Miksi muka 16-vuotias ei voisi olla Vuoden homo? (juttukommentit)

Jees, hyvin kirjotettu Mollgrenilta.

Oli kyllä toki jo ennestäänkin tiedossa, että osalla ihmisistä on sellainen käsitys, että homous olisi jotenkin aikuisten juttu. Tai että ihmisestä tulisi homo todennäköisemmin, jos häntä jotenkin siihen teini-iässä kannustetaan.

Lapsillakin on seksuaalisuus. Esikuvien myötä yhä useammalta se loppu lapsuudesta ei kulu oman seksuaalisuuden piilotteluun, vaan normaaliin elämään.
Mollgren "unohtaa" mainita, että kesällä 2015 tekemässään videossa Tuure Boelius sanoo olevansa hetero eikä niinkään "pohdi", vaan suoraan sanottuna valittaa, että häntä haukutaan tai nimitellään homoksi hänen ulkonäkönsä ja harrastustensa vuoksi. Lisäksi hän toteaa, ettei usko, että kukaan 14-vuotias tietää, mitä aikuisena tulee olemaan. Hän ilmoittaa, että kaikki hänen ihastuksensa ovat olleet tyttöjä. Uudella videolla, jolla Boelius tulee ns. ulos kaapista, hän kertoo, että yksi ihastuminen poikaan muutti kaiken.

Aika nopea muutos, täytyy sanoa! Vuodessa yksi ainoa ihastuminen poikaan ja aikaisemmin itseään heterona pitänyt ja ainoastaan tyttöihin ihastunut onkin yht'äkkiä homo. Jokainen voi nähdä, että Boelius on ainoastaan seksuaalisesti hämmentynyt, eikä mitään muuta. Hän vaikuttaa pikemminkin heterolta tai bi-curious-tyypiltä. Taisi palkinto mennä väärälle tyypille.

Mutta tätähän tää on! Jos umpihetero "eheytyy homoksi" yhdessä vuodessa, siitä saa piispan palkinnon, mutta auta armias, jos joku umpihomo eheytyy vuodessa heteroksi. Siitä saa vihat päälle!
Boelius ei ensimmäisessä videossaan sanonut olevansa hetero. Hän totesi siinä, ettei ole homo - ja että ei 14-vuotiaana voi tietää, mitä aikuisena tulee olemaan. Ja että siihenastiset ihastuksensa olivat tyttöjä. Ja kyllä, hän nimenomaan pohti asiaa.

Minä en ole mikään sanomaan siitä, mikä Boelius on. Hän on asiasta itse puhunut "Olen homo" -videossaan.

Vuosi on tuossa vaiheessa elämää pitkä aika.

Voin omasta kokemuksestani kertoa, että yksi(kin romanttinen) ihastuminen todella voi kirkastaa käsityksen omasta seksuaalisesta suuntautuneisuudesta.

Omalla kohdallani olen myös asian eteeni teininä saanut. Valmiiksi se oli kuitenkin pureskeltu vasta noin vuosikymmentä myöhemmin. Jälkikäteen voisin todeta, että jos minulla olisi ollut vähemmän ennakkoluuloja ja ylipäätään tukea oman seksuaalisen suuntautuneisuuteni ymmärtämiselle, niin olisin asian tajunnut pikkasen nopeammin.
"Mutta tätähän tää on! Jos umpihetero "eheytyy homoksi" yhdessä vuodessa, siitä saa piispan palkinnon, mutta auta armias, jos joku umpihomo eheytyy vuodessa heteroksi. Siitä saa vihat päälle!"

Niin, no kumpikin tilanne on ihan yhtä mahdoton. Ensimmäisen väitteen esittäjä ei vaan aiheuteta niin paljon haittaa seksuaalivähemmistöille kuin toisen väitteen esittäjä, joten on luonnollista, että haittaa aiheuttavaan suhtaudutaan negatiivisemmin.

Joko väitteet ovat täysin valetta tai sitten niiden esittäjä on biseksuaali, joka ei ymmärrä, että kyseessä on vain kiinnostustasojen vaihtelu tai joku yksittäinen ihastuksen kohde, joka saa kuvittelemaan, että into suuntautuukin pelkästään siihen toiseen sukupuoleen.

Jos nyt oletetaan, että Boelius puhuu videoissaan totta, niin on varmaa, että ainakaan hetero hän ei ole. Biseksuaalisuuskin lienee riittävä ominaisuus tähän Vuoden homo -titteliin.
"on varmaa, että ainakaan hetero hän ei ole"

Vaikka kaikki ihastukset, yhtä tuoreinta lukuunottamatta, ovat olleet tyttöjä??

Salli minun muistuttaa, että vastakkaiseen sukupuoleen ihastumista kutsutaan heteroseksuaalisuudeksi jos on homokuplassa eläessä päässyt unohtumaan.
Mitä jos vaan annettaisiin ihmisen olla sitä mitä hänestä itseltä tuntuu, ja mitä kertoo olevansa. Toiset päättävät sen meille kertoa, toiset eivät. Lokeroiminen ylipäänsä on tarpeetonta, mutta tässä tapauksessa kyseinen henkilö itse päätti lokeroida itsensä homoksi, mennään sillä tiedolla.

Palkinnon sai Suomen tunnetuinta homoa teatterissa näyttelevä ja positiivisesti homoutta esiin nostava henkilö, joka on ilmeisimmin sinut itsensä kanssa. Siltä pohjalta valinta ei voinut ihan väärin mennä.
Jochanan:

""on varmaa, että ainakaan hetero hän ei ole"

Vaikka kaikki ihastukset, yhtä tuoreinta lukuunottamatta, ovat olleet tyttöjä??

Salli minun muistuttaa, että vastakkaiseen sukupuoleen ihastumista kutsutaan heteroseksuaalisuudeksi jos on homokuplassa eläessä päässyt unohtumaan."

No olkoon, sallin tämän kerran sinun muistuttaa, vaikka muistutuksesi ei liitykään tähän tapaukseen niin millään tapaa.

Vastakkaiseen JA samaan sukupuoleen ihastumista kutsutaan biseksuaalisuudeksi. Tämä puolestaan liittyy ihan suoraan tähän tapaukseen.

Heterot eivät ihastu saman sukupuolen edustajiin.

Kommenttia muokattu: 04.02.2017 klo 22:25
Muistaakseni Gay Gaalaan myytiin lippuja merkinnällä K-18.

Joka tapauksessa äänestyksen ollessa käynnissä Tuure oli 15- vuotias, kun täytti 16 tammikuun lopussa.
Ilmeisesti Tuuren ei tarvinnut ostaa lippua :)
Tuo tilaisuuden ikäraja lienee alkoholilainsäädännön noudattamisen helpottamiseksi asetettu. Jos paikalla kuitenkin käytännön syistä oli tarpeen olla yksi henkilö joka ei ollut vielä täyttänyt vaadittua ikää, hänen vahtimisensa oli huomattavasti helpompaa kuin jos heitä olisi ollut 150.
Aito avioliitto ry:n entinen puheenjohtaja Jukka-Pekka Rahkonen toteaa Facebook-sivullaan, että "lastensuojelun pitäisi puuttua asiaan ja miettiä huostaanottoa". Ja on siellä aika haiseva kasa kaikenlaista muidenkin samaan ja rinnakkaisiin seurakuntiin kuuluvien ulostetta...
On oikeastaan vallan mainio asia, että perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen ottaa yhteyttä lapsiasiainvaltuutettuun. Tämän kautta valtuutettu pääsee miettimään, kuinka homolapsia ja -nuoria voidaan suojella perussuomalaisilta.

