Sachsenhausenin keskitysleiri vapautettiin tasan 70 vuotta sitten (juttukommentit)

 • 1 / 8
 • Olli Stålström
 • 22.4.2015 12:16
Joka kerran kun pääsen Pariisiin käymään, menen Père Lachaise-hautausmaalla sijaitsevaan keskitysleirien muistomerkkipuistoon.

Siellä on myös Sachenhausenin leirin muistomerkki, joka on minusta kaunis ja toivoa herättävä.

Sen juurella olen aina viimeistellyt tärkeimmät teokseni. Ja pohtinut ihmiskunnan julmuutta.


http://www.findagrave.com/cgi-bin/fg.cgi?page=gr&GRid=19436
 • 2 / 8
 • JETT
 • 22.4.2015 22:08
Kiitos Olli, tästä uiversaalisesta humaanisesta kommentistasi.
 • 3 / 8
 • Tierner
 • 22.4.2015 22:43
Muistan kun luin ensi kerta William L. Shirerin Kolmannen valtakunnan nousu ja tuho-sarjan. Kirjasarja antaa varsin kattavan ja informatiivisen kuvan Hitlerin ja Natsi-Saksan noususta ja tuhosta, sekä Saksan erinäisistä sotarikoksista toisen maailmansodan aikana. Huomioni kiinnittyi natsipuolueen syntyä koskeneeseen lukuun, jossa monet natsipuolueen varhaisjäsenistä kuvattiin mieleltään sairaita ja seksuaalisuudeltaan poikkeavia. Shreirin mielestä juuri perverssien homoseksuaalien mielipiteet olivat tärkeässä roolissa puolueen muuttuessa totalitaarisesta liikkeestä sotilasdiktatuuriksi. Holokaustin muut uhrit kuvataan seikkaperäisesti, kaikki paitsi homoseksuaalit. Tästä on hyvä kirjoitus aiheesta: http://www.petertatchell.net/lgbt_rights/history/a_false_history.htm
Yhä edelleen homoseksuaalit "loistavat" poissaolollaan monista holokaustia koskevista dokumenttisarjoista.
 • 4 / 8
 • jnsto
 • 23.4.2015 23:05
Tuo siis jo Saksan leirikäytännöistä periytyvä sääntö pitää kädet peiton päällä palauttaa mieleen evl-seurakunnan poikaleirin. Siellä oli ohje, että piti nukkua kädet peiton päällä. Kerran leiriä vetänyt khra ja luottonuoriso-ohjaajansa syöksyivät majoitustupaan sisään yöllä mm tuota tarkastamaan. Joku onneton jäi kiinni siellä lähempänä ovea.. Taisi saada fyysistä kuritusta khralta. Mäiskettä kuului.
jnsto:
asia menee toisin päin: puritanisminen käsien peiton päällä pitäminen tulee paljon aikaisemmalta ajalta ja oli siis adoptoitu näihin struktuureihin (kuten esim kokemuksesi poikaleiristä). Tarkoitus on aina sama: individuaalisuutesi mitätöiminen nöyryytyksen kautta. Näin luodaan tahdoton mielentila, mihin on sitten helppo istuttaa uusia ajatuksai, kuten terrorismi ja sen läheinen maa-aines, uskonto.
 • 6 / 8
 • human
 • 25.4.2015 23:24
Tuosta kristittyjen, äärioikeistolaisten natsien aikakaudesta kannattaa ottaa opiksi, eikä milloinkaan enään päästää äärikristittyjä valtaan. natsithan eivät keksineet juutalaisvihaa tai homovihaa, vaan kristillinen juutalaisviha ja homoviha kärjistyi äärimmilleen kristittyjen natsien vallan aikaan.

Tässä siitä muistutuksena kristityn hitlerin puheita

http://www.nobeliefs.com/speeches.htm

Juutalaisten keskitysleriitoiminnanhan suunnitteli aikoinaan tänä tyyppi, juutalaisvihakirjassaan ja hän myös kehitti ”Arbeit macht frei” -ajatuksen heille (toisin kuin uutisessa väärin kerrotaan).

http://fi.wikipedia.org/wiki/Juutalaisista_ja_heid%C3%A4n_valheistaan

Kannattaa lukea ensimmäinen lähde ja aiheesta muualla -kohdasta kyseisen kirjan suomennos, joka julkaistiin 1937, kun täällä meilläkin eräät tahot ihannoivat kristillistä, äärioikeistolaista natsi-aatetta.

Leirin vartijoina lienee ollut heteroita ja biseksuaalejakin ja uhreiksi joutui homomiehiä. Keskitysleireillä biseksuaalit vartijat pitivät sitä tavallista kieroa peliään, nuoria vankipoikia kohtaan.

kristilliset piirithän eivät ole vielä kyenneet tunnustamaan sitä valitettavaa tosiasiaa, että natsi-liike tosiaan oli ääri-kristillinen. kristittyjen lähimmäisenrakkaudettomuudesta sodan päätyttyä kertoo sekin, että ongelmaksi tuli se, minne keskitysleireillä eloon jääneet juutalaiset laitettaisiin? kristitty Eurooppa ei heitä halunnut ja amerikkalaiset totesivat että heillä on jo ongelmia omasta takaa, joten merkittävälle osalle heistä tarjottiin "vahingon kierrättämistä" palestiinalaisten ihmisten niskaan, jolloin palestiinalaiset hyvät ihmiset joutuivat ajetuiksi kodeistaan (kuten juutalaiset olivat kristittyjen toimesta joutuneet) pakolaisleireille ja jopa sittemmin Palestiinaa miehittävien luomaan piiritettyyn "keskitysleiriin".

Siispä, koskahan kristityt perkeleet ottavat vastuuta pahoista teoistaan?
(vaikka siellä hömppäraamatussa heidän uskonsa onkin, ettei kristittyä saa syyttää vääristä teoista, kuulemma)

kristitty natsiliikehän oli aikansa äärikristillinen, Isis:tä paljon pahempi abrahaminen vitsaus.

Kommenttia muokattu: 25.04.2015 klo 23:41
 • 7 / 8
 • SaintJudy
 • 28.4.2015 22:03
"Leirin vartijoina lienee ollut heteroita ja biseksuaalejakin ja uhreiksi joutui homomiehiä. Keskitysleireillä biseksuaalit vartijat pitivät sitä tavallista kieroa peliään, nuoria vankipoikia kohtaan."

Vaikka natseissa oli niin homoja, heteroja kuin biseksuaalejakin, eiköhän pahuuden tausta ollut ideologinen, ei seksuaalinen suuntautuminen - vaikka kolmannen valtakunnan arjalainen-chic onkin fetisoitu kansallistaiteilijamme toimesta...