Syytös Ranskasta: Venäjän hetero-pride -lippu onkin plagiaatti (juttukommentit)

No tietysti se on plagiaatti. Vasemman reunan tyttökin on molemmissa kuvissa samanlainen.

Vaan mitäpä tuosta? Liike hakee muotoaan ja jos joku poliittinen taho sitä mukailee omiin tarkoitusperiinsä, säilyy alkuperäinen kuitenkin omanlaisenaan ja tunnistettavana.

Paljon enemmän edelleen hiertää tuo sateenkaaren valjastaminen homoagendan käyttöön. Kiva katsella 5v pojan piirrosta äitinsä syntymäpäivänä, autuaan tietämättömänä että tuli juuri tehneensä poliittisen kannanoton sateenkaaren muodossa. Todella hauskaa, suuret kiitokset siitä.
Toivottavasti äitinsä on avarakatseisempi kuin isänsä ja selittää jälkikasvulleen maailmassa olevan muunkin mallisia perheitä kuin omassa kodissa oleva - ettei maailman monimuotoisuus sitten jossain yhteydessä säikäytä. Ettei vaikka joudu aikuisuuden kynnyksellä ihan kamalasti kipuilemaan, jos vaikka itsekin on synnynnäisesti sateenkaaren kansaa.

Mitä tulee tuohon plagiointiasiaan, niin on tietysti jotenkin huvittavaa, että herra Lisovenko väitti venäläisten lipun syntyneen yhteistyössä ranskalaistoimijoiden kanssa - ja ranskalaistoimija toteaa, ettei se nyt ihan niin ole.
Venäjähän noudattaa vain maan ikiaikaisia perinteitä, joiden mukaan ei mitään tarvitse itse keksiä, jos sen voi kopioida tai varastaa.

Mitä muuta voi odottaa maalta, jonka kielessä rautatieasema on "vaxal", koska venäläiset olivat käyneet tutustumassa rautateihin Englannissa. Vauxhallin asemalla...
Ja koska rautatiet tulivat Viroon aikanaan Venäjältä, on rautatieaseman (viroksi raudteejaam) asemarakennus viroksi vaksal. Sana oli sinänsä tuttu ja lainautuminen venäjästä tiedossani. En kuitenkaan ollut aiemmin tätä mielenkiintoista etymologiaa sitä pidemmälle selvitellyt, joten kiitokset Petelle. On aina hienoa saada tietää jotain uutta! Mut ei hei oteta tällaisia mahtavia kieleen liittyviä ilmiöitä kuitenkaan lyömäaseiksi... :)
Riku: Aito avioliitto -poppoolla lienee tuo logo käytössä luvan kanssa.
"Toivottavasti äitinsä on avarakatseisempi kuin isänsä ja selittää jälkikasvulleen maailmassa olevan muunkin mallisia perheitä kuin omassa kodissa oleva - ettei maailman monimuotoisuus sitten jossain yhteydessä säikäytä"

Tyypillistä karikatyyriä taas.

Meidän lähipiiristä löytyvät kaikki perhetyypit, lesbolapsiperheestä eronneeseen adoptioperheeseen.

Katsos, koko aiheen ydin on hahmottaa, mikä näistä perhemalleista on paras, ja miksi.

Mitä sinä kuvittelisit 5-10 -ikäisten lasten vastaavan, jos heiltä kysyttäisiin millaisissa perheissä he mieluiten olisivat? Uskotko jos sanon, että homoperhe on listalla viimeinen, ja se perustuu täysin heidän omiin havaintoihinsa ympäröivästä maailmasta.

Koita niellä tämä niin palaat jotenkuten kartalle, mitä te olette säätämässä.
Ja todella tarkoitan tuota edellistä.

Lapsia elää samaa sukupuolta olevien vanhempien perheessä. Avioliittolain uudistus ei sitä miksikään muuta, joten: mitä me olemme mielestäsi säätämässä?

Varmasti (uskonnollistaustaiset ja muutkin) homo-ongelmaiset saavat järjestettyä umpimielisyydellään ympäristöönsäkin pahoinvointia myös tulevaisuudessa. Sellasia ne on.