Totean jälleen kerran, että vastustajamme tekevät parasta mainontaa puolestamme.
Niin, ovatko Gaygaalan palkinnon kandidaattius tai palkinnon saanti seksuaalinen teko, josta alle 16 vuotiasta tulisi suojella? Seksualisoidaanko näillä? Jos 15 vuotias olisi kandidaatti "vuoden hetero"-palkinnon saajaksi, mitä fiiliksiä tämä herättäisi?

Sukupuolisen koneiston herääminen ja hammasrattaiden kohdilleen asettuminen saattavat toki ottaa aikansa. Varmaan suurin osa kyseisestä ikäryhmästä jkuitenkin jo tiedostaa, mihin oma mielenkiinto kohdistuu ja mitä muita mielenkiintoja on olemassa. Eivät ehkä kuitenkaan kaikki, vaikkapa syrjemmässä tai pienemmissä ympyröissä.

En oikein näe, miten gaypalkinnon vastaanottaminen voisi vahingoittaa ketään, jos suostumukset puolin ja toisin on saatu. Haluaisin ehkä kuitenkin nähdä jotenkin niin, että tulevaisuudessa, mikäli kyse on alaikäisestä, niin päätöksen tekisi alaikäisten raati ja palkinnon jakaisi vertainen. Nyt toki vielä mennään kovasti ylimenokaudessa.
Jättäkää alaikäiset rauhaan ja palkitkaa aikuisia niin paljon kuin tykkäätte. Mautonta kukkahattutäti touhua!
Minusta ylimenokausi jatkuu niin kauan kuin tällaisia seksuaaliseen suuntautuneisuuteen tai sukupuolivähemmistöön kuulumiseen liittyviä tunnustuksia ja palkintoja ylipäänsä tarvitaan. Ja niitä tarvitaan niin kauan kun on jarironkaisia, päiviräsäsiä, aitoavioliitto-seurakuntia, jukkapekkarahkosia, susannakoivuloita ja muita iljettäviä ilmiöitä, jotka toimivat aktiivisesti hlbti-vähemmistöihin kuuluvien hyvinvointia vastaan.
  • 16 / 68
  • Haaleaa satiinia
  • 5.2.2017 11:47
"Minusta ylimenokausi jatkuu niin kauan kuin tällaisia seksuaaliseen suuntautuneisuuteen tai sukupuolivähemmistöön kuulumiseen liittyviä tunnustuksia ja palkintoja ylipäänsä tarvitaan."

Minusta nämä palkinnot taas pitävät yllä erottelua. Niin kauan kuin meistä seksuaalivähemmistöistä tehdään katseen kohde, me emme tule kuulumaan joukkoon.

Olen myös melko varma, että suuri osa vähemmistöistä ei tahtoisi julkisesti rummuttaa omaa asiaansa. Heillä riittää, että saavat elää omaa elämäänsä.

Minä edustan tätä vähemmistöä, enkä kaipaa edustamalleni vähemmistölle julkisuutta. En tahdo oppikirjojen sivuille enkä televisioon julistamaan oikeuttani.

http://www.bdsmbaari.net/index.php?topic=12575.0
Tällä hetkellä asian esilläolo voi tuntua erottelevalta. Ei kuitenkaan ole muuta mahdollisuutta saada yhä suurempaa joukkoa tietoiseksi vähemmistön olemassaolosta ja saada ihmisiä ehkä jopa itse ottamaan selvää aihepiiristä. Sen myötä yhä useammalla on aivan erilaiset eväät kohdata vähemmistöön kuuluva - jos yksilön vähemmistöön kuuluminen syystä tai toisesta tulee esiin.

Kuulemma vähemmistöön kuuluminen ei tulisi esiin muuta kuin rummuttamalla ja julistamalla olevansa homo tai muuta. Ai ei?

Olen aivan toista mieltä.

Kun nuori (tai vanhempikin) jossain vaiheessa sitten ihastuu ja löytää tyypin, jonka kanssa on hyvä olla silleen lähemmin, niin asia jossain vaiheessa tulee muidenkin tietoon - ellei yhteisiä hetkiä sitten vietetä vain salaa lukkojen takana. Tavallisesti seurustelut ja sellaiset kuitenkin ennemmin tai myöhemmin tulevat kavereiden, vanhempien, sukulaisten ja monien muidenkin tietoon. Yleensä jossain vaiheessa tällainen erityisen tärkeä ihminen viedään näytille vanhemmille.

Tytön ja pojan seurustelun kohdalla näin onkin tyypillisesti ollut.

Entä sitten kun poika tai tyttö löytää samaa sukupuolta olevan tyypin, jonka kanssa on hyvä olla silleen lähemmin, antaa hellyyttä ja saada hellyyttä? Jonka kanssa miettiä jossain vaiheessa ehkä yhteistä tulevaisuuttakin.

Näihin aikoihin asti tuollainen on ollut pirun vaikeaa.

Vielä nykyään vallalla oleva asetelma johtaa seksuaalivähemmistöön kuuluvien nuorten kohdalla siihen, että vain vahvimmat ja itsetietoisimmat voivat kyetä solmimaan lähemmän ihmissuhteen samaa sukupuolta olevan kanssa vertaisesti heteroiden malliin. Muiden kohtalona on ainakin jonkinlainen syrjäytyminen, itsetunto-ongelmat ja jopa vakavat mielenterveysongelmat. Nuo ongelmat voivat altistaa hyväksikäytölle tai muille surullisille kohtaloille.

Kun kaikkialla on riittävä tieto siitä, että hlbti-vähemmistöihin kuuluvia on olemassa, ja ymmärretään, mitä hlbti-vähemmistöön kuuluminen tarkoittaa, niin ennakkoluuloja ja niihin perustuvia lieveilmiöitä on mahdollista kitkeä.

