R-kioski kampanjoi sateenkaaren värisillä kahvimukeilla suvaitsevaisuutta (juttukommentit)

  • 1 / 14
  • SaintJudy
  • 14.6.2014 14:40
Kiva idea, mutta vielä kivempi jos kampanjan tuotosta menee osa hyväntekeväisyyteen vaikkapa Priden tukemiseen eikä pelkästään pinkkipesuun.
Minulla on täällä tehtynä pieni "bingoruudukko", jossa yhdessä ruudussa lukee PINKKIPESU. Paljastettakoon, että ruuduissa lukee myös KAPITALISMI ja 14 muuta sanaa, joita arvelen tämän aiheen poikivan.

Tällaisessa kampanjassa on luonnollisesti omat liiketaloudelliset riskinsä. Ja toki myös mahdollisuutensa. Kampanjan tuottoa on vaikea määritellä, koska mukilla ei ole erillistä hintaa kahvikupposen oston yhteydessä. Minusta tässä kokonaisuudessa olennaisinta on se, että sateenkaaren värit ovat näkyvillä ja teema nostettu esiin.

Sillä tavoin yritys tukee pride-asiaa omalla panoksellaan paljon näkyvämmin kuin killingeillä. Itse kannatan juuri tällaista tomintaa mitä lämpimimmin.
  • 3 / 14
  • Public eye
  • 14.6.2014 15:19
Markkinointi hyvällä asialla hyvä, konkreettinen hyväntekeväisyys tietysti olisi vielä parempi. Tietysti riskit ovat myös suuremmat, jos asiakas tietää että hänen kahviostoksestaan saattaa ohjautua rahaa johonkin tiettyyn yhteiskunnalliseen tarkoitukseen.

Toki tätä tempausta ei ole hyväntekeväisyyskampanjaksi nimitettykään, joten kannatan ehdottomasti tällaista markkinointitemppua monien muiden vaihtoehtoisten tapojen sijaan.

Ja mielestäni keskustelua pitää uskaltaa käydä asioiden oikeilla nimillä riippumatta siitä, onko nuo asiat kirjattu johonkin ruudukkoon vai ei.
Minä koen tällaisen omaehtioisen toiminnan nimenomaan konkreettiseksi.
  • 5 / 14
  • SaintJudy
  • 14.6.2014 16:49
"Jokainen penni ajatuksesta käytetään hyväntekeväisyyteen!"

- Saa käyttää vapaasti...
Itse asiassa se, mikä tässä jutussa on vielä sateenkaarikuppeja merkittävämpää, on R-kioskin julkinen lupaus yhdenvertaisuudesta rekrytointipolitiikassaan. Suomessa kovinkaan moni työnantaja ei ole asiaa aiemmin näin selvästi ilmaissut.

Joo, toki olisi ihan kiva jos pride-tapahtuman viuluille löytyisi maksajia, mutta sateenkaarikupeilla ja etenkin em. lupauksella on itsessään merkitystä esimerkkinä.

Jos prideen halutaan liikemaailman rahaa, annettakoon rahan antajille vastineeksi avokätisesti näkyvyyttä.

***

Näkyypä tuolla netin foorumeilla jo hiven rutinaa Ärrän "homopropagandasta".
  • 7 / 14
  • SaintJudy
  • 14.6.2014 19:19
"Jos prideen halutaan liikemaailman rahaa, annettakoon rahan antajille vastineeksi avokätisesti näkyvyyttä."

Ilmeisesti ei edes kysytty? Nythän se periaatteessa on niin, että näillä ärräkaltaisilla kampanjoilla liikemaailma saa avokätisesti näkyvyyttä ilmaiseksi. Sinänsä ikävää, koska Pridea tehdään juurikin vapaaehtoisvoimin. Kapitalismissa on tapana maksimoida voitto, niin mikäs siinä.
Jotenkin minusta tuntuu, että nimenomaan se, että jos tuollaisista näkyvistä Rainbow-Pride-värien ja suvaitsevaisuuden arvojen esilletuonneista pitäisi ehdottomasti ohjata rahaa jonnekin, olisi sitä kapitalismia.

R-kioski kertoo avoimesti mukikampanjassaan suvaitsevaisuudesta, eli viestittää arvoistaan toiminnassaan, eikä shoppaa sitä. Noissa sateenkaari-sydän -kahvimuissahan myös lukee hashtag suvaitsevaisuus näkyvästi.

