Itävallan Conchita Wurst voitti Euroviisut (juttukommentit)

  • 2 / 41
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 11.5.2014 2:26
Ansaittu voitto rohkealle esiintyjälle ja 007-tyyppiselle kappaleelle.

Omiin suosikkeihini lukeutuivat Suomen ja Itävallan lisäksi Italia, Ranska, Norja, Sveitsi, Armenia, Unkari, Iso-Britannia ja Espanja ainakin. :)
Kyllähän tuolla hieno esitys oli, nimenomaan siis se laulupuoli siitä mutta muuten ei ollut makuuni ollenkaan. Parempi ilman kuvaa sanoi miehenikin. Aika yllättävää että niinkin moni maa meni antamaan täydet pojot moiselle, toivottavasti eivät vain erikoisuutensa vuoksi kuten esim. Lordi oli vaan lauluäänen ja biisin vuoksi. Tosin näissä "laulukilpailuissa" on pärjännyt usein juuri nämä friikit lauluääneen ja tulkitsemiseen juurikaan perustumatta.

Mielestäni Alankomaat olisi ansainnut voiton tällä kertaa.
Olisi ollut parempi ilman partaa, tosin silloin tuskin olisi voittanut. En kyllä edes seurannut koko kisoja muuten kuin Suomen esityksen ja pisteenlaskun osalta, joten enpä osaa kappaleesta sanoa mitään.
  • 5 / 41
  • Riquman1990
  • 11.5.2014 2:54
Ei kyllä menny voitto oikeeseen osotteeseen. Mun suosikit ois ollu:

1. Suomi
2. Sveitsi
3. Espanja
4. Britannia
Minusta voitto meni oikeaan osoitteeseen. Omat suosikkini olivat (järjestystä tarkemmin määrittelemättä) Itävalta, Unkari ja Alankomaat. Ei Ruotsikaan paha ollut. Suomen edustajaakin pidin hyvänä ja mielestäni sijoitus oli aika lähellä sitä, missä kappaleen paikka onkin.

En voinut mitään, että Ukrainan esityksessä juoksupyörässä juossut sai aikaan vahvan mielikuvan pikkusiskolla aikanaan olleesta hamsterista. Ja Italian edustaja lauloi liikaa nuotin vierestä.
  • 8 / 41
  • Kauneuspilkku
  • 11.5.2014 10:51
Aivan mahatav tulos, jotenkin aivan liikuttavaa kun tajusin, että ihmiset voivat äänestää sydämellään. Kun katsoo erilaisia äänestystuloksia eri maissa, huomaa, että monissa maissa kansalaiset ovat rankanneet Itävallan korkeammalla kuin kansalliset raadit. Minusta esitys oli kaikin puolin loistava. Pidin kappaleesta, lauluääni, puhtaus ja vire oli kohdallaan ja esiintyminen todella hienoa. Paras kokonaispaketti. Se, että joillekin on "likaa", että on "parrakas nainen" on heidän ongelmansa, ja onneksi se ei vaikuttanut lopputuloksin. Muutenkin olen tyytyväinen kärjen järjestykseen, vaikka itse pidin esim. Romanian esitystä laulullisesti hyvänä, mutta kappale taisi olla jo vanhanaikaista disco-jytkettä. Alankomaiden ja Ruotsin esitykset olivat hyviä, neljän kärkeen päästiin muuten ilman taustatanssiojoita ja asunvaihtoja tms ulkomusiikillisia jippoja. Se on hyvä se.
Pitäähän eräskin siloposki-slaavi parrakkaista miehistä http://rupaper.com/image/news_post8631.jpg

Eli Conchita iski, Natoakin paremmin, tuohonkin saumaan ja valloitti Itä-Eurooppaakin. Onhan tuolla tuota hame"mies"väkeä nykyään, helmet ranteissakin https://mospat.ru/wp-content/uploads/2012/05/29NOV_5838.jpg

- - -

Parta ja viiksethän voivat sinällään kasvaa yhtä lailla miehille ja naisille, sillä sehän on kiinni vain hormoneista. Varmastikin monikin Euroopan viiksekäs nainen nautti Conchitan esityksestä ihan täböillä!

