Suomi ajaa ihmisoikeuksia julkisuudessa vaieten (juttukommentit)

Suomen hallituksen linja ihmisoikeuksien suhteen eroaa jälleen kerran paljon eurooppalaisten Nato-maiden käsityksistä.

Kannattaisi sitä "natoyhteensopivuutta" kehittää tälläkin alueella, ettei muualla länsimaissa aleta ajatella, että Suomi viihtyy sittenkin paremmin jossain kaukana pohjoisessa Venäjän kainalossa.
  • 2 / 6
  • human
  • 4.5.2017 23:06
Soinin huoli Venäjän ihmisoikeusasioihin liittynee lähinnä siihen että Venäjän nykyinen ortodoksi-kristillis-painolastinen iäisyys-valtio-ideologia ei tykkää katolilaisuudesta, helluntailaisuudesta yms persu-uskonnoista, vaan sortaa niiden "uskovais-ihmisoikeuksia", vaikka niillä on yhteinen homofobia-kytkös ja myöskin yhteinen naisten eriarvoistamis-kytkös. Ai niin mutta nehän kisaavat keskenään maailmanvalloitushimoissaan.

Putinin hallintoseurakunnalle alkoi taas muodostua hankaluudeksi opposition mielenosoitukset ja Putinin hallintoseurakunta suuressa ja mahtavassa uskossaan päätti agitoida federaation osassa ja muuenkin kansaa jälleen, kristilisen lähimmäisenrakkaasti homofobian ääri-ilmenemismuotoihin. Mikä sitten tietenkin lähentää Putinin hallintoseurakuntaa entisestään, Venäjällä itse saatanaksi leimattuun kristilliseen natsismiin ja sen samansuuntaisiin homofobiatoimiin.

Ja Suomessa ollaan hiiren hiljaa, ettei isokarhu-Venäjä suutu pikkukarhu-Suomelle.
(hoksaamattomille tiedoksi että sekä Suomen että Venäjän kansalliseläinhän on karhu)

Kommenttia muokattu: 04.05.2017 klo 23:15
  • 3 / 6
  • Kolmoisritti
  • 5.5.2017 1:05
Soini on varmaan salaa Putinin linjoilla. Siksi pitää suunsa kiinni. Kukaan ei saa tietää, mistä on puhuttu. Tässä näkee miten heteronormatiivinen politiikka vaikuttaa suoraan seksuaalisten vähemmistöjen hyvinvointiin ja luo siihen vajetta. Homoja kohdellaan kuin koiria eikä yksilöinä tai persoonina. Tällaisia maita kuin Venäjä ei saa päästää mihinkään asemaan EU-alueella. Venäjä ei ole eurooppalainen valtio! Se on barbaarivaltio. Putin ajaa EU-yhteismarkkinoiden hajottamista rahoittamalla Le Peniä. Soini haluaa eroon EU:sta. Molemmat haluavat luoda kaaosta Eurooppaan. Se yhdistää heitä.

Kommenttia muokattu: 05.05.2017 klo 01:09
  • 4 / 6
  • Anton
  • 5.5.2017 17:09
Toiminta on Suomelle noloa kansainvälisessä politiikassa, sillä se, että ei oteta julkisesti kantaa, tarkoittaa muualla maailmassa, että Suomi hyväksyy venäläisen tavan ajatella. Suomen poliitikoille, toisin kuin muille johtaville länsi-euroopan poliitikoille, homous on kirosana ja tabu, vai oletteko joskus esim. presidentti Niinistön kuulleet mainitsevan homot ja homojen oikeudet, Soinista nyt puhumattakaan, minä en. Ainoa henkilö, jonka voisin kuvitella uskaltavan ottaa sanan homo/homot suuhunsa, on Heidi Hautala. Tämä Suomen hiljaisuus on äärimmäisen valitettavaa, mutta onneksi euroopasta löytyy johtajia, jotka uskaltavat puhua asioista niiden oikeilla nimillä ja esittää mielipiteensä julkisesti, silloin ei jää kenellekään epäselväksi, mitä mieltä näissä maissa ollaan.
Suomessa päättäjät eivät meuhkaa, vaan kommentoivat varovasti Venäjän homojen kohtelua. Syynä saattaa olla toive saada Venäjältä Suomen 100-vuotislahjana Petsamo takaisin, joten naapuria ei ärsytetä tänä vuonna. Petsamon palautus olisikin huikean hienoa asia, koska Suomi saisi jälleen omaa rantaviivaa jäämereen, jonka merkitys nousee aina vaan tärkeämmäksi, monestakin syystä. Tietysti ihan yhtä hienoa olisi kuulla Putinin suulla, palauttaa ihmisarvo Venäjän federaation homoille. Se taitaa olla vielä kaukainen unelma, valitettavasti. Ja niin voi olla Petsamokin.
  • 6 / 6
  • Kolmoisritti
  • 8.5.2017 13:55
Pitäisi nostaa esiin osattomuutta hyvinvoinnista ja huono-osaisuutta nimenomaan homojen parissa, koska se on tosiasia. Epäkohtia tulisi SETA:n nostaa aktiivisesti esille ja vaatia muutosta. Valtion velvollisuus on korjata puutteita. Minusta tässä tulee huomata se räikeä ero, miten tasa-arvo käsitetään ainoastaan käsittämään naisten etujen ajamista. Sitten kierretään ja käännellään. Nyt on yhdenvertaisuudesta kysymys. Minusta pitää myös tajuta että homofobia on syvällä valtion rakenteissa (vrt valtioneuvosto). On aina ollut. Naisten tasa-arvotoiminta saa määrättömästi rahaa. On tehty aktiivista valintaa, ketä ja millaisia ihmisiä tuetaan. Muutosta ei tule. Huono-osaisiuus ja hyvinvointivaje kasvaa vrt homopaperittomat.
Kauppaa käydään niiden maiden kanssa, missä ihmisoikeuksia loukataan. Ollaan rahan edessä rähmällään ja samalla epäsuorasti tuetaan homofobiaa, koska oikeasti ollaan sitä. Muutenhan tekisivät toisin. Ihmisoikeuksista viis.

Moni heteronainen niputtaa homot heterojen kanssa samaan. Koskaan ei puhuta naisten homofobiasta.

Kommenttia muokattu: 08.05.2017 klo 13:59