Sosiaaliantropologi: Jalkapallossa voittaa miehisyyttä (juttukommentit)

Juu, ei naisten versiot lajeista tule ikinä ohittamaan miesten versiota millään mittareilla. Joo, jotain hupipoikkeuksia on kuten joku rantalentopallo varmaan ja taitoluistelu, joissa itse suoritusta enemmän suosion takana on hyvin esillä oleva naisen ulkonäkö.

"Suomalainen urheilufani sanoo, että pesäpallossa ei homotella. Se kuuluu vain jalkapalloon ja jääkiekkoon."

Ihan yksinkertainen selitys tälle löytyy lajien luonteesta. Pesäpallossa ei ole kontaktia eikä fyysistä taistelemista vastustajaa vastaan toisin kuin jalkapallossa ja jääkiekossa. Fyysinen kontakti ja taisteleminen tuovat tunteet helpommin pintaan ja sen takia kielenkäyttö on aggressiivisempaa.
"Urheilussa paljolti määritellään, mitä miehisyys on."


Aah, nyt "alkaa rupeamaan" avautumaan nämä fetissihenkiset sporttibileet, kaikenmaailman keihäänheittäjien ulostulojen tärkeys ja "reilupeli".

Koskeeko tämä miehisyys myös naisten jalkapalloa?
  • 3 / 7
  • Yesman
  • 11.7.2016 17:27
Joukkueen jäsenten tiettyä samankaltaisuutta lienee perinteisesti pidetty keinona hitsautua yhteen tehokkaammin. Joissakin lajeissa samankaltaisuus on saattanut asettua noudattelemaan "miehisyyttä". "Äijäily" on tiettyä testailua samankaltaisuudesta: puhummeko asioista samalla kielellä, saammeko nautintoa samoista asioista, onko meillä yhteiset päämäärät, suhtaudummeko asioihin samoin...

Ei kai löhtökohtaisesti ole paha, että samankaltaiset ihmiset muodostavat joukkoja. Se on toki tuhlausta, jos joukkue jättää hyödyntämättä lojaalin poikkeusyksilön taidot ja tiedot vain samankaltaisuusvaatimusten vuoksi. Silloin on lapsi mennyt pesuveden mukana.

Homojoukkueet tekevät muuten aivan samaa: suhtautuvat epäluuloisesti uusiin ihmisiin etenkin, jos olettavat tämän olevan hetero. Homojen harjoittama testailu vaikuttaisi puolestaan olevan "ämmäilyä" (leikillään viskattua rannetta, palloista kaksimielisesti puhumista, mailan pituudesta ja paksuudesta puhumista jne.).
"Homojen harjoittama testailu vaikuttaisi puolestaan olevan "ämmäilyä""

Tämä lienee pikemminkin se homoja itseään häiritsevä negatiivinen piirre, joka yritetään tukahduttaa ns. homomaskuliinisuudella.

Ryhmään kuuluminen ja sen ulkopuolelle jättäminen lienee ihan evolutiivinen jäänne laumasta ja sen vahvuudesta, heikompien yksilöiden karsiminen joukosta on ollut laumalle eduksi. Tämä tietenkin sotii "reilupeli" kulttuuria vastaan.
  • 5 / 7
  • Yesman
  • 12.7.2016 17:41
"Tämä lienee pikemminkin se homoja itseään häiritsevä negatiivinen piirre, joka yritetään tukahduttaa ns. homomaskuliinisuudella."

Joitakuita se toki voi häiritä. Toiset taas suhtautuvat siihen neutraalisti.
  • 6 / 7
  • Amor
  • 12.7.2016 18:05
Kuka harhainen ihminen kuvittelee että jalkapallossa on jotain maskuliinista? (Paitsi ehkä jos puhutaan amerikkalaisesta jalkapallosta) Ronaldo ja Beckham näyttävät miehekkäiltä ehkä likinäköisen silmissä,joka katselee heitä todella kaukaa. Ainut asia mikä molemmista paistaa läpi on ilmiselviä kaappi biseksuaalisuus/homous. Ronaldon lapsen hankkimis kuvio on muuten tosi kiinnostava sekasotku,ihme ettei media ole tonkinut asiaa enempää.
Mutta mitä jalkapallon pelaajiin noin yleisesti ottaen tulee,niin neitimäiset heteromiehet on yleensä niitä pahimpia homofoobikoita,joten tavallaan on ihan loogista että jalkapallo on homofobian pesäke.
"Kuka harhainen ihminen kuvittelee että jalkapallossa on jotain maskuliinista?"

Totta...Beckhamin kaltaiset jalkapalloilijat ovat miltei synonyymi metroseksuaalille.


No homo!