Trans-rintamalla Conchita ei edes ole uranuurtaja, kun Israelin Dana International voitti myös Euroviisut jo 1998 Diva-kappaleellaan. Tuolloin Suomi äänesti Danan kappaleen toiseksi parhaaksi ja annoimme sille peremmin pisteitä, kuin naapurimaamme http://fi.wikipedia.org/wiki/Eurovision_laulukilpailu_1998#Pistetaulukko

Samoin varsin miehiseen housupukuun pukeutunut, avoimesti lesbo nainen, Serbian Marija Šerifović voitti Euroviisut 2007 Suomessa - ja silloinkin myös suomalaiset äänestivät hänen kappaleensa finaalissa parhaaksi. http://fi.wikipedia.org/wiki/Eurovision_laulukilpailu_2007#Finaali

- - -
Hollannin sinällään hyvä kappale muistutti vähän liiaksikin, sitä parempaa Policen/Stingin Every breath you take -kappaletta

Police/Sting: http://www.youtube.com/watch?v=OMOGaugKpzs
Hollanti: http://www.youtube.com/watch?v=4ggBPAm5XLA

- - -

riqu?man voi ainoastaan kadehtia, kun häntä partaisemmat trans-uroot viilettävät mennen tullen ohitseen

http://1.bp.blogspot.com/-XbcL6uoTl1s/UdRWjNpwGHI/AAAAAAAAAzc/z6T4OFSShPE/s1000/tumblr_mnpn5tesj41r13tm3o1_1280.jpg

Kommenttia muokattu: 11.05.2014 klo 14:46
Hyvä Conchita!

Minusta oli myös hauskaa, että Itävallan pisteet julkistanut nainen oli laittanut itselleen tekoparran tilaisuutta varten.
Homojen äänillähän toikin voitto irtos eikä euroviisuilla muutenkaan oo koskaan ollu mitään tekemistä musan kanssa.
"Trans-rintamalla Conchita ei edes ole uranuurtaja" - Kuinka vaikeaa on ymmärtää ero drag queenin ja trans-ihmisen välillä?

Conchita ei dragillä sinänsä ole uranuurtaja, parrakkaita naisia on nähty niin sirkuksessa, 1970-luvulla The Cockettes ja nyt viimeisen partatrendin myötä moni drag-artistin hahmoon kuuluu parta. Eläköön genderfuck!


Hienoa että "Simpukka" Makkara voitti! Hauska että originaalisuudella ja gender/queer politiikalla on myös sijaa viisuissa. Voidaan kai spelukoida loputtomiin, miten paljon äänet olivat protestiääniä ja miten paljon biisi vaikutti. Näin siis viisuja seuraamatonkin henkilö...seurasi.

_______

RM: Homojen äänissä ei kai mitään vikaa ole?
"RM: Homojen äänissä ei kai mitään vikaa ole?"

Ne vääristää asetelmaa. Ihme, et Lordi edes voitti vuonna 2006. ;D
Kuka meni kenenkäkin äänillä, sen voi tarkistaa virallisesta lähteestä:

Esitykset laitettiin pisteytyksessä paremmuusjärjestykseen. Pääasiassa toteutuks oli: 50% paino viisijäsenisellä jurylla ja 50% paino puhelinäänillä. Esim. Suomen 12 pisteen kohdalla ei ollut epäselvyyttä. Itävallan sijoitus paremmuusrankingissa oli Suomesta 1-1-1-1-1-1 eli jokainen juryn jäsen asetti Itävallan ykköspaikalle, samoin puhelinäänten voitto.

Jos lopputulos tuntuu väärältä, niin voi vaikka miettiä maiden painoarvoa. Sekä San Marino (asukasluku reilut 31 000) että Saksa (asukasluku vajaa 82 miljoonaa) jakoivat saman määrän pisteitä. Ja ei, San Marino ei antanut yhtään pistettä Itävallalle.
http://picsit.fi/k/2014/05/11/ConchitaPutinKirill.jpg

Onkohan riquman umpi-hetero vai kaappi-bissukka?

- - -

SaintJudy, trans-ihmisiä on sekä transsukupuolisia, että transseksuaaleja ja Conchita kuuluu kyllä varsin selvästi vähintäänkin jälkimmäiseen noista; sen kyllä ymmärtää jos katsoo hänen identiteettiään nuoremmiltakin vuosiltaan - eli homomies hän ei varmaankaan ole. Miksi tuo on niin vaikeaa joillekin aina joskus ymmärtää ja myöntää; ja mitä vikaa siinä on että hän on trans-ihminen? Tai no joo, voihan hän toki olla myös naismieskiinnostunut biseksuaali.