Ongelmaa aiheuttavat vaitpäät on laitettava ruotuun, vaikka väkisin. Ei pitää perheitä eriarvoisessa asemassa, vaikka joidenkin "kuplan" ulkopuolisten ympyröiden (mahdollisesti jopa) enemmistö ei tykkää - tai hovikelpoisemmin "ei ole heidän arvomaailmansa mukaista".
Kun puhut näistä "ruotuun laittamisista", oletko koskaan ajatellut että meillä istuva pääministeri, ulkoministeri ja ja todennäköisesti istuva presidenttimmekin ovat näitä ruotuun laitettavia.

Ja yksi heistä on valmis kaatamaan Euroopan Unioninkin, joten yksi homoliittolaki tuskin kauaa kaihertaa omaatuntoa.

Jos minä muuten alkaisin puhua homoaktivistien laittamisesta ruotuun, saisin todennäköisesti syytteen. Siksi juuri tämänkaltaiset puheet näyttävät niin hyvältä pöytäkirjassa.

Ja vain siksi, että jokainen keskeisessä kehitysvaiheessa oleva lapsikin ymmärtää, millaisen perhemallin haluaa. Te jostain syystä ette.

Joku alkaisi ehkä jopa spekuloida, millaisista perheistä tällaista ainesta kasvaa. Esittämäni ideaali 2030-luvun perheestä olisi saattanut jopa auttaa, sanon nyt myös "homo-ongelmaista", ettei unohtuisi missä se ongelma todellisuudessa on.
smo,

En todellakaan tarkoittanut lyömäaseeksi, vaan lähinnä kansanluonnetta osoittavaksi kuriositeetiksi.

Oijoi. Niitä esimerkkejä olisi niin paljon, etten ikinä ehtisi kaikkia kirjaamaan, mutta omalta ex-alaltani pari:
-AK-47 "Kalashnikov" -rynnäkkökivääri on lähes suora kopio saksalaisesta "Sturmgewehristä". Mihail Kalashnikovin "suunnittelu" oli sitä, että piirrustukset tehtiin mittailemalla saksalaisen aseen osia ja lättäämällä mitat paperille. (No toisaalta; Valmetin rynkyt on tehty samalla tavoin Kalashnikoveista, israelilaisten Galilit Valmeteista ja Etelä-Afrikkalaisten Bushmasterit Galileista...)
- Vanha neuvostoaikainen "Radio Jerevan" -vitsi:
"Kuulijamme Smolenskista kysyy, miten on mahdollista, että amerikkalaiset voittivat kilpailun kuuhun laskeutumisesta, vaikka Politbyroo on niin usein ilmoittanut, että avaruusohjelmamme on maailman paras?"
"Me vastaamme: Heillä oli paremmat saksalaiset tiedemiehet."
Ai joo, tjas.

Lässyn lässyn.

Sinun jutuissasi ei ole enää järjen hiventäkään, joten ole hyvä ja hakeudu hoitoon.

Kommenttia muokattu: 12.07.2015 klo 22:03
Nimimerkki "tjas"; homoaktivistit eivät ole tekemässä, edistämässä tai ylläpitämässä tiettyihin ihmisryhmiin kuuluvien yksilöiden ja samalla perheiden karsinoimista kahden kerroksen väeksi.

Siinä on merkittävä ero näihin "Aito Avioliitto" -henkisiin aktivisteihin.

Mitä tulee "jokaiseen keskeisessä kehitysvaiheessa olevan lapsen perhemallihaluun"... niin yllättävän nopeastipa (väittämäsi) lähipiirisi perhetyyppien lapset lavenivat "jokaiseksi".
Kysyin asiaa myös naapurin koiralta - siis millaisessa perheesssä viihtyisit parhaiten? Hän haukahti pari kertaa eikä suostunut menemään enää kotiin :).
Meillä muuten naapurin uroskoira mennä täräytti kiimassa olevaan emoonsa kiinni ja ihan nalkkiin asti.

Kuinkahan laajasti tätä esiintyy luonnossa, en osaa sanoa. Ajattelin mainita vain siksi, että keskuudessamme suositun luonnollisuusargumentin todistusarvo moraalisissa kysymyksissä on nolla. Kukaan ei vain ole tainnut hennoa sanoa sitä ääneen mutta luotamma Oinoseen, Hauveli 2.0.
Nimimerkki "tjas", tulkitsenko siis oikein, että vain pinnistely moraalisessa punniskelussa estää Sinua täräyttämästä itseäsi juurta myöten kiinni Oinosen hauveliin? Varmuudeksi pitäisi vielä laatia moraalin tueksi lakipykälä jos toinenkin?
Ja tottakai nimim. "tjas" heitti fundishihhulien linkin, jota hän on täällä ahkerasti kääntänyt ja kopioinut (viittaukset unohti).