Asioita vain täytyy viedä siihen suuntaan, että jokainen ihminen voi elää omana kokonaisena itsenään missä hyvänsä sosiaalisessa ympäristössä. Joitain asioita on helpompi ratkaista kuin toisia, mutta joidenkin asioiden vaikeus ei voi aiheuttaa sitä, että jokin helpommin ratkaistava ongelma jätetään ratkaisematta.
Oon täysin samaa mieltä smo:n kanssa. Pitää tuoda esille. Itse syrhäydyin jo nuorena kun ei ollut apua/tietoa tarjolla.
  • 19 / 68
  • Totuudenlaukaus
  • 5.2.2017 18:00
Mahtaa kakskymppisenä vituttaa kun meni tällä tavalla murkkuna itsensä homoksi julistamaan. Ei voi olla vaikuttamatta tyttöystävän ja työn saamiseen.
En ymmärrä juttua koska Boelius on syntynyt 3.1 2001 ja ei näinollen alittanut 16 vuoden suojaikärajaa palkinnon saadessaan.
Homojulkkisten (esim. Jari Sillanpää, Antti Tuisku, Tyler Oakley..) suurimpia faneja tuntuvat olevan tytöt ja naiset, jotka ovat huomattavasti paremmin sinuja homouden kanssa kuin nimimerkki Totuudenlaukaus. Boelius näyttää suuntautuvan tanssijaksi ja näyttelijäksi, sillä alalla homous ei ole haitta. Itse asiassa nykyiseen näyttelijätyöhönsä ei olisi todennäköisesti tullut päätyneeksi ollenkaan jos olisi ollut hetero!
  • 22 / 68
  • Peräkylän Jussi
  • 5.2.2017 19:21
Yleensä jonkun ison tittelin saavuttaminen vaatii vuosien pitkäjänteisen työn eli pitäsi olla hieman enemmän kannuksia saavutettuna. Pitäiskö junioreille järjestää oma kisa: Vuoden Nuori Homo?
Nuo tittelit olivat edellisvuoden tekemisistä. Sitten on erikseen elämäntyö-palkinnot ja vastaavat.
Homoteinin tai homolapsen asemasta tulisikin kirjoitaa enemmän, koska kaikki lastenkasvatusoppaat sivuavat homoseksuaaliset lapset, jotka ovat suojattomia omia vanhempiaan ja sukulaisiaan vastaan. Oma perhe voi olla traumaattinen homolapselle. Ei ole kertomuksia hlbtqi lapsista missään: heitä ei ole olemassakaan! Heidän tarpeitaan ei kuunnella, koska heillä ei ole omaa ääntä. Heillä ei ole foorumia. Siksi you tubetus. Minua esimerkiksi kiusasivat äiti, isä ja 2 sisarustani. Kiusaaminen alkoi hyvin varhain ja etenkin vanhempieni osoittama halveksunta oli traumaattisinta. Välillä minua kohdeltiin kuin koiraa eikä minulla ollut oikeutta ilmaista tarpeitani: kaikkien muiden tarpeet olivat etusijalla perheessäni. Minulla oli hirveä lapsuus ja nuoruus: minulla ei ollut rauhaa ei kotona eikä koulussa. Minut eristettiin monin tavoin. Myös asuinalueeni lapset osallistuivat tähän julkiseen nolaamiseen ja nöyryyttämiseen. Suurin osa oli sekä fyysistä että henkistä väkivaltaa. Nimenomaan seksuaalisten vähemmistöjen kiusaamiseen, joka on VAKAVA asia, ei puutu yksikään aikuinen. Hirveä tilanne. Mihin se muka olis muuttunut!

Kommenttia muokattu: 05.02.2017 klo 22:14
  • 27 / 68
  • Polarisaattori
  • 6.2.2017 12:39
Aiheen käsittelytapa puolin ja toisin on muistutus maailmasta jossa nähdään olevan vain tietynlaisia ihmisiä: joko täysin homoja tai täysin heteroita. Lapsihomon "kaapista ulos repiminen" on toisaalta kadehdittava tapa näyttää olevansa erilainen ja toisaalta osoitus siitä että "ei-hetero" on sataprosenttinen homous ja muuttumaton tila joka alkaa syntymässä ja loppuu kuolemaan. Tämä puolestaan on refleksinomainen reaktio siihen painostukseen että homoissa olisi jotain sellaista vikaa jonka ulkopuolisen pitää muuttaa.

Retoriikan mukaan he, jotka eivät tätä tilaa ymmärrä tulee itse muuttua tai antaa muiden elää omaa sataprosenttista homon elämää jonka olemassaolo tiedetään jo lapsena. Erilaisten retoristen keinojen sekamelskassa unohtuu kuitenkin se, että ihmisen aivot kehittyvät vielä 25-vuotiaaksi saakka. 28-vuotias ei välttämättä toimi niin kuin 15-vuotias. Moni asia ja henkilökohtainen päätös on nyt kiveen kirjoitettuja ja niistä muodostuneet seuraukset kantavat julkisuuden myötä loppuelämään saakka.

Lasten mustavalkoisen maailman ongelmien ratkomisessa helpoin tapa on muuttaa itseään ja kategorisoitua "tosihomoksi". Kategorisoitumalla muutetaan kuitenkin myös loppuelämän suunta: "kirjoitetaan kiveen" verellä muuttumattomaksi katsottu ominaisuus joka halutaan tuoda koko maailman tietoon. 15-vuotias ei kuitenkaan vielä tiedä edes sitä onko "tosihomo", biseksuaali joko osa-aikaisesti tai kokonaan vai kenties "vain" muita teinejä "homomaisilla manöövereillä" ärsyttävä.

Julistautuminen ryhmään toimii kilpenä maailman raadollisuutta vastaan. Paljon vaikeampaa on muuttaa mustavalkoisesti ajattelevia hyväksymään erilaisuutta - pientäkin. Julkista keskustelua vaivaa tällä hetkellä ylipäätäänkin polarisaatio ja erilaisten näkemysten ja arvojen koteloituminen.
  • 30 / 68
  • entinen nuori
  • 6.2.2017 18:08
Toivottavasti osaa pitää varansa likaisia setiä vastaan paremmin kuin itse tuon ikäisenä. Tämä titteli ei sitä suinkaan helpota :(
Onhan se nyt ihan turha lässyttää, että 16-vuotias ei muka vielä tietäisi omaa seksuaalista suuntautumistaan. Eri asia onkin sitten, onko sinut asian kanssa. Turha kohu.
"Yleensä jonkun ison tittelin saavuttaminen vaatii vuosien pitkäjänteisen työn eli pitäsi olla hieman enemmän kannuksia saavutettuna."

-Palkinto vuosikausia jatkuneesta homostelusta...!?


"Pitäiskö junioreille järjestää oma kisa: Vuoden Nuori Homo?"

-Ööö, ei...

*Saattaa sisältää pieniä määriä ironiaa ja muita pähkinöitä
  • 34 / 68
  • Totuudenlaukaus
  • 6.2.2017 20:45
"Tutkija vastaa vuoden homo -tunnustuksesta järkyttyneelle kansanedustajalle: "Se joka näkee siinä jotain pervoa, voi syystä miettiä omaa pervouttaan"

Kylläpä on oikeen timanttia Tytkijalta. Tommosen "se on itte kuka sanoo" -kommentin antaminen vaatiikin vuosien opiskelut, väikkärit ja muut.

Mutta suvaitsevaiston hirmuvallan mädättävä vaikutus tommosen tyhmistymisen tietysti selittää. Kohtapuoliin korkeakoulujen pääsykokeissa on kysymykset rasti ruutuun Kannatatko monikulttuurisuutta Kyllä/Ei. Äänestätkö vasemmistoa Kyllä/Ei. jne.

Varmaan samasta syystä Ilmatieteenlaitos ei nykyään saa 10vrk ennustetta kohdalle en kun aika kuluu alaikäisistä homoista, mamuista, Sipilän paskuudesta yms. työtoverien kanssa öyhöttämiseen.
Niksu, ainakin naamakirjakommenteissa on säestellyt lastensuojelulta toimia vaatien.
Siinä mielessä tuo vuoden heteroksi valinta saattoi mennä Tuure Boeliuksen osalta pieleen, että jos hän on keikkunut sen suhteen pitääkö tytöistä ja/tai pojista, niin hän vaikuttaa ilmiselvästä biseksuaalisesti "suuntautujalta".

