Kuinka pieni on pieni vähemmistö? (juttukommentit)

Lisänä Oraksen esimerkkeihin:
Suomessa on nykyisin muita kuin suomea tai ruotsia äidinkielenään puhuvia enemmän kuin ruotsinkielisiä (esim. venäjä, eesti, somali, arabia, albaani, englanti, jne.). Omankin puolisoni äidinkieli (ja meidän molempien kotikieli) on englanti.

Valtio ja kunnat käyttävät huimia summia siihen, että näitä vähemmistöjä voidaan julkispalvella ja kouluissa opettaa heidän omalla äidinkielellään. Tasa-arvoinen avioliittolaki puolestaan säästäisi rahaa kahden päällekkäisen instituution poistuessa.
  • 2 / 12
  • Roskakuski
  • 29.7.2014 19:44
Koska tasa-arvoisen avioliittolain kannattajat ja sillä viime vaaleissa ratsastaneet Vihreät ja Vasemmisto toimivat kuten toimivat edellistä hallitusohjelmaa kirjoitettaessa ei lain vastustajilla ole enää merkistystä... With friends like this who needs enemies!
  • 3 / 12
  • puppeliassi
  • 29.7.2014 19:56
Vihreät ja vasemmisto joutuivat tekemään kompromissin että lähtevätkö hallitukseen jonne kokoomus halusi turhaan kristilliset(enemmistö olisi ollut ilmankin) ja tasa arvoista avioliittolakia ei kirjoiteta hallitusohjelmaan mutta ajetaan eteenpäin muuta kautta.

Itse vaikka olen pessimisti uskon kuitenkin että vihr ja vas johto oikeasti uskoi että lain saa läpi vaikkei olisi hallitusohjelmassakaan.

Nyt sitten syksyllä selviää tuleeko laki vai joudummeko odottamaan vuoden 2019 hallitusta joka saattaisi asian hoitaa, seuraava hallituskoalitio asiaa ei hoida paitsi jos oikeisto saa murskatappion mikä näyttää epätodennäköiseltä, no ehkä 2019 vaaleissa käy oikeistolle sama kuin ruotsissa käy nyt oikeistohallitukselle, rökäletappio.
  • 4 / 12
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 29.7.2014 20:29
Homoliitot eivät liity mitenkään ihmisoikeuksiin - eikös sen jo ihmisoikeustuomioistuin tuonut viime tuomiossaan esille.

Homot eivät pysty lisääntymään keskenään. Kuurot ja epileptikot voivat. Voidaan sanoa, että biologiasta löytyy selkeät syyt olla homoliittoja vastaan.
  • 5 / 12
  • SaintJudy
  • 29.7.2014 21:00
Jos pitäisi valita, niin kyllä tämä Suomen ilmastokriisi tulisi ratkaista heti ensimmäiseksi, sitten vasta nämä homoliitot. Voisi olla helepompi.

*saattaa olla ironinen kommentti
Jutussa kaksi väärinkäsitystä:

- Eivät kaikki seksuaalivähemmistöläiset kannata lakiehdotusta. En tiedä onko varsinaisesti tutkittu lukumääriä mutta heitä kyllä on (esim. Ranskassa homoavioliittoja vastustavilla marssieiila oli mukana homoseksuaalien edustajia)

- Laki ei koskisi vain (seksuaaliv)ähemmistöjä vaan kaikkia Suomen kansalaisia (tässä ei tarkemmin perusteluja; niitä on kyllä tuotu esiin keskustelun aikana). Ei siis ole mikään "pois alta" -laki
Ilmasto ja sääthän ovat mitä mainioimmat, naisparin tai miesparin kesähäihin, luonnonluoman komeena tai kauniina parina ... mutta kun on noita kylmäkiskoisia, luonnottoman loskaisen pimeitä umpiuskovaisia päässyt suomalaisten tahdonvastaisesti ylenmäärin Eduskuntaan.
Kokoomuksen puoluekokous päätti taanoin yhdenvertaisen avioliiton puolesta ...

.... mutta sitten kokoomuksen änkyrä-konservatiivi vähemmistö ja Räsäsen-kipeä Katainen panivatkin kokoomuksen päätöstä vastaan ja potkivat Männistöä munille avioliitto-asiassa.
Jos Timsa lukisi tarkemmin, niin tämä ymmärtäisi, ettei Tynkkynen väitä, että kaikki "seksuaalivähemmistöläiset" kannattaisivat lakiehdotusta. Sen sijaan lakiehdotus yhdenvertaistaisi kyllä kaikkien "seksuaalivähemmistöläisten" asemaa lain edessä.

Timsan toinen saivartelu siitä, ketä laki koskee, on myös sitä itseään: totta kai Suomessa laki koskee kaikkia. Sen sijaan avioliittolain uudistaminen samaa sukupuolta olevien avioliitot hyäksyväksi ei kosketa käytännön vaikutuksiltaan kuin niitä, jotka tällaisen mahdollisuuden uudistuksen myötä saavat.

Myös EAH jatkaa saivarteluaan.

Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo liittyvät ihmisoikeuksiin. Sitä kautta myös samaa sukupuolta olevien avioliitot voi nähdä osana tätä kysymystä, riippumatta siitä, mitä ihmisoikeustuomioistuin on päättänyt.

Avioliitolla ei ole (tai ei ole mitään tarvetta olla) suoraa kytköstä biologiseen lisääntymiseen.
Tynkkysen kirjoitus ja toiminta yhtenä hallitusohjelman neuvottelijana v. 2011 on niin suuressa ristiriidassa keskenään että sen selittäminen on mahdotonta. Olympiastadionilla esiintynyt amerikkalaissaarnaaja kalpenee Tynkkynen & Co:n rinnalla.
"Ei_avioliittoja_homoille", miksi puhut homoliitoista kun tarkoitat homoavioliittoja? Onko sinulla vaikeuksia lukemisen vai ymmärtämisen kanssa, vai etkö vain tiedä että "homoliitto" tarkoittaa myös rekisteröityä parisuhdetta?

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin ei voi velvoittaa säätämään sukupuolineutraalia avioliittolakia niin kauan kuin Euroopan ihmisoikeussopimuksessa on avioliittokohdassa porsaanreikä, joka sallii yhdenvertaisuuden vastaisen syrjinnän "kansallisten lakien" nojalla. Kai sinä "Ei_avioliittoja_homoille" sentään osaat sen verran päätellä, että "kansallisten lakien" nojalla on mahdollista myös säätää pelkästään "homoliitot" laillisiksi ja vain sanoa, että heterotkin voivat niitä keskenään solmia?

Lisäksi, biologiasta ei löydy mitään perusteita avioliitolle. Ihmiset eivät luonnostaan solmi avioliittoja ja lisäänny niissä. Opettele erottamaan uskonto ja tiede toisistaan.
Roskakuski,

Meidän taloyhtiössä on nyt kesähelteellä biojäteastiat jääneet tyhjentämättä jo kahden viikon ajan. Haisee.

Tekisit duunisi etkä roikkuisi täällä vittuilemassa tyhjästä.