USAssa avioliitto avattiin myös homoille ja lesboille (juttukommentit)

Eduskuntakäsittelyn sijasta, huomio tulevaisuuden tapahtumissa varmasti kannattaa kiinnittää myös siihen, miten nämä päätökset vaikuttavat homoseksuaalien arkeen. Kuten Yhdysvalloissakin, rasismi on edelleen ongelma vaikka asiaan liittyvä lainsäädäntö on muuttunut. Sama ilmiö painuu pinnan alle, ja luultavasti sama koskee nyt myös homoseksuaalien kohtaamaa syrjintää. Toiveet asennemuutoksista pitemmällä aikavälillä saattavat tietysti toteutua, aikajänne tosin saattaa olla joitakin satoja vuosia.
Uskoisin aika laajalti tiedostettavan, että asenteiden muuttumisen tie on pidempi kuin lainsäädännön korjaamisen tie. Varsin hyvin tämä ymmärretään esim. hlbti-järjestöissä.

Homo-ongelmaisuus ja homo-ongelmaiset eivät ole avioliiton taikasauvalla pois pyyhkäsityjä.

Ilman lain takaamaa yhdenvertaista asemaa syrjintään on paljon vaikeampi puuttua.

Olkoon matka kuinka pitkä hyvänsä, ollaan ensimmäisenkin oikeaan suuntaan otetun askeleen jälkeen jo lähempänä määränpäätä.
Love Bless United Love States of America!

http://i1.wp.com/firstpeoples.org/wp/wp-content/uploads/2015/04/Untitled3.png

Perinteiset arvot palautetaan nyt Yhdysvaltoihinkin.
Naapuri Kanadahan teki niin jo 2005.

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/94/6c/4b/946c4b16f4ad17beae2f8a15360e98c8.jpg

http://www.eiteljorg.org/images/default-source/2013-Out-West/two-spirits-navajo-same-sex-couple.jpg

Kaikkien etu ja onni, jos takapajuisen, saatanallisen ja lähimmäisenrakkaudettoman kristinuskomuksen hirmuvaltaa saadaan vähennettyä Yhdysvalloissakin.

Kommenttia muokattu: 26.06.2015 klo 19:35
Tomorrow at Helsinki, Finland Helsinki Pride parade route goes by Russia embassy - but United States embassy and Canada embassy take part Helsinki Pride parade. What a lovely western values day!
Mitenköhän "Tjas/Ei-avioliittoja-homoille" suhtautuu USA:n Liittovaltion Korkeimman Oikeuden tämänpäiväiseen päätökseen?

Maailman suurin talous- ja sotilaallinen mahti on tehnyt päätöksensä. Presidentti Obama piti erityisen puheen todeten, että USA on nyt muuttunut entistä vapaammaksi ja demokraattisemmaksi.

Taitavat Jenkkilän rahavirrat Suomen hörhöille pikku hiljaa tyrehtyä, kun USA:n hallitus alkaa soveltaa liittovaltion lakia perustuslakia vastaan toimiviin ryhmiin (päätös on perustuslaillinen "14th Amendment" -pohjainen. Näin ollen USA:n liittovaltion lainvalvontaorganisaatioilla on siis oikeus puuttua kaikkinaiseen radikaaliin perustuslainvastaiseen toimintaan. Goodbye Westborough Baptist Church...

Luin nimimerkki "tjas":in äidin kirjoituksen. En tiedä onko totta vai ei, mutta kuulostaa aika tutulta (entisen ammattini puolelta).
Lapsena ehkä koulukiusattu, omasta sukupuolisesta suuntautumisestaan epävarma (tai ehkä jopa varma, mutta ei sitä hyväksyvä) nuori, jolla ei tunnu olevan minkäänlaista elämänsisältöä alkaa hakea sitä ääriaineksista. Tärkeintä on kuulua johonkin; olla samaa mieltä toisten kanssa.
Mitä mariginaalisempi porukka, sen parempi. Koko maailmaa voi syyttää sorsimisesta ja itkeä itsensä uneen putkipommeja ajatellen.
Muslimitaustaiset nuoret sentään lähtevät Syyriaan ja Irakiin ISIS:in riveihin pääsemään hengestään järki-ihmisten toimesta.
Ääriheterot/-luterilaiset/-persut sen sijaan näyttävät viihtyvän paremmin äipän voikkareita syödessä tietsikkaa naputellen.
Voi että tekeekin hyvää saada olla; a) jutuissa homojen kanssa, b) kiusata heitä ja c) esittää olevani tärkeämpi, rohkeampi, hoikempi, heterompi ja sivistyneempi kuin oikeasti olenkaan.
Huomasin kyllä, "Pete", kommenttisi jo tuossa toisen artikkelin yhteydessä. Jospa siis lähtisit sinäkin vain juhlimaan. Siellä saa kirkua palkeidensa voimasta tätä suurta voittoa.
USA:ssa tasa-arvoista avioliittolakia äänekkäästi vastustaneet ryhmät, ääriuskonnolliset ja -poliittiset sellaiset, auttoivat merkittävästi ja nopeuttivat yleisen mielipiteen kääntämisessä myönteiseksi homoja ja lesboja kohtaan. Tämän seurauksena enemmistössä päädyttiin kannattamaan myös lakimuutosta juuri sellaiseksi, mikä korkeimman oikeuden päätöksenä julkistettiin tänään. Korkein oikeus näyttää siisottaneen huomioon tapahtuneen asennemuutoksen tuossa yhteiskunnassa.