Edellä kommenteissa puhutaan että ulostulo nuorena olisi ollut joillekin, nuoruutensa kaapissa viettämään joutuneille vapauttavaa - mutta nyt juuri sitten tuo että Tuure Boelius on viljellyt somessa kommentteja että on ihastunut enimmäkseen tyttöihin, mutta poikaankin - ja että hänet valitaan vuoden homoksi, eikä vuoden biseksuaaliksi tai vuoden "suuntautujaksi" - ei ole omiaan tukemaan homonuorten identiteettiä.
Ei homonuori ihastu eri sukupuoleen, eikä häntä pidä siten sekoittaa moisilla puheilla, että homo muka ihastuisi eri sukupuolista. Tuuren pidäisi tuoda itsensä esiin sinä, mitä hän vikuttaa olevankin, eli biseksuaalina. Tai sitten hänen pitäisi ottaa itsensä kanssa tuumaustauko ja käydä ajatuksissaan läpi, onko hän todella ihastunut sekä tyttöihin että poikaan, eli onko hän biseksuaali.

Hänelle ja nuorille muutenkin joidenkin tahojen viljelemät puheet olla täysin homo tai osittain homo, ovat erittän typeriä. Osittain homo ei kukaan voi olla, kuten osittain heterokaan ei kukaan voi olla.

Mitään osittain heteroita tai osittain homojahan ei ole olemassakaan, vaan jos ei ole homo tai jos ei ole hetero, niin sitten on jotain ihan muuta. Ei kukaan ole 66%:sti bisse, vaan kaikki bisset ovat ihan umbi-bissejä, tietenkin ja vain sen bisseyden toteuttamisen suuntautuminen miehiin / naisiin vaihtelee bisseillä yksilöllisesti.

En ole koskaan kuullut yhdenkään homon kertovat että olisi ollut tyttöön / naiseen seksuaalisesti ihastunut tai kiinnostunut, eli kyllä asia on homoilla ihan samoin kuin heteroillakin, eli että vain yksi sukupuoli kiinnostaa.

Kaikki mies-nais -kiinnostus"keikkujat" ovat ihan bissejä.

Ja kyllä sen kiinnostavan sukupuolen tietää siinä puberteetti-iän alkaessa, koska silloin tunnetusti biologisesti ne seksuaalisuuden hormonitkin alkavat hyrrätä voimakkaasti ja ohjata seksuaalista mielenkiintoa sen oman seksuaalisen identiteetin mukaiseen kiinnostavaan sukupuoleen homoilla ja heteroilla (tai bisseillä sukupuoliin).

Itse en tykkää lainkaan "seksuaalinen suuntautuminen" -ilmaisusta, koska se on täysin harhaanjohtava, viitaten "valintaan" tai muuttumiseen tms., kuten vaikkapa tietylle ammattialalle suuntautuminen, eli valinta, mitä seksuaalisuus ei ole millään lailla. Eikä seksuaali-identiteetti myöskään vaihdu elämän aikana, vaan kyllä joko homo, joko hetero tai joko bisse ollaan koko elämä. bisse voi toki yrittää olla feikisti hetero, mutta ei tietenkään kykene olemaan sitä oikeasti.

Seksuaalisuuden ja sukupuolen osalta on menty hieman metsään siinä että nuo muka olisivat vaihdettavia, ilmoitettavia juttuja, koska niinhän ei oikeasti ole, vaan nuo ovat identiteettejä pienestä pitäen ja se identiteetti kypsyys, vahvistuu, mutta ei voi muuttua.
Osa nuorista voi mennä sekaisin noitten asioiden kanssa, kun jos puhutaan suuntautumisista, valinnoista tms.

Kommenttia muokattu: 07.02.2017 klo 10:36
umpi-kristityiltä persuilta ja epäaitoavioliittolaisilta kutkuttaa ihan kysyä että miksikäs heidän uskomuksessaan ei kielletä, eikä tuomita pedofiliaa ja miksi siellä lapsukaista hyväksikäytetään uskomuksen keskiössä?
Sekä lisäksihän teologien mielestä maria oli ehdottomasti roimasti alle 16-vuotias paksuksi joutuessaan ja kun se pyhähenki-jumala ei harrastanut aikuisemman naisen kanssa seksiä lainkaan, niin sittenhän se jumala on pe.....li

Kommenttia muokattu: 07.02.2017 klo 02:52
Miten te "laskette" näitä ikiä, kun esim. 28 v alkaa olla jo liian vanha esimerkiksi sotilaaksi ja 16 v on vain 2 vuotta vaille aikuinen mies. Aikoinaan ja monissa kehitysmaissa 40 v on jo iäkäs. Afrikassa murhataan vanhuksia jos ne elää "liian vanhoiksi" eli yli 70 v. Tietenkin kun elää Skandinaviassa ja on elätetty patterin välissä, niin VOI OLLA henkisesti lapsen asteella. Monissa maissa 16 v on ollut jo 10 v töissä ja elättää itsensä. Ei 16 vuotiaan pidä olla mikään lapsen omainen, vaan aivan muuta. Minut potkittiin jo 20-vuotiaana pois kotoa, että elätä itsesi, rajana oli 18 v, että sen jälkeen ei rahaa tipu elämiseen. Ehkä teitä on elätetty pullamössöllä ja ostettu kaikki valmiiksi.
Sitäpaitsi KAIKKI tietäää et seksuaalisuus voi muuttua ja osa käyttäytyy monella lailla elämänsä aikana. Ei se ole kaikilla betoniin valettu vrt gay for pay. Siksihän niitä rakastajia oli, kun oma eukko/mies oli mitä oli: naimisiin oli PAKKO mennä. Jos ei halunnut tai sopeutunut niin mitä vaihtoehtoja muka jäi: kylähullu, erakko, muukalaislegioona, alkoholismi, kulkuri, rikollisuus, luostari, lähetystyö, mielisairaala...name it!

Kommenttia muokattu: 07.02.2017 klo 03:56

Kommenttia muokattu: 07.02.2017 klo 03:58
Human, Tuure Boelius määritelköön itse sen mitä on. Minä en ole mikään määrittelemään asiaa, eikä sinunkaan, human, pitäisi. Vältä noita joutavanpäiväisiä jorinoitasi, kun kerta järkevästikin osaat keskustella. Tämä suuntautuneisuuteen liittyvä aihepiiri tuntuu nyt kohdallasi toimivan jonkinlaisena triggerinä.

1) Minä olen kuullut moneltakin homolta siitä, että nuorena on tuntenut mielenkiintoa toista isukupuolta olevaan ihmiseen (ja kaiketi näin voi tapahtua myös toisin päin). Sitten kun kiinnostumiseen alkaa liittyä myös eroottinen ja romanttinen mielenkiinto, niin osaa kyllä sanoa, kumpaa puolta aitaa mennään. Ja sen tietää vain itse. Nuoruuden "keikkuminen" liittyy kasvamiseen.

