Saako facebookissa vapaasti kiihottaa homoja vastaan – Euroopan ihmisoikeustuomioistuin joutuu miettimään asiaa (juttukommentit)

Balttilaiset maat eli Latvia ja Liettua pitäisi potkia helvettiin EU:sta. Sama pätee Puolaan ja käytännössä jokaiseen muuhunkin Itä-Euroopan maahan, lukuunottamatta Viroa, Tsekkia, Sloveniaa ja ehkä Kroatiaa, mitkä ovat sitoutuneet läntisten ihmisoikeuksien ja arvojen kunnioittamiseen.

EU:n pitää olla nimenomaan _länsimainen_ yhteenliittymä ja nämä idän kehitysmaalaiset sitten uikoot köyhyydessään ja paskassaan yksinään (ja tulkoon myös vapaasti Venäjän valtaamiksi ja riistämiksi kun samaa paskasakkia ovat kuitenkin jo valmiiksi).
  • 2 / 5
  • Sananvapaus kaikille
  • 18.7.2017 0:11
Joskin ymmärrän, että jutun homopari loukkaantuu jne., niin laaja sananvapaus on lopulta tae myös homojen oikeuksille.

Ensinnäkin tässä on riskinä, että ihmisten vaientaminen oikeusteitse vain lisää homovastaisuutta. Saavathan homovihaajat vettä myllylleen ja tuntevat itsensä vainotuksi ja marttyyreiksi.

Mutta vielä olennaisempaa on, että sananvapauden kaventaminen johtaa hyvin äkkiä kattavaan valtiolliseen sensuuriin, missä minkä tahansa herkkyyden kritisoiminen päätyy raastupaan.

Nimittäin seuraava ryhmä, joka voisi alkaa vaatimaan sensuuria samoin verukkein on esim. muslimit, ja kuten tiedämme, islam ja homous eivät sekoitu kovin hyvin. Kenen tunteet pitäisi silloin lakiteitse suojaa, homojen vai muslimien?

Parasta olisi antaa vihaajien vihata eikä antaa niille enempää huomioita käräjöimällä. Tunteet laantuvat aikanaan jos niistä ei provosoidu.

Itäinen Eurooppa on homokysymyksessä kovin jäljessä, mutta asenteet eivät muutu lakeja säätämällä ja rangaistuksilla. Ne muuttuvat ajan saatossa ja uusien sukupolvien myötä. Niin se on käynyt Suomessa ja muuallakin.
Omassa ajattelussani olen aika samoilla linjoilla kuin nimim. "Sananvapaus kaikille". Sananvapauden nimissä on hyvä sietää kaikenlaista, sillä sananvapaus toimii puolin jos toisinkin.

Paras keino edistää asioita on tuoda esiin oikeaa ja asiallista tietoa hlbti-vähemmistöistä. Se jouduttaa asenteiden muutosta. Käräjöinnit eivät sitä tee.

Toisaalta kun tappamisesta (ja jo väkivallasta) puhutaan ja varsinkin jos se ilmaistaan kehoituksen muodossa, on mielestäni menty hyväksyttävyyden ulkopuolelle. Aina on nimittäin vaarana, että joku höyrypää todella triggeröityy tällaisesta konkreettisesta virikkeestä.

Nimimerkille ._. toteaisin, että noita maita ei olisi lainkaan viisasta "potkia" EU:sta pois. Vaikka kehitys tuntuu hitaalta, on vaikkapa hlbti-vähemmistöihin kuuluvien yksilöiden asema EU:n myötä parantunut. Jos maat eivät olisi EU:ssa, saattaisi hlbti-vähemmistöihin kuuluvien asema olla vielä tukalampi - heidänkinkö pitäisi "uida köyhyydessä ja paskassa" muiden muassa? Emme myöskään toivo Venäjän vallan lisääntymistä.
  • 4 / 5
  • homo-x
  • 18.7.2017 9:13
Islam, kristinusko eikä mikään muukaan ihmisen luoma poliittinen liike kuu-
lu luonnostaan ihmiselle, sen sijaan seksuaalivähemmistöt kuuluvat biologi-
sesti ja siksi on väärin kun sananvapauden nimissä meihin kohdistetaan
syrjintää.
  • 5 / 5
  • Suuri Sensuuri
  • 18.7.2017 15:53
Facebookissa ei saa vapaasti kiihottaa alkoholin juontiin, eikä alastonkuvien katseluun.