Hämmentävä kuva Emmanuel Macronista ranskalaisen homolehden kannessa (juttukommentit)

 • 1 / 6
 • human
 • 4.5.2017 18:25
No ei hän kyllä yhtään "ruumiina" ole tuossakaan kuvamanipulaatiossa.
Elävällähän on kroppa tai vartalo tai keho - ja ruumis on sitten se kuukahtanut
(paitsi uskonnot toki puhuvat kuolleista ja olemattomista, ruumiista ja sielusta).

Vekkulimpihan on tämä lomakuva Macron-pariskunnasta, jota tuntuu kypsä nudismi riemastuttavan http://static.cnewsmatin.fr/sites/default/files/photo_emmanuel_macron_nudiste_paris_match.jpg

Macron vaikuttaa olevan hlbt-väenkin kosiskelussa fiksumpi, kuin homofobia-katolilainen äärioikeistolainen Le Pen, joka on koettanut islam-saarnoillaan vongata.
hlbt-väki kyllä tietää, ettei hlbt-muslimeissa ole todellakaan yhtään mitään vikaa, päin vastoin.

Marine Le Penillähän on nykyisin jo 3. mies kierrossa; tällä kertaa vain vuoden nuorempi seurustelukumppani, kahden aiemman avioeron jälkeen.

Me suomalaisethan tosiaan suhtaudumme suurella huvittuneisuudella tuohon Macron-avioparin 24 v ikäeroosta puhumiseen, kun meillä on pressapariskunta, jolla ikäeroa on 28 vuotta (68&40) :D

Kommenttia muokattu: 04.05.2017 klo 18:48
Me suomalaisethan olemme tosiaan suhtautuneet suurella huvittuneisuudella niin presidenttipariskuntamme kuin ehdokas Haaviston parisuhteiden ikäerosta.
 • 3 / 6
 • Public eye
 • 4.5.2017 20:02
Kyllä ruumis tarkoittaa yhtä hyvin elävää kehoa (vai miten "human" ymmärrät sanonnan 'terve sielu terveessä ruumiissa') kuin kuollutta kalmoakin.
Ja mitä avioparin ikäeroon tulee, Ranskassakaan ei todella kukaan kiinnittäisi siihen minkäänlaista huomiota, jos vaimo olisi 24 vuotta miestään nuorempi. (Muuten, vastikään 47 vuotta täyttänyt Melania Trump on kesäkuussa 71 vuotta täyttävää miestään 24 vuotta nuorempi).
 • 4 / 6
 • human
 • 4.5.2017 21:54
public eye: vai miten "human" ymmärrät sanonnan 'terve sielu terveessä ruumiissa'

Tuonhan kaikki ymmärtävät toki niin kuin tuo kirjoitetaankin, eli "terve sielu = olematon uskomuksellinen juttu terveessä ruumiissa = kuolleessa kehossa" :D
Eihän ihmistä voi eikä pidä määriellä uskomus-uskootteluilla, vaan toden teolla.

Terve mieli terveessä kehossa onkin jo ihan elävästi ymmärrettävä asia kaikille.


Avioparien ikäeroissa lienee yhdenvertaisuuden vuoksi syytä päästä jo eroon siitä abrahamisesta ajattelusta että 666-vuotias jumalamies meni ja siitti paksuksi 14-vuotiaan Marian ja että sitä "ikivanhan ukko ja nuori tyttö" -asetelmaa muka pitäisi arvostaa korviakaan lotkauttamatta.

Yllätyin tosin vähän siitä että rääväsuinen Marine Le Pen ei Marconia islamistileiriin kuuluvaksi syytellessään sortunut sentään vertaamaan Marconia ja vaimoaan Mohammediin ja ensimmäiseen vaimoonsa, jotka kuulemma olivat Mohammet joku reilut 2kymppinen ja vaimonsa joku vanhempi leskinainen.

Kommenttia muokattu: 04.05.2017 klo 22:53
Sielu on sekä psykologinen, filosofinen että teologinen käsite - onpa tuo myös musiikkilaji. Sanonta "terve sielu terveessä ruumiissa" johtaa antiikin kreikkaan.
 • 6 / 6
 • Havainnoija
 • 5.5.2017 0:25
Uutisessa lukee mm., että ”keskustelun sävy oli aggressiivinen ja ilmassa oli paljon epämääräisiä ja ei-tosia väitteitä”.

Marine Le Pen tosiaan esitti tv-väittelyssä 19 valhetta koskien mm. Ranskan jäsenmaksua EU:lle, rikokseen syyllistyneiden ulkomaalaisten karkottamista, palvelujen ja tavaroiden hintoja, pienten ja keskisuurten yritysten maksuja jne. Le Pen käytti Trumpin taktiikkaa, johon kuului ”vaihtoehtoisten faktojen” eli valheiden syytäminen, jolloin vastaehdokkaan aika ja energia menee valheiden paljastamiseen. Emmanuel Macron suoriutui hyvin, ja katselijakyselyn perusteella Macron oli vakuuttavampi prosentein 63-34, mutta sunnuntain vaalit tietenkin ratkaisevat.

Sen verran vielä, että Le Penin leiristä on vahvistettu, että Le Pen haluaa ehdottomasti kumota tasa-arvoisen avioliittolain ja poistaa muita sateenkaariranskalaisten oikeuksia. Tässä ei sinänsä mitään ihmeellistä, sillä Le Penin joukoissa on monenmoista fanaatikkoa ja paljon homoja vihaavia kiihkokatolisia.

Kommenttia muokattu: 05.05.2017 klo 01:07