Isovanhempien hääkuvillakin tasa-arvoista avioliittolainsäädäntöä vastaan (juttukommentit)

Vai että perheetkin mukaan. Aika surullista, jos lapsiakin sinne pakotetaan, sillä jotkut näistä lapsista sitten ovat mukana vastustamassa hyvinkin mahdollisesti omia oikeuksiaan tasa-arvoiseen elämään tulevaisuudessa eli toisin sanoen hyvinkin mahdollisesti osa näistä lapsista kuuluu vielä tietämättään seksuaalivähemmistöihin. Melkoista henkistä väkivaltaa tekevät vanhemmat näille lapsilleen tulevaisuutta ajatellen.

Kommenttia muokattu: 10.03.2014 klo 16:39
  • 2 / 26
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 10.3.2014 17:03
Puhdas vihanilmaus ei-heteroperheitä ja -pareja kohtaan. Heterojen avioliitot ja perheet eivät ole poistumassa mihinkään. Tässä sen huomaa kuinka avioliitto ja lapset ovat tietyille heteroille vain lyömäase sateenkaariperheitä vastaan, vailla mitään omaa arvoa kuin statussymboleina.
  • 3 / 26
  • Public eye
  • 10.3.2014 17:55
En oikein jaksa hermostua tuollaisista mielenilmauksista. Ja mikä estää ottamasta lapsia mukaan - samalla tavoin vastapuoli on kauhistellut pridekulkueita, jonne lapset on "pakotettu" mukaan.
Antaa näiden "arvokonservatiivien" hillua ihan rauhassa ja takertua menneeseen maailmaan niin kauan kuin heillä toivoa vielä on. Mutta hekin taistelkoot katkeraan loppuun asti...

Ikävintä mitä voisi tapahtua on, että joku sateenkaari-ihmisten puolestapuhujaksi itsensä identifioiva taho saisi päähänsä ryhtyä häiritsemään mielenosoitusta. Sellaisesta ei ole tippaakaan hyötyä kenellekään muulle kuin juuri näille mielenosoittajille.

Mitä vähemmällä metelillä homma hoituu, sitä vähemmän julkisuutta tapahtuma saa.

Oireellista muuten, että järjestäjät vaikuttavat hyvin amerkikkalaishenkisiltä, lähtien suljetun Facebook-ryhmänsä nimestä joka on kirjoitettu suomeksi mutta suurin alkukirjaimin englannin kielen oikeinkirjoitusta mukaillen...
No eiköhän sinne joku meikäläisistä riennä järjestämään jotain "kivaa"... joillain aktivisteilla kun on homous noussut päähän.
Public eye kirjoitti: "Ja mikä estää ottamasta lapsia mukaan - samalla tavoin vastapuoli on kauhistellut pridekulkueita, jonne lapset on "pakotettu" mukaan.
Antaa näiden "arvokonservatiivien" hillua ihan rauhassa ja takertua menneeseen maailmaan niin kauan kuin heillä toivoa vielä on. Mutta hekin taistelkoot katkeraan loppuun asti..."

Niinhän ovat kauhistelleet, ja se tästä vielä typerämmän jutun heidän osaltaan tekeekin, jos siis samoja kauhistelijoita nyt on tuonne lastensa kanssa menossa.

Näiden kahden tapahtuman osalta kun kyse ei ole lasten osalta lainkaan samasta asiasta, sillä pride-kulkueessa lapsi ei ole vastustamassa mitään, eikä ole riskiä sille, että lapsi jotenkin myöhemmin joutuisi huomaamaan että hänet aikoinaan pakotettiin edistämään omaa pahoinvointiaan. Ei siellä lapsille myöskään kirjoiteta paitaan "olen homo", eli myöskään siitä ei pridessä ole kyse. Tässä mielenosoituksen tapauksessa taas lapset viedään mahdollisesti vastustamaan omia oikeuksiaan, samalla kun puhutaan "lasten oikeuksista", mikä on aika absurdi kuvio.

Samaa mieltä, että toivottavasti tapahtumaan ei tule ketään lain kannattajaa sähläämään.

Kommenttia muokattu: 10.03.2014 klo 19:13
Minä näen tuon tapahtuman jonkinlaisena ääriuskovaisten ajankuluna ja hengennostatuksena, alkukevään piknikkinä. Sen kummempaa merkitystä sillä ei ole, ellei joku intomieli mene paikalle heitä häiritsemään. Kaikki vastustus on heille mieleen. Eli jos haluaa homman sujuvan mahdollisimman vähäisellä julkisuudella, parasta on antaa heidän poltella kynttilöitään aivan rauhassa.

Täysin toinen merkitys onkin sitten lakivaliokunnan seuraavan päivän julkinen kuuleminen tässä asiassa.