Annettakoon päiviräsästen jatkaa äänekästä marinaansa Suomen tasa-arvoista avioliittolakia ja muitakin lakiuudistuksia vastaan. Sellainen lisää vain asian kannatusta. Kukaan homo tai lesbo ei jaksaisi mesota enää oikeuksista niin aktiivisesti, kuin vastustajat sitä edelleen tekevät. Se on ihan mainiota, joskin minä alan jo kyllästyä ja pitkästyä, koska he eivät keksi mitään uutta, edes hiukkasen älyllistä sanottavaa.

Kommenttia muokattu: 26.06.2015 klo 23:15
  • 9 / 49
  • Havainnoija
  • 27.6.2015 0:20
Ne osavaltiot, joissa oli vielä homoavioliittokielto voimassa, ovat alkaneet vihkiä samaa sukupuolta olevia pariskuntia. Ensimmäiseksi kiirehti Georgian Atlanta ( http://www.ajc.com/news/news/local-govt-politics/atlantas-first-same-sex-wedding-years-in-the-makin/nmmcN/ ) ja toiseksi Ohion Dayton, jonka pormestari lupasi maksuttomat vihkimiset viikon ajaksi ( http://wdtn.com/2015/06/26/mayor-whaley-marries-first-same-sex-couple-in-dayton/ ).

Tähän mennessä homo- ja lesbopareja on vihitty myös mm. Pohjois-Dakotassa, Kentuckyssa ja viimein vihdoin myös Texasissa, kuva Dallasista ( https://twitter.com/RobDenBleyker/status/614488736873615360/photo/1 ).
Tietoa eri osavaltioista:
http://www.advocate.com/politics/marriage-equality/2015/06/26/photos-same-sex-couples-flood-marriage-offices-around-country

Kulttuurimuistomerkiksi julistettu Stonewall Inn New Yorkissa on tänään täynnä juhlakansaa samoin kuin sen edusta:
http://www.advocate.com/politics/marriage-equality/2015/06/26/photos-reactions-stonewall-inn
---
Yhdysvaltalaisfundisten yleistiedot kaipaisivat päivittämistä. Jotkut fundikset ovat kertoneet lähtevänsä homoavioliittoja pakoon - Kanadaan:
http://www.pinknews.co.uk/2015/06/26/moving-to-canada-after-scotus-gay-marriage-ruling-you-might-want-to-know-something/

Kommenttia muokattu: 27.06.2015 klo 01:00
JuhaniV:lle vastaisin, että todellisuuteen perustuvien mielikuvien systemaattisella luomisella homoseksuaalisesta arjesta, olisi todennäköisesti saavutettu päinvastainen lopputulos. Jos siis vastustajat olisivat sitä keinoa käyttäneet.

Homoseksuaalisuutta rakkauden muotona korostava visuaalinen aineistohan kuvaa homoseksuaalisuutta etäisenä ja lähes aseksuaalisena kumppanuutena, jossa toisistaan välittävät ihmiset vain hengailevat toistensa seurassa. Näytetään "käsiä kädessä" ja toverillisia halauksia, jotka voi hyvin samaistaa lähes mihin tahansa ystävyyteen ja empatiaan.

Valtamediat eivät sen sijaan esittele julkisia kielisuudelmia vähemmän mallivartaloisilta, huonosti pukeutuvien henkilöiden suorittamana. Eivät homoseksuaaleilla esiintyviä ongelmia, Hiv-tartunnan saaneita, traumatisoituneita mt-potilaita tai huumeongelmaisia bilettäjiä, jotka kyllä kaikki tunnetaan ja liitetään kyseiseen elämäntyyliin. Osin tietysti ansiotta, eikä tässä mitään aktikuvauksia olla vaillakaan.

