Kirkolliskokous päättää, aloittaako se keskustelun homoparien vihkimisestä (juttukommentit)

Myönteistä päätöstä ei oikein Raamatulla voisi perustella, tosin ei se tosiaankaan olisi ensimmäinen Raamatun vastainen asia kirkossa. Eroamisiin tulee varmaankin piikki oli päätös kumpi tahansa.

Kommenttia muokattu: 02.11.2015 klo 13:02
  • 2 / 4
  • Jorma Hentilä
  • 2.11.2015 14:45
Käsiteltävänä olevassa aloitteessa esitetään sen selvittämistä, miten kirkko kohtaa avioliittolain muutoksen, jonka nojalla myös naisparit ja miesparit voivat solmia avioliiton. Selvittelytyön aloittamisesta voidaan päättää yksinkertaisessa järjestyksessä. Tämä päätös tehdään tässä kirkollskokouksessa.

Sen sijaan päätös aloittaa sateenkaariparien vihkiminen vaatii kolmen neljänneksen enemmistön.

Maikkarin artikkeli on kovin asiantuntematon eikä paljoa parane myöhemmillä korjauksilla.
  • 3 / 4
  • human
  • 3.11.2015 20:42
Kun tietyn ajan "keksintö", kristinuskomus"muoti" omi, varasti avioliitot itselleen, on se myös joutuva varastamansa avioliiton palauttamaankin.

Parisuhteita, elämänkumppanuuksiahan on solmittu ja virallistettu joka puolella maailmaamme, myös naisparien tai miesparien kesken, luonnollisesti ja paljon pidempään, kuin mitä keksitty kristinuskomus-hölynpöly on ollut.

Toisaaalta sitten kirkkokin alkoi vihkiä avioliittoja Suomessa vasta 1700-luvulta, vaikka jo 1100-luvulla tänne Lähi-idästä, roomalaisten patriarkaatti-orjavaltion asentein muokatusti tuppautuikin.

kristillisillä piireillä on avioliitot ja perheet kimurantteja asioista muutenkin, kun siellä raamatussahan on monenlaista, sen jumalankin siunaamaa avioliittoa, kuten abraham sisarpuolensa kanssa, salomonin 700 vaimoa ja 300 jalkavaimoa yms. ja se marian ja joosefin aviopari, missä sitten kuintenkin jesse syntyy siinä marialle, jonkin ulkopuolisen jumalaisen miehen siittämänä syrjähyppynä, eli joosef ei ole jessen biologinen isä - eikä tuossa siten ole ns. ydinperhe.

Sitten vielä kaiken kukkuraksi raamatussa luetellaan jessen suku daavidista asti jopa kahdella, keskenään erilaisella sukuluettelolla, joosefin kautta jesseen (vaikkei jooses siis le jessen biologinen isä)., eli:
luuk. 3:23-31 jessen polveutuminen esitetään aivan toisin kuin matteus 1:6-16 (esim. daavid -> jesse 43 vs. 29 sukupolvea ja vain kolme samaa nimeä, nekin aivan eri järjestyksessä, mikä viittaisi siihen, että ainakin toinen luetteloista on täysin hihasta revitty eikä edes ole yritetty tehdä sukututkimusta).

Tosin, faktahan raamattu-uskomuksessakin on se, ettei profeetta jesse sanallakaan missään tuominnut seksuaalivähemmistöjä, eikä kieltänyt heitäkään avioitumasta.

Samahan on myös koraanissa, joss profeetta muhammedkaan ei sanallakaan tuomitse seksuaalivähemmistöjä, eikä hänkään kiellä heitä avioitumasta, eikä muhammedin tiedetä koraanin lisäksikään koskaan langettaneen yhtään tuomiotakaan seksuaalivähemmistöjen ihmisille.

Kaiken kukkuraksi sekä katoliselta kirkolta että ortodoksikirkoltahan on löytynyt ja olemassa 1. vuosisadalta ainakin miesparin liiton siunauskaavat,

kirkkohan on poikennut sinällään monessa asiassa raamatun tarinoista, sillä esim. elkutekstien mukaan kaikki enkelit ovat miespuolisia, eli niistä puhutaan maskuliinisillä ilmauksilla teksteissä. Silti kuitenkin naispuoliset enkelit ovat ilmestyneet kirkkotaiteeseen hyvinkin viljalti.

Ja merkittävimpänä asiana meille kaikille toki se, että hölynpöly-uskomus yrittää yhä määräillä maailman, yhteiskuntien ja ihmisten asioista. Suomessa olisi jo viimein korkea aika erottaa uskomukset täysin valtiosta ja laittaa uskomukset laeissa sinne, minne ne ehdottomasti kuuluvatkin, eli aatteellisen yhdistystoiminnan piiriin, missä säädettäisiin myös niihin liittymisestä ja niistä eroamisista samoin kuin muidenkin aatteellsiten yhdistysten osalta, ikärajoineen ja oikeuksineen.

Kommenttia muokattu: 03.11.2015 klo 20:46