Haavisto aloitti kampanjan. Vieläkö joku möläyttää "mahdottomuudesta"? (juttukommentit)

Haavisto tuskin voittaa Niinistöä, mutta 6 vuoden päästä Haaviston mahdollisuudet on jo tosi suuret. Mutta onko hyvä vai huono asia Haaviston kannalta kampanjoida nytkin? Kuluuko naama vai pysyy muistissa?
  • 2 / 12
  • Kolmoisritti
  • 18.6.2017 16:09
Niinistö näytti kyntensä puuttuessaan hallituskriisissä tapahtumien kulkuun ja toivon, että kansalaiset tajuavat millaista maailmankuvaa hän tukee - ja jättäisivät äänestämättä.

Haavisto on enemmän koko kansan presidentti kuin Niinistö.
Tuen täysin Niinistöä presidentiksi. Haavisto saattaisi tuoda ympäristöasiat voimakkaammim esille, mutta mielestäni Niinistön rooli ulkopolitiikan hoidossa on ollut mallikassa.
Minusta on ihan varteenotettava ajatus, että lainsäädännöstä olisi poistettu kokonaan sana avioliitto, ja jätetty sen käyttämisestä päättäminen yksilöiden omiin käsiin. Pariliitto ei kuitenkaan olisi ollut kielellisesti kovin hyvä nimitys. Nyt meillä toki on sukupuolineutraali avioliittolaki, joten aihe on vanhentunut. Juna meni jo.
Äänestän Haavistoa sekä näissä että vuoden 2024 vaaleissa. Näissä hän ei vielä pääse läpi koska Niinistön kannatuspohja on melko vankka, mutta seuraavissa hänestä tulee presidentti :)
En voi koskaan äänestää Haavistoa presidentiksi. Minusta hänen puolisonsa on kaikkea muuta kuin edustuskelpoinen.
  • 8 / 12
  • Kolmoisritti
  • 18.6.2017 19:56
Minusta Niinistöstä on annettu parempi kuva kuin mitä hän on. Jos/kun todellinen kuva saataisiin esille, niin Haavistolla olisi jo nyt hyvät mahdollisuudet. Niinistö oli valmis ottamaan persut uuteen hallitukseen, jotta oikeiston valta säilyy. Puhdasta kovaa valtapeliä, jonka hän osaa. Sitäpaittsi hän on ollut näitä huutajia eduskunnassa eli johtotapa on huutaa ja sillä pelottaa vastustajat ja hiljentää jengi. Hän on kova luu.

Sitäpaitsi Niinistö lensi välittömästi, kun siihen tuli mahdollisuus Valkoiseen taloon, kun Trumpista tuli presidentti...kuinka äärikonservatiivi hän sitten loppujen lopuksi on?

Kommenttia muokattu: 18.06.2017 klo 20:24
Ei kai Niinistön valmiuksia hallituksen koostumukseen varsinaisesti kysellä? Eikä kai Niinistö ole Trumpin aikana Valkoisessa talossa käynyt?
"Minusta on ihan varteenotettava ajatus, että lainsäädännöstä olisi poistettu kokonaan sana avioliitto, ja jätetty sen käyttämisestä päättäminen yksilöiden omiin käsiin."

Niinistö oli poistanut avioliitto-sanan ettei uskovaiset olisi loukkaantuneet kun homotkin pääsee avioliittoon. Niinistö ei tule saamaan ääntäni.
Niinistö on aloittanut kaupunginvaltuustossa 1977, ja kansanedustajana 1987, sen jälkeen muissa julkisissa viroissa. Jos ei siltä pohjalta ole tullut esiin minkälainen hän on, en tiedä millä tulee.

Hienoa että valtakunnassa on kaksi vahvaa ehdokasta presidentiksi. Henkisesti ehkä hieman eri aikakauden ihmisiä, vaikka ikäeroa onkin vain 10 vuotta.

Haaviston valinta olisi sateenkaarikansan kannalta mahtavaa, ei siksi että presidentillä olisi valtaa asiaan liittyen, mutta esillä oleva homous tulee kansalle (Suomessa ja ulkomailla) tutummaksi, eikä ole niin pelottava asia enää.
  • 12 / 12
  • pekka.punavuori
  • 19.6.2017 10:23
Make ekassa kommentissa miettii, "onko hyvä vai huono asia Haaviston kannalta kampanjoida nytkin? Kuluuko naama vai pysyy muistissa?" Valitettava tosiasia taitaa olla, että tälläkään kerralla hän ei Niinistöä voita, mutta naama todellakin alkaa kulua. Jos vielä kolmannen kerran pyrkii Mäntyniemeen, alkaa jo vaikuttaa Väyryseltä.....