Liberaali ja muutoshakuinen media valitsi puolensa ja aineiston, jolla sopivan empatiaan vetoava mielikuvamarkkinointi saatiin menemään läpi. Sen ikävä puoli tietysti on, että mielikuvat eivät kestä yleensä päivänvaloa. Siis tarinoita, kuinka Jani Toivolan lapsi kaipasi äitiään kun Janin silloinen kumpoani syötti tätä tuttipullosta.
Amerikoissahan on syyllistytty, eurooppalaisten sinne menon myötä valtavan kamaliin kansanmurhiin ja pahoihin synteihin kristinuskomuksen nimissä.

Esim. Perussa, inkojen kulttuurin mailla homoseksuaalisuus oli normaalia, kunnes katoliset iskivät sinne 1500-luvulla ja seurasi 100 ruoskaniskun tuomioita ja inkvistionkin sinne mentyä 1569 alkoivat homojen ja lesbojen elävältä rovioilla polttamiset, kuten inkvisitio teki meille Euroopassakin

https://en.wikipedia.org/wiki/Homosexuality_in_ancient_Peru

Karibian saarilla ja Väli-Amerikassakin homoseksuaalisuus ja myös antiikin kreikan tapainen biseksuaalisuus-pederastia oli yleistä. Noista kertovat yhä katolisten tuhovimmalta säästyneet veistokset, maalaukset ja keramiikka-esineet, vaikka Väli-Amerikassakin katoliset tekivät asiaan viittaavien esineiden, atsteekkien kirjallisten dokumenttien, sekä homojen ja lesbojen hävityksiä mm. 1658 tuhoamiskampanjoilla

https://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_history_in_Mexico

Vanhoissa kertomuksissa on tietenkin huomioitava vielä lisäksi se negatiivinen kerrontaviritteisyys, mitä katolisilla oli asioista muistiinkirjaamisissa ja kertomisissa.

Amerikoiden valloittajiltahan tätä kerrontaa on, tuolta 1500-luvulta lähtien, intiaanikansojen homo-avioliitoista - osa kerronnasta jopa näihin päiviin asti säilyneenä

http://www.creators.com/opinion/miguel-perez/gay-marriages-hidden-american-history-started-in-spanish.html

Kommenttia muokattu: 27.06.2015 klo 01:12
"Siis tarinoita, kuinka Jani Toivolan lapsi kaipasi äitiään kun Janin silloinen kumpoani syötti tätä tuttipullosta."

WTF?
tjas,

En ole kovin juhlivaa, saatikka sitten kirkuvaa (pikemminkin karjuvaa)tyyppiä, mutta valkkarilasilliset kyllä mieheni kanssa kilistettiin kotosalla tapauksen kunniaksi.
Kuten arvata saattaa, Amerikan päiviräsäset, mikaniikot, ahvikset ja puolimatkat ovat syvästi närkästyneitä.
Bryan Fischer, American Family Association:
June 26, 2015: the day the twin towers of truth and righteousness were blown up by moral jihadists.
Presidentiksi pyrkivä Louisianan kuvernööri Bobby Jindal:
Marriage between a man and a woman was established by God, and no earthly court can alter that.

Fundisjuttu kokonaisuudessaan, kuvaava kuva:
http://www.advocate.com/politics/marriage-equality/2015/06/26/haters-gonna-hate-grumpy-bigots-tweet-about-marriage-equality

Muita hörhöjen reaktioita:
http://www.rightwingwatch.org/content/satan-dancing-delight-religious-right-reacts-legalization-gay-marriage
---
Pastorilla meni pupu pöksyyn. Selittelee nyt, ettei siis halunnutkaan tehdä polttoitsemurhaa. Jutusta selviää, että hän on aiemmin lupaillut paljon muutakin:
http://www.advocate.com/politics/marriage-equality/2015/06/27/texas-pastor-now-says-he-didnt-mean-hed-really-set-himself-afl
OMG! Tajusikohan tjas-trolli eli "Ei-avioliittoja_homoille" mitä päästikään itsensä tyhmyydessään lipsauttamaan tuossa ylläolevassa provossaan? :D

Kutsuessaan homoseksuaalisuutta "elämäntyyliksi" tjas myöntää implisiittisesti uskovansa kenen tahansa voivan "valita homoseksuaalisuuden" - loogisesti myös hänen itsensä.

Jos nyt jätetään sivuun se mahdoton tehtävä, mikä tjasilla olisi edessään sepittää miksi joku haluaisi valita elämäntyylin joka "todellisuuteen perustuvien mielikuvien" mukaan on yhtä isoa seksitautia, huonoa ulkonäköä ja huumeriippuvuutta, niin tuo lipsautus kyllä selittää, miksi tjas haluaa niin epätoivoisesti omaksua niinkin järjenvastaisia "argumentteja", kuin ne joita homovihaajat käyttävät ja jankkaa agendaa vaikkei pysty edes puolustamaan sitä.

