Moskova: Poliisi puuttui väkivalloin pride-tapahtumaan (juttukommentit)

  • 2 / 8
  • human
  • 31.5.2015 23:55
Aina kun Venäjällä ovat ortodoksi-pirulaiset vallassa, eli tsaarit, stalin, putin, niin Venäjällä on kuin maanpäällinen helvetti.

Jokohan putinin seurakunta pian juistaa Peter Tchaikovskin, Nikolai Gogolin, Sergei Diaghilevin, Sergei Eisensteinin, ... ei-venäläisiksi, heidän homouden/biseksuaalisuutensa takia.
Tuskin tuo venäläinen homovastaisuus juontaa juurensa vain valtaapitävien mielipiteisiin ja käsityksiin.

Tunnen useita noin 40-vuotiaita venäläisiä, jotka ovat erittäin korkeasti koulutettuja ja toimivat Suomessa johtavassa asemassa eri yrityksissä. Tämä väki on muun muassa elänyt ja nähnyt kommunismin ja Neuvostoliiton, joka hajosi juuri heidän tullessa täysi-ikäiseksi. Heillä siis on käsitystä siitä, millaisia muutoksia politiikan ja arvoilmaston muutos luo yhteiskuntaan. Osa pitää Neuvostoaikaa edelleen parempana kuin mihin siitä siirryttiin, osin yksityistämisen hankaluuksien takia, osin mm. eläkejärjestelmän ja sosiaalihuollon romahduksen takia. Venäläinen kaipuu vahvalle johtajalle ja yhtenäiselle arvoilmastolle on pääosin perua tästä asiasta.

Venäläinen pitää länsimaista demokratiaa heikkona hallintomuotona ja sellaisena, johon heikkous on sisäänrakennettua. Se johtuu siitä, että länsimaat osoittavat toistuvasti, miten hölmöt kansalaiset valitsevat hölmöt päättäjät, jotka tekevät hölmöjä päätöksiä. Niin sanottu vapaus on illuusio, joka on lähempänä enemmistön mielivaltaa kuin systemaattista tapaa edetä kohti parempaa yhteiskuntaa.

Olkoonkin, että venäläisten käsitykset monista asioista ovat länsimaisittain vanhanaikaisia, heidän historiansa ja tuore arvoilmaston muutos on saanut venäläiset käsittämään, miten tärkeää yhtenäinen arvopohja yhteiskunnalle on. Varsinkin, kun tapahtuu suuria muutoksia, joilla on pahimmillaan valtava ja kahtiajakava tuhovoima kansan keskuudessa. Globalisaatio, yksityistalous, demokratian harjoittelu, kulttuurien kohtaamiset ja valta-asemaan pyrkiminen sekasorron estämiseksi.

Länsimaista saatu oppi, mitä tapahtuu kun seksuaalivähemmistöjen agendan sallitaan edetä yhteiskunnassa, on venäläiselle selkeä. Se sotii kaikkea sitä vastaan, mille venäläinen rakentaa arvomaailmansa ja käsityksensä yhteiskunnasta, perheestä, naisen ja miehen asemasta. Ei siinä jalot puheet yhdenvertaisuudesta paljon paina, homoagenda on Venäjällä valtion vihollinen ja yksi suurimmista sellaisista. Siis heidän itsensä kokemana, ja täysin ymmärrettävistä syistä.
Ylen uutisessa, kananmunia heitelleet ihmiset olivat "naamioituneita kansallismielisiä". Onko jossakin vahvistusta sille, että ryhmä olisi ollut uskonnollistaustainen, vai oliko tarkoitus vain mustamaalata uskonnollisia ryhmiä yleisesti.
Venäjällä ei käytännössä ole perinnettä, jossa kansa päättäisi omista asioistaan. On aina ollut hallitsija(t) ja hallittavat. Näin on ollut jo ennen neuvostoaikaa. Heikko hallitsija on johtanut erityisesti sisäiseen epävakauteen. Hallitsijan vaihtuminen on vaihtanut aikakautta.

Venäjällä kansaa on hallittu paitsi suoranaisella uhkailulla myös erilaisten (ulkoisten) uhkakuvien maalailulla. Toisaalta samalla lietsotaan venäläistä kansallistunnetta - "isänmaallisuutta", joka on ankkuroitu vahvasti uskontoon (l. ortodoksikirkoon) ja sen tukemiin "arvoihin", ei niinkään vaikkapa kieleen tai maallisen kulttuurin vahvuuksiin.

Esimerkki kansan hallitsemisen työkaluista on homovähemmistö. Ns. "seksuaalinen vapaus" esitetään uhkana venäläisille arvoille. Venäläinen homovastaisuuden taustalla ovat valtaapitävät - riippumatta näiden omista mielipiteistä ja käsityksistä esim. homoista. Olennaista on, että kansan huomio on saatu tällä(kin) tempulla ohjattua valtaapitävien kannalta käyttökelpoiseen suuntaan.

***

Neuvostoliiton romahdus alkoi viimeistään 1980-luvun alussa, Breznevin aikana. Totuuden edessä viikunanlehtenä oli vielä edullinen leipä ja höyryillä toimiva eläke- ja sosiaalihuoltojärjestelmä. Kaiken muun suhteen puute paheni jyrkästi. Varsinkin muualla kuin suurkaupungeissa esimerkiksi infra oli vähintäänkin romahtamispisteessä, samoin eläke- ja sosiaalihuoltojärjestelmä oli kestämättömässä tilassa. Gorban noustua valtaan epäkohdat tulivat tietoon ja johti muutoksiin. Muutoksen väänsi romahdukseksi elokuun 1991 vallankaappausyritys seurauksineen.

Romahdus olisi tullut jossain vaiheessa joka tapauksessa, mahdollisesti vielä paljon nähtyä rumemmilla seurauksilla.
http://m.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/suurin-osa-venalaisista-on-homovastaisia/2202342

Venäläisistä vain 4 % on homomyönteisiä ja 70 % homovastaisia. Ei tällaista asetelmaa saavuteta sillä, että valtaa pitävät vain päättävät niin, että kansan on oltava tätä mieltä.

Useat venäläistä homovastaisuutta käsittelevät artikkelit kertovat siitä, että se juontaa juurensa perheiden tukemiseen. Merkillistä, että 100 miljoonaa venäläistä ymmärtää, mitä homoagenda tekee perheille ja sitä kautta koko yhteiskunnalle, mutta suomalaiset eivät. Tai ehkä tietävät, mutta kiistävät ja/tai eivät välitä, koska tällaiset normit kategorisesti ahdistavat heitä henkilökohtaisesti.
Niin no miten tuon nyt ottaa. Voihan tietysti joku nähdä ihanteena sen, että kansan elämän pääsisältö on selviytymistä huomiseen.
  • 8 / 8
  • Rubix
  • 1.6.2015 18:06
Tässä on turhaa perustaa analyysiään tuttuihin tai edes tutun tuttujen puheisiin. Kuulopuheilla ei ole mitään arvoa. Tiedot HLBTIQ-vähemmistöön kohdistuvasta fyysisestä ja psyykkisestä väkivallasta Venäjällä on huolestuttavia eikä selity perheiden tukemisena!