Viimeinkin totta: samaa sukupuolta olevat parit voivat solmia Suomessa avioliiton (juttukommentit)

1950-luvulla (1957), jolloin homojen vainoamiset olivat Suomessa kovimmilaan, Olavi Virta levytti suomeksi käännösiskelmän Sateenkaaren tuolla puolen.

Sen sanoitus sopii mitä mainioimmin tähän Rakkauden juhlan merkkipäivään

https://www.youtube.com/watch?v=o8tXuLTgqvg

Jo vuotta aiemmin, elokuulla 1956, kappaleen levytti Vieno Kekkonen, mutta sitä ei löydy youtubesta, mutta tässä Maynie Sirénin levytys 1957 tasa-arvoisesti naislaulajattarelta https://www.youtube.com/watch?v=yTN1alFwN38

: ) ( :

Ja olkaamme armollisia ja antakaamme Päivi Räsäsenkin juhlistaa tätä Rakkaus voittaa -päivää https://www.youtube.com/watch?v=6OnQle3f0VM

https://www.youtube.com/watch?v=g0-ky0Tg3eg

Sillä, kuten satukirjakin sanoo: Tärkeintä on Rakkaus

Kommenttia muokattu: 01.03.2017 klo 11:48
Parhaasta päästä uskontokunnista on Suomen perinteisin uskontokunta, Suomenuskon vaalija Karhun kansa, joka vaalii ammoisia suomalaisia avioliittoarvoja ja vihkii tästä päivästä lähtien yhdenvertaisesti naispareja, miespareja ja naismiespareja avioliittoon. Se on arvokkaana esimerkkinä muille, Suomeen myöhemmin maahanmuuttaneille/tunkeutuneille, vierasperäisille uskomuksille, joiden "arvot" ja "uskomukset" ovat Suomenuskoa luonnottomampia.
Samaa mieltä human !
Abrahamilaiset uskonnot ovat lähi-itäläistä hapatusta ja eivät kuulu Suomeen.
Hyvä että nimim. käpälikkö arvostelee umpi-kristillisesti töksäyttänyttä Sauli Niinistöä, joka katsoi oikeudekseen eilen halveksia osaa suomalaisista.

Avioliittohan ei ole kristinuskomuksen omistamaa, vaan kristinuskovaiset vain ovat koettaneet varastaa sitä muka vain heidän omakseen, mikä kertoo jo sekin aika paljon pakana-kristinuskomuksen moraalittomuudesta.

Ihmiskunta on ainakin 200 000 vuotta vanhaa jo, mikä on hyvä aina muistaa.
Ja aina on parhainta rakastaa ja pariutua ihan luonnostaan, vastuullisimmin.

Minähän en ole koskaan ollut kieltämässä uskomuksia, vaan vain olen koettanut kannustaa niitä uskomusevoluutioon, kehittymään, tervehenkistymään, tekemään uskonpuhdistusta pölyistään. Johan sille nauraa naurismaan aidatkin että esim. kristinuskovaiset puhuvat miehestä ja naisesta, mutta sitten heillä ei olekaan naisjumalaa, ei uskomuskirjassaan lainkaan naisten viisautta, ... Mutta mikäänhän ei estä heitä petraamasta uskomuksensa valuvikoja ja luomasta testamenttien sijaan eläväisempää mitämissämilloin-3yhteysjatkumoa.
Heiltä vain tuntuu uupuvan hengellistä kanttia, uskoa, toivoa ja rakkautta siihen - jostain syystään.

Kommenttia muokattu: 01.03.2017 klo 12:07
nimim. ArtoT, tarkoitat varmasti sitä, miten esim. lahkolaissaarnaaja Markku Koivistoinen ja pappis-kd-kansanedustaja Toimi Kankaanniemi avioakkamiehinä harrastivat aviopetoksiaan, jotka heidän uskomuksensa jeesus jyrkästi tuomitsee.

Voi, voi teitä.