Jos Conchita on "homo", niin sittenhän yhtälailla täysin Mies, joka pitää vain Miehestä on ihan hetero - koska heteron lailla on täysin omaa sukupuoltaan ja pitää täysin vain yhdestä tietystä sukupuolesta. Eli parasta, että ei harrasteta näissäkään piireissä mitään erilaisia kaksoisstandardeja, siitä kuka on homo tai hetero - ja ketkä ovat jotain muuta identiteettiä.

- - -

Täältä näkee, miten äänet Euroviisujen kisaajille jakautuivat maittain teleäänestyksessä ja jury:n äänissä, sekä yhteensä = maan antama ääni. http://www.eurovision.tv/page/results?event=1893 (muutamassa maissa oli vain joko jury tai teleäänestys)

Kokosin noista tähän listauksen siitä, mille sijalle teleäänestäjät eri maissa sijoittivat Itävallan kappaleen (suluissa on maan antama yhteisääni, eli mukana jury:n 50%; tai jury-sana niistä maista, joilla päätöksen teki vain jury). Siis esim. Venäjällä teleäänestäjät rankkasivat Itävallan kappaleen 3. parhaaksi, mutta jury huonommaksi ja siksi Venäjä rankkasi Itävallan 6. sijalle (teleäänten perusteella Itävalta olisi saanut Venäjältä 8 pistettä, mutta jury:n vaikutuksesta saikin 5 pistettä). Osassa maita jury:n rankkaus taas oli parempi, kun teleäänten perusteella. Kisaajiahan, eli sijoja oli kaikkiaan 25,

1. Suomi (1), Saksa (4), Malta (2), Portugali (1), Slovenia (1), Ruotsi (1), Sveitsi (1), Hollanti (1)

2. Armenia (14), Ranska (2), Georgia (tele), Kreikka (1), Unkari (2), Israel (1), Italia (1), Norja (2), Romania (3), Espanja (1)

3. Azerbaitzan (10), Belgia (1), Tanska (3), Islanti (2), Irlanti (1), Venäjä (6), Iso-Britannia (1)

4. Valkovenäjä (14), Moldova (4), Puola (11)

5. Makedonia (8), Latvia (5), Liettua (2), Montenegro (9), Ukraina (3)

6. Albania (jury),

8. Viro (7)

14. San Marino (jury)

Teleäänestysijoitusten perusteella Itävalta olisi saanut jopa 311 pistettä
(eli enemmänkin, kuin maiden jury&teleäänistä tulleet 290)

12 x 8 = 96
10 x 10 = 100
8 x 7 = 56
7 x 3 = 21
6 x 5 = 30
5 x 1 = 5
3 x 1 = 3
= 311

Eli kyllä Euroviisuvoitto ihan oikeaan osoitteeseen meni - ja suurimmaksi osaksi ihan heteroitten äänilläkin.

Laulun Feeniks-linnun symboliikkahan on tämä http://fi.wikipedia.org/wiki/Feeniks

Toivotaan että hyvä-ääniselle Thomasille saadaan tehtyä vähän muunkintyylisiä kappaleita, niin hänellä voi olla hyvä artistiurakin tiedossa.

Kommenttia muokattu: 11.05.2014 klo 19:24
"Onkohan riquman umpi-hetero vai kaappi-bissukka?"

Onks Human umpihomo vai kaappibissukka?
Upean esityksen lisäksi myös biisin sanat osuivat nappiin. Olipa Conchita nyt sitten drag-taiteilija, transvestiitti tai jotain muuta, jota ei halua julkisuuteen tuoda, loi hän tässä upean ikivihreän trans-ihmisille. Uudelleensyntyminen, uskallus aloittaa alusta uutena ihmisenä (omana itsenään), sitä edeltävä tuska jne. Vetoaa toki ihan perushomoonkin, mutta voisin kuvitella, että koski vielä syvemmälle trans-ihmisten sydämeen.
"Ne vääristää asetelmaa."


