Venäjällä muutos on ollut nopeaa (juttukommentit)

  • 1 / 8
  • jnsto
  • 20.4.2014 10:40
Mikä on sitten tuon kaiken vaikutus Suomeen. Moskovan "uuden ulkopolitiikan" heijastusvaikutukset ovat vielä epäselviä, mutta esimerkiksi yhdistelmässä, jossa Suomi (/ja etenkin sen liike-elämä)haluaa ottaa huomioon lähialueensa arvot ja maassa nousevat valtaan vuoden 2015 vaalien jälkeen homo-ongelmaiset poliittiset johtajat Sipilä ja Soini, Suomessa voidaan odottaa (viime vuosiin verrattuna) uskomattomia.
  • 2 / 8
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 20.4.2014 10:49
Venäjä katsoo nyt myös itään. Iltalehden uutisen mukaan Venäjä antaa anteeksi Pohjois-Korean jättivelat. Venäjä koettaa rakentaa Pohjois-Korean kautta kaasuputken ja rautatien Etelä-Koreaan.

Venäjä voi vielä polttaa näppinsä Pohjois-Korean kanssa, joka on kansainvälisessä toiminnassaan mitä epäluotettavin.
Minusta vaikuttaa siltä, että Venäjän hlbti-ihmisten hyväksi ei ole Venäjän ulkopuolelta tehtävissä mitään. Ulkomailta tulevat yritykset voivat kuristaa hlbti-vähemmistön olemisen mahdollisuuksia entisestään, sillä Venäjällä koettaisiin sen jälkeen entistä voimakkaammin hlbti-ihmisten olevan lännen pelinappuloita Venäjää vastaan. On ikävä todeta "jälkiviisaasti", että lännessä hyvässä uskossa tehdyt boikotit ovat voineet osaltaan jopa tukaloittaa Venäjällä elävien hlbti-ihmisten asemaa, koska hlbti-ihmiset on sen varjolla voitu nähdä "venäläisyyden vastaisina".

Mutta vaikuttaako tämä Suomeen? En usko.

Tämä avioliittokuvio ja laajemmin hlbti-yhdenvertaisuus on ilmiönä lopultakin aika ainutlaatuinen. Sitä toki voi osittain verrata vaikkapa naispappeuskysymykseen, mustien rotusyrjintä -aiheeseen ja moniin muihinkin vähemmistökysymyksiin. Tässä on kuitenkin kyse asiasta, joka lopulta koskettaa henkilökohtaisesti oman lähipiirin kautta lähes jokaista - sillä kaikilla on lähipiirissään jos ei avoimesti hlbti-vähemmistöihin kuuluvia, niin kaapissa kumminkin. Ja tämä tosiasia on vihdoin aukeamassa kaikille, ja auennutkin jo suurimmalle osalle. Hlbti-ihmisiä ei enää itsestäänselvästi pidetä "muina", vaan useimmiten jo "meinä". Hlbti on tullut kaapista.

Suomessa(kin) asiat ovat edenneet siihen pisteeseen, ettei "eliitillä(kään)" ole enää juuri tilaa kyseenalaistaa hlbti-yhdenvertaisuutta joutumatta outoon valoon. Kaikenlaiset soini-sipilät voivat räsäs-östman-niikko-oinos-liigansa kanssa yrittää, jos valtaan pääsevät, mutta hlbti-yhdenvertaisuuteen liittyviin kysymyksiin reagoiminen on muuttunut häpäisyyn käyttökelpoiseksi tortuksi, joka hierotaan näiden naamaan tarpeen tulleen. Näiden pahimpien änkyröiden harmiksi hlbti-asia ei enää ole työnnettävissä kaappiin.

Mitä tulee Soiniin, niin taisipa tämän viime kirja olla piste puolueensa pullistumiselle. Se on suorapuheisuudessaan aika hajottava tekele. Erinäiset Soinin esittämät huomiot jäävät kalvamaan ja tekemään myyräntyötä, samalla kun kirjasta ei ole poliittiseksi testamentiksi. Se on ensisijaisesti välitilinpäätös, jossa on turhautumisesta kieliviä elementtejä enemmän kuin tarpeeksi.

Tämän hetken asetelma on se, että Keskustan ja Perussuomalaisten johtajat vetävät köyttä keskenään. Sipilän noste on huvennut ja Soini alkaa vaikuttaa katkeralta.
  • 4 / 8
  • human
  • 20.4.2014 13:15
"Muutos on tapahtunut alle viidessä vuodessa"

Tuolloin, viitisen vuotta sitten, Putinin kaulalla alkoi roikkua ristiriipus ...

Eiköhän se Stalinkin sen homo-vihansa raamatustaan lukenut. Hänhän kävi nuoruudessaan ortodoksien pitämää koulua ja lähti sitten vielä pappisseminaariinkin opiskelemaan. Ennen Stalinin valtakautta homorakkaus ei ollut Neuvostoliitossa kiellettyä, mutta sitä ennen kylläkin, ortodoksi&tsaari-vallan aikaan.

