jeesustelun voi lopettaa ennen kuin se edes alkaa.
Ei tietenkään, tämä on täysin käyttäjien omaa typeryyttään ja ainakin osa tiedoista omassa päätäntävallassaan julkaista. Sensijaan kritisoin sitä miten helppoisin perustein ihmiset antavat itsestään tietoja ja hyväksyvät sopimuksia tietämättä niiden sisältöä sekä kuvittelevat että yrityksien intressit näistä jotenkin täsmäisivät omien intressien kanssa.

Itsestään saa julkaista vaikka mitä tietoja, mutta päätös pitää olla tietoinen valinta ja seuraukset tästä pitää ymmärtää sensijaan että vain next-next-accept-next ja nopeasti palvelun kimppuun
"--hyväksyvät sopimuksia tietämättä niiden sisältöä sekä kuvittelevat että yrityksien intressit näistä jotenkin täsmäisivät omien intressien kanssa."

Tietylle ryhmälle suunnatun deittisovelluksen voisi kuvitella toimivan niin, että se ei myy vapaasti annettuja henkilökohtaisia tietoja eteenpäin. Tosin näiden tietojen urkkiminen ewi ole ulkopuolisiltakaan kovin vaikeaa...? Hiv-status on yksi tieto, joka voi aiheuttaa ongelmia esimerkiksi vakuutusten saamisessa, toisaalta tämän taas ei pitäisi aiheuttaa ongelmia nyky-yhteiskunnassa samalla tapaa kuin 20-30 vuotta sitten? Todellinen ongelma lienee maissa, joissa homoseksuaalisuus on kriminalisoitu ja deittisovellukset sun muut internetalustat ovat ainut keino yhteydenpitoon.