Tjas onkin vain helposti johdateltava, huonoon seuraan ajautunut ja itseään vastaan sotaa käyvä homofobinen kaappihomo - kuten hänen äitinsä vähän vihjasikin taannoisessa kommentissaan ja Pete tuossa uumoili.

Miten moni viaton onkaan saanut kärsiä tjasin kaltaisten läpeensä pateettisten yksilöiden huonosta itsetunnosta.
No entäs sitten jos olenkin? Sehän vain todistaa että kaikki muut ihmisetkin ovat.
Surullisen hahmon ritarin taistelua tuulimyllyjä vastaan. Surullinen tarina elämästä, joka meni hukkaan.
Mielestäni "keskustelijan" tjas esittämät "kommentit" vaikuttavat pääosin asiattomilta, törkeiltä ja tökeröiltä sekä mm. Jani Toivolan lapseen liittyen jopa laittomilta.

Ehkä se, että "tjas"on kuitenkin tietoisesti etsiytynyt tällaiselle, selvästi kuitenkin asiaan erikoistuneelle palstalle ja kiihdyttänyt täällä itsensä mahdollisesti jonkinlaiseen elävänä olemisen tunteeseen, jopa raivoon, on hänelle kuitenkin eduksi.

Minusta hän ei tosin ole kiinnostava.

Itse pidän mielenkiintoisempana sitä tosiasiaa ja faktaa, että sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksista ei enää kohta tarvitse edes protestoida samalla tavalla kuin aiemmin.
Homma on tavallaan voitettu jo ja sen huomaa kyllä kaikesta. Ihmisten välistä rakkautta vastustavat tahot eivät tunnu saavan kuin ehkä 0-48 ihmistä koolle puolustamaan heidän oikeuksiaan.

Tietysti sekin on arvokasta ja heillä on oikeus mielipiteeseensä ja uskoonsa, mutta mielestäni he eivät ole pystyneet koskaan vastaamaan siihen kysymykseen, että miten se, että kaikilla ihmisillä on oikeus rakastaa ja avioitua, on jotenkin lainvastaista. Laki ohittaa uskonnon.

Nuoret sukupolvet ja valtaosa heteroseksuaaleista aikuisista, keski-ikäisistä ja vanhemmistakin, ovat hiffanneet asian maailmanlaajuisesti ainakin demokratioissa ja siksihän tämä tasa-arvo on mahdollista ja se toteutuu nopeammin kuin vaikkapa ns. rotujen välinen tai sukupuolten välinen tasa-arvo.

Koska "rotujen", uskontojen ja sukupuolten välisissä taisteluissa ovat vastakkain rahatalouden ja maailmanmarkkinoiden, sotatalouden keskenään vihamieliset ja vallanhaluiset pääosin ns. valkoiset (sisältäen Venäjä, Intia, Kiina, Aasian muslimimaat) heteromiehet toisiaan, naisia, lapsia ja luontoa, koko planeettaa vastaan.

Itse olin mukana Helsinki Pride 2015 -kulkueessa perheen ja suvun kanssa ja minusta kulkueesta on tullut oikeasti näyttö siitä, että meistä suomalaisista, kaikenlaisista, on syytä olla ylpeä.
  • 19 / 49
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 28.6.2015 6:19
"Mitenköhän "Tjas/Ei-avioliittoja-homoille" suhtautuu USA:n Liittovaltion Korkeimman Oikeuden tämänpäiväiseen päätökseen?"

Ihan vaan tiedoksi, että en ole nimimerkki "tjas". Taitaa olla vaikeaa hyväksyä tosiasia, että itseni lisäksi on myös aika monta muuta ihmistä, jotka vastustavat homojen etuoikeuksia.

Enpä ole tätä sivustoa viime aikoina pahemmin lukenut, mutta samat epäargumentit ja henkilöön käymiset näyttävät jatkuvan homoporukan toimesta. Tosin nimimerkki smo näyttää edelleen olevan poikkeus: hän taitaa olla ainoa tästä homoporukasta, joka kykenee asialliseen dialogiin.
Ilmeisesti tämä keskustelu on kääntynyt edukseni, sillä ensimmäinen henkilö minun lisäkseni on alkanut kirjoittaa käyttämälläni nimimerkillä "tjas". (27.06.2015 22:38)
Ilmeisesti tjas/EAH on katunut viimeiltaista purkaustaan (klo 22:38), mennyt vihaisena nukkumaan, herännyt kuuden maissa päättänyt vaihtaa nimimerkkiä (ikään kuin se auttaisi) ja sitten meni takaisin pehkuisin ja palasi vielä vaihtaen takaisin nykyiseen ja leikkii ettei olekaan (taas) lipsauttanut mitään. Kaikki tämä vaivannäkö vain siksi, että trolli puhui itse itsensä pussiin jankatessaan omaa viha-agendaansa. Kuinka säälittävää. :D

Sinänsä poikkeuksillista, että tjas/EAH päättää yrittää karistaa epäilyt juuri siitä että hän on EAH, sillä onhan tällä kirjoittelijalla ollut useampiakin aliaksia. Ilmeisesti EAH:na ylisuuri ego sai kuitenkin sen verran pahasti siipeensä, kun "varmat" äänestystiedot avioliittolaista osoittautuivat täysin paikkaansa pitämättömiksi niin kuin muutkin argumentit, että tjas/EAH haluaa aloittaa uudestaan puhtaalta pöydältä kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.