R:n kahvimuissa suvaitsevaisuus-sateenkaari-teema yhdistyy sitäpaitsi varsin yleisesti mukavaksi miellettyyn asiaan, eli kahviin/teehen - ihan toista oilisi jos vaikkapa Verottaja saisi päähänsä käyttää sateenkaari-teemaa.

Nytpä voisi "jujuttaa" muutamat persut, kepulaiset, kd:läiset, konservatiivi-kokoomuslaiset R-kioskille kahvittelemaan ja räpsäistä samalla valokuvat :P
(muutenkin mukavaa nauttia persujen kanssa islamilaisesta kulttuurista Suomeen tullutta kahvia)

Eihän Itellakaan ohjaa ToF-postimerkeistä tuloja hlbt-järjestöille.

Sekä Itella että R-kioski näyttävät olevan tämän vuoden Helsinki Priden kumppaneita ... eli mahtaakos kumpaiseltakin tulla jopa jotain rahoitustukeakin? http://www.heseta.fi/pride/kumppanit
Mitäs sanovat asiasta Ranneliikkeen toimittajat?

Tuli lisäksi mieleen, että noista R:n sateenkaari-sydän-kahvikupeistahan saa Prideen asusteenkin, eli kahvittelun jälkeen ottamalla mukin mukaan, laittamalla siihen narut ja vetämällä mukin pään päälle : )

Kommenttia muokattu: 14.06.2014 klo 21:07
Humanin idea viestinsä lopussa on hyvä. :)

Mikään idea ei ole täydellinen. Minä ainakin ilahduin kovasti R-kioskien linjauksesta. Tosin suvaitseminen voisi olla ihan hyväksyntää...
Eli Ärkkäri ottaa kantaa poliittisesti? Tais mennä ketju boikottiin!
Hienoa, että olette R-kioskilla toteuttaneet tällaisen kampanjan tasa-arvoisuuden ja ihmisten samanarvoisuuden ja normaaliuden edistämiseksi. Olisi kuitenkin ollut toivottavaa, että olisitte konstultoinee esim. Setaa etukäteen tosta keskeisestä käyttämästänne käsitteestä. Suvaitsevaisuus on vanhentunut käsite, koska se on arvolatautunut ja osoittaa usein että määräenemmistö voi suostua "sietämään" määrävähemmistöä, jolla ei ole samaa ihmisarvoa kuin määräenemmistöllä. Toivottavaa olisi ollut, että olisitte käyttäneet käsitettä yhdenvertaisuus / yhdenvertaisia, jonka alla kaikki ovat samalla tavalla normaaleita ja kaikilla on samat oikeudet esim. sukupuolisesta tai seksuaalisesta orientaatiosta riippumatta. Mutta silti kiitos kampanjasta - ensi kerralla ehkä sitten aidosti tasa-arvoinen käsite kampanjan viestiksi / ytimeen.
Kannanotto suvaitsemisen ja yhdenvertaisuuden puolesta ei ole poliittinen kannanotto.

***

Ei suvaitsevaisuus käsitteenä ole mihinkään vanhentunut, mutta maali nähdään nykyään pidemmällä.

Tie ajatukseen ihmisten yhdenvertaisuudesta käy yhä suvaitsemisen kautta. Kun oppii hyväksymään, että on erilaisia ihmisiä, tulee ymmärrys ja avaramielisyys kuin kaupan päälle. On tavallaan hedelmällisempää pyytää ihmisiä suvaitsemaan kuin pitämään kaikkia yhdenvertaisina. Ensimmäinen kuitenkin johtaa jälkimmäiseen.

Yhdenvertaisuuden puolesta toimimiseen on liittynyt ja liittyy yhä jonkinlainen viestintäongelma: tärkeä asia jää usein muotoseikkojen alle ja konkretia jargonin taakse.
Eli Ärkkäri ottaa kantaa poliittisesti? Tais mennä ketju boikottiin!

Riquman1990 • 14.06.2014 21:23

Rautakirjan kampanjalla ei ole mitään tekemistä politiikan kanssa, mutta jos sä Riquman päätät laittaa boikottiin niin siitä vaan. Tuskin sun boikottis paljon vaikuttaa Rautakirjaan. :D

Olikos se sun ikä sittenkin 24 - 9? Meinaan boikotoit varmaan sateenkaartakin taivaalla kun se näet, menetkö muuten piiloon?

PS. Aika säälittävä reagointi, odotin aikuismaisempaa reagointia. :)