Hollanti: Tasapainoisen ulkokuoren alla kuohuu jo - vaalit maaliskuussa (juttukommentit)

Alankomaat on poliittisesti mielenkiintoinen maa, sillä muun Euroopan liberaalius on hollantilaista konservatismia.
Itse asun Hollannissa, eivätkä homot ole täällä mitenkään erityisesti näkyvillä, esim. julkisia hellyydenosoituksia ei juuri näe Suomea enemmän, yöelämä ei ole myöskään kovin kaksista, sillä esim. Helsingin kokoisessa Rotterdamissa on yksi ainoa homoklubi ja 400 000 asukkaan Haagissa ei sitäkään. Pieniä olohuoneen kokoisia baareja tosin on muutama. Amsterdamkin on suuret päivänsä ja nähnyt ja vanhemmilta homomiehiltä kuulee, että meininki oli jopa 1970-luvulla suvaitsevaisempaa kuin nyt.
Asun sattumoisin maahanmuuttajalähiössä (n.95% Allochtooneja eli, ei-etnisiä hollantilaisia) Täällä muslimien rukouskutsut raikaavat (alueella ainakin 3 minareeteilla varustettua moskeijaa) ja kantahollantilaisia ei juuri näe.Kieltämättä tuntuu välillä siis enemmän Turkilta, kuin Alankomailta. Hollantilaiset pitävät ko. aluetta täytenä ghettona, mutta on täällä ihan viihtyisää. Kaupat sentään ovat myöhempään auki, sillä hollantilaiset kun tahtovat mennä kotiin viimeistään klo 19:00, paitsi maagisena koopavondina, eli "kauppailtana", jolloin kaupat ovat, jestas sentään, auki jopa yhdeksään ;)
En kyllä koe oloani mitenkään uhatuksi, sillä on se oikea lähi-itäkin tullut koettua,mutta ei silti tulisi mieleenkään esim. ottaa toista miestä kädestä keskellä naapuruston basaaria, sillä tiedän ettei sitä katsottaisi hyvällä.
Tilastot eivät myös ole mitään mukavaa katsottavaa, sillä hollannin muslimeista lähes viidesosa kannataa väkivaltaa "islamin vihollisia" kohtaan, ja homojen oikeuksien hyväksyminen vastaa toisen polven maahanmuutajillakin enemmän alkuperämaiden tilastoja täkäläisten sijaan.
En siis itse äänestäisi Wildersin kaltaisia tyyppejä, mutta pystyn kyllä näkemään, miksi joku muu tekisi niin.

Ranskassa taas tilanne on äitynyt aika järkyttäväksi ja siitä kertoo mm se, että juutalaset, jotka ovat alle 1% Ranskan väestöstä ovat uhreina lähes 85% viharikoksista ja tekijöinä lähes poikkeuksetta Pohjois-Afrikkalaistaustaiset nuoret miehet.
  • 2 / 10
  • kyllästynyt
  • 18.2.2017 22:01
Wilder on minusta liian radikaali joiltakin osin. Hän on kuitenkin johdonmukaisesti ajanut seksuaalivähemmistöjen asemaa. Pim Fortuyn ajoi minusta hyvää politiikkaa. Harmi, että hän ei ole enää keskuudessamme.
  • 3 / 10
  • Kolmoisritti
  • 18.2.2017 22:14
Sama Ruotsissa, missä juutalaisia vastaan on hyökätty Göterborgissa ja Malmössa. Minusta antisemitismiä ei saa hyväksyä missään muodossa ja juutalaisia tulee suojella. Marokkolaisilla on tämä juutalaisvastaisuus, jonka symboli on ananas-hedelmä. Antisemitismi on vakava asia, josta saisi karkottaa maasta: takaisin sinne mistä tulivat.
  • 4 / 10
  • Public eye
  • 18.2.2017 22:52
Muuten osittain samaa mieltä edellisten kanssa, mutta miten toteutetaan "takaisin sinne mistä tulivat" jos henkilö on syntynyt maassa ja ollut koko ikänsä sen kansalainen?
Rasismi ja kansanryhmien eriarvoisuutta ajava propaganda kaikissa muodoissaan on tuomittavaa ja se tulisi sivistysvaltiossa tehdä selväksi kaikille ihonväriin, syntyperään, uskontoon, kansallisuuteen ja kansalaisuuteen katsomatta.
@iiz: "En kyllä koe oloani mitenkään uhatuksi, sillä on se oikea lähi-itäkin tullut koettua,mutta ei silti tulisi mieleenkään esim. ottaa toista miestä kädestä keskellä naapuruston basaaria, sillä tiedän ettei sitä katsottaisi hyvällä. "

Paitsi että muslimikulttuuriin kuuluu kylläkin se että miehet koskettavat toisiaan ja lähisukulaiset tai hyvät ystävät nimenomaan voivat kulkea käsi kädessä muslimikulttuurissa, jopa Saudi-Arabiassakin. Asenteisiin auttaa aika lailla se että vaivautuu tutustumaan kulttuuriin.
Meillähän taas käsi kädessä kulkeviia miehitä pidetään nimenomaan homoina ja kyllä sitä vähintään huutelua Suomessa eräillä seuduilla tulisi.

Antisemitismihän on pääosin kristinuskovaistan perua ja siitä on ollut seurauksena kymmenkunta miljoonaa krististtyjen surmaamaa juutalaista.

1948 astihan muslimimaat, Marokosta Pakistaniin, olivat juutalaisille paljon parempia elää, kuin kristillisen juualaisvihan maat, mutta sitten kristittyjen ketkuilu, palestiinalaisten pettäminen Balfourin julistuksella, vaikka palestiinalaiset olivat avittaneet Englantia ja Ranksaa ottomaaneja vastaan, seurauksineen sotki asiat.

