Avioliittolain uudistuksen liitännäislait ensimmäisessä käsittelyssä eduskunnassa (juttukommentit)

  • 2 / 4
  • MiccoK
  • 11.2.2016 1:46
Keskustelusta sai sen vaikutelman, että tasa-arvoisella avioliitolla on nyt vankempi kannatus kuin edellisessä eduskunnassa. Saa nähdä, millainen äänestystulos tulee olemaan. Luultavasti suunnilleen 150 puolesta ja 30-40 vastaan. Luulen, että näiden lainmuutosten kannattajia on nyt runsaammin myös Keskustassa ja Persuissa. Vastaan äänestää kaikki kristilliset, ehkä puolet persuista ja muutama keskustalainen. Jos ja kun nämä liitännäislait hyväksytään selvin numeroin, Aito avioliitto kansalaisaloitteella ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia mennä läpi. Ehkä tämän asian vatvominen voidaan onneksi kohta lopettaa ja seuraavana pitää saada pikaisesti translaki korjattua.
Swenne: Tuon "hauveli"-homman takana on se, että persuedustaja Pentti Oinonen ymmärtääkseni näkee kaltevan pinnan ja samalla on kyvytön erottamaan toisistaan a) vapaaseen tahtoon perustuvan kahden aikuisen välisen suhteen ja b) erilaiset yksipuoliset kiinnostukset/halut.

***

Viime eduskuntavaalien yhteydessä ynnäiltiin uuden eduskunnan ja vanhan eduskunnan kansanedustajien homoavioliittokantoja ja muitakin hlbti-asenteita. Sellaiseen tulokseen päädyttiin, että uusi eduskunta on jonkin verran edellistä myötämielisempi hlbti-vähemmistöihin liittyvissä yhdenvertaisuuskysymyksissä.
  • 4 / 4
  • Rubix
  • 12.2.2016 18:04
Pitänee vain kiittää edustaja Laukkasta, Niikkoa, Tanusta, Oinosta ja Essai'aa ja Östmania perusteellisen valheellisesta valmistelusta ja esiintulosta.

Samaa huttua ovat keittäneet myös Räsäskä & Aitoavioliiton kokit. Ihan kuin meille vielä tyrkytettäisiin tillilihaa kumiperunoilla. Ei nyt vain enää maistu viimeisillekään jäärille.