Kommenttia muokattu: 10.03.2014 klo 19:39
Is on oikeassa tuossa lapsi-kysymyksessä. Pride ei ole tulevaisuuden ovia sulkeva, toisin kuin tällainen.

Tuskin tuonne kannattaa riitaa kumminkaan mennä haastamaan. Kurkkaamassa voi toki käydä.
  • 8 / 26
  • Ossi Halme
  • 10.3.2014 21:01
Aika usein ne sellaiset vahvasti uskonnollisväritteisen höyryämiset kääntyvät itseään vastaan. Päivi Räsänen sekoittaa uskonnon ja politiikan --> iso joukku lähtee ev.lut. kirkosta, jota Räsänen ei edusta.

Tietyllä tavalla menee mauttomalle alueelle, jos tuolla käytetään lyömäaseena kuvia sellaisista ihmisistä, jotka eivät sellaiselle käytölle lupaa anna (tai ehkä ovat jo edesmenneitäkin). Sellainen edustaa samaa höyryämistä, kuin väittäisi "jos jumaluus X on olemassa, se ei lyö salamalla seuraavan minuutin aikana", ja jos ja kun salamaniskua ei tule, niin sitä pidetään jotenkin käypänä todisteena.

Yleensäkin Non sequitur ("siitä ei seuraa") -argumentointivirhe on tästä laista keskusteltaessa ollut vahvasti käytössä toisella osapuolella. Jokainen voi päätellä kumpi osapuoli on sitä mieltä, että nyt ollaan suunnilleen Pandoran lippaan äärellä.
Siitä olen täysin samaa mieltä että tuonne ei pidä kenenkään mennä heille kuutelemaan, eikä haastamaan riitaa heidän kanssaan.
Mutta kannattaisin rauhaisaa, äänetöntä kannanottoa.

Voisi kertoa banderollitekstinä sen että "Nykyisestä avio-oikeudesta ei oteta mitään pois, eikä se ole mitenkään uhattuna. Annetaan vain oikeus niillekin, joilta se on ollut pois."

Banderolli "Oletteko vastustamassa mahdollisesti oman lapsenne avio-oikeutta?",
eli tuo mikä edellä kommenteissakin todettiin, voisi puhutella tuolla mediakuvissa, joita tuo mielenilmausporukka varmastikin pyrkii tapahtumastaan saamaan.

Toisaalta, itse voisin vaikka pukeutua jeesukseksi ja äänettömästi kävellä, ristiä selässä raahaten, Eduskuntatalon edustapihan läpi ja lisäksi kantaa kylttiä, missä voisi lukea vaikkapa "Kielsinkö minä muka joltain ihmiseltä avioliiton rakkaansa kanssa? Tuomitsinko minä muka jonkun ihmisen rakkauden?"


Jonnekin erilleen, lähistölle voisi järjestää kuvaelmanäytelmän, missä
- 200 eaa kylän parantaja parantaa sairaita lapsia ja vanhemmat ovat iloisia
- sitten kylän väki juhlii yhdessä kun parantaja ja hänen mielitiettynsä, samaa sukupuolta oleva, virallistavat Suomen suvessa kumppanuutensa

Eli jotain perinteikästä siis.

Kommenttia muokattu: 12.03.2014 klo 01:05
  • 10 / 26
  • ERKKI - VAASA
  • 10.3.2014 22:07
Tässä olisi hyvä muistaa Mauno Koiviston ohje: "Kun provosoidaan, on tärkeätä ettei provosoidu".
Mielestäni HLBT-väen tulisi tällaisiin tempauksiin suhtautua niinkuin niitä ei olisikaan! Uskostaan kiihkoutuneitten vastustaminen vain lisää heidän "marttyyrihenkeään" ja se ei paranna HLBT-väen omaa tilannetta millään tavoin.
  • 11 / 26
  • Tyhjät tynnyrit kolisevat enit
  • 10.3.2014 23:49
Niin. Voisin minäkin heilutella isovanhempieni hääkuvaa tuollaisten edessä ja kertoa, että isovanhempani hyväksyivät täysin niin minut, samaa sukupuolta olevan kumppanini että sukupuoltaan korjanneen ystäväni. Mautonta vetää omiin vapaaehtoisesti valittuihin ennakkoluuloihinsa mukaan niin kuolleita sukulaisia kuin omia lapsiaankin. Missä nämä järjen jättiläiset ovat kyltteineen ja polvirukouksineen vaikkapa silloin, kun ympäristölleen vaarallisia lapsenraiskaajia ja pahoinpitelijöitä vapautetaan vankiloista? Tai perustetaan uusia Talvivaaroja? Tai...
Miksiköhän kehoittavat ottamaan mukaan isovanhempien hääkuvia, mutta ei vanhempien? Jännä juttu.
Tässä uutisessa vääristellään totuutta ja väitetään, että mielenilmaus olisi homoja vastaan. Kynttilämielenilmauksella vain tuetaan voimassa olevaa avioliittolakia ja avioliiton säilyttämistä perinteisenä miehen ja naisen välisenä liittona.
Höpö, höpö.