P.S: Ja ei tjas/EAH, keskustelu ei ole todellakaan kääntynyt eduksesi. Kannattaa varoa toistelemasta itseäsi liikaa eri nimimerkeilläsi ja yrittää olla vastaamatta liian nopeasti peräkkäin.
Olen samaa mieltä nim. "anton" kanssa. Pride oli siitä hieno osoitus. Täällä oleva katkeroitunut "aito avioliittohelvetti" -porukka ei keksi narsismissaan ja huomion tarpeessaan mitään rakentavaa. Siksi voin niille suorastaan suositella: lähtekää halkoja pilkkomaan tai luontoon, kalaan. Laittakaa mittasuhteita realistisemmin kasaan. Että tunne omasta tärkeydestä tai erityisasemasta suhteutuisi myös teille itsellenne miellyttävämpään viitekehykseen. Huoraaminen täällä homosaitilla on teiltä vähän noloa. Ottakaa ainakin maskia vähän vähemmäksi. Ehkä joku alkaa oikeasti kiinnostua teistä.
  • 23 / 49
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 28.6.2015 11:52
Ei se Huoh/Homopallero paljon auta, että koitat vakuuttaa itselles, että tjas olis mun käyttämä nimimerkki. Lähinnä vaan naurattaa ja säälittää, että kun omat argumentit loppuu, niin koitetaan sitten kääntää asiat johonkin nimimerkkeihin yms. :D Et kirjoitusurallas ole koskaan osannut perustella väitteitäs mitenkään, vaan aina kääntäny henkilöön keskustelut.

Ylläpitäjä smo varmaan voi vaikka kattoa ip-osoittesta, että tjas on eri henkilö kuin allekirjoittanut.
Viesti selvästi menee perille, koska toisella osapuolella ne viimeisetkin ulkokultaisuuden rippeet näyttävät karisseen. Hyvä niin, sillä sitä tarvitaan kun nämä karkeat loogiset virheet esitetään päin naamaa ja yleisö saa arvioitavakseen valmiutenne vastata niihin.

Toki näiden esittäminen tulee valmistella huolellisesti. Siinä kun Seta jo toivoo ettei asioista keskusteltaisi (jottei näitä argumentteja vastaan hyökättäisi), liian kovakourainen naamaan hierominenkin toisaalta palauttaa yleisön mieliin tämän agendalle elintärkeän uhrin aseman ja säälin.

Tuota epäasiatonta mouhoamista ja panettelua siis tarvitaan kipeästi uhrikuvan murskaamiseksi ja kovien argumenttien esittämiseksi riittävän tehokkaasti. Kiitos siitä ja sitä lisää.
Auts, taisi olla virhe olla EAH tällä kertaa. Tjasina olisit ollut paljon uskottavammin muka epätietoinen siitä, ettei smo paljasta yhtä ip-osoitettasi. Ole tarkempi jatkossa. ;D
Tämä on ihan OT, mutta ylläpito ei seuraile käyttäjien ip-osoitteita, vaikka toki ne tallennetaan järjestelmään. Ip-osoite ei yleisesti ole käyttökelpoinen keino erotella/yhdistää yksittäisiä käyttäjiä, koska usealla käyttäjällä voi olla sama julkinen ip ja yhdellä käyttäjällä useita ip-osoitteita; ihmisillä on usein omat nettinsä kotikoneessa, läppärissä, matkapuhelimessa, tabletissa jne. ja kavereilla, kirjastossa, kahvilassa, hengellisen viiteryhmän tai poliittisen aateryhmän tiloissa tai vaikka naapurin wifin kautta voi myös kirjoitella.

***

Mitäköhän "loogisia virheitä" nimimerkki "tjas" tarkoittaa? Jokaiseen nimimerkin "tjas" esittämään loogiseen haasteeseen on vastattu ihan tyydyttävästi, mutta "tjas" parhaimmillaankin toteaa, että "ei, ei ja ei" - ja mielestään on sillä kumonnut vastauksen.

