Linz poistaa liikennevalojen homoparit (juttukommentit)

  • 1 / 1
  • Havainnoija
  • 8.12.2015 21:00
Taistelu jatkuu...

Linzin pormestari Klaus Luger (sosialidemokraatit, SPÖ) vaati tänään, että erilaisia pariskuntia esittävät liikennevalot on asennettava takaisin Mozartinristeykseen. Pormestari Luger kertoi, että liikenneasioista vastaavan Markus Heinin (äärioikeistopuolue FPÖ) päätös on väärä: ”Pariskuntia esittävien liikennevalojen poisto on yhteiskuntapoliiittisesti täysin väärä ele ja herättää mielikuvan, että Linz olisi ahdasmielinen kaupunki. Kyseessä on yhdenvertaisuuden ja avoimuuden osoitus julkisessa tilassa”. Pormestarin mukaan Heinin päätös vahingoittaa Linzin mainetta.
Valojen poistamisesta päätöksen tehnyt ja operaation muilta salassa toteuttanut Hein edustaa siis äärioikeistolaista erittäin homovihamielistä FPÖ-puoluetta, joka mm. vastustaa parisuhdelakia ja jonka puheenjohtaja ilmoitti homouden olevan sairaus jne.

Saksassa samanlaisia liikennevaloja on ollut kuluneen vuoden aikana käytösssä Münchenissä, Frankfurtissa, Hampurissa, Lyypekissä ja Berliinin Lichtenbergissä. Spandaun kaupunginosajohto on myös päättänyt asennuttaa ”homoliikennevalot” (Schwampeln).

Kommenttia muokattu: 08.12.2015 klo 21:41

Kommenttia muokattu: 08.12.2015 klo 23:07