Romaniassa pridessa vastustettiin kaavailuja määritellä avioliitto vain naisen ja miehen väliseksi (juttukommentit)

" Homoseksuaaliset suhteet dekriminalisoitiin Romaniassa vuonna 2001. Mielipidemittausten mukaan Romaniassa asenneilmapiiri seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kohtaan on yksi EU-maiden kielteisimmistä."

Ei varmaan yhteensattumaa sen kanssa että Romania on tutkitusti myös EU:n kaikkein uskovaisin maa. Puola tuleekin sitten pahana kakkosena.

Tämä on tätä abrahamilaista "lähimmäisenrakkautta" taas kerran.

Mielestäni kaikki abrahamilaiset uskonnot voitaisiin ajaa takaisin sinne minne kuuluvatkin eli Lähi-Itään. Euroopan maissa on jo alkujaan omat alkuperäiset uskonnot. Suomessa suomalainen muinaisusko eli nykyään suomenusko.

Voitaisiinkin vaikka vastavetona kieltää perustuslaissa kaikki abrahamilaiset uskonnot näiden Itä-Euroopan uskonnollisten homo- ja transvainoajien vastapainoksi.
  • 2 / 4
  • human
  • 22.5.2017 23:23
Romaniassa ortodoksi-uskontovaltaa, Puolassa katolilaista ja kummatkin noista uskonnoista "uskonto-perustuslaeissaan" yhtä kyvyttömiä rakkauden suhteen.

Kommenttia muokattu: 22.05.2017 klo 23:24
  • 3 / 4
  • Havainnoija
  • 23.5.2017 0:20
Romanian parlamentti
äänesti 10.5. siitä, järjestetäänkö kansanäänestys perustuslain muuttamiseksi niin, että vain nainen ja mies saavat solmia avioliiton (homoavioliittokielto):
232 äänesti kansanäänestyksen puolesta
22 vastusti
13 tyhjää
Lisäksi tarvitaan senaatin vahvistus, mikä on varmaa ja kansanäänestyksessä homoavioliittokielto tietenkin hyväksytään, sillä alle 25 % romanialaisista haluaa yhdenvertaista kohtelua sateenkaarinaapureilleen.

Romaniassa on kyllä sosialidemokraattinen puolue ja liberaalipuolue, mutta sillä ei ole merkitystä, sillä homovihamielinen uskonto määrää. Ortodoksisen kirkon saarnastuoleista on solvattu homoja vuosikausia. Kansanäänestyksen takana on ortodoksinen kirkko tukenaan amerikkalaiset evankelikaaliset homovihajärjestöt.
---
Bukarestin pride-kulkueeseen osallistui hieman yli 2 000, mikä oli tähänastinen ennätys.
------
Moldovassa ortodoksit ja uusnatsit keskeyttivät pride-solidaarisuusmarssin
Moldovan pääkaupungin Chisinaun kulkueeseen solidarisuuden puolesta osallistui hieman yli 300. Kulkue sai edetä rauhassa muutaman kadunvälin, kunnes se keskeytettiin ja osallistujat kuljetettiin pois busseilla. Risteyksessä oli nimittäin vastamielenosoittajia, jotka koostuivat mm. ortodoksipapeista, uusnatseista ja ”kiihtyneistä kansalaisista”. He vastustivat kovaäänisesti ”homopropagandaa”, heittivät mm. kananmunia ja vesipommeja pride-kulkuetta kohti. Kiihkoilijat olivat saapuneet läheisestä ”perhejuhlasta”, jonka järjestäjänä toimi Moldovan presidentti Igor Dodon.
Uutinen ja kuvia kiihkoilijoista ja rauhallisesta kulkueesta:
http://www.queer.de/detail.php?article_id=28878
Kremlin portailla mateleva presidentti Dodon järjesti siis homovihamielisen ”perhejuhlan” samaan aikaan pride-kulkueen kanssa. Dodon ei hyväksy homoja ja pride-kulkueet ovat hyökkäys ”meidän perinteisiä arvojamme, ortodoksista uskoa ja moraalia vastaan”.
Viime vuonna Dodon yritti puolueineen saada Moldovaan venäläistyyppisen homovihalain.
http://www.queer.de/detail.php?article_id=28862

Uskontopohjainen homoviha
on lisääntynyt Euroopassa ja myös EU:ssa. Vihan kohteena ovat sateenkaarikansalaisten lisäksi naiset, joiden oikeuksia on jo rajoitettu joissakin maissa. Täällä pohjan perillä tiedotusvälineet eivät kerro esimerkiksi Kroatian, Romanian, Puolan ja monen muun EU-maan tilanteesta kuin ohimennen ja usein vähätellen, vaikka kyse on ihmisoikeuksista. Uskonnottomien perusoikeuksien polkemisesta Suomen tiedotusvälineet eivät kerro koskaan. Tietoa vähemmistöjen tilanteesta löytyy onneksi Keski-Euroopan ja Ruotsin mediasta. Nyt kun demokraattiset oikeusvaltiot ovat säätäneet syrjintäsuojalakeja sekä uudistaneet avioliittolakejaan, kirkkokunnat ovat kiihdyttäneet kampanjointia ihmisyyttä ja ihmisarvoa vastaan. Esimerkiksi ortodoksinen kirkko lietsoo homovihaa kaikkialla missä se toimii, olipa kyseessä Islanti tai Kalifornia. Keski- ja Etelä-Euroopassa ja USA:ssa puolestaan katolinen kirkko sekä evankelikaaliset ryhmittymät. Koska niin monessa länsimaassa kristilliset valtakirkot levittävät homovihaa, niin se tietenkin kannustaa muslimeja toimimaan samalla tavalla.
”Jumalanpilkkalain tarkoitus estää, ettei kaikkivaltiaan yliluonnollinen jumalolento pahoita mieltään.”
- Ricky Gervais