2) Seksuaalinen suuntautuminen tai seksuaalinen suuntautuneisuus ei viittaa valintaan, vaihtamiseen tai muuttumiseen, vaan suuntaan. Seksuaalinen suuntautuneisuus on sitä, mihin suuntaan mielenkiinto kohdistuu.
"Itse en tykkää lainkaan "seksuaalinen suuntautuminen" -ilmaisusta, koska se on täysin harhaanjohtava, viitaten "valintaan" tai muuttumiseen tms., kuten vaikkapa tietylle ammattialalle suuntautuminen, eli valinta, mitä seksuaalisuus ei ole millään lailla. Eikä seksuaali-identiteetti myöskään vaihdu elämän aikana, vaan kyllä joko homo, joko hetero tai joko bisse ollaan koko elämä. bisse voi toki yrittää olla feikisti hetero, mutta ei tietenkään kykene olemaan sitä oikeasti"

Kuten on varmasti tullut jo huomatuksi, itse en "tykkää" pinttyneestä tavastasi puhua alentuvasti biseksuaalisuudesta ja yhdistää siihen kaappiretoriikkaa tai henkilökohtaista kamppailua suuntautumisen ja sen ilmentämisen/toteuttamisen kanssa. Tässä mielessä avoimesti homoseksuaalina eläminen _on_ tietoinen valinta, usein hyvinkin monen mutkan kautta koettu ja mietitty lopputulos, jota sivusta seuraavalle, itsestään täysin varmalle voi olla toisinaan aika turhauttavaa tai tuskaistakin seurattavaa jossa "bisse yrittää olla feikisti hetero", kuten monesti homokin yrittää olla feikisti hetero tai "feikata bisseä" yrittäessään sulautua yhteiskunnan raameihin. Tämä pitää pitää mielessä, huvä äärihomo Human, kun alat halventamaan kirjoituksissasi biseksuaaleja: suurin osa biseksuaaleista ovat sinut suuntautumisessaan eivätkä yritä feikata mitenkään tai huijata ketään.
smo, Tuure Boeliushan selvästi ainakin somessa on määritellyt itsensä biseksuaaliksi, kertomalla että on ihastunut sekä tyttöihin että poikiin, eli kertomalla sen, mitä biseksuaalisuus on.

Ongelmia on tuottanut ilmeisesti hänellekin se useiden harrastama jorina, että seksuaalisuus muka muuttuilisi tai että muka muita, kuin vain biseksuaaleja kiinnostaisi sekä tytöt että pojat.

Seksuaalisen identiteetin nimeämisessä nuorillakin aiheuttaa ongelmaa juuri se, että myös Ranneliikkeessä viljellään "täysin homo", "osittain homo" -humpuukijorinoita.

Terminologiassa sylttytehdasta on toki englannin termissä "sexual orientation", mikä on sitten suomennettu loppuosan osalta "suuntautuminen". Termihämäryyttä on jo tuossa englanninkielisessä termissä, koska

orientation on monimerkityksinen, mm. direction, orientation, way, trend, course, turn, trend, orientation, tendency, alignment, movement, tide, readjustment, orientation
@smo: "Minä olen kuullut moneltakin homolta siitä, että nuorena on tuntenut mielenkiintoa toista isukupuolta olevaan ihmiseen (ja kaiketi näin voi tapahtua myös toisin päin). Sitten kun kiinnostumiseen alkaa liittyä myös eroottinen ja romanttinen mielenkiinto, niin osaa kyllä sanoa, kumpaa puolta aitaa mennään. Ja sen tietää vain itse. Nuoruuden "keikkuminen" liittyy kasvamiseen."

Moneltako heterolta olet kuullut vastaavaa? Tuskin kenenltäkään.
Joten miksi joriset ja tuputat tuollaista homoihin?
Nuo jotka ovat kiinnostuneita sekä tytöistä että pojista, ovat biseksuaaleja, vaikka sitten lokeroivat itsensä muuksi. Asiahan juontaa varmastikin siitä että hetero tai homo ovat enemmän olleet esillä mediassa, joten biseksuaaleilla nuorilla se biseksuaaliksi itsensä tunnistamisen kyky ei ole niin hyvä. Ja kuten tiedämme, vanhemmitenkin biseksuaalit tuppaavat lokeroimaan itseään muka heteroina tai muka homoina, vaikka eivät kumpaakaan ole.
Oletan, että heterot eivät asiasta niin paljon puhu; eivät osaa/halua/uskalla asiaa käsitellä, ainakaan ääneen. Älä sinä, human, rakentele muille ihmisille lokeroita.
xxx, missä kaapissa oikein elät?

Tuollahan on pilvin pimein biseksuaaleja, joilla on pinttynyt suuntautuminen feikata heterolle olevansa muka hetero myös ... ja sitten alkavat 4something feikkaamaan olevansa muka homo.

Täällähän Ranneliikkeen keskusteluissa, välistä jopa uutisissa käytetään alentavampaa terminologiaa, väittämiä, ilmaisuja homoista, mutta sitten kun puhuu avoimesti biseksuaalisuudestakin, niin kyseiset kommentoijat imppaavat herneitä neniinsä niin että ropisee : )

Mutta ihan vapaasti, käyttäkää vaan umpi-bisse, kaappi-bisse, neiti-bisse yms ilmaisuja edelleenkin kirjoituksissanne, biseksuaaleja reilusti ylentävästi.

Samoin kirjoitelkaa edelleenkin että heterot ihastuvat useinkin samaan sukupuoleen ja sitten ihastuvat eri sukupuoleen jne.
Sinä smo väität, omien ?biseksuaalisten kokemustesi kautta, mitä homot muka mielestäsi ovat.

Mutta voisitko lokeroida vain itsesi, reilusti, eikä oman suuntautumisesi varjolla muita.

Sinullahan tuntuu olevan päähänpinttymä että muka muutkin, kuin biseksuaalit olisivat biseksuaaleja - bi-Kinsey on ilmeisesti osunut ja uponnut ja hegemoinut mojovasti.
Mutta kun bi-Kinsey ei ymmärtänyt homoista yhtään mitään omakohtaisesti, eikä heteroistakaan, vaan halusi tunkea väen väkisin kaikki ihmiset bi-Kinsey-lokerikkoonsa.

Gay Gaala -tapahtumalla on toki sormensa pelissä lokerointi"ongelmissa", koska siellä on palkinto"lokeroita", joihin voi erhetä ihan muita, kuin miksi palkinto"lokero" on nimetty. Kyseisen tapahtuman kannattaisi varmasti ajatella, mitä palkinto"lokeroita" se käyttää. On kaikille vain haitaksi se että ihmisiä lokeroidaan erheellisesti.

Toki en ole sitä vastaan, jos väen väkisin haluatte, että jos jeesuksesta pitämiseen suuntautuneita voidaan kutsua myös muslimeiksi ja mohammedista pitäviä myös kristityiksi, jos niin haluaa itsensä profeettaasuuntautumisessaan määritellä.
Vai mitä? Onko teillä ehkä eri ääni kellossa uskomusten, kuin tosiasioitten suhteen?

Kommenttia muokattu: 07.02.2017 klo 11:24
Keskustelun aiheeksi nousseen nuoren, Tuure Boeliuksen osalta kannattaa laittaa painoarvo sille, mistä hän on konkreettisesti kertonut, viestinyt olevansa kiinnostunut, eikä sille, minkä seksuaalisen identiteetin nimen hän on sattunut (erheellisestikin) poimimaan.

