IS: Conchitan esiintyminen euroviisulähetyksessä sensuurin kohteena Venäjällä (juttukommentit)

  • 1 / 5
  • human
  • 24.5.2015 15:59
Venäjä panee itseään halvalla, omaksumalla niin täysin Margaret Thatcherin asenteet https://www.youtube.com/watch?v=8VRRWuryb4k

Häivyttääköhän Venäjä nyt kohta sitten myös bi/homo Tchaikovskin, Gogolin, Eisensteinin yms?

Sinällään tuosta Tom Neuwirthin homoudesta voidaan olla kyllä montaakin mieltä, sillä ei kait trans(seksuaaleja)-ihmisiä ole tarkoitus häivyttää olemattomiin? Vai onko?
Venäjällä transsukupuoliset, transvestiitit ja muut sukupuolivähemmistöihin kuuluvat ovat nurjien asenteiden kohteena siinä missä seksuaalivähemmistöihin kuuluvatkin. Käytännössä hlbti-vähemmistöihin kuuluvia laidasta laitaan pyritään pitämään mahdollisimman näkymättömissä Venäjällä.

Neuwirth on itse puhunut homoseksuaalisuudestaan. Drag-taiteilijana hän on luonut Conchita Wurst -nimisen hahmon. En ole mistään kuullutkaan, että Neuwirthin seksuaalinen mielenkiinto kohdistuisi erityisesti transsukupuolisiin henkilöihin tai transvestiitteihin.
  • 3 / 5
  • human
  • 24.5.2015 16:28
smo: "En ole mistään kuullutkaan, että Neuwirthin seksuaalinen mielenkiinto kohdistuisi erityisesti transsukupuolisiin henkilöihin tai transvestiitteihin."

Eli eikö transsesksuaali, jonka seksuaalinen mielenkiinto kohdistuu miehiin ja jonka oma sukupuoliolemus/pukeutuminen on voimakkaasti suuntautunut naiselliseksi, olekaan transseksuaali tai trans-ihminen? - Kyllä on, ehdottomasti.

Onko smo:n mukaan transseksuaali siis vain sellainen ihminen, jota kiinnostavat transut? No sittenhän monet biseksuaalit tai jopa heterot eivät olekaan biseksuaaleja, vaan transuja, muka :D

Tai onko smo:n mielestä semmoin heteromiekkonen, jota kiinnostaa naiset, kuitenkin lesbo, jos kyseinen heteromiekkonen sanoo lesbo olevansa?
Ei varmasti ole.

Miksi noita trans-ihmisiä pitää sortaa, väittämällä heitä joksikin muuksi, kuin mitä he selvästi ovat?

Kyllä seksuaali-suuntautumis/identiteettiin liittyy sekä oma sukupuoli-identoituminen että se kiinnostavan sukupuolen lajikin, molemmat.
Eiväthän lesbo-naiset ole heteromiehiä, vaikka heitä kiinnostaakin vain nainen molempia.

Yhtäkään homo-miestähän (jos homomies siis oikeasti on) ei kiinnosta emotionaalis-seksuaalisesti yhtään kukaan naisellinen, ei nainen eikä naismainen drag-trans-henkilö. Ihan luonnollisesta syystä, koska homomiestä kiinnostaa vain mies.

Heteromies on mies, joka on mies ja jota kiinnostaa nainen.
Aivan samoin homoseksuaali mies on mies, joka on mies ja jota kiinnostaa mies.
Muut ovat sitten jotain muuta, luonnollisesti, moninaisuuden jotain muuta, omaa suuntautumis/identiteetti-ryhmäänsä.

Ollaan siis mukavasti moninaisuuden kannalla, eikä yritetä tuputtaa homoksi sellaista, joka ei ole homo ollenkaan. Kaikille mukavaa ja reilua on antaa muiden olla ihan "sitä itteään", mitä muut ovat.

Trans-ihmisiä ja biseksuaalejahan ovat _vain_ he, eikä heitä pidä erehtyä, ei sortua lokeroimaan virheellisesti muka homoiksi tai heteroiksi, sillä sitä he eivät toki ole.
Jonkin ei-homon valehtelu muka homoksi on täysin typerää ja edesvastuutonta.

Lisäksi on syytä pysyä visusti erossa siitä umpiuskovaisten kaksinapaisen valheellisesta ajattelusta, lokeroida kaikki vain kahteen, joko heteroiksi tai "homoiksi"(=ei-heteroiksi), sillä tuollainen valheellinen kaksinapaistaminen johtaa vain ongelmiin, heikoille jäille ja on karhunpalvelus monimuotoisuudelle.

"homona" on puhuttu ihan älyttömästi kaikesta, mikä ei ole homoa, joten eiköhän se höpötys ole jo aika lopettaa ja puhua jutuista ihan sinä, mitä ovat.

Kommenttia muokattu: 24.05.2015 klo 17:10
Transseksuaalisen henkilön seksuaalinen mielenkiinto kohdistuu transsukupuoliseen henkilöön tai transvestiittiin. Siten kuin heteroseksuaalisen henkilön mielenkiinto kohdistuu ns. vastakkaista sukupuolta olevaan, homoseksuaalisen henkilön samaa sukupuolta olevaan ja biseksuaalisen sekä samaa että ns. vastakkaista sukupuolta olevaan. Transseksuaalisuus tarkoittamassa transsukupuolisuutta on käännösvirhe. Transsukupuolisen henkilön seksuaalisen kiinnostuksen kohdistuminen (l. seksuaalinen suuntautuneisuus) ei ole sidoksissa suoranaisesti transsukupuolisuuteen. Myös transvestiitti voi olla yhtä hyvin hetero, biseksuaali tai homo.

Neuwirthin tiedetään olevan mies ja hän on ilmaissut olevansa kiinnostunut miehistä - joten en oikein ymmärrä, että mikä tässä yhtälössä on niin tavattoman vaikeaa. Neuwirthin drag-taiteilijana esittämä hahmo on Conchita. Vaikka Neuwirth olisikin transvestiitti (josta tämä ei kuitenkaan ole maininnut), niin hän voi siltii olla samaan aikana homomies.