Mitä tulee Setan varovaisuuteen, niin syvää asiantuntijuutta vaativissa kysymyksissä ns. mutulla menevien - kuten nimimerkin "tjas" tyyppisten hahmojen - veivaus voi olla kuormittavaa.
tjas (ei rekisteröitynyt) • 12:01:
"Tuota epäasiatonta mouhoamista ja panettelua siis tarvitaan kipeästi uhrikuvan murskaamiseksi ja kovien argumenttien esittämiseksi riittävän tehokkaasti. Kiitos siitä ja sitä lisää."

Nimim. tjas, siis valehtelet ja kiusaat täällä ihmisiä ihan tarkoituksella? Häpeä!
Olen "smo" pyrkinyt numeroimaan sinulle teidän agendanne karkeimmat ristiriitaisuudet. Numeron viisi kohdalla lopetin, ja sen jälkeen on esitetty muun muassa sisarusavioliittoa koskeva analogia, johon esimerkiksi on annettu nolla-arvoisia sepitelmiä vastaukseksi.



Aivan kuin logiikka ei merkitsisi teillle mitään, ja voisitte hatusta nykiä argumentteja kuten että ihminen ei voi olla kaksinkertaisesti sukua toisilleen, joilla tuuletatte "debunkanneenne" aukottomasti kaiken kritiikin. Ja vielä kirsikaksi kakun päälle kuvitella, että kun sitä toistaa tarpeeksi monta kertaa, siitä tulee tosiasia.
Edellä saatiin oikein tyyppiesimerkki nimimerkin "tjas" harrastamasta "ei, ei ja ei" -argumentoinnista. Minäkin kokeilen numerointia: 1) ei, 2) ei ja 3) ei.

Ymmärrä nyt hyvä "tjas", että uskomuksiasi, näennäisloogisia ajatuskulkujasi ja esittämiäsi pseudotieteellisiä teorioita kyseenalaistavat argumentit eivät muutu nolla-arvoiseksi sillä, että sanot "ei, ei ja ei".
facessa voikin helposti faceliftata profiilikuvansa sateenkaari-pride -väreihin https://facebook.com/celebratepride
kaiken kunniaksi : )


eah ja tjas vaikuttavat olevan ihan todella syvästi rakastuneita toisiinsa - ainakin noin ajatuksen "tasolla" ihan alapäissä kiinni ovat.

Kommenttia muokattu: 28.06.2015 klo 20:14
Pari uutista etelävaltioista

Louisiana
Earl ja Michael Benjamin-Robinson vihittiin ensimmäisinä New Orleansissa:
https://twitter.com/jaquettawhite/status/615578039322300417/photo/1

Mississippi
Aaron ja Michael vihittiin avioliittoon Jacksonissa, kuva jutun keskiosassa:
http://www.advocate.com/politics/marriage-equality/2015/06/29/photos-wedding-bells-finally-ring-south

Ihmisoikeusjärjestö Campaign for Southern Equality
http://www.southernequality.org/
---
Myös Puerto Ricossa on juhlittu
Korkeimman oikeuden päätös koskee myös Puerto Ricoa, jossa samaa sukupuolta olevat pariskunnat pääsevät vihille ilmeisesti jo ensi kuun alkupuolella:
http://bigstory.ap.org/article/e12d0086eac04acfbfb0f30c3deb60de/puerto-rico-amends-laws-after-us-ruling-gay-marriage

Puerto Ricossa on noin 3,5 miljoonaa asukasta, pääkaupunki San Juan.
Arnoldin ura hiipuu niin hänen on pakko yrittää pysyä muotivirtausten mukana. Ihan niinkuin oppositiopoliitikkojen marssi Pridessä.
Eikös 67-kesäisen ole jo mahdollisuus täysin palvelleena ottaa vähän iisimmin - ja toisaalta voida huoletta kertoa mielipiteensä? Näyttää uusimmasta leffastaan kuitenkin tulevan menestys.
" ja sen jälkeen on esitetty muun muassa sisarusavioliittoa koskeva analogia, johon esimerkiksi on annettu nolla-arvoisia sepitelmiä vastaukseksi."

Analogiayritelmääsi sait aika selkeän vastauksen jo toisessa ketjussa.

Tässä vielä rautalangasta:
1. sisaruksen voi korvata toisellä yksilöllä. Sisaruspari voi hankkiutua eroon toisistaan, myös tunteet laantuvat ajan kanssa. Sisaruksen kanssa parittelu voi johtaa sairaaseen jälkeläiseen eli kyseessä on negatiivinen lopputulema.

2. homolle ei ole olemassa oman sukupuolen edustajan korviketta. Kyseinen tila operoi aivojen "raudassa", ei "softassa". Kyseiseen tilaan ei voi vaikuttaa tahdollaan. Oman sukupuolen edustajan kanssa parittelu ei johda erityiseen. Kyseessä on neutraali lopputulema.