Noilla mielenosoittajilla on nimenomaan toiveena estää samaa sukupuolta olevien parien saamasta samanlaisia oikeuksia, kuin heteropareilla on tänä päivänä. Vastustetaan siis sitä, että homot saisivat samat oikeudet.

Tuliko nyt selväksi?

Kommenttia muokattu: 11.03.2014 klo 08:01
'Ei meillä oo mitään teitä vastaan mut me vaan tahdotaan pitää teidät toisen luokan kansalaisina' (tm)
  • 16 / 26
  • Tyhjät tynnyrit kolisevat enit
  • 11.3.2014 8:40
Saahan sitä huijata itsensä uskomaan, että me vaan täällä vähän kannatetaan miehen ja naisen välistä avioliittoa, ei olla ketän vastaan. Ei kai tuollainen tyhmyys kuin ihmisten tasa-arvoisen kohtelun vastustamine. muutoin onnistuisikaan. Edelleen ihmettelen, miksi vain homoteema saa nämä ihmismassat liikkeelle uudestaan ja uudestaan, kun maailmassa olisi oikeasti isoja epäkohtia vastustettaviksi ja tuota jumalallista energiaansa kohdistettaviksi.
"Tässä uutisessa vääristellään totuutta ja väitetään, että mielenilmaus olisi homoja vastaan. Kynttilämielenilmauksella vain tuetaan voimassa olevaa avioliittolakia ja avioliiton säilyttämistä perinteisenä miehen ja naisen välisenä liittona."

(ei rekisteröitynyt)

Tästä on turha inttää vastaan, sillä mieltään osoittavat asettavat väistämättä vastakkain homo- ja heteroavioliitot, vaikka sukupuolineutraalin avioliittolain pointti on, että kummatkin ovat mahdollisia samaan aikaan. Se ei näille heterojen etuoikeuksien säilyttämistä kannattaville kuitenkaan käy ja siksi he ovat kadulla - homojen oikeuksia vastaan, eivätkä mitään heteroavioliittoja puolustamassa. Ne eivät ole katoamassa mihinkään.
Niin, olennaistahan tässä näkökulmassa on nimenomaan Homopalleron ja muutaman muunkin pointti:

- naisen ja miehen väliset avioliitot eivät ole uhattuna
- perinteisiä avioliittoja ei olla kieltämässä
- heteroavioliitoille ei ole tulossa uusia rajoituksia.

Käytännössä mielenilmausta ei siis voi tulkita mitenkään muuten kuin nimenomaan samaa sukupuolta olevien avioliittojen vastaiseksi.


Aivan samalla tavoin Ranskassa homoavioliittojen vastaisten mielenosoitusten järjestäjät väittivät kirkkain silmin, etteivät ole ketään/mitään vastaan, vaan ainoastaan puolustamassa "perinteisiä perhearvoja".
Itse kannattaisin että osa porukasta ottaisi kylttejä joissa lukee esim "tasa arvoa kaikille", "perinteinen avioliitto ei ole uhattuna" yms

Ja osa menisi noiden hörhöjen joukkoon ja sitten keskenään suutelisivat, tietenkin media ja poliisit turvaavat myös heitä homofobeilta ja media kuvaa tapahtuman ja jos tulee vihapuhetta/viharikoksia esim väkivaltaa niin poliisit ottavat kiinni.
Tämän facebookryhmän ”Vastustamme sukupuolineutraalia avioliittolakia” perustaja ja vetäjä on Harri Saastamoinen. Ryhmä perustettiin jo neljä (4) vuotta sitten, mutta siinä on vain 6 200 jäsentä, joista kenties pieni prosentti osallistuu kynttilämielenilmaukseen.

Harri Saastamoisen mielipiteet ja kannanotot tasa-arvoa vastaan sisältävät enimmäkseen raamatunlauseita ja älyttömyyksiä kuten ”homoseksuaalit vaativat itselleen sellaista oikeutta jota ei kenelläkään ole ja kertovat että heillä on heikommat oikeudet. Mies voi avioitua naisen kanssa, tämä koskee kaikkia ihmisiä ja kaikilla on tämä oikeus” ja niin edespäin.
Saastamoisen kannanotot eivät sinänsä kummastuta, sillä hänen fb-ryhmänsä tukena on homo-ongelmaisimpien fundisten Patmos-säätiö, kuten seuraavan jutun loppupuoli osoittaa:

http://www.kauppalehti.fi/5/i/yritykset/lehdisto/stt-info/tiedote.jsp?selected=kaikki&oid=20140301/13944452308440
---
Kaksi linkkiä Saastamoisen kavereiden blogeihin, jotka kertovat todellisuudentajun kadottamisesta ja valheiden verkkoon kietoutumisesta.

