Ministeri: Translain etenemättömyys hallitusyhteistyön hintana - uudistukselle kansainvälisiä paineita (juttukommentit)

On vastenmielistä että kaksi poliittisella kentällä minikokoista puoluetta voi blokata ihmisoikeuksien etenemisen näin perustavanlaatuisesti. KD:tä kannattaa n. 3% kansasta ja näitä "Sinisiä" n. 1-2%. Eli siis alle 5% keskiajalla eläviä juntteja voi kaataa lain jota yli 95%:n kannattamat puolueet ajavat.
  • 3 / 5
  • human
  • 27.7.2017 23:20
Tosin tuttavien kanssa hieman olemme ihmetelleet senkin asian järkevyyttä, että esim. Seta on ottanut ainakin eräissä tilaisuuksissaan sellaisen käytännön että ihmistä ei saa puhutella mitenkään naiseksi tai mieheksi, eli ei saa sanoa esim, että puhuupa tuo mies hyvin tms., vaan se tulkitaan sukupuolen itsemäärittelyä loukkaavaksi. Hmm.

Miksihän moninaisuutta piti lähteä typistämään 2napaiseksi dualismiksi transsukupuolisten osalta, eli miksei lähdetty alunperin tavoittelemaan seksuaalisuuden moninaisuuden tavoin myös sukupuolten moninaisuutta, eikä lokeroiduttu naiseen tai mieheen. Nythän on ajettu maailmalla muutosta niin että mies pitää voida määritellä henkilöksi, jolla on penis tai pimppa ja mahdollisesti kohtukin. Sekä että naiseksi pitää voida määritellä henkillöksi jolla on penis tai pimppa ja ehkä pallitkin. Asia näkyy sitten kuitenkin siellä saunassa tai uimahallissa kuitenkin. Eikö olisi ollut luontevinta ottaa käyttöön muitakin sukupuoia, kuin vain 2.
human, Setan tavoitteissa on nimenomaan transsukupuolisten henkilöiden suunnalta ilmaistu tarve; naiseksi määritelty kokee olevansa mies tai mieheksi määritelty kokee olevansa nainen. Oikeus itsemäärittelyyn on lähtökohtana - riippumatta siitä, onko henkilölle (jo) tehty esimerkiksi kirurgisia toimenpiteitä. Ei transsukupuolisten kohdalla olla "jotain kolmatta laatua", esimerkiksi "muu" tai "määrittelemätön".

Naisen ja miehen leiman lisäksi voi olla toki muitakin määritelmiä, eikä niitä ole mitenkään poissuljettu Setan tavoitteissa.

Mutta se on eri tarina, se.
  • 5 / 5
  • kohta entinen jäsen
  • 1.8.2017 11:20
Seta ei saanut aikaiseksi tasa-arvoisen avioliiton kansalaisaloitetta, vaan taustalla oli muut tahot. Seta vain antaa lausuntoja kuten jokin pölyttynyt byrokratialaitos. Olisikohan lopultakin Setankin aika tehdä jotain konkreettista ja saada nimien keräys aikaiseksi ja ohittaa siten puoluekähmintä.