MM. näistä syistä ihmiset arvottavat insestin ja homoseksuaalisuuden eri tavoin. Tämä kääntyy lainsäädännöllisesti siten, että lähisukulaisten rakkaussuhteelle ei anneta yhteisollistä tunnustusta tai suojaa, mutta homoseksuaalien rakkaussuhteelle se annetaan. Mallin tälle yhteisöllisen tunnustuksen muodolle Suomessa on antanut heteroseksuaalinen monogaaminen avioliitto, joka ei käsitä lähisukulaisia.
Kaikkihan varmasti jo huomasivat, että ensimmäinen avioliittohakemus polyamoriselle avioliitolle on CNN:n mukaan jätetty Yhdysvalloissa.

Videolla hakijat vain toivovat, että heidän (1 mies, 2 naista) perhetyyppinsä saisi lain ja yhteiskunnan hyväksynnän sen olematta keneltäkään muulta pois, tai sisältäen mitään muita vaatimuksia eduista.

Olen varma, että olen kuullut nämä perusteet jossain aivan äskettäin.

Sisarusten välistä avioliittohakemusta ja sen käsittelyä USA Korkeimmassa oikeudessa hartaasti jo odotellen.
Jos kolmikko elatusvastuineen ja kaikkineen ottaa yhdenvertaisesti vastuun toisistaan (ei niin, että yhdellä henkilöllä on yhteys kahteen, mutta näillä kahdella ei toisiinsa), niin en minä näe tilannetta ehdottoman mahdottomaksi. Toki pitäisi miettiä liiton purkautumisen vaikutukset vaikkapa omaisuuden jakoon ja paljon muitakin yksityiskohtia.

Jos kyse on yhden ihmisen rinnakkaisista suhteista, niin silloin minusta puhutaan erilaisesta asiasta.

Mutta ei tällä kysymyksellä ole yhteyttä samaa sukupuolta olevien avioliittoihin.
Parempaa viihdettä kuin Spede-show ikinä :)

Minusta homoliitolla ja avioliitolla ei pitäisi olla mitään tekemistä keskenään eivätkä ne ole millään tasolla sama asia. Homoliitoilla ei siis ole mitään yhteyttä avioliittoon.

Tämä sanottuna, nämä syiden ja seurausten kieltäminen perustuen "eivät liity toisiinsa"-argumentilla alkavat lähinnä tuottaa huutonaurua tässä grillaamisen lomassa :)

Hyvä tästä vielä tulee, US of A saa niin makiat naurut vielä aikaan Korkeimman oikeuden sekoiluistaan että kumma jos eivät lähde jotain viatonta maata pommittamaan kostoksi.
"Tällä kysymyksellä ei ole yhteyttä samaa sukupuolta olevien avioliittoon."

US News 2013

"Turley said the Brown family "secured for plural families the promise of privacy recognized for same-sex couples in Lawrence v. Texas."

As with same-sex couples before that 2003 ruling, he said, "Plural families present the same privacy and due process concerns faced by gay and lesbian community over criminalization."

http://www.usnews.com/news/articles/2013/12/16/sister-wives-defeat-polygamy-law-in-federal-court

Tämä tästä vielä sinullekin "smo" aukenee.
Joo, minäkin olen kuullut tästä avioliittohakemuksesta. Kyseessä on Abraham niminen mies, joka aikoo naida sisarpuolensa Saaran ja tämän kotiapulaisen Hagarin. Tässä toteutuu samalla kertaa sekä poly- ja sisarusavioliitto.
Aikanaan Spede-show oli muistaakseni ihan hauskaa katsottavaa, mutta jotenkin sen edustama huumori jäi omalle aikakaudelleen. Onhan niissä klipeissä tietysti yhä sopivina annoksina nautittuna jonkinlaista nostalgia-arvoa.

Homoliitoilla ja heteroliitoilla on yhtäläisesti 1.3.2017 lähtien Suomessakin yhteys avioliittoon. Heteroliittojen yhteys avioliittoon on joukko pykäliä lainsäädännössä, ja tuohon on nyt hyväksytty muutos.

USA:n korkeimman oikeuden ratkaisu avioliiton avaamisesta myös homopareille on paitsi todettu sikäläisen perustuslain mukaiseksi, myös linjassa kansan mielipiteen kanssa. USA:ssa korkein oikeus tekee ratkaisujaan USA:n perustuslain pohjalta, sitä tulkiten. Siis kuka nauraisi ja miksi?

Samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeus USA:ssakin on edelleen täysin erillinen asia muihin avioliittoon liittyviin kysymyksiin nähden.

