Saksan homojahti 1960-luvulla: ”Meitä jahdattiin kuin jäniksiä” (juttukommentit)

  • 1 / 2
  • in dubio
  • 12.1.2017 20:13
On jotenkin erikoista, että 40-vuotiasta pidetään iäkkäänä homona. No mikä siinä. Monille 25-vuotiaskin näyttää olevan liian vanha.
  • 2 / 2
  • human
  • 14.1.2017 20:57
Etenkin Länsi-Saksassa ja toki Itä-Saksassakin tietenkin vaikutti katolilaisuus ja protestanttisuus. Saksalaisistahan oli äärikristittyjen natsien valta-aikaankin vain 3% ateisteja.

Ja sekä katolilainen kirkko että uskonlikaaja luther tuomitsevat homorakkauden jyrkästi.

Lisäksi kun aiemmin äärikristityt natsit ottivat juutalaisten lisäksi monet muutkin vähemmistöt syntipukeiksi Saksan häviöön 1. maailmansodassa, kävi sitten 2. maailmansodankin häviön jälkeen ilmeisesti niin että Saksassa leimattiin syntipukkeja jälleen, vähemmistöistä - samalla kun annettiin holokaustit ja muut kristillisyydelle armollisesti anteeksi, vaikka hakaristi on tuttu näky lukuisissa keskiaikaisissakin kirkoissa ristin lisänä, kardinaalien asuissa ja haudoissa jne.

Saksassahan siivottiin maton alle sellaisia asioita, kuin että keskitysleiri-sadisti-lääkäri Mengele oli katolilainen, kuten isompi osa natsijohtajistakin, protestanttien lisäksi.
Kävihän sitten äärikristityn natsivallan loppuselvittelyissä niinkin että katolilaiset avittivat ison joukon keskeisiä natseja maanpakoon eri puolille, Kanadaan, Britanniaankin, Etelä-Amerikkaan, Syyriaan... vatikaanin järjestäessä väärennetyt paperit ja kardinaalien toimiessa matkaseurana.
Sitten Saksassa otettiin kansan sotahäviö-traumalle syntipukkeja muista.

Kommenttia muokattu: 14.01.2017 klo 21:07