Pasi Turunen:
http://www.patmos.fi/blogi/kirjoitukset/514/tasa-arvoisen_avioliittolain_kannattajat_eivat_ymmarra_mika_on_avioliitto

Juha Ahvio:
http://www.patmos.fi/blogi/kirjoitukset/517/tasa-arvoinen_avioliittolaki_ja_sen_hyvaksymisen_radikaalit_yhteiskunnalliset_seuraukset
Olen edelleen vankasti sitä mieltä, että kaikenlainen puuttuminen tämän porukan mielenilmaukseen tuo heille vain lisää sädekehää ja julkisuutta ja lisää heidän intoaan vaatia syrjintää tasa-arvoisen avioliiton kannattajille.

Esitelkööt rauhassa kuolleitten sukulaistensa vihkikuvia ja polttakoot kynttilöitään. Heidän ja heidän hengenheimolaistensa päitä ei millään suutelukampanjoilla käännetä, mutta sympatiaa he sen sijaan saattavat sen ansiosta joiltakin ihmisiltä saada. Suurin osa kansasta suhtautuu tuohon mielenilmaukseen täysin välinpitämättömästi. Lehdistö kyllä ottaisi kaiken irti mistä tahansa konfliktihakuisesta toiminnasta, ja vetäisi aiheesta suuret otsikot, mikä toisi heidän asialleen aivan ansaitsematonta julkisuutta.
Toisaalta; tuolla porukalla ei ole kestäviä perusteluja homoavioliittojen vastustamiselleen. Faktoista on lopulta kyse.

Eiköhän lehdistö ole joka tapauksessa kameranputket ojossa keskiviikkona eduskuntatalolla.

Onpahan sisäministeri Päivi Räsänenkin ehtinyt jakamaan Facebookissa Seurakuntalaisen nettisivuilla julkaistun mielenilmaukseen kutsuvan jutun.
  • 23 / 26
  • Jorma Hentilä
  • 12.3.2014 1:29
Uutisessa kerrotaan mielenosoituksesta 8.3.2002, jolloin ensimmäisten homo/lesboparien oli mahdollista virallistaa suhteensa.

Äärihelluntailaisen Joosua-liikkeen mielenosoitukseen osallistui kymmenkunta ihmistä. Eduskuntatalon portailla mielenosoittajat hautasivat Raamatun ruumisarkkuun, jonka he peittivät Suomen lipulla. He häiriköivät ruumisarkkuineen Helsingin maistraatin edessä Albertinkadun ja Bulevardin kulmassa. Yhtenä pääpukarina oli viime eduskuntavaaleissa helluntalaisen Mika Niikon (ps) vaalipäällikkönä toiminut.

Helluntailaisten johto suhtautui hyvin kriittisesti mielenosoitukseen ja asiallisesti ottaen sanoutui siitä irti.
Helluntailaisten oman porukan suhtautumisista minulla on samankaltainen havainto, kuin mistä Jorma tuossa edellä kertoo. Seurasin heidän käymiään julkisia keskusteluja keskustelufoorumillaan. Siellä oli mukana varsin tiukkoja kommentteja noita kahta mielenosoitusta vastaan. Silloinkin vaikutelmaksi tuli se, että liikkeellä oli pieni, mutta hyvin äänekäs joukko ihmisiä. Eduskuntatalon edessä heillä olikin käytössään kaiuttimet. Meteli kuului rautatieasemalle asti.

Haastattelin tapahtuman jälkeen yhtä uskovaista nuorta miestä Keski-Suomesta. Hän oli lähtenyt mukaan bussiin, koska hän sai tuolla tavalla ilmaisen matkan Helsinkiin. Mielenosoituksiin hän ei ollut osallistunut. Matkalla mukana oli yksi puuhamies, joka agitoi porukkaa mennen tullen. Nuorelle miehelle matka oli varsinainen kärsimys. Paluumatkalla mm. vieressä istui nainen, jolla oli valtavat ilmavaivat.

Tuon matkan jälkeen nuorimies jätti taakseen helluntailaisporukat kokonaan.
Eduskuntatalomme edessä ovat kaikki kukat kukkineet komeasti jo 2007:nkin Kaisa Salmen flower power -ympäristötaideteoksessa

http://www.flickr.com/photos/miemo/539141104/sizes/l/

Piristi tuolloin jo Eduskuntataloamme ihan kummasti. Varmasti myös siellä työskentelevien elämää.
Tuon teoksen aikanahan myös Norjan kuningaspari vieraili Suomessa, joten pääsi ihastelemaan kansanvaltamme kukkeaa julkisivua.

Kommenttia muokattu: 12.03.2014 klo 15:09