Toisaalta sitten amerikkalaiset evankelistatkin ovat puuhanneet homo-vihaansa Venäjällä

http://www.motherjones.com/politics/2014/02/world-congress-families-russia-gay-rights

Venäjällä ei tehty kunnolla tiliä stalinismi-kommunismin pahojen aikaansaannosten käsittelemiseksi, syinä maan jälkeenjääneisyyteen, vaan sen sijaan haettiin tekosyyllisiä, sekä lännestä että maan vähemmistöistä - aivan kuten stalinisminkin aikaan syntipukit löytyivät lännestä ja mm. juutalaisista.

raamattujen ja koraanien vienti onnistui neukkulakonkurssi-Venäjälle, mutta ei niinkään demokratian. Noilla uskonnoillahan ei ole mitään tekemistä demokratian kanssa, joten ne sopivat kuin nenä päähän jälkikommunistiseen putinismiin.

Kommenttia muokattu: 20.04.2014 klo 13:28
  • 5 / 8
  • Tarja Koivumäki
  • 21.4.2014 10:24
Pieni tarkennus jutussa esiintyvään virheeseen: venäjän agenttilaki on jo voimassa, ei vasta tekeillä. Siihen perustuen on myös lopetettu kansalaisjärjestöjen toimintaa.

Kuka olisi osannut tämän hulluuden alkumetreillä ennustaa, että pian ollaan lähellä eurooppalaista sotaa, jollei sdassa (sodan tunusmerkistö on muutoksessa oleva käsite)?

Kuusi vuotta sitten tehdyssä mittauksesa venäläisistä arvioi itsensä uskonnollisiksi 16%, nyt luku on 77%. Sanomattakin on selvää, ettei Venäjän yli mikään herätys ole pyyhkäissyt, vaan romutetun neuvostoliittolaisen urkintajärjestelmän tilalla on uusi, kirkollinen kaitsentajärjestelmä. Venäjän ortodoksinen kirkko on tärkeässä roolissa Putinin Neukkula 2.0 -skenaariossa. Ei Pussy Riot umpimähkään kirkkoa valinnut kohteekseen.

Venäjän opposition argumentit ovat lännessäkin valitettavan sensaatiohakuisen ja typistävän uutisoinnin kohteena, niitä kannattaisi kuunnella tarkemmin. Oppositio vaatii esim. kaupunginjohtajatasoisten viranhaltijoiden valitsemista vaaleilla. Niinhän heidät valittiin Putinin astuessa valtaan, mutta hänen valtakaudellaan pienimmän kyläpäällikönkin virasta on tehty nimitysvirka.

Kuinka vaikeaa meidän onkaan täällä länsipuolella uskoa, että vastassamme on nyt ns. keisarintautiin sairastunut, mutta viileän toimintakykyinen diktaattori? Sekä todellakin suurvalta-aseman palauttamiseen pyrkivä retoriikka, jota edistetään sekä propagandan, uhkakuvien että manipuloinnin keinoin.
  • 6 / 8
  • vaeltaja2006
  • 21.4.2014 15:35
"Pieni tarkennus jutussa esiintyvään virheeseen: venäjän agenttilaki on jo voimassa"

Agnettilakia ollaan muuttamassa. Ennen tarvittiin oikeuden päätös. Uudessa lakialoitteessa päätösvalta jätettäisiin viranomaisille. Viranomainen voi määritellä, mikä järjestö on ulkomainen agentti.
  • 7 / 8
  • kala86
  • 21.4.2014 23:00
Tarja Koivumäki kirjoitti:

"...suurvalta-aseman palauttamiseen pyrkivä retoriikka..."

Herätys! Venäjä on ollut suurvalta jo useamman vuoden Yhdysvaltain ja Kiinan rinnalla. Perustelut: vahva asema maailmanpolitiikassa jota sekä kunnioitetaan että vihataan. Uskaltaa ja haluaa erottua kyseenalaisinkin keinoin. Ei noudata ratifioimiaan sopimuksia eikä taivu kv. painostuksen alla. Sen johto ei ole kynnysmatto joka myötäilee milloin ketäkin (vähemmistöä), varsinkaan ulkoapäin saneltuja manöövereita.

Vaeltaja2006, minunkin tietääkseni lakia on sovellettu käytäntöön Venäjällä jo jonkin aikaa. Ulkomaiset järjestöt ja muut vastaavat toimijat joutuvat jo rekisteröitymään ulkomaiseksi toimijaksi eli "agentiksi".

Human, sinun jatkuva propagandasi aiheesta uskonnot ja homot alkaa mennä jo tragikoomiseksi. Toivottavasti kukaan ei usko. Ainakaan Raamatusta ei voi edelleenkään ammentaa homovihaa tai vihaa mitään muutakaan ihmisryhmää kohtaan uskottavasti ihmisten silmissä jotka Raamattua tuntevat. Piste. Joka muuta väittää on pahasti harhainen ja eksyksissä elämässään. Tai sitten vain tietämätön. Niin ja sanon tämän ei-kristittynä, ei-uskiksena(en kuulu mihinkään uskontokuntaan enkä ole koskaan kuulunutkaan) vaikka moni tämän foorumin lukija minut tuomitseekin vähintään fundikseksi. Sitten olen jos se tuo heille mielenrauhan :D

Kommenttia muokattu: 21.04.2014 klo 23:06
Mutta nykylaissa oikeus tekee päätöksen, uudessa laissa annetaan valta viranomaiselle.

Eri asia on se, muuttuuko mikään. Venäjällä vallan kolmijako on hieman erilainen juttu kuin se, mihin täällä on totuttu.