Valtakunnallisessa Sinuiksi-hankkeessa näkyvät hlbtiq-kiintiöpakolaisuus ja –turvapaikanhakijat (juttukommentit)

Mitenkähän tuolla Tampereella kyetään hoitamaan islaminuskoisten Lähi-idän pakolaisten henkisiä tarpeita. Monethan Suomeen jo aiemmin islaminuskoisista maista tulleet eivät toki hylkää uskontoaa, vaan tarvitsevat siinäkin suhteessa tukea täälläkin. Kykeneeköhän pienehkö Tampere tarjoamaan tuota puolta. Eiköhän olisi ollut parasta saada hlbt-pakolaisten keskusta Suomessa Pääkaupunkiseudulle, jossa on kuitenkin laajimmat resurssit ja mahdollisuudet myös elää hlbt-ihmisenä.

Ikävintä ainakin jos hlbt-pakolaisia joutuu jonnekin erillään, entisissä vankiloissa tms oleviin vastaanottokeskuksiin, vieläpä hlbt-ihmisenä yksinään. Pakolaisten resurssithan ovat myös todella niukat, eli turvapaikanhakijan saamalla muutamalla kympillä (jos ruokailu on järjestetty) ei Suomessa paljoakaan tehdä, eli heille tärkeää olisi myös harrastusmahdollisuuksien yms tarjoaminen kaveritoimintana.

Toivottavaa toki että Treella esim. hlbt-urheiluseura HOT aktivoituisi järjestämään hlbt-pakolaisille sopiaa liikuntaharrastusta, erityisesti ryhmäliikuntalajeissa, sillä yhdessä liikkuminen on tunnetusti hyvää milen terapiaa ja antaa iloa elämään.

Kommenttia muokattu: 04.09.2015 klo 12:29
  • 2 / 4
  • Terhola
  • 4.9.2015 9:51
Moikka. Tampereella toimiva Kotouttavan sosiaalityön palveluyksikkö on erikoistunut tällaisiin teemoihin. Kuten jutusta käy ilmi vakavien traumojen (sota, joukkoraiskaus yms) käsittelyyn erikoistuneita psykologeja/psykoterapeutteja on vähän, mutta heitä on muutamia. Nienempi kaupunki voi olla myös ketterä yksilöllisten palvelujen räätälöinnissä. Toki huteja sattuu ja kuten sanottu syvällisempää toimintamallia vasta käynnistetään. Toisaalta kun lähdetään yksilön tarpeista eikä oleteta kaikille sopivan kaiken, päästään maaliin.

Monikulttuurisuusyhteistyö on käynnistynyt lupaavasti eri järjestöjen välillä. Olemme olleet mukana järjestämässä useita tapahtumia (ekumeeninilta, yhdenvertaisuuspaneeli, pakolaisuus-vaalipaneeli, yhdenvertaisuusmarssi yms) joissa on käsitelty moniperustaisen syrjinnän ehkäisyä. Tästä on tavattomasti hyötyä myös muuhun Sinuiksi-neuvontatyöhön, sillä tätä kautta on herkempi tunnistamaan moninkertaisen haavoittuvuuden mahdollisuuden. Toiminnassa ei viljellä uhri-näkökulmaa, vaan ollaan ihminen ihmiselle, jotta oma voimaantuminen saa ilmaa siipien alle - mähän pärjään.

Kommenttia muokattu: 04.09.2015 klo 09:54
  • 3 / 4
  • human
  • 4.9.2015 12:33
Lehdessä oli uutista että pakolaisina yksin tulevia alaikäisiä vietäisiin muutamiin kristillisiin opistoihin.

Tuosta tulee tietenkin paha pelko siitä, että ei kait noilla kristillisillä opistoilla ole perimmäisenä takoirtuksena uskonnollinen käännytystyö, eli kristillinen aivopesu? Onkohan noiden tahojen tarkoitusperiä kartoitettu, eli miten noissa suhtaudutaan ihmisten uskonnonvapauteen ja tuollaisiin mahdollisesti joutuviin hlbt-nuoriin?

Kotouttaminenhan ei saa missään nimessä olla mitään kristinuskomukseen käännytystä, ei kenellekään, sillä muutenhan tänne taannoin tulleiden vieras-kristinuskovaistenkin olisi pitänyt täällä kotoutua suomalaisten luonnonuskontojen tervehenksiin arvoihin.

Jos hlbt-nuori on islaminuskoinen ja lukee koraania, missä ei ole kuolemantuomiota homoille ja jos hän joutuu lukeamaan raamattua, missä julistetaan kuolemantuomiota homoille (/biseksuaaleille vaimosta mieheen vaihtajille), voi se hyvinkin olla henkinen järkytys hlbt-nuorelle.

Kommenttia muokattu: 04.09.2015 klo 12:39
  • 4 / 4
  • Terhola
  • 4.9.2015 19:02
Haluan uskoa, että uusia vastaanottokeskuksien omistajatahot valitaan siten että he ovat sitoutuneet lähtökohtaisesti kunnioittamaan yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolakeja. Mahdollisiin epäkohtiin tulee puuttua kuten kaikessa toiminnassa.

Ilmoitus aiempaan uutiseen liittyen - saa levittää:

A PLACE TO STAY IN HELSINKI? – PLEASE PASS THE MESSAGE

A quanta refugee client of ours is looking for a small flat in Helsinki area. We have already tried the official channels to find a flat with no results. For the moment, he has no place to stay due to an accident. Our client is easy-going, social and young man, who speaks rather good English. The rent of the flat could be max 700 euros/month.
If you know a place, please contact me asp at mikko.vaisanen@sinuiksi.fi

Kommenttia muokattu: 04.09.2015 klo 19:04