Mutta nyt on jälleen, kuten ammoinkin jo oli, avioitumiset, avioeroamiset, aviorakkaudet, aviolapsiperheet ... ihan yhteistä kauraa kaikilla
  • 9 / 33
  • köyhähomo
  • 1.3.2017 12:37
Meidän perhe joutuu nyt toimeentulotuki luukulle koska olemme työkyvyttömiä homofobiasta johtuen ja nyt avoparina meidän asumistuki tippuu. Nuorempana oli pakko toimeentulotukea hakea kun vanhemmat heitti pois kotoa ja se oli muutenkin järkyttävää aikaa, nyt vielä joutuu taas sitä samaa paskaa kestämään loppuelämän. Meillä ei tule olemaan häitä koska meille ei ole siihen varaa varsinkaan kun nyt ollaan sitten sossun asiakkaita ikuisuuteen, vai aikooko seta ajaa meidän pienituloisten sateenkaari ihmisten ihmisoikeuksia ajamaan nyt kun tämä saatiin ajettua läpi?

Tahtoisin vähän solidaarisuutta meille joille avioliittolaki ajaa meidät vieläkin syvemmälle köyhyyteen, olemme saaneet ihan tarpeeksi homofobiasta kärsiä ja nyt saamme kärsiä tästäkin!
Suoraselkäistä: pappi Kai Sadinmaa sanoo suorat sanat piispojen kannanotoista tasa-arvoiseen avioliittolakiin liittyen.

Pastori Kai Sadinmaa: "Kirkko on ryssinyt tämän homman"
http://areena.yle.fi/1-4018401

Kommenttia muokattu: 01.03.2017 klo 13:01
On tietysti valitettavaa, että avoliiton käsityksen muuttuminen heikentää avustuksia. Toisaalta, nyt tuo asia ei ole enää esteenä parisuhteen virallistamiselle, sillä avioituminen ei maksa mitään; maistraatin maksuttomia palveluja ovat mm. avioliiton esteiden tutkinta sekä virka-aikana maistraatissa tapahtuva vihkiminen.
Sosiaalinen media täyttyy sateenkaarista:
http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/sosiaalinen-media-tayttyy-parhaillaan-sateenkaarista-nain-historiallista-paivaa-paalutetaan-twitterissa/753112/

Homo-ongelmaiset kiihkouskovaiset sekopäisinä:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/201703012200078570_uu.shtml

Lisäys
Maistraatti unohti päivittää yhden lomakkeen, pahoittelee ja päivittää
http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/maistraatin-lomakkeessa-kysytaan-yha-miesta-ja-naista-pahoittelemme/753130/

Kommenttia muokattu: 01.03.2017 klo 14:25
Tärkeintä on että viimeinkin saatiin tasa-arvoinen avioliittolaki. Se, että siunaako kirkko tai yksittäinen pappi "rakkauden" on sekundaarista.
Ei kirkko tai pappi siunaa, vaan pyytää Jumalalta avioliitolle siunausta. Eikä varmaankaan kaunista pyyntöä jätetä huomiotta.
Minulle kerrottua:

Mainio määritelmä tasa-arvoisesta avioliittolaista.

"Sain tänään töissä porukan hiljaiseksi. Aamun ekalla välkällä sanoin opehuoneessa kovaan ääneen, että tiedoks vaan kaikille, tästä päivästä lähtien en enää ole aviomies. Koko joukko muuttui hiljaiseksi. Ilmeistä näki vaivautuneisuuden ja sen että 'mitätohonpitässanoa?' Kaikki tietävät minun olevan naimisissa. Pidin 10 sekunnin tuskallisen tauon. Jatkoin että avioliittolaki muuttui tänään. Ollaan kaikki vaan puolisoita eikä aviovaimoja taikka aviomiehiä!"

(Julkaisen tämän kertojan luvalla)
Mukavia onnittelutoivotuksia ihmisitä, maailmalta ja yrityksiltä on tullut.

