ARTE-kanavalla pinkki viikonloppu (juttukommentit)

  • 3 / 7
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 4.7.2014 20:24
Vaikuttaa ohjelmatietojen perusteella, että nuo ohjelmat tulevat myös satelliitin kautta ja ilmaiseksi. Taas pitää siivota kovalevyä.

Meillä täällä Espoon periferiassa ei ole mitään rintamaiden hienoja kaapelipalveluita. Näyttää siltä, että valokuitua vedetään Lapin jänkhän koteihin ennen kuin meille. :-(
ARTE on maksukanava vain Suomen kaapeliverkoissa ja ehkä osassa Suomeen markkinoiduista satelliittipaketeista. Vapaasti saatavia (ja teknisesti täällä hyvin alasotettavia) satelliittikanavia ei Suomessa kai enää kukaan markkinoi. Aikanaan niitä hieman markkinoivat antennien ja vastaanottimien myyjät ja asentajat, käyttöoppaissaan, mutta vapaasti otettava sektori lienee hukkunut arvoketjullisen jakelun jalkoihin Suomessa. Pienten markkinoiden takia vapaasti saatavien satelliittipalvelujen vastaanotin- ja asennushinnat ovat Suomessa myös nousseet aika korkealle eikä alaa tuntevia asentajiakaan ole ilmeisesti enää helppoa löytää.

Kommenttia muokattu: 05.07.2014 klo 01:10
  • 6 / 7
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 9.7.2014 15:26
Olin jo unohtanut Arten tarjonnan muutaman vuoden taakse. Nyt Pride-viikolla se näyttäytyi aivan kiinnostavana muiltakin kuin sateenkaariteemojen osalta. Esimerkiksi tänään tulee Taikahuilu 180 minuutin esityksenä.

Kummallista on se, että saksan- ja ranskankielisissä ohjelmalistauksissa saattaa olla ajallisesti jopa 50 minuutin ero. Sille en ole löytänyt mitään selitystä. Ranskankieliset ajat ovat täsmänneet, vaikka voisi olettaa aivan toisinpäin.

Arte+7 taitaa olla maksullinen, koska en saa sitä meillä satelliitin kautta alas.

Internetin kautta homma ei meillä pelitä. Tulee vain ilmoitus:
"Es tut uns leid. Dieses Video ist in Ihrem Land nicht verfügbar." eli ohjelma ei ole katseltavissa maassanne.

Eri asia on tietenkin joku torrent-verkon kautta tapahtuva katselu. Niitä en kuitenkaan tunne, enkä käytä.

***

Arte-kanavan Pride-viikon anti oli kohtuullisen mielenkiintoinen. Yksi valinta ärsytti: In & Out. Se on amerikkalaista siirappia, jota häpeää ihan vain näyttelijöidenkin vuoksi. Kaikkea sitä näyttelijä joutuukin leipänsä eteen tekemään.
  • 7 / 7
  • puppeliassi
  • 9.7.2014 16:13
Juhani sellaisia ohjelmia on kuin vpn esim cyberghost jotka tarjoavat reitityksen johonkin haluttuun maahan jolloin voi katsoa maan tarjontaa, toimii myös yle areenan kanssa jos ulkomailla ja kytkeytyy suomen serveriin.

Tietoturvasta en osaa sanoa, jotkut ilmaisista ja maksullisistakin on ollut hunajakippoja eli vpn pitäjät seuraavat mitä yhteydellä tehdään ja jotkut väittävät etteivät pidä logeja mutta pitävät silti. Cyberghost oli joskus jokunen vuosi sitten ratsattu ja ei poliisit saaneet mitään koska eivät silloin ainakaan pitäneet logeja.

Edit http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=10&thrdid=14234 olinkin tehnyt aikaisemmin ketjun tosin siinä en ottanut kantaa näihin videopalvelujen parempaan saavutettavuuteen.

Kommenttia muokattu: 09.07.2014 klo 16:15