Arizona: Kuvernööri ei hyväksynyt syrjinnän sallivaa lakia (juttukommentit)

  • 1 / 1
  • human
  • 27.2.2014 11:26
Tuosta Arizonan laista on tosiaan uutisoitu monessa mediassa harhaanjohtavasti, että sillä syrjittäisiin vain homoja, vaikka se antaisi laillisen mahdollisuuden paljon laajempaankin syrjintään uskonnollisen näkemyksen perusteella.

Sen nojallahan olisi voitus syrjiä myös esim. naispastoreita, uskonnoista vapaita (22 % arizonalaisista ei kuulu uskontokuntiin), toisen uskontokunnan edustajia jne.

- - -

Yhdysvalloissa julkaistiin juuri Public Religion Research Instituten tutkimus siitä, miten yhdysvaltalaiset kannattavat tasa-arvoista avioliitto-oikeutta ja tutkimuksen mukaan sille on enemmistön kannatus (53 % kannattaa ja 41 % vastustaa).

http://publicreligion.org/research/2014/02/2014-lgbt-survey/

Uskontokuntiin kuulumattomien joukossa kannatus on 73 %.
Uskontokuntiin kuuluvien keskuudessa juutalaisista 83 % kannattaa, valkoihoisista protestanteista 62 % kannattaa, valkoihoisista katolilaisista 58 % kannattaa, latino-katolisista 56 % kannattaa.

Vastustajia on eniten evankelikaalisissa valkoisissa 69 % ja mustissa protestanteissa 59 %. Evankelikaalisiin kuuluvat mm. helluntailaiset ja Ugandassakin toimineet lähetyssaarnaajajärjestöt.