VR:ltä tosi kovakin jytky-ulosolokaapista-onnittelu https://twitter.com/VRpalvelu/status/836811995403927552

Rukiinen Rakkaus-onnittelu Vaasalta https://twitter.com/VaasanSuomi/status/836861562015068161

Fazerilta kaikille hyvää https://twitter.com/FazerSuomi/status/836840614331310081

Mannerheimin Lastensuojeluliitolta https://twitter.com/MLL_Uusimaa/status/836886084265127937


Jo ennestään yhdenvertaisen avioliiton maat onnittelivat, esim. Britannia ja naapuri-Ruotsi

https://twitter.com/ukinfinland/status/836841069434257408

https://twitter.com/SveAmbFI/status/836873676591149056


Yle Kioski huumorilla https://twitter.com/ylekioski/status/836847012062642177


Ja meni ihan julkku-uutisiksikin, kun Saara Aalto innostui kosimaan Meri-rakastaan

https://twitter.com/saaraaalto/status/836938585353904128

minkä etenkin brittimedia noteerasi hetimiten
http://www.mirror.co.uk/3am/celebrity-news/saara-aalto-proposes-partner-over-9941817
http://www.gaytimes.co.uk/culture/64249/x-factor-saara-aalto-proposed-fiancee-finland-legalises-sex-marriage/

Tästä päivästä alkaenhan ollaan sitten ukkomiehiä (miesparit), akkamiehiä (vaimon miehet), akkanaisia (naisparit), ukkonaisia (miehen vaimot) - kaikki aviossa olevat ; )

Ja Ville Rantahan vinoili kirkolle jo maanantaina https://twitter.com/kirkko_kaupunki/status/836096050410754048

Kommenttia muokattu: 02.03.2017 klo 14:01
"Tästä päivästä alkaenhan ollaan sitten ukkomiehiä (miesparit), akkamiehiä (vaimon miehet), akkanaisia (naisparit), ukkonaisia (miehen vaimot) - kaikki aviossa ; )"

Kaikki ei suinkaan ole nyt aviossa, vaikka homoliitosta puhutaankin hyvä Human. Niin laaja tämä lakimuutos sentään ei ollut! Terveisin: edelleen tyytyväisesti polyamorinen sinkku, jonka biologinen tai sosiaalinen kello ei erityisemmin"tikitä"...

Hienoa huomata, että yritykset ovat haistaneet tässäkohdin pinkin euron!
  • 22 / 33
  • punainen omena
  • 2.3.2017 13:50
Ei muuta kuin onnea ja iloa kaikille uusille pareille ja avioon haluaville !!! Tämä on tässä ja eteenpäin !!
1.3 Iivo Niskanen voitti kovasti halutun kultamitalin Suomen kansalle. Jumala ei lähettänyt heinäsirkkoja, vaan kultamitalin! Herra iloitsi tasa-arvoisesta avioliitosta!
Eipä olisi ongelma maksaa muutamaa satasta kerran elämässä kun naimisiin menisi(ainakin meidän parisuhde on vahva vaikka yhteiskunta meitä kaltoinkohtelee useammallakin tavalla), kun nyt menettää satoja euroja vuodessa hamaan tulevaisuuteen ja toimeentulotukia ainoa vaihtoehto.

Taas nähtiin että ei homoyhteisö ole solidaarinen köyhiä homoja kohtaan, onko se niin vaikea tajuta että meille tämä on aivan surkeaa koska joudumme tukinatsien armoille loppuelämäksi?!?!

Hävetkää jos osaatte!
A-studion haastattelussa Mikko Silvennoinen ja Setan pääsihteeri Kerttu Tarjamo.

http://yle.fi/uutiset/3-9487124

Haastattelun lopussa Silvennoinen toteaa:
– Mutta paitsi laki, myös esikuvat ovat tärkeitä. Kyllä mä toivon, että Suomessa viimeinenkin suosittu poptähti voisi tulla ulos kaapista, ja kertoa avoimesti mitä on.

Jäin miettimään, että ketähän Silvennoinen tuolla lausumallaan nyt tarkoittaa. Mielestäni hän puhuu yksikössä. Toki lauseen voi ajatella toisinkin, eli monikossa.
Tässähän sitten sateenkaari-avio-pähkimistä jatkoon:

Rekisteröidyt uskonnolliset yhdyskunnat, joilla on vihkimisoikeus

Vihkimisoikeus on suoraan avioliittolain nojalla eräillä maistraattien virkamiehillä ja evlut/ortod-kirkkojen papeilla. Lapin maistraatin alueella on ns. "turistivihkimisiä" varten lisäksi mahdollista maistraatin myöntää vihkimisoikeus ylemmän oikeustieteellisen korkeakoulututkinnon suorittaneelle.

