Kaj Heino on kuollut (juttukommentit)

  • 3 / 6
  • Public eye
  • 8.9.2016 15:56
Siksi että sitä ei tiedetä. Aikanaan tiedettäneen oliko vai ei.
  • 4 / 6
  • Irokeesi
  • 8.9.2016 16:10
Itselläni oli kunnia tavata Kaj joitakin kertoja viimeisen kymmenen vuoden aikana. Ensin SETA:n kokouksissa sittemmin ECMC vuosikokouksissa. Kun järkyttävä uutinen tavoitti myöhään tiistai-iltana kesken työvuoron, muistelin mielessäni noita meidän kohtaamisiamme.

Ensimmäinen kohtaamisemme oli noin kymmenen vuotta sitten SeTa:n valtuuston kokouksessa Tampereella. Tuohon kokouksen SeTa:n hallitus toi kaikille osallistujille täytenä yllätyksenä HeSeta:n ilmoituksen siitä, että Pride järjestetään jatkossa joka vuosi Helsingissä. Varsinaisestihan SeTa:n toimielimillä ei olisi ollut sääntöjen puitteissa edes mahdollisuutta kieltää jäsenjärjestöään toimimasta niin. Tuolle asialle haluttiin kuitenkin kokouksen yksimielinen siunaus.

Asiasta syntyneen keskustelun aikana kokousväki jakaantui Helsinki vastaan muu Suomi. Itse liityin mukaan muu Suomi pooliin, vaikka edustamani yhdistys toimikin pääasiassa pääkaupunkiseudulla. Kaj edusti tuossa kokouksessa Vaasan SeTa:a, vaikka asuikin jo tuolloin Ruotsissa. Pitkän keskustelun, hiostuksen ja painostuksen jälkeen kokous päätyikin sitten ikään kuin yksimielisesti mutta vastentahtoisesti siunaamaan tuon HeSeTa:n ilmoitusasian.

Kajn jälkikommentti asiaan oli, ettei tilanne ehkä olekaan niin huono kuin ensituntumalta vaikuttaa. Voihan olla, että uusi tilanne aktivoi muun Suomen yhdistyksiä järjestämään lisää Pride-tapahtumia. Näinhän on sittemmin myös tapahtunut. Tipuin jo laskuista, kuinka monta Pride-tapahtumaa tänä vuonna on Suomessa ollut.

Samanlaista sovitteluntahtoisuutta ja optimistisuutta Kaj edusti käsittääkseni myös kaikessa muussa yhdistystoiminnassa, jossa oli mukana.

Jäin kaipaamaan suuresti arvostamaani Kaj Heinoa.

Välillä tuntuu, että kaikista parhaimmat poistuvat joukostamme aivan liian varhain

Kommenttia muokattu: 08.09.2016 klo 16:14
Kerrottakoon nyt että Expressenin uusimman tiedon mukaan rikosta ei enää epäillä, eli murhaepäilyä ei ole. Tapahtuneen traagisuutta se ei vähennä kaikille jotka tunsivat Kajn. Hän oli ainutlaatuinen. Hän kuunteli, sovitteli, mutta taisteli myös asioiden puolesta. Jään lämmöllä muistamaan häntä.
  • 6 / 6
  • Anton
  • 12.9.2016 11:40
Ensin huoneistossa ollut toinen henkilö pidätetään epäitynä murhasta, sitten vapautetaan ja kerrotaan, että tapauksessa ei epäillä rikosta, kuolinsyytä ei kuitenkaan kerrota henkilökohtaisista syistä. Tulee vääjäämättä mieleen, että kuolinsyynä voi olla sm-seksissä sattunut vahinko.