HS: Perussuomalaiset kiristävät avioliittokysymyksessä hallitusyhteistyön vaikeuttamisella (juttukommentit)

Olis kiva tietää jo etukäteen, miten persut aikovat vaikeuttaa hallituksen työskentelyä.
  • 2 / 23
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 22.11.2016 12:10
Vai sellaista. No kiitos Hesarin paljastuksen, nyt ainakin tiedetään, että jos perustuslakivaliokunta näyttää lakivaliokunnalle vihreää valoa mietinnön laatimisen suhteen, johtuu se vain ja ainoastaan tästä kulissien takaisesta vilunkipelistä. Säälittävää.
Vaikka Aurinko sammuisi, jaksaisi perussuomalaisten kellokas Timo Soini vastustaa homoparien avioliittoja!
"Kunnon" katolilaisena hänen näin kuuluukin tehdä, ja onnistuu vetämään uskontonsa persupolitiikkaan kun kannatus alhaalla ja huomiota täytyy saada jostakin.

Mutta ihan kivastihan tämä tämä Persujen hallituskausi kaikista uhkakuvista on menny; tasa-arvoinen avioliittolaki saatiin ja ennätysmäärä turvapaikanhakioita. Kreikkaakin on tuettu ja bensaverokin nousi, pitäisiköhän seuravissa vaaleissa äänestää Persuja?
  • 6 / 23
  • Simeone
  • 22.11.2016 21:36
Milloinkahan sen Jeesuksen pitikään palata ja uskovaiset temmata ylös pilviin?

Sitä ootellessa ...
  • 7 / 23
  • herpesderpes
  • 23.11.2016 9:26
Ihan hyvin voidaan tehdä tästäkin aloitteesta eduskuntaäänestys. Taisi Soinilta ja muilta vanhoillisilta mennä ohi se, että todellisuudessa tasa-arvoista avioliittolakia kannattavia on eduskunnassa tällä hetkellä enemmän kuin viime kaudella, jolloin tasa-arvoinen avioliittolaki hyväksyttiin. Että no problemos, pilaa vain maineesi entistä pahemmin turvautumalla alhaiseen uhkailuun.
Toki on ensin syytä katsoa, mitä perustuslakivaliokunta aloitteesta tuumaa. Mikäli aloitteessa todella katsotaan olevan ristiriita perustuslain kanssa, niin minusta olisi aika erikoista viedä sellainen aloite suureen saliin. Mutta ootellaan nyt tuota perustuslakivaliokunnan kantaa.
Perustuslakivaliokunnan kokoomuksen ja keskustan jäseniä Soini juuri kiristää, siihen mukaan kd ja ps niin siellä voidaan hyvinkin todeta ettei aloite ole perustuslain vastainen. Tällä perusteella lakivaliokunta tekee mietinnön ja aloite etenee suuren salin äänestykseen.
Toki perustuslakivaliokunnan käyttöön tulee lausunnot neljältä asiantuntijalta. Nehän voi tietysti aina ohittaa, joten jälkikäteen voidaan sitten valiokunnan ja asiantuntijoiden näkemyksiä vertailla.
  • 11 / 23
  • ihmettelijä
  • 23.11.2016 20:12
Tasa-arvoinen avioliittolaki on joutunut kyynisen poliittisen pelin kohteeksi. Hallitus on tehnyt ja tekee kipeitä leikkauksia kaikkein köyhimmiltä ja Soini tukee niitä ehdoitta jos saa vastineeksi kokoomuksen ja kepun tuen omalle ristiretkelleen sukupuolivähemmistöjä vastaan. Arvelen, että jos Clinton olisi voittanut lakivaliokunta olisi jo pannut asialle pisteen, mutta alati tuulta haistelevat edustajat eivät uskaltaneetkaan. Ehkä siellä arvellaan että tuuli on laajemminkin kääntynyt? kyynistä peliä vähemmistön oikeuksilla, joka tapauksessa.
Jos ja kun tästä se mietintö tehdään ja salissa sitten palaveeraavat ja äänestävät...niin, toivottavasti ei Soini saa pakotettua hallituskriisillä uhkailemalla kepun ja kokoomuksen edustajia äänestämään tasa-arvolakia vastaan ja hyväksymään tämän uuden hömpötyksen. Ei kai se Soini joukkoineen sellainen diktaattori sentään ole... Itse homona en ole mihinkään avioon menossa..., mutta mä ajattelen toisia homoja. Ja saisin mäkin siitä hivenen sitä hyväksyntää tähän elämään homona... hyvät jatkot teille!
Erikoista sinänsä, että suomalaisen puolueen johdossa on äärikatolinen, joka ei lainkaan edusta suomalaisia arvoja, vaan perustaa käsityksensä uskonnollisen kultin oppeihin. Soini on viime päivinä hyökännyt kovaäänisesti ( http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sites/default/files/imagecache/biggest/domain-15963/kuvat/LKS-20150419-timo-soini-eduskuntavaalit-_29200860.jpg ) myös eutanasia-kansalaisaloitetta vastaan ja tuoreimmassaan kertoo seuraavista henk.koht. ongelmistaan:
http://timosoini.fi/2016/11/feminismia-ja-kaymalapolitiikkaa/
Olettaisi ulkoministerillä nykyisessä maailmantilanteessa olevan ihan tähdellistä tekemistä naurettavan persuilun sijaan.