Vuoteen 2008 saakka vihkimisoikeus voitiin myöntää rekisteröidylle uskonnolliselle yhdyskunnalle, ja käytännössä myönnettiinkin kaikille sitä hakeneille. Syksystä 2008 alkaen vihkimisoikeus on henkilökohtainen, mutta sitä anoo edelleen uskontokunta. Tosiasiallisesti siis edelleen kysymys on uskontokunnan vihkimisoikeudesta.

Luetteloa vihkimisoikeuksista ylläpitää Pohjois-Suomen maistraatti. Luettelo ei ole salainen, mutta sen saa vain maksua vastaan.

Uudessakaan avioliittolaissa vihkimisoikeuden omaavailla uskomuksyhteisöillä ei ole velvoitetta vihkiä samaa sukupuolta olevia avioliittoja.

Uskonnottomien yhteisöjen (käytännössä Humanistiliitto ja Vapaa-ajattelijain liitto) jäsenille vihkimisoikeutta ei lain mukaan voida antaa. Tilanne ei muuttunut lakia viimeksi tarkistettaessa vuosina 2005-2008 (perusteluina oli että vain uskonnollisille yhdyskunnille myönnetään ja ei-uskonnolliset vihkimiset maistraatin kautta). Monet uskonnottomat pyytävät usein juhliinsa puhujan Pro-Seremonioilta.

Seuraava lista vastaa vanhan lain aikana voimassa olleita vihkimisoikeuksia. Todennäköisesti merkittäviä muutoksia siihen ei ole tullut.

Finlands svenska baptistsamfund
Finlands svenska pingstsamfund
Helsingin juutalainen seurakunta
Helsinki Islam Keskus
Islam ja Rakkaus-yhdyskunta
Islamic Multicultural Da'wah centre
Jehovan todistajat
Kairos Esxatos
Katolinen kirkko Suomessa
Kimbangun kirkkokunta
Krishnaliike/ISKCON Suomessa
Kristillisten Tekojen Kirkko
Linkkiseurakunta (*)
Luterilainen Sanan yhdyskunta
Missionskyrkan i Finland
Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko ("mormonit")
Ortodoksinen Pokrovan seurakunta (**)
Ortodoksinen Pyhän Nikolauksen seurakunta
Pohjois-Suomen Islamilainen Yhdyskunta
Redeemed Christian Church of God
Resalat Islamilainen Yhdyskunta
Spaso-Preobrazenskaja
Suomen Adventtikirkko
Suomen Bahá'í-yhdyskunta
Suomen Baptistikirkko
Suomen Helluntaikirkko
Suomen Islam-seurakunta
Suomen Islamilainen Yhdyskunta
Suomen Luterilainen Tunnustuskirkko
Suomen Metodistikirkko
Suomen ruotsalainen metodistikirkko / Finlands svenska metodistkyrka
Suomen Shiiamuslimit
Suomen Tunnustuksellinen Luterilainen kirkko
Suomen Uusapostolinen Kirkko
Suomen vapaa evankelisluterilainen seurakuntaliitto
Suomen vapaa katolinen kirkko
Suomen Vapaakirkko
Tampereen islamin yhdyskunta
Totuuden ystävät
Turun juutalainen seurakunta
Vörå frikyrka

Lainmuutoksen jälkeen vihkimisoikeus on myönnetty ainakin seuraaville:
Satamaseurakunta
Karhun kansa, suomenuskon yhteisö (jonka rekisteröinnissä uskonyhteisöksi oli vaikeuksia, koska hyväksymisestä päättävässä poppoossa on vain kristittyjä tahoja)
Suomen hindut (rekisteröity 2013)

(*) Entinen nimi 'Jumalan seurakunta'. Tällä nimellä taas esiintyy nykyäänhttp://www.jeesus-on-herra.com -sivustoa ylläpitävä taho, mutta kyseessä ei ole tämä rekisteröity uskontokunta, vaan Seurakunta-apu ry:n alla toimiva ryhmä.

(**) Entinen nimi 'Yksityinen kreikkalais-katolinen kirkollinen yhdyskunta Viipurissa'.

Kommenttia muokattu: 03.03.2017 klo 01:10
Tosin Suomessahan on jo vuosia suurin osa avioliitoista solmittu maistraateissa ja uskomusyhteisöjen avioliittovihkimysosuus on jo alle 45% ja vähenemässä koko ajan.