Kerroppa toki lisää. Miten homojen äänet vääristävät asetelmaa? Miten homojen äänet eroavat esimerkiksi biseksuaalien tai vasenkätisten äänistä? Jos kyse on esimerkiksi homojen oletetusta musiikkimausta, niin asetelma on jo valmiiksi "vääristynyt" - eihän kukaan oikeasti viisuista tykkää, ei edes homot? Vastaavasti Lordista tykkäsi moni homo, jotka kassastivat viisuja. Ei pidä yleistää.

Neiti Wurstin voitosta oli kysymys myös homojen oikeuksista, moni kai äänesti häntä protestina Venäjän sensuurilaille ja yrityksille diskata hänet. Voittoon johtanut liike, jos siksi sitä voi kuvailla, ylitti kyllä kaikki rajat. Ei tuota voitto pelkästään "homojen äänillä" äänestetty. Venäjäprotesti kuului jo buuauksissa. Hyvä niin.
riqu?man, eiks en heteroitten äänet nimenomaan ole aika hoteroita.

Jospa tuo C.W. edustikin vain "perinteistä"

http://www.holytalk.tk/wp-content/uploads/2013/12/1506603_278489722305189_491652764_n.jpg
http://i1.ytimg.com/vi/FaVGHqqVVIE/maxresdefault.jpg

http://31.media.tumblr.com/153b4ae451a340f98ee1ac37793b714e/tumblr_n5819tkCdg1s78rr3o1_500.jpg

Venäjällä luulisi olevan syytä itsetutkiskeluun siitä, miten venäläisten katsojaäänillä C.W. äänestettiin kolmanneksi, vaikka Venäjällä utopiauskovaiset ovat vuosia jo masinoineet lähimmäisenrakkaudettomuuttaan ja uskontoperäisiä fobioitaan hlbt-kanssaihmisiä kohtaan. Venäläisille katsojille trans/drag-laulaja ei tuntunut olevan mikään kauhistus - ehkä Venäjälläkin kuultiin, ettei C.W.:ltä menneet nuotit laulussa yhtään vinksalleen, kuten esim. Italian laulajalta meni.

Eikä Venäjän tyttö-duo nyt onnistunut luomaan yhtään uskottavaa lesbo-rakkaus-imagoa, kuten venäläinen T.a.t.u. aikanaan ratsasti sillä Euroviisuja myöten.

Kommenttia muokattu: 11.05.2014 klo 19:23
"Kerroppa toki lisää. Miten homojen äänet vääristävät asetelmaa?"

Iso osa euroviisujen aktiivisista äänestäjistä on homoi. Ei niitä turhaan homoviisuiks sanota.
Kyllä Pietarissa nyt hlbt-ihmisten vastaisen vihalain arkkitehti Vitali Milonov uskonsisarveljineen kihisee raivossaan, kun Conchita Wurstin Euroviisukappale pamahti Venäjän iTunes-latausten kärkeen : )

Suomessahan näkemys voittajasta oli yksimielinen sekä juryllä että katsoja-äänestäjillä

http://www.eurovision.tv/page/results?event=1893&voter=FI

Kommenttia muokattu: 11.05.2014 klo 19:54
  • 22 / 41
  • Kauneuspilkku
  • 11.5.2014 19:43
Äänesti sitten mistä tahansa syystä: osoittaakseen tukea laulajalle tai vastustaakseen ennakkoluuloja tai vaan, koska piti laulusta ja esityksestä, ei kyseessä ole mikään manipuloitu voitto. Ihmisillä on monia syitä tykätä ja tässä nyt ehkä yhdistyy sitten harvinaisen monta asiaa yhdessä esityksessä.
Minustakin olisi tylsää, jos kilpailun voittaisi joku vain siksi, että hän "ajaa oikeaa asiaa", eikä laulu itsessään olisi hyvä (omassa lajissaan) tai esitys olisi huono. (Sellaisiakin voittajia on mielestäni ollut). Ja toki politiikka (monenlainen) on aina läsnä euroviisuissakin.
Musiikkimakuja on monia ja kaikesta ei kaikki pidä, mutta ei voi sanoa, etteikö tämä laulu omassa genressään olisi hyvä ja etteikö sen esittäjällä olisi hyvä ääni ja etteikö hän esittäisi laulua (musiikillisesti ja tulkinnallisesti) hyvin.
Jos nyt haittaa, että on parta ja silmämeikkiä ja iltapuku samassa persoonassa, niin tant pis silloin ehkä voi pohtia sitä mikä siinä yhdistelmässä haittaa.
"Iso osa euroviisujen aktiivisista äänestäjistä on homoi. Ei niitä turhaan homoviisuiks sanota."

