Saksa: Hyväksytäänkö "avioliitto kaikille" vai tuleeko pitkä valitusten kierre? (juttukommentit)

  • 1 / 1
  • human
  • 30.6.2017 1:07
Eikös tuolla merkittävä osa Saksan konservatiivien CDU:n kansanedustajista ole ollut yhdenvertaiselle avioliitolle myötämielisiä. Mutta CDU:n baijerilainen ja katolilaisempi änkyräveljespuolue CSU on ollut jyrkästi tasa-arvoista avioliittoa vastaan ja uhannut lähteä hallituskoaliitiosta (jossa demaritkin ovat), mikäli asiaa edistetään.

CSU käyttäytyy siis aivan samalla tavalla luin meillä persut avioliittoasiassa. Parin viikon sisällä tilanne on muuttunut Merkelin CDU:lle kestämättömäksi, koska Saksan sosiaalidemokraatit, vihreät, vapaat demokraatit ja vasemmistopuolue ovat kaikki ilmoittaneet, että rivät syksyn vaalien jälkeen lähde mukaan sellaiseen hallitukseen, jonka ohjelmaan ei kirjata tasa-arvoista avioliittoa.

Merkelillä kantona kaskessa on ilmeisimmin se pappisperhetaustansa aiheuttama pienestä pitäen aivopesu, sekä DDR:nkin elinaikojensa ideologiset lisämyrkyt.

Silloin käytännössä Saksaan ei saataisi hallitusta ollenkaa. Tässä tilanteessa Merkelillä ei ole ilmeisesti ollut muuta vaihtoehtoa kuin yrittää hoitaa asia pois päiväjärjestyksestä jo ennen vaaleja, jotta änkyräveljespuolue CSU taas saadaan mukaan vaalien jälkeiseen hallituskoaliitioon.

Kommenttia muokattu: 30.06.2017 klo 14:33