Hän on kertonut ihastuneensa sekä tyttöihin että poikaan, joten se on hänen itsemäärittelynsä seksuaalisesta identiteetistään. Ja tuo itsemäärittely biseksuaalista, eikä heterosta, eikä homosta.

Sillä muistakaamme pysyä tosiasioissa:

homo on tiettyä sukupuolta ja on kiinnostunut vain samasta sukupuolesta

hetero on tiettyä sukupuolta ja on kiinnostunut vain eri sukupuolesta

biseksuaali on tiettyä sukupuolta ja on kiinnostunut sekä samasta että eri sukupuolesta

Noillahan on selvä ja helposti tunnistettava seksuaalisen identiteetin ero.

Kommenttia muokattu: 07.02.2017 klo 11:17
Human, sinä et tiedä useimpien - etkä minunkaan - elämästä ja läpikäymistä asioista lopulta paskaakaan, joten parempi on sinun pysyä ihan hiljaa asioista, joita ilmiselvästi et ymmärrä.

Minä tiedän kyllä mikä olen, mikä oma seksuaalinen suuntautuneisuuteni on, mistä pidän ja mitä elämältäni haluan.

Vaikka sinä olisitkin aikanaan syntynyt homoisan miehiset nahkavaljaat ylläsi homobaarin miehisessä ilmapiirissä euroviisujen jytkeen tahdissa, niin omat arvostuksesi ja ennakkokäsityksesi eivät anna sinulle kykyä tai valtaa lokeroida yhtään ihmistä yli yksilön oman kokemuksen.

Varsin laaja (tieteellinen) yhteisymmärrys on siitä, että seksuaalinen suuntautuneisuus on synnynnäinen asia, eikä yksilö tai ulkopuolinen voi sitä väkisin muuttaa. Sen sijaan syystä tai toisesta yksilö on voinut tehdä elämänvalintoja, jotka näennäisesti ovat tuon(kin) asian suhteen ristiriidassa.
smo, olet itse kertonut täällä keskusteluissa että olet pitänyt myös tytöistä, joten kommentoin sen mukaan, mitä itsemäärittelystäsi konkreettisesti olet kertonut.

Sinähän itse harrastat lokerointi-vimmaasi, mutta syytät siitä sitten muita.

Miksi?

Minä en ole täällä missään puhunut mistään nahkavaljaista tai että olisin moisista kiinnostunut. Toki tiedän, tiedämme kaikki että bisset tyttöilevät mekoissaan ja se on tietenkin enemmän kuin ok heillä, tuossa heidän tyypillisemmässä suuntautumisessaan.

Euroviisuissahan on toki sitä ongelmaa että ne ovat homoille monesti juuri ihan liian feminiiniset, liian epähomot. Euroviisuilu on sellaista bisse-neiteilyä täynnä - kuten tyttölaulaa edämmäilytkin varsin usein.

Vaikka "aito"avioliitto -uskonto-humpuuki-porukka raiskaa aito-sanan, niin silti tärkeintä on olla Aito, eikä sotkea asioitten oikeita merkityksiä ja sisältöjä.

Sekä tytöistä että pojista kiinnostunut on sekä tytöistä että pojista kiinnostunut.
Eli ei homo, eikä hetero.

Kommenttia muokattu: 07.02.2017 klo 11:37
Tänäkin päivänä voin pitää tytöistä/naisista, kuten muistakin ihmisistä. En ole kuitenkaan ikinä naista kohtaan tuntenut mitään sellaista kuin toista miestä kohtaan (tai aikanaan poikana toista poikaa kohtaan). Älä viitsi selittää, millainen tai mikä joku muu on, kun et asiasta mitään ilmiselvästi ymmärrä. Human, en tosiaan tiedä sinun taustaasi, kun sieltä kaapin perältä nimettömänä huutelet "totuuksiasi".
Olet smo kiirjotitanut täällä että nuorempana olit kiinnostunut tytöistä.

Kukaan hetero ei ole nuorempanakaan kiinnostunut samasta sukupuoleta ja ihan samoin kukaan homo ei ole nuorempanakaa kiinnostunut ei sukupuolesta.

Ja miksi Ranneliike.net :n sloganina on "homokansan yhdistävä tekijä", kun täällä foorumilla käsitellään myös muita identiteettejä, kuin homoja? Miksi Ranneliike sloganissaan tylysti rajaa trans-ihmiset ja biseksuaalisesti suuntautuneet pois?

Eihän muita voi, eikä pidä lokeroida "homokansaksi", kuin vain homoja, tietenkin, sillä ei kait heterokansaksikaan lokeroida muita kuin vain heteroita.
Miksi Ranneliike ei anna trans-ihmisille ja biseksuaaleille omaa yhdenvertaista arvoaan ja käsittelyään jutuissa heinä itsenään, vaan sekoittaa ja luo, ylläpitää vääriä, täysin virheellisiä mielikuvia, leipomalla ei-heteroista yhtä pakkopullaa?

Voisit smo ehkä tehdä juttukatsauksen bi-kaappi-elämästä, eli niistä bi-ilta&yökerhoista aka työmatkahotelloinneista, uimahalleista, keltsusta, levareista, eikä tuputtaa vimmaisen väkisin kaikkea ei-heteroa muka homoksi.

Olet sinäkin smo kirjoittanut "homokulttuuri" -lokerointiisi ihan kaikesta muusta, kuin homosta. Miksi? Miksi et anna omia lokeroitaan muillekin?

Perin kummallista juurikin se että yhä nykyäänkin joillain on vimmansa tuputtaa, väittää liki kaikkea ei-heteroa muka homoksi. Moinen vääristely on juurikin edelleenkin omiaan sekoittamaan nuorten päitä.

Kommenttia muokattu: 07.02.2017 klo 12:03
Lopultakaan nuorelle (tai muillekaan) ei ole hyvinvoinnin kannalta merkittävää se, mikä on homoa, kuka on homo, mikä on biseksuaalista, kuka on biseksuaali, mikä on heteroa, kuka on hetero ja niin edelleen - vaan olennaista on se, että kaikilla olisi tilaa olla oma itsensä, määritellä itsensä haluamallaan tavalla ja mahdollista olla tyytyväinen elämäänsä niillä pelimerkeillä mitä on saanut.

Olennaista on se, että mies voi vapaasti ilmaista olevansa kiinnostunut ja kertoa haluavansa elää elämäänsä toisen miehen kanssa siinä missä naisenkin kanssa voisi. Tai nainen voi vapaasti ilmaista kiinnostuvansa naisesta siinä missä miehestäkin. Että näillä asioilla ei olisi edes merkitystä, paitsi tietysti sitten pariuduttaessa. Että vaikenemisen ajan päättymisen myötä kielletyn, häpeällisen ja väärän leima lopullisesti poistuisi.

Hyväksytään nyt toistaiseksi se, että "homo" on joissain yhteyksissä vielä toistaiseksi yleisnimitys muulle kuin "heterolle".