Kannattaa lukea kuitenkin kommentoinnit siellä paljastuu, mistä on todellisuudessa kyse. Onneksi harhaoppisuudesta ei enää polteta elävältä.
Nimim. "tjas" paljasti viimein korttinsa enkä hämmästyis yhtään, jos hän tulisi kaapista ulos täysiverisenä, tunnettuma hihhulina, joka läpeensä martona käyttää kristinuskoa omassa valtakampailussaam kuin saarnamies nuorta neitsyttä käännytystyössä.

Kommenttia muokattu: 13.07.2015 klo 19:43
Muistuttaminen lienee paikallaan etenkin tiettyjä uskonnollisia yhteisöjä ajatellen.
Tuli mieleeni sanat 'palttoo', 'mesta', 'lafka', 'sontikka' ja kaikkein hauskin 'kiva' (= 'Hjiva' - 'hyvä', kun ei venkut osanneet Hangon ja Helsingin Linnunlaulun pitsihuviloita rakentaessaan paremmin sitä sanoa). Saksasta on useita esimerkkejä kopioinnista, esim. 'auto' ja ruotsi on lemmikkini: 'veska' jne., 'Porvoo', 'Helsinki', 'Tornio', 'Hanko', 'Emäsalo' (tää on paras!). Sitten on tietysti nämä hybridit, kuten 'ylipäänsä'..
Kyllä sielläkin osataan kopioida, kun taskussa ei muuta ole. Savupiippukin tuli sitten aikanaan (Kansallismuseon savutupa).

Hauska tuo vertaus lapsen perhekonseptin valinnasta.. Kysytäänkö vaikka helsinkiläiseltä suomalaistaustaiselta kersalta, josko haluaa olla esim. muslimi (tahi hindu, josta vanhemmat eivät ole edes kuulleet - aloitetaan tästä). Lasten suusta se totuus tulee. Tosi vaikea kuvitella, miten nämä mielipiteet syntyvät..
Meillä kaikilla on kuitenkin näitä 'arvoja' mielemme perustana.

Ja tietysti: mitenkä kukaan voi kuvitella, että lapsen - tai aikuisen - piirtämä sateenkaari voi olla poliittinen kannanotto? En usko, että missään vaiheessa gay-liikkeelle tämä on ollut se juttu. Samalla kaavalla voisi kuvitella, että olin (ainakin ne muutamat päivät) kokoomukselainen, kun poimin ruiskaunokkeja maljakkoon niityltä Suomessa viime kesänä.
" --sateenkaari voi olla poliittinen kannanotto? En usko, että missään vaiheessa gay-liikkeelle tämä on ollut se juttu."

Sateenkaarilippu oli poliittinen kannanotto, lippu edusti voimaantumisen tunnetta, joka oli liikkeen kantava voima.

“We are a people, a tribe if you will. And flags are about proclaiming power, so it’s very appropriate,” Gilber Baker.

Originaali taiteilija/aktivisti Gilbert Bakerin suunnittelema sateenkaarilippu tunnettiin The Freedom Flag nimellä. Sateenkaari vihjaa myös Somewhere over the Rainbow laulun sanoihin, joka haaveilee paremmasta maailmasta sateenkaaren tuolla puolen. Kuin sattumaa, Baker on syntynyt Kansasissa.
Alunperin värejä lipussa oli kahdeksan, mutta kaksi (pinkki=seksuaalisuus, turkoosi=taide/magiikka) poistettiin painoteknisistä syistä. Värit kuvaavat gaymaailman eri osapuolia, siksi on hieman hassua, että nuo kaksi päätettiin poistaa. Alkuperäistä lippua muuten voi tilata Bakerin kotisivuilta.

Lippua suunitellessaan Gilbert Baker käytti muuten drag-nimeä Busty Ross.

http://gilbertbaker.com/GILBERT_BAKER_ORIGINAL_COLORS/RAINBOW_FLAG.html
http://www.washingtonpost.com/blogs/wonkblog/wp/2015/06/29/how-the-rainbow-became-the-symbol-of-gay-pride/