Sana "transgender" kiellettyjen sanojen listalle USA:n terveysviranomaisen budjettidokumenteissa (juttukommentit)

  • 1 / 5
  • Järki käteen
  • 18.12.2017 0:40
Minusta olisi jo aika lopetta höpötys trans- ja muunsukupuolisista.

Ne ovat keksittyä termejä tietyille oireyhtymille, joille löytyy myös lääketieteellinen selitys. Tieteellinen selitys ei kuitenkaan sisällä mitään vaihtoehtoisdia sukupuolia vaan kiteytyvät biologiaan.

Sukupuoli selviää kromosomien perusteella, ja ne hyvin harvat ihmiset, joilla kormosomit ovat normaalista poikkeavia, omaavat edelleen karakteristisia mies/nais ominaisuuksia. Tämä on siis sukupuolen tausta eikä se muutu sanoja muuttamalla tai mielipiteillä miksikään.

Ihan oma asiansa ovat sitten miehet ja naiset, jotka kokevat olevansa väärässä kehossa. He voivat valita muuttaa ulkonäkönsä vastaamaan toista sukupuolta, mutta biologisesti he ovat edelleen sitä sukupuolta, jolla he syntyivät vaikka julkisesti esiintyvät jonain muuna.
Aika sairaaksi alkaa menemään tämä kristillinen hihhulismi Atlantin toisella puolella.
Järki käteen: luonto kuitenkin osoittaa monimuotoisuutensa jatkuvasti ja kaikkialla. Kaikelle näyttää löytyvän biologinen taustansa, mutta ihminen on jostain syystä innostunut kutsumaan kaikenlaista "tyypillisestä poikkeavaa" keksityllä termillä "oireyhtymä".

Tieteellinen selityskin voi olla luonnon monimuotoisuuden edessä lattea.

Kyllä, ihmisellä on kaksi yleistä fenotyyppiä - siis lisääntymisen kannalta kaksi sukupuolta. Mutta transsukupuolisuus (ja ilmeisesti muunsukupuolisuuskin) näyttävät toistuvan kaikissa tapauksissaan jokseenkin samalla tavoin. Transsukupuolisen kohdalla sukupuolen "kokemus" ja ulkoiset sukupuoleen liitetyt tunnusmerkit ovat keskenään ristiriidassa. Ominaisuus näyttää olevan synnynnäinen.

Meillä on ymmärrys, miten muokata kehon kudoksia. Sukupuolen "kokemusta" emme kykene muokkaamaan. Ristiriidan poistamiseksi on käytännössä yksi kestävä tie. Kaikki toisaalta eivät tarvitse kehon muokkausta, vaan tuleminen tunnustetuksi "koetussa" sukupuolessa riittää.
  • 4 / 5
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 18.12.2017 9:53
Poliittiset päättäjät ovat ohjailleet tieteentekoa Amerikassa aikeisemminkin. Esimerkiksi nuoremman Bushin presidenttikaudella julkista tutkimusrahoitusta ei saanut jos tutkimussuunnitelmassa mainittiin AIDS taikka HIV.

Oletukseni on, että tällaista ohjailua tapahtuu muissakin maissa.
  • 5 / 5
  • Havainnoija
  • 22.12.2017 0:04
Nämä ns. kielletyt termit eivät koske pelkästään uutisessa mainittua tartuntatautien virastoa (CDC), vaan myös muita sosiaali- ja terveysministeriön (=HHS, United States Department of Health and Human Services) osastoja. Lisäksi mm. sisäministeriössä, oikeusministeriössä ja ympäristöasiainhallinnossa on laadittu ”oikeiden sanojen” luetteloita. Lukemistani uutisista saa sen käsityksen, että tarkoituksena on häivyttää hlbt-kansalaiset näkymättömiin.

Terveysministeriö on poistanut mm. hlbt-amerikkalaisia käsittelevät sivut, samoin terveysministeriön lapsi- ja perheasiaianhallinto poisti sivut, joissa opastettiin hlbt-amerikkalaisia ja heidän perheitään liittovaltion tarjoamista palveluista jne. Myös Valkoisen talon verkkosivustolta poistettiin hlbt-asiat heti kun Trump oli nimitetty presidentiksi.
---
Kaksi uutista, joissa ”sanastotietoa”:
https://www.washingtonpost.com/national/health-science/trump-administration-targets-certain-words-and-the-bureaucracy-pushes-back/2017/12/20/3c9bc6c4-e42e-11e7-ab50-621fe0588340_story.html

https://www.washingtonpost.com/national/health-science/words-banned-at-multiple-hhs-agencies-include-diversity-and-vulnerable/2017/12/16/9fa09250-e29d-11e7-8679-a9728984779c_story.html?utm_term=.5029904ca808
-----
Kristilliset homovihajärjestöt kävivät kiittämässä Trumpia homovastaisesta politiikasta:
http://www.washingtonblade.com/2017/12/11/social-conservatives-thank-trump-at-white-house-for-anti-lgbt-policy/
-----
Lisäys
Toimenpiteet Trumpin erottamiseksi on käynnistetty.

Kommenttia muokattu: 24.12.2017 klo 01:59