PS. Toivottavasti grillituotteet kypsyvät huutonaurun ryydittäminä vähän maukkaammiksi kuin muuten.
Itseäni kiinnostaa se, miksei "tjas" vaadi heteroille sisaruspareille ja monisuhteissa eläville avio-oikeutta, kun se sopisi niin hyvin hänen ajatteluunsa: "tjashan" ei edelleenkään ristiriitaisesti edellytä heteroaviopareilta lisääntymistä avioliitoissaan, vaikka se on hänen ainoa perusteensa sulkea homo- ja lesboparit avioliiton ulkopuolelle.

Mikä ihme siis estää "tjasia" vaatimasta vaikkapa heterolle sisarusparille avio-oikeutta, vaikkapa sillä ehdolla että heidät steriloidaan, jotteivat sisarukset pääse lisääntymään tai lapset joudu jakamaan isiä ja äitejään muiden puolisoiden lasten kanssa?

Kommenttia muokattu: 03.07.2015 klo 20:56
Aikamoisia naurunpurskahduksia syntyy myös täällä, salaatinsyönnin lomassa. Jatkahan tjas ihmeessä homomafian "sparraamista", taidamme oppia kaikki jotain hyvin viihdyttävällä tavalla.

"Minusta homoliitolla ja avioliitolla ei pitäisi olla mitään tekemistä keskenään eivätkä ne ole millään tasolla sama asia."

Suuri osa länsimaiden asukeuista näyttäisi olevan kanssasi eri mieltä.

"..ensimmäinen avioliittohakemus polyamoriselle avioliitolle on CNN:n mukaan jätetty Yhdysvalloissa."

Niin? Koska USA:n valtauskonto on kristinusko, niin tämä ei varmaankaan ihmetytä, koska kristittyjen pyhä kirja sisältää useita viitteitä polygamiaan. Tarkemmin ottaen polygyniaan, jota 1:n miehen ja 2:n naisen avioliitto edustaa. Tasa-arvon vuoksi tulisi toki sallia myös polyandria, vaikkei tämä olekaan kristinuskon mukainen järjestely. Tälloin USA:ssa naimisiin voisivat mennä myös mies- ja naisjoukot.

Mutta onneksi emme ala kopioimaan vanhojen tekstien käytäntöjä, emmehän?
Upea tuo korkeimman oikeuden päätös.
Yhdysvallat on kulkemassa kohti sitä päämäärää, josta Yhdysvaltain perustaisät unelmoivat.

" ... tämä ei varmaankaan ihmetytä, koska kristittyjen pyhä kirja sisältää useita viitteitä polygamiaan."
Aivan. Moniavioisuuden innokkaimpia kannattajia löytyy varmasti mitä sekalaisimmista konservatiivisista uskonnollisista ryhmistä.

Kommenttia muokattu: 04.07.2015 klo 12:39
Tässä edellä Aito Avioliitto -yhdistyksen lähettilään nimimerkillä "tjas" (myös mm. Ei_avioliittoja_homoille jne.) epätoivoisesti esille nostamassaan esimerkissä näyttäytyvät juuri kristilliset konservatiiviset perusarvot, joiden syöttämisessä "tjas"kin täällä on joutunut niin paljon ponnistelemaan (ettei edes perheensä kanssa malttanut porsaan ribseja grillata).

Tjasin nostamassa esimerkissähän (www.usnews.com) Myöhempien aikojen Pyhän Jesuksen kirkon lahkoon ( https://fi.wikipedia.org/wiki/Fundamentalistinen_my%C3%B6hempien_aikojen_pyhien_Jeesuksen_Kristuksen_kirkko )kuuluva mies noudattaa vain konservatiivisia arvojaan ja vaatii "liberalismin" pysäyttämistä sallimalla uskontoon kuuluva moniavioisuus.

Jutussa kerrotaan vielä, että tätä "tjasin" ihailemaa uskonnollista yhteisöä johtaa lastenraiskaaja Warren Jeffs ( https://fi.wikipedia.org/wiki/Warren_Jeffs ).

Eli tällä hihhuloinnilla ei ole kyllä mitään yhteyttä samaa sukupuolta olevien avioliittoon, vaikka nimimerkki "tjas" yrittikin asian kierosti siihen yhdistää. Yhteyttä on tässä hänen nostamassaan esimerkissä uskonnolliseen fundamentalismiin, jota hän enemmänkin edustaa.

Kommenttia muokattu: 04.07.2015 klo 14:15
Lastensuojeluviranomaiset evakuoivat akanaan 416 lasta tästä konservatiivisten arvojen täyttämästä uskonyhteisöstä Lapsilla on tietysti oikeus isään ja äitiin, mutta, mutta.... Viranomaiset ovatkin joutuneet selvittämään monien interventioitten avulla lasten biologisten vanhempien kykyä huolehtia ydinperheensä jälkeläisistä.