Heh, tulos ei sitten ollenkaan ole "vääristynyt" homoäänien takia, jos noita sanotaan "homoviisuiks"? Nyt taitaa kyllä jokin muu olla "vääristynyt".
Hoterolinnakkeet ovat "vääristäneet" ja "vääristävät" tätä maailmaa ihan tarpeeksi.
Mutta mikä kellekin sitä turvaa tässä maailmassa tuo...

Oli hieno hetki tuo Simpukka Makkaran voitto - heiteltiin ruusun terälehtiä!
Parrakas nainen näyttää yhtä irvokkaalta kuin... ööö...
parraton mies!
itseäni jäi kovasti vaivaamaan, että vaikka kisoihin osallistui San Marino, toinen eurooppalainen -ja paljon vaikutusvaltaisempi- kääpiö ei ole koskaan vaivautunut mukaan, nimittäin Vatikaanivaltio.

Sieltähän voiisi tulla vaikka mitä kivaa; vaikka kardinaalikonklaavin tenoritrio vähäpukeisten kuoripoikien säestämänä Sveitsitäiskaartin taustatanssijoilla.
Tai sitten vaikka:

http://www.youtube.com/watch?v=fUspLVStPbk
Olin iloinen Conchitan voitosta. Hänen osallistumisensa oli poliittinen statement, kuten saksalaislehti kirjoitti.

TV 1:n aamulähetyksessä oli vieraana kaksi suomalaisen yhtyeen jäsentä. Keskustelussa paljastui, että Conchitalla oli kaiken aikaa ympärillään joukko turvamiehiä.

Tuo tieto tuntuu minusta järkyttävältä. Otaksuttiin siis, että häntä olisi saatettu jopa vahingoittaa. Onpa Euroviisuista tullut vakava juttu. Miten jonkun ihmisen erilaisuus voi aiheuttaa noin vakavia aikeita. Jotain sairasta sellaisessa on todella.
  • 30 / 41
  • ERKKI - VAASA
  • 12.5.2014 20:23
Itävallan Conchita Wurstin euroviisuvoitto oli mahtava kannanotto
kaikkien ihmisten tasa-arvon puolesta! Hyvä Itävalta - Hyvä Conchita Wurst!
Tietääkö kukaan oliko hänen partansa aito vai mallia teko? Kysyn koska jos oli niin silloin on aivan turha puhua dragista vaan transsukupuolisesta.
Riippumatta siitä onko partansa aito vai mallia teko, ei ole mitään syytä puhua transsukupuolisesta. Miksi olisi? Conchita Wurst on drag-hahmo, jonka takana on Tom Neuwirth - joka puolestaan on nyt kertonut, että kaapistatuloprosessi homona oli rankka, kiitos homo-ongelmaisten vatipäiden.
Ainutkertaisten ihmisyksilöiden kirjoon mahtuu varmasti homoseksuaalinen mies, joka esiintyy aika ajoin parrakkaana ja muutoin naisellisesti laittautuneena ja pukeutuneena. Tom Neuwirth tuskin on ainoa. Vain se, että on parta ja iltapuku samaan aikaan ei tee ihmisestä transsukupuolista.
Conchita Wurstin omin sanoin:

"Minusta on upeaa, kun vanhemmat kyselevät, miten ihmeessä he selittävät tämän lapsilleen. Vanhempien tehtävä on kasvattaa lapsistaan suvaitsevaisia ihmisiä. Eikä se ole yhtään vaikeaa: 'Kuule, on olemassa myös ihmisiä, jotka vaan ovat vähän värikkäämpiä kuin toiset. Tuossa on nuori mies, joka tykkää pukeutua naisten vaatteisiin eikä halua, että häntä sen vuoksi pilkataan.' Kun asian selittää näin, lapset ymmärtävät - he kun ovat loppujen lopuksi paljon fiksumpia kuin yleensä luullaan."

Alkuperäinen sitaatti löytyy ylempänä antamastani Die Pressen linkistä.
Hassuja nämä homouteen jollakin tavalla liittyvien ilmiöiden ymmärrettävyys lasten näkökulmasta. Jos osaat selittää sen lapselle, se on ikäänkuin ok...

