Valkoinen talo ilmoitti: Seksuaalivähemmistöjen työsyrjinnän estävää lakia kunnioitetaan jatkossakin (juttukommentit)

  • 1 / 1
  • Havainnoija
  • 3.2.2017 1:04
Sateenkaarikansalaisten oikeudet uhattuina

Tässä on Valkoisen talon ilmoitus siitä, että Obaman antamaa presidentillistä asetusta, joka kieltää syrjinnän liittovaltion ja sen kanssa tekemisissä olevissa yrityksissä, ei kumota.
https://www.whitehouse.gov/the-press-office/2017/01/31/president-donald-j-trump-will-continue-enforce-executive-order
Tämä syrjintäsuoja-asetus koskee noin 24 000 yritystä ja 28 miljoonaa työntekijää. Nyt pitää muistaa, että Trump ei ole sinänsä edistänyt hlbt-amerikkalaisten oikeuksia, vaikka hän itseään kovasti kehuu, sillä kyseessä on presidentti Obaman antama asetus, joka jää toistaiseksi voimaan. Kristilliset homovihajärjestöt ovat olleet lievästi sanoen raivoissaan, sillä ne olettivat Trumpin kumoavan kaikki Obaman asetukset. Nyt vaikuttaa kuitenkin siltä, että kristillinen äärioikeisto saa palkintonsa, sillä uusi homoviha-asetus on parhaillaan käsittelyssä Valkoisessa talossa.
------
Presidentillinen asetus syrjinnän sallimiseksi uskontoon vedoten

New Yorkissa ilmestyvä The Nation -viikkolehti sai käsiinsä Trumpin kabinetin 4-sivuisen aloitteen asetukseksi, jolla sallittaisiin hlbt-kansalaisten syrjintä eri sektoreilla eli sosiaalipalveluissa, koulutuksessa, terveydenhoidossa, työpaikoilla jne. ”uskonnonvapauteen” ja ”moraaliin” vetoamalla. Myös naisten oikeudet ovat vaakalaudalla. Uutinen on pitkä, koska asetusluonnos sisältää lisäksi useita muita katolisten ja evankelisten homovihajärjestöjen vaatimia toimia, joten jokaisen kannattaa paneutua siihen itse.
(Luin uutisen pikaisesti, joten pahoittelen puutteita ja mahdollisia virheitä.)
Uutinen The Nation -lehdessä:
https://www.thenation.com/article/leaked-draft-of-trumps-religious-freedom-order-reveals-sweeping-plans-to-legalize-discrimination/

Tässä Washington Postin tuore uutinen homoviha-asetuksesta:
https://www.washingtonpost.com/politics/white-house-considering-order-on-religious-freedom-that-critics-warn-could-lead-to-discrimination/2017/02/02/631ea41a-e8ee-11e6-bf6f-301b6b443624_story.html

Trump kuulutti rukousaamiaisella lisää valtaa ja oikeuksia kirkoille:
http://www.advocate.com/politics/2017/2/02/prayer-breakfast-trump-backs-bigger-church-role-politics