Lokerot voivat olla käytännöllisiä tutkimuksissa ja tilastoissa, mutta eivät elettävässä elämässä.
Homonuoren hyvinvoinnille ja elämälle on olennaisen tärkeää se, ettei luoda, eikä yllpidetä täysin virheellisiä mielikuvia, että homonuori- tai homoaikuinen muka olisi kiinnostunut eri sukupuolesta.

Tuollainen tuputtaminen, että homo muka olisi tai voisi olla kiinnostunut eri sukupuolesta aiheuttaa vain sitä että homotytölle tuputetaan kiinnostusta poikiinkin tai homopojalle tuputetaan kiinnostusta tyttöihinkin, kun mm. Ranneliikkeessä julistetaan että "homo on ja voi olla kiinnostunut sekä tytöistä että pojista".

@smo: "Hyväksytään nyt toistaiseksi se, että "homo" on joissain yhteyksissä vielä toistaiseksi yleisnimitys muulle kuin "heterolle"."

Miksi homoa pitäisi muka käyttää yleisnimityksenä kaikelle ei-heterolle?

Jos Ranneliike haluaa lokeroida kaiken ei-heteron "homoksi", niin miksei Ranneliike sitten käytä siitä ei-heterosta termiä ei-hetero? (eli miksi Ranneliike haluaa valehdella ei-heteroa muka homoksi? ja ylläpidää/luoda vääristeltyä kuvaa homoista?).

Sehän juuri aiheuttaa niitä vääristymiä, disinformaatiota että homo muka on vaihtelua, valintoja ihan liki mistä vaan ja että homo muka olisi bisseäkin, muka kiinnostunut eri sukupuolesta, muka tyttöilisi yms.
Miksi et smo hiffaa tuota ollenkaan?

Perin kummallista, miksi Ranneliikekin haluaa pakko-lokeroida kaiken ei-heteron homoksi ja sitten toimittaja smo kirjoiittaa että jokaisen pitää voida olla oma itsensä.

Ranneliikehän nimenomaan vimpan päälle lokeroi ihmisiä ja asioita etenkin homoiksi (vaikka ei sitä olisikaan), mutta sitten nipottaa lokeroinneista. Perin ristiriitaista Ranneliikkeeltä julistaa "kaikki ei-hetero on homoa" -uskomusta. Toki homomiehillä on riuskat hartia, mutta eivätkös trans-ihmiset ja bissetkin kykenisi edes vähän omia juttujaan ottamaan omikseen - vai onko heidän voimilleen ylivoimaista?

Kommenttia muokattu: 07.02.2017 klo 12:38
Human, olen jo vuosien ajan erittäin tietoisesti vältellyt nuorten tai vanhempienkaan määrittelemistä homoksi tai biseksuaaliksi - ja yleensä heteroksikin.

Yksilön kohdalla voi joissain tapauksessa mennä sillä, mitä tämä itse on ilmaissut. Yleisemmällä tasolla hlbti-vähemmistöön kuulumista käsitellessäni määritelmäksi riittää käsite "seksuaalivähemmistö", "sukupuolivähemmistö" tai jokin muu näihin rinnastuva. Homonuorista, homoaikuisista, binuorista tai biaikuisista puhuminen ei oikein lähde.

Heteronuorista ja heteroaikuisista voi puhua. Se ei samalla tavoin niputa tai leimaa, koska kyse on valtaenemmistöstä.
Edelliseen kommenttiisi nähden on ristiriitaista se, että tämän keskustelun alun uutisen lopussa kerrot Boreliuksesta vain homona, vaikka Borelius somekommenteissaan on kertonut myös ihastuneensa tyttöihin, useisiin jopa. Eli hänen somejulkaisuistaan poimit vain osan.

@smo: "Hyväksytään nyt toistaiseksi se, että "homo" on joissain yhteyksissä vielä toistaiseksi yleisnimitys muulle kuin "heterolle"."

Sovitaanko yhdenvertaisesti tuon osalta samoin se, että kun haluat/taan lokeroida kaikkea ei-heteroakin homoksi, niin minä puolestani yhdenvertaisesti voin sitten kirjoittaa papeista imaameina ja kaikista ei-uskonvapaista abrahamisuuksista, eli myös kristityistä muslimeina - niin voidaan kirjoittaa täällä yhdenvertaisesti.

Eli muslimiseurakunnan imaami Irja Askola luovutti Tuure Boeliukselle torstaina gaygaalassa Vuoden homo -kunnianosoituksen.

- - -

Vähemmiistöistä jutuissa sitten yhdenvertaisesti myös vaaleahiuksisista hiusvähemmistönä jne, sillä tummatukkaiset ihmiset ovat maailmassamme ylivoimainen enemmistö. Eli sama, kuin heterot vs seksuaali- tai sukupuolivähemmistöt.
En ole kertonut Boeliuksesta homona. En myöskään biseksuaalina tai heterona. Olen kertonut siitä, millä tunnustuksella hänet on palkittu ja olen taustoittanut asiaa sillä, että Boelius on itse julkisesti sanonut olevansa homo. Minä en ole väittänyt enkä väitä Boeliuksen olevan homo.

Miksi sinun pitäisi nimittää ev-lut kirkon pappia imaamiksi? Meillä on ihan vakiintuneet nimet noille tehtäville.
"xxx, missä kaapissa oikein elät?"

En elä missään kaapissa, vaikka aika usein homobaarissa kysytään olenko bi-homo vai hetero. Kumma kyllä ns. "normibaareissa" tätä ei kysytä, oletus on useimmiten homo jos keskustelu johtaa siihen suuntaan. Useimmiten kyllä kysytään nimeä, näin siis ns. "normibaareissa".

Missä kaapissa sinä elät, äärihomo Human? Tunnut olevan kovin puolustuskannalla ja määrittelemään lähestulkoon kaikkea muuta kuin itseäsi, joten tämä on laittanut miettimään - miksi näin, kenelle oikein yrität vakuutella ja mitä?
"Euroviisuissahan on toki sitä ongelmaa että ne ovat homoille monesti juuri ihan liian feminiiniset, liian epähomot. Euroviisuilu on sellaista bisse-neiteilyä täynnä - kuten tyttölaulaa edämmäilytkin varsin usein."

Ja silti jaksat postailla tänne viisuja, oletko Human kenties (iik!) "bisseneiti"?
Jos xxx on edelleenkin ihan bihalla, niin minä olen ihan homo, kuten kaikki muutkin homot ovat.

Homo- ja heterokansan yhdistävä tekijähän on se, ettei meillä ole yhtään epäselvää se, mikä 1 sukupuoli seksuaalis-emotionaalisesti kiinnostaa.

Me homot ja heterot emme bisseile. Vaan bisseily on ihan omiNainen juttu vain bisseille.

Siksi uutisissa ja kliseekommenteissa ei luulisi yhä nykyäänkin puhuttavan homoista tai heteroista, eli ei luulisi harrastettavan virheellistä lokerointia yhä nykyäänkin, kun kyse on bisseistä ja bissejen jutuista tai trans-ihmisistä. Mutta kumma kyllä, joillekin se on niin vaikeaa yhä ja jopa billastumisen asteella yhä.