Palestiinaa miehittävien israelilaisten aiheuttama ongelma on tietenkin asia, mikä olisi syytä ratkaista ja hoitaa siitä kärsivien, Palestiinan asukkaiden, palestiinalaisten kärsimä kohtalo kuntoon. palestiinalasiviha, viha palestiinalasia kohtaan on ollut juutalaisten toimesta kamalaa.
Kun olen tutustunut muutamiin, Irakista Suomeen tulleisiin ihmsiin, on tullut sellainen kuva että Irakin kristityt ovat ketkumpia ja umpi-uskovaisempia, kuin Irakin muslimit, jotka vaikuttavat maallistuneemmilta ja reilummilta, luotettavammilta.

Tiedä sitten, onko noissa Hollanninkin ongelmissa osin syinä nuo abrahamiset skismat.
  • 8 / 10
  • AlunperinAfrikasta
  • 20.2.2017 16:29
Kylläpä human taas jankuttaa samaa, eikö hänellä ole mitään uutta sanottavaa...?
  • 9 / 10
  • Havainnoija
  • 15.3.2017 1:17
Hollannissa parlamenttivaalit tänään keskiviikkona 15.3.

Tuoreimman eli eilisen kyselyn mukaan pääministeripuolue VVD pysyisi suurimpana saaden 27 edustajanpaikkaa, Geert Wildersin äärikansallinen populistipuolue saisi lisättyä paikkalukunsa 23:een. Suhteellisesti eniten paikkalukuaan lisäisi GL (vihr/vas), mutta todellinen tilanne tiedetään illalla.

Paljon käsitelty Geert Wildersin PVV on tavallaan yhden miehen puolue, sillä Wilders on sen ainoa jäsen. Wilders on indonesialaisen ja hollantilaisen mustatukkainen jälkeläinen, joka on blondeerannut kuontalonsa näyttääkseen ”aidolta hollantilaiselta”. Wilders ei juurikaan esiinny kansan parissa, vaan hoitaa yhteydenpitoa kannattajiinsa Twitterillä, kuinka ollakaan. Wildersin retoriikassa ei ole sisältöä juuri lainkaan, ja hänen vaaliohjelmansa on yksisivuinen paperi, josta tietenkin puuttuu se tärkein eli miten hänen ohjelmansa olisi toteutettavissa taloudellisesti ja ylipäätään. Wildersin isoveli Paul kuvaa veljeään Geertiä itsekeskeiseksi ja aggressiiviseksi.

Kävipä vaaleissa kuinka tahansa, ylivoimaisesti suurin osa Hollannin puolueista haluaa maan pysyvän EU:ssa ja euroalueessa, joten Wildersin PVV jää todennäköisesti hallitustyöskentelyn ulkopuolelle jatkossakin.
-----
Euroopan muista sekopuolueista

Ranska
Marine Le Penin johtama Kansallinen rintama (Front National) on ajautunut skandaalista toiseen. Venäläinen pankki antoi miljoonalainan, pankki meni konkkaan ja nyt Venäjä haluaa rahat takaisin, EU syyttää Le Peniä systemaattisesta petoksesta ja vaatii 300 000 euroa takaisin, poliisit takavarikoivat viime kuussa Le Penin toimiston tietokoneet jne. Tällainen tapaus siis yrittää Ranskan presidentiksi.

Saksa
Saksan rasistinen AfD (Vaihtoehto Saksalle) on poikkeuksellisen homovihamielinen. Sen vaaliohjelmassa hyökätään homojen, sateenkaariperheiden jne. oikeuksia sekä kouluopetusta vastaan, kannattajat polttavat sateenkaarilippuja ja ties mitä. AfD on tullut tunnetuksi uskomattomista sekoiluistaan, kannatus 8-11 %.
Hallitukseen kuuluvien sosialidemokraattien (SPD) ja kristillisdemokraattien (CDU/CSU) kannatuslukemat näyttävät olevan 31-33 % eli yhteensä yli 60 %:
http://www.wahlrecht.de/umfragen/index.htm

Italia
Populistinen Viiden tähden liike sai edustajansa Virginia Raggin Rooman pormestariksi. Raggilla ei ole kokemusta mistään, hänen läheisimmät virkasisarensa ovat joutuneet eroamaan rikossyytteiden vuoksi, Raggia itseään syytetään kavereidensa suosimisesta hyväpalkkaisia virkoja jaettaessa sekä suurista palkankorotuksista kavereilleen, päätöksiä ei saada aikaan, rakennusprojektit seisovat jne.

Tänä vuonna selviää, tulevatko EU-kansalaiset järkiinsä eli antavatko kenkää populistisille kiihkoilijasuunsoittajille.
---
Lisäys
Hollannin parlamenttivaalien äänet lasketaan käsin mahdollisen hakkeroinnin estämiseksi.
http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005127653.html

Kommenttia muokattu: 15.03.2017 klo 13:15
EU-myönteiset liberaalit voittivat

Nyt kun Hollannin parlamenttivaalien äänistä on laskettu noin 30 %, pääministeri Mark Rutten johtama liberaalipuolue on saamassa 32 paikkaa. Wildersin rasistinen populistipuolue on vasta kolmantena 19 paikallaan. Liberaalit arvot voittivat ja Hollanti jatkaa todennäköisesti Mark Rutten johdolla eikä Wildersillä ole mitään asiaa hallitukseen. Hyvä näin.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/27813134/__VVD_de_grootste__.html

Amsterdamissa vihervasemmisto GroenLinks keräsi eniten ääniä:
http://www.telegraaf.nl/binnenland/27814480/__Amsterdam_al_klaar__GroenLinks_de_grootste__.html