Mutta miten näille aikuisille voisi selittää ymmärrettävästi, että se on ihan ok olla homo?
Tämä kevät on ollut ahdistavaa aikaa, ei pelkästään siitepölyallergikoille, vaan myös kaikille tiukkapipoisille ja -nutturaisille. Ahdistusta aiheuttavat tasa-arvoinen avioliittolaki, postimerkit ja nyt sitten vielä Conchita Wurst.
Ex-kansanedustaja Sirpa Asko-Seljavaara (kok) kirjoitti järkyttävästä ahistuksestaan fb-päivityksessään. Vasemmistonaiset kehottavat kaikkia järkyttyneitä ja ahistuneita hengittämään syvään. Asko-Seljavaaralle Vasemmistonaiset suosittelevat siedätyshoitoa.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194900893470/artikkeli/vasemmistonaiset+vastaavat+kokoomuspoliitikolle+en+keksi+muuta+keinoa+kuin+siedatyshoito+.html
Luonnollinen kauneus nyt sattuu olemaan aika keinotekoista.

Ensimmäinen vihje: yksi sana: vaihevuodet.

Toinen vihje: Veet-Venus terät, vahat ja voiteet...

Kolmas vihje: ""Maybe she's born with it; maybe it's Maybelline"
Toi tekele kuulostaa paremmalta, jos kuuntelee biisin kattomatta videoo. Kokonaisuus kuitenkin ratkasee ja tässä tapauksessa kokonaisuus on... HYH!
Ok, smo. Tajusin edellisen kommenttini typeryyden vasta. Muotoilen kysymykseni uudelleen. Miksi hänellä kuitenkin on aivan selkeä naisen ääni? Onko se(kin) muka vain osa hänen showtaan eikä siten aito? :o

Mitenköhän muutes edellisen piste-ennätyksen kävi? Auttoiko protestiäänten "vyöry" rikkomaan sen? Entä ylittyikö edes Lordin vuonna 2006 saama pistemäärä?
Olihan tuo todellakin uusi ennätys: 290 pistettä. No äänestäjämaiden määrä pitäisi kait myös huomioida... joku pliis?

CW on sanonut tuntevan olevansa nainen, kun on laittautunut naisen näköiseksi. Puheäni on paljon kauniimpi ja nimenomaan naisellisempi kuin useimpien transihmisten. Se vaatii paljon harjoitusta. Ehkä hän kuuluu siihen joukkoon jotka sanovat identiteetistään nyt näin, mutta kehitys kehittyy ja jossain vaiheessa identifioituvat transsukupuoliseksi. Joka tapauksessa rohkea ja upea tyyppi!

Human, kirjoitit sekavia (vahingossa?): "transsukupuolisia, että transseksuaaleja ja Conchita kuuluu kyllä varsin selvästi vähintäänkin jälkimmäiseen noista".
Nuo kaksi sanaa ovat sama asia, ensimmäinen virallinen käytössä oleva termi nykyään.

Olin aiemmin inhonnut tätä Titanic-laulua, mutta CW:n esitys sai minut kerralla toisiin ajatuksiin: https://www.youtube.com/watch?v=WmL7m0by4UQ
:)
Kala86: "Miksi hänellä kuitenkin on aivan selkeä naisen ääni?"

Mitenkä luokittelet sitten kontratenorit?

Wikipedia: "Kontratenorin ääniala liikkuu alueella f-c2, mutta saattaa yltää f2:een saakka ja siitä ylöspäinkin."

Käväisepä vilkaisemassa seuraavien kontratenoreiden habituksia:
David Daniels
http://fi.wikipedia.org/wiki/David_Daniels

Jouko Enkelnotko (baritoni ja kontratenori)
http://joukou.wordpress.com/

Matti Kalevin Siitonen, taiteilijanimeltään Fredi, tenori, mutta voitaisiin luokitella myös kontratenoriksi. Niin korkealle hän pääsee.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Fredi

Huonosti laulumusiikkia tuntevana rohkenen kuitenkin väittää ettei Wurst ole edes kontratenori. Joku paremmin tietävä voisi kommentoida.

Kommenttia muokattu: 15.05.2014 klo 19:01