Siispä maistraatissa avioliittoon vihkimys on enemmistön valtavirtaa ; )
Eräillä maistraattien virkamiehillä on vihkimisvelvollisuus, kun taas evlut/ortod-kirkkojen papeilla on vihkimisoikeus. Virkamies ei yksilönä voi kieltäytyä virkatehtäviin kuuluvasta vihkimisestä, sen sijaan papilla ei ole "palveluluukulla" tapahtuvaa velvollisuutta. Velvollisuus syntyy vain työnantajan määräämän tehtävän kautta.
  • 30 / 33
  • Sateenkaarivaate
  • 3.3.2017 11:11
Köyhä homo:

eikös vain samaan ruokakuntaan kuuluvat lasketa nyt avopuolisoiksi? Kyllähän samassa osoitteessa (mm. opiskelijaboksi-tyyppisissä ratkaisuissa) voi asua kaksi ihmistä ILMAN ETTÄ kuuluisivat samaan ruokakuntaan. Eli lähettäkää vain tieto tästä muutoksesta: ette kuulu samaan ruokakuntaan. (Tähän lähinnä riittää vain se, että teillä on eri ruoat - mutta kuka nyt tulee tarkastamaan ja voisittehan vielä silloinkin sanoa että eri jääkaapin hyllyillä on eri ihmisen ruoat.)
Noita rekisteröityjä uskonnollisia yhdyskuntia oli Suomessa vuoden 2016 lopussa 129 ja tänä vuonna on jo rekisteröity viisi uutta uskomusyhdyskuntaa. Ja niillä on mahdollisuus saada avioliittovihkimisoikeus, ilman kovinkaan erityistä asiaan vihkiytymistä, vain uskomuksellisuuden perusteella. Ei-uskomuksellisille yhdistyksille sen sijaan ei avioliittovihkimysoikeutta nykylainsäädännön mukaan anneta, vaikka olisi kuinka asiaan kouluttautunut ja perehtynyt.

Tuo on valtava kirppusirkus viranomaisille ja rahareikä veronmaksajille. Toisin kuin aatteelliset yhdistykset, jokainen uskomusyhdyskunta saa valtionapua, jos sillä yleensä on jotakin toimintaa ja se valtionapua hakee (tuostahan päätettiin edellisen, kd:n mukana olleen hallituksen aikana ja kun samalla evlut/orto-valtiontuki siirrettiin yhteisöveroista maksettavaksi ihan yhteisestä valtion veropotista, eli ihan jokainen joutuu kustantamaan evlut/orto-hölynpölytoimintaa; ja noiden muidenkin uskomusyhteisöjen puuhia). uskovia kansanedustajiahan tuo ei harmita, sillä he, Päivi Räsänen etunenässä, ovat hinanneet noita tukiaisia ylöspäin.

Ateistit ovat vaatineet, että koko uskomustukiais-järjestelmästä luovutaan ja uskonnollisia yhdyskuntia aletaan kohdella kuten mitä hyvänsä aatteellista, rekisteröityä yhdistystä. Sillä eiväthän uskomuskuppikunnat muuta ole.

Yhden uuden uskomusyhdyskunnan nimi on muuten kuvaavasti Sadonkorjuuseurakunta. Ei muuta kuin valtionapua korjaamaan - ja samalla ehkä kuitenkin kieltäytyen Suomen avioliittolain toteuttamisesta!

Kommenttia muokattu: 03.03.2017 klo 11:25
Humanin pakkomielle uskomuksiin ei rajoitu Ranneliikkeeseen vaan kyseinen nutcase saarnaa Helsingin Sanomien uutisen kuin uutisen kommenteissa tätä samaa ikisinkku/uskomus-lässytystä. Osansa sielläkin saavat trans-ihmiset ja bi-seksuaalit. Sairas pakkomielle, sairas ihminen.
Noin viikon uutiset Yle Areenassa: http://areena.yle.fi/1-3795180

Puoluepoliittisen alkujakson jälkeen kohdasta 9:30 alkaa pitkä juttu avioliittolain käsittelystä. Irvaillaan tietenkin lain vastustajia.

Kirkkoherra Kari Kananen on haastateltavana.

Suosittelen tätä jaksoa.