Helsinki Pride 2015 - kulkue ja puistojuhla lauantaina 27.6. (juttukommentit)

  • 1 / 7
  • human
  • 28.6.2015 0:34
Pride toi kesän kaupunkiin : )

Mukava suurlähetystöjen rekka, jossa ainakin lippujen perusteella Belgian, Iso-Britannian, Etelä-Afrikan, Kanadan, Ruotsin, Yhdysvaltain, Alankomaiden, Meksikon, Israelin ja Suomen väkeä - eli Israelia lukuunottamatta osa yhdenvertaisen avioliiton maista (Meksiko osin).
(luettelosta voi uupua muutama lippumaa)

Puistojuhlan esiintyjistä Aste nostatti parhaiten tunnelman puitten latvojen yläpuolelle ja sai yleisön keinumaan aalloilla; siispä tässä heiltä muutama vireokin osasta puistokonsertin kappaleista
https://www.youtube.com/watch?v=tC_ce45uO6I
https://www.youtube.com/watch?v=K6BtKPVFiHk
https://www.youtube.com/watch?v=po43cSnql9c
https://www.youtube.com/watch?v=MtbHs95m9D8

Toki hyvät esitykset muiltakin artisteilta - Kiitos kaikille, etenkin Priden meille järjestäneelle talkooporukalle ja kaikille mukanaolleille.
Kyllä rakas yhteisöllisyys on sitten hyvä asia : )

Kommenttia muokattu: 28.06.2015 klo 23:18
Omasta mielestäni kulkue ja puistojuhla kokonaisuutena olivat tähän astisista Helsinki Prideista ylivoimaisesti paras. Varmaan jotkut aiemmat olivat intiimisyydessään oma lukunsa, mutta ainakin itseäni kosketti ajatus siitä, että paikalla yhdenvertaisuutta puolustamassa oli suurehkon suomalaisen kunnan väkiluvun suuruinen joukko ihmisiä. Ja että tunnelma oli myönteinen. Aurinko ja kesän lämpöä lupaava kosketus olivat varmasti yksi mieltä kohottava asia, aamupäiväisen raikastavan ukkoskuuron jälkeen.

On toki opeteltavaa tulevia vuosia varten. Oli harmi, että kulkueen saapuminen perille ja esiintyjien aloittaminen olivat vähän epäsynkassa. Esiintymislavan sijoittelu oli myös vähän hankala: sieltä missä oli kiva olla piknikillä, ei ollut näköyhteyttä lavalle. Mutta yleisesti maku oli hyvä.
  • 4 / 7
  • Aave
  • 28.6.2015 18:30
Tänä vuonna transasia oli vahvasti esillä. Ikävä kyllä myös kansallisia lippuja oli paljon.

Puistossa ei ollut taaskaan tarpeeksi vessoja.
  • 5 / 7
  • Masa
  • 28.6.2015 20:27
Mahtava juhla! Kiitos järjestäjille siitä! Itse olin eka kertaa mukana ja olen sanaton siitä iloisuudesta ja ystävällisyydestä, mikä siellä paistoi jokaisen kasvoilta! Kiitos kaikille! Yhden huomautuksen mä kuitenkin antaisin...jatkoa ajatellen...roskiksia oli liian vähän. Niitä olisi pitänyt olla enemmän! Toivottavasti ensi vuonna on enemmän...
  • 7 / 7
  • puppeliassi
  • 30.6.2015 19:00
https://mekam.wordpress.com/2015/06/26/leikkauspolitiikka-on-vahemmistokielteista-politiikkaa/ Oliko näistä asioista pahemmin pride puheissa käsitelty eli miten erityisesti seksuaali-ja sukupuolivähemmistöihin vaikuttaa negatiivisesti SS(s) hallituksen leikkaukset sillä tutkimusten mukaan hlbt vähemmistössä enemmän päihde-sekä mielenterveysongelmia ja pienituloisuutta jotka johtuvat yhteiskunnan syrjinnästä ja heteronormatiivisuudesta jolloin hlbt vähemmistöt ovat kärsimässä erityisen paljon josta voi olla erilaisia negatiivisia seurauksia tulevaisuudessa joita ei ole ennen hlbt vähemmistöillä ole ollut, tosin ne kaikki seuraukset ei välttämättä ole pelkästään negatiivisia tosin tulkinta riippuu puoluekannasta.