Tutkimustulos: Pienipalliset mölyapinat huutavat kovempaa
”Tutkimuksissa havaittiin hiljattain, että mitä pienemmät kivekset apinalla on, sitä kovempaa se huutaa.”
http://www.hs.fi/tiede/a1449816364927

Kommenttia muokattu: 24.11.2016 klo 19:41
"--suomalaisen puolueen johdossa on äärikatolinen, joka ei lainkaan edusta suomalaisia arvoja, --"


Soinin populismilla lienee tässä enemmän vaikutusta hänen uskonnolla (joka ei ole mikään kultti, vaan Katolinen kirkko kristikunnan suurin kirkko). Jos kuitenkin on näin, suomalaiset äänestäjät ovat hengeltään katolilaisia?
Minulle tulee Soinin ulostuloista toisinaan mieleen Stephen Kingin Kuvun alla -kirjan James "Big Jim" Rennie.

***

Ristin voitto -julkaisussa "Kristityillä on vastuu avioliittolaista" ( http://www.ristinvoitto.fi/ristin_voitto/muut/kristityilla_on_vastuu_avioliittolaista/ ) -kirjoituksessa esitetään huoli itsenäisen Suomen juhlavuonna voimaan astuvasta avioliittolain uudistuksesta. Suomen suurimmaksi turvallisuusuhkaksi nostetaan suomalaiset itse.

- On kuitenkin suuri vaara, että juhlavuodesta ei tule Suomen historiassa ilon ja siunauksen vuotta. Suomelle on suuri onnettomuus, jos silloin tulee voimaan jo säädetty sukupuolineutraali avioliittolaki.

Kirjoituksen mukaan kyseessä "on massiivinen valtiovallan ja kansan synti sekä rikos Jumalaa ja lähimmäisiä vastaan", ja "sillä on hyvin surulliset seuraukset tässä ajassa ja myös tulevassa". Kirjoituksessa katsotaan maamme tämän vuoksi olevan hätätilassa. Kirjoituksessa arvioidaan, että "koulumaailman valtaa opetus, jossa homoseksuaalisen seksin harjoittaminen esitetään luonnollisena ja yhtä hyväksyttävänä kuin normaalin seksuaalisuuden harjoittaminen".

- Kyse on myös siitä, että yleinen ilmapiiri muuttuu todellista kristinuskoa vastaan. Tapahtuu "sodomailmiö" eli voimakas luopuminen siveellisyydestä ja kristillisestä etiikasta.

Kirjoituksessa siteerataan joitain Raamatun kohtia, jonka jälkeen sukupuolineutraalia avioliittolakia kuvaillaan rajuksi iskuksi perhettä vastaan. Kirjoituksessa esitetään, että homoseksuaalisessa suhteessa lapsi jää ilman äitiä tai isää ja yhteydet sukuun katkeavat. Lisäksi kirjoituksen mukaan lapsista tulee geneettisesti orpoja. Kirjoittajien mielestä tällainen kasvattajien keskinäinen seksuaalisuhde on luonnonvastainen ja synnillinen. Homoseksuaalisuuteen viitataan "seksuaalisen suuntautumisen häiriötilana". Lisäksi esitetään pelko seksuaalimoraalin ja vastuun ottamisen perheestä "huonontuvan".

Kirjoituksen mukaan "hyvää ratkaisua ei tule ilman rukousta". Sen lisäksi tarvitaan myös tiedotusta, yhteydenottoja ja henkilökohtaista vaikuttamista - ja sen suhteen vedotaan pastoreihin ja toimittajiin. Kirjoituksessa todetaan Jumalan arvostavan taistelemista "loppuun asti".
smo: ".. Toki on ensin syytä katsoa, mitä perustuslakivaliokunta aloitteesta tuumaa .."

Perustuslakivaliokunnassa istuvat samat politiikot kuin eduskunnassa. Yllättäen jakauma näyttäisi myös noudattavan hallituksen ja opposition välistä voimasuhdetta. Muilla mailla on riippumaton perustuslakituomioistuin, mutta Suomella ei. Syitä on varmasti monia, kun näin poikkeukselliseen ratkaisuun on päädytty.

smo: ".. Mikäli aloitteessa todella katsotaan olevan ristiriita perustuslain kanssa, niin minusta olisi aika erikoista viedä sellainen aloite suureen saliin .."

