Intian korkein oikeus selvittää samaa sukupuolta olevien suhteiden kieltoa (juttukommentit)

  • 1 / 1
  • human
  • 8.1.2018 23:59
Intiassa on menty nykyisellään trans- ja muunsukupuolisten oikeudet edellä, sillä siellä voi vaihtaa juridisesti sukupuolta ja myös muu sukupuoli on käytössä

https://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_history_of_India
https://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_India

Historiassa sitten Portugalin Intiassa (Goan alueella) katolilainen jesuittojen inkvisitio on harrastanut ääri-kristillis"sharia"julmuuksiaan seksuaalivähemmistöjen ihmisiä kohtaan jo 1500-luvulta lähtien ( http://indiafacts.org/the-portuguese-inquisition-in-goa-a-brief-history/ ). Delhin alueilla taas taannoin muita on ruoskittu (orjaa 50 kertaa ja vapaata kansalaista 100 kertaa) ja muslimit on kivitetty.

Eri uskontojen asenteet ovat vaikuttaneet, eritoten lähistön Iranista päin (abrahamiset uskonnot luonut) 4tuhatvuotinen zarathustralaisuuskin, jolla oli jo sodomia-tuomioasenteet ( https://authenticgathazoroastrianism.org/2013/06/17/what-does-zoroastrianism-say-about-homosexuality/ ). Sodomia-uskontoon uskonut viktoriaaninen Britannia sitten kirjoitutti koko siirtomaa-Intiaansa tuomiolakinsa ... ja sitten on arveltu että nyky-Intian mentaalinen "perustaja", Mahatma Gandhi olisi ollut vähiintäänkin biseksuaali, miesystävineen Etelä-Afrikassa.

Intiassa näyttävät kyllä olevan monin paikoin esim. Grindr:ssä ihan kasvokuvillaan.

Kommenttia muokattu: 09.01.2018 klo 00:51