Taannoin lueskelin sitä "neiti-homot" yms soopaa, mitä täällä kirjoteltin ja päätin ottaa härkää sarvita ja lyödä faktat pöytään: tyttöilkää ja täteilkää bisset ihan bisseinä, älkääkä tuputtako sitä puuoliNaista feminiinisyyttänne homoille. Ja voi mikä billastuminen siitä nousikaan :D

Homot ja heterot ovat ihan normaalia, joten baarit, joissa kumpaisetkin tai jommatkummat viihtyvät ovat ihan normibaareja. Vai onko xxx:llä jonkinlainen muu harhauskomus asiasta.
smo,
miksi otsikoit uutisen "vuoden homo" ja kirjoitat uutistekstissä "vuoden homosta" _virheellisesti_, kun toisessa uutisessa olet kirjoittanut asian ihan oikeinkin:

Vuoden homo, bi tai trans lunasti itselleen vasta 15-vuotias tubettaja ja näyttelijänalku Tuure Boelius

Eli Boreliustahan ei valittu "vuoden homoksi"; vaan "Vuoden homo, bi tai trans":ksi.

https://qx.fi/kulttuuri/232822/gaygaalassa-on-parhaillaan-kaynnissa/

Toki tuo kömmähdysteksti "vuoden homo" saattoi tulla persu-umpiuskovaiselta Jari Ronkaiseltakin.

Sorry että jopa minä sorruin Hlbt-mediatoimittajien, smo:nkin uutisotsikkoharhaan :D

Joten hlbtiq-maassa rauha ja homohyvä tahto. Borelius voi vielä rauhassa suuntautua joko homoksi, joko biiksi tai jopa trans:ksi.

Kommenttia muokattu: 07.02.2017 klo 20:00
Mika Niikkokin suunnitteli FB:sekä, että tekee lastensuojeluilmoituksen. Tuuren elämä ei ole millään tavoin uhattuna kotona, joten ilmoituksen tekeminen on ihan turha juttu.

Tuure elää Porissa, siis Satakunnassa. Jokunen vuosi sitten luin uutisen, jossa kerrottiin että erityisen paljon joudutaan ottamaan huostaan, ja nimenomaan Satakunnassa, sateenkaarinuoria. Koska he eivät saa kotoa riittävästi tukea ja ääritilanteissa heidät on jopa heitetty kotoa kadulle, kun ovat tulleet kaapista. Tämä myös siksi erityisen tärkeä asia.

En tiedä miksi juuri Satakunnassa nämä asiat ovat todella vaikeita, mutta minulla on kyllä sille oma selitykseni. Erilaiset uskonnolliset lahkot ja fundisuskovaiset jotka ovat homo- ja transfobisia. He vaikuttavat myös politiikassa, kuten Laura Huhtasaari.
Otsikointi on ollut aivan harkittua.

Gaalasta ja palkituista kertovan uutisen ( http://ranneliike.net/teema/gaygaala-vuoden-homo-on-tuure-boelius?aid=12749 ) otsikossa kerrottiin "tärkeimmän" huomionosoituksen voittaja ja kyseisen kategorian nimi peilattuna voittajan kaapistatulovideon kertomaan viestiin. Uutisessa olevassa kategorialistauksessa on kategorioiden täydelliset nimet.

Tässä näkökulmakirjoituksessa taas aiheena on nimityksestä pillastuneen kansanedustajan ajatus siitä, että tällaisissa nimityksissä ylipäänsä olisi jotain väärää.
"Jos xxx on edelleenkin ihan bihalla, niin minä olen ihan homo, kuten kaikki muutkin homot ovat."

Olen pahoillani jos loukkasin "miehuuttasi", lol!

"Homo- ja heterokansan yhdistävä tekijähän on se, ettei meillä ole yhtään epäselvää se, mikä 1 sukupuoli seksuaalis-emotionaalisesti kiinnostaa."

Homo-ja hewterokansaa yhdistää mm. euroviisaudiggailu, jääkiekko ja Vaasan ruispalat - näin muutamia esimerkkejä luetellakseni.

"Me homot ja heterot emme bisseile. Vaan bisseily on ihan omiNainen juttu vain bisseille."

Esitänpä nyt kuitenkin edelleen että homoille ja heteroille on aika yleistä "bisseily" siinä vaiheessa kunnes oma identiteetti on vahvistunut. Biseksuaaleilla "bisseily" on osa omaa identiteettiä kuin mikä muukin suuntautuminen. Opi huomaamaan erot ennenkuin taas (?) särjet sydämesi jonkin "bi-ukkomiehen" käsittelyssä.

"Vuoden homo, bi tai trans" palkintotosiaan voisi olla vaikkapa "Vuoden sateenkaarihenkilö", siinä mielessä aika hassua luetella aakkoset erikseen. Gaala mutenkin voisi tarkentaa kategorioitansa esimerkiksi siinä mikä ero on klubin ja yökerhon välillä. Ehkä tämä vuosittainen juhlimus palkintoineen myös kannustaisi sateenkaariväestölle tarkoitettuja yökerhoja järjestämään ajan hermoilla olevia klubi-iltoja.
Olen samaa mieltä siitä, että olisi hyvä löytää jokin yleisluontoisempi nimi hlbti+ -vähemmistöön liittyvälle tunnustukselle. Samoin vuoden hetero voisi olla jotain tukemiseen, liittolaisuuteen tai vastaavaan liittyvää.

Itse en kuitenkaan osaa nähdä tunnustusten nimissä isoa ongelmaa. Ja olihan tämä Vuoden homo -nimeen liittyvä kohu keskustelun herättämiseksi tarpeen. Sitä ei olisi pehmennetyillä nimillä saatu aikaan.
Nimimerkki human ylempänä viittasi minun "biseksuaalisiin kokemuksiin" ja esitti minun joskus kertoneen "pitäneeni tytöistä" ja "kiinnostuneeni tytöistä". Onpa human jossain yhteydessä lokeroinut minut biseksuaaliksikin.

Ensinnäkään, en ole missään enkä koskaan ilmaissut kiinnostuneeni tytöistä tai naisista romanttisessa tai eroottisessa mielessä. En ole koskaan tuntenut ns. vastakkaista sukupuolta olevaa henkilöä kohtaan mitään sellaista, mitä toista miestä (tai nuorena ollessani poikaa) kohtaan.

Sen sijaan olen kertonut myöhäiseen teini-ikään ajoittuneesta itselleni asioita selkeyttäneestä lyhyestä jonkinlaisesta (hetero)suhteen yrityksestä, jossa itse olin lopulta enemmänkin "ajopuuna".

Meillä kaikilla on oma historiamme. Se vaikuttaa siihen, miksi olemme matkan varrella saattaneet tehdä erilaisia ratkaisuja ja valintoja vaikkapa suhde-elämämme osalta omien syvimpien tuntemustemme vastaisesti.

Niiden perusteella ei ulkopuolisen pidä lokeroida ketään.
Itsekin olen tullut määritellyksi tällä palstalla ties miksi (bi-drag-trans-uskis-bb-harrastaja prepin preppaaja), ja samoilta henkilöiltä jotka vastustavat itsemäärilyä. Hassua sinänsä, miten nämä samaiset tahot ottavat oikeukseensa määritellä toiset. Otsikon esittämään kysymykseen, 16-vuotias voi olla "Vuoden homo"; aika moni homoista on 16-vuotiaan tasolla.