Sote-uudistus oli perustuslain vastainen, koska se vaikuttaa mm. kuntien itsehallintoa rajoittavasti, mutta pienellä viilauksella sitä ajetaan taas eteenpäin.

herpesderpes: ".. Taisi Soinilta ja muilta vanhoillisilta mennä ohi se, että todellisuudessa tasa-arvoista avioliittolakia kannattavia on eduskunnassa tällä hetkellä enemmän kuin viime kaudella .."

Soinilla ja perussuomalaisilla on todellakin vain 38 kansanedustajaa, vähemmistö eduskunnassa, mutta tuo "vähemmistö" on vähintään elintärkeä hallitukselle, jos se aikoo saada monet uudistuksistaan lävitse. Oppositio odottaa vain sitä hetkeä, jolloin se pääsee repimään Sipilän ja kokoomuksen ajamat asiat riekaleiksi. Sehän olisi kovin valitettavaa, jos jokin Sipilän ajamista uudistuksista - tai miksei useampikin - kosahtaisi kalkkiviivoille.

Kumpi mahtaa olla hallituspuolueille tärkeämpi, esimerkiksi vuosikausia vatvottu Sote-uudistus vai tasa-arvoinen avioliitto? Tuskinpa nykyistä hallituskoalitiota ainakaan avioliiton ympärille kyhättiin ja mitä elinkeinoelämän taustavaikuttajatkin tuollaisesta ajattelevat? Perussuomalaiset ovat olleet tähän saakka "äänetön osakas", mutta ehkä juuri siksi, että kun ääntä sitten korotetaan, sitä myös kuunnellaan?
Perussuomalaiset tuskin haluavat ajaa hallitusyhteistyötä kriisiin vielä tässä vaiheessa, kun seuraaviin eduskuntavaaleihin on vielä reilusti aikaa. Tilanne on toinen, kun vaalit alkavat olla edessä alle vuoden aikavälillä. Silloin on hyvä hetki lähteä hallituksesta kovalla rymimällä ja aloittaa vaalimampanja täysillä kun mitään menetettävää ei enää ole.
Nyt kunnallisvaalien alla on kyllä syytä vähän pullistellla että äänestäjät eivät kokonaan unohda tätä takiaispuoluettaan.

Perussuomalaisissa kansanedustajissa ei taida Soinin, Niikon ja parin muun hörhön lisäksi olla sellaisia, jotka pitäisivät avioliittolakia oikeasti merkittävänä niin, että sen vuoksi omista eduista kannattaisi tinkiä. Ja Soinillekin se ministerinä paistattelu kyllä maistuu makealta, kunhan taas itsenäisyyspäiväksi sairauslomaltaan palaa.
HS: Li Andersson kannattaa Aito avioliitto -aloitteen käsittelyä

"ANDERSSON sanoo kannattavansa myös Aito avioliitto -kansalaisaloitteen käsittelyä eduskunnan suuressa salissa. Aloite tähtää sukupuolineutraalin avioliittolain kaatamiseen.

”Eduskuntaryhmässä pidämme sinänsä hyvänä, että kaikkia aloitteita kohdellaan tasavertaisesti. Emme halua, että aloitteiden sisällön perusteella erotellaan, tehdäänkö niistä mietintö vai ei.”

”Huomiota herättävää kuitenkin on, kuinka tärkeä kysymys on perussuomalaisille. Toivon, että kansalaisaloiteväylää ei aleta käyttää siihen, että kumotaan juuri hyväksyttyjä lakeja”, Andersson painottaa.

http://www.hs.fi/politiikka/a1479954246092?jako=a380923b881a1453e75cf5e32de94afc&ref=tw-share
”Soinin populismilla lienee tässä enemmän vaikutusta kuin hänen uskonnolla”

No ei. Soinin puheet, haastattelut ja kirjoitukset vuosien ja vuosikymmenien varrelta todistavat, että hänen käsityksensä naisten ja homojen ihmis- ja kansalaisoikeuksista perustuvat hänen valitsemansa uskonnon epäinhimillisiin oppeihin. Ei mikään ihme, sillä esim. kristinusko, samoin kuin islam, ei ole koskaan ajanut demokratiaa, ihmisten tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta, ei naisten eikä homojen oikeuksia. Koska Soini on ihmiskunnan keräämän tiedon sijaan valinnut katolisen kultin luulot ja uskomukset, joissa sanotaan mm., että ”Maria on vastaanottanut kohtuunsa Jeesuksen Pyhästä Hengestä ilman siementä” ja muita todellisuuteen perustumattomia idioottimaisuuksia, eivät hänen mielipiteensä siksi sinänsä ihmetytä.
No kyllä. Homokortti otetaan esille kun kannatus on suossaan. Populismia.