Aloite lakivaliokuntaan - lähetekeskustelu kesti neljä tuntia (juttukommentit)

Mistä tämän lähetekeskustelun voi katsoa? Ilmeisesti Yle Areenassa pystyi katsomaan live-lähetyksen, mutta ei pysty enää keskustelun päätyttyä :(.
YouTubeen on ilmaantunut tallenne. Linkki yllä. Myös eduskunnassa käydyn keskustelun pöytäkirjaan on linkki.

Mietityttää muuten, että mikä maksu-tv-paketti mahtaa Oinosella olla, jos hänen telkkaristaan näkyy yhtenään keskenään muhinoivia miehiä. Ei vaan meillä kumminkaan.
Jos Oinonen vaikka eksyi viime yönä Eduskunnassa Nikkon kanssa samaan makuupussiin, opetusveljellisesti; tai sitten hän vain on viettänyt rutkasti aikaa Hakkaraisen tukkijätkäkämpillä.

Kommenttia muokattu: 21.02.2014 klo 00:49
 • 4 / 32
 • ERKKI - VAASA
 • 21.2.2014 5:01
Raamatusta on tullut oivallinen lyömäase tasa-arvoista avioliittolakia vastustaville tahoille eikä tietysti ihme sillä kyseisestä opuksesta saa sivua kääntämällä esiin tekstiä jota voi aivan hyvin käyttää milloin mitäkin asiaa ja hanketta vastaan oman ”kruunun” kirkastamiseksi!
Ei ole mitenkään yllättävää, että hyvin uskonnolliset ihmiset tietävät vähiten kun ajattelunkin vapaus on tukahdutettu jatkuvan aivopesun ja uskonpropagandan voimalla! Koska he tietävät vähiten, ei epäilystä ns. suuren totuuden suhteen synny, ja syntyy kehä, jossa tietämättömyys ja uskonnollisuus vahvistavat toisiaan. Seurauksena tästä kaikesta kumpuaa suvaitsemattomuus ja ylimielisyys.
Johan Jeesuskin totesi aikoinaan ”heidän hedelmistänsä he tunnette heidät”.
Perussuomalaiset ”rohviloituvat” nyt jopa ”ristillisiäkin” kovimmin tasa-arvoista avioliitolakia vastaan. Minua on aina kummastuttanut se että perussuomalaiset intoilevat meille sinänsä vieraan kansan tuoman käännytysopin eli kristinuskon puolesta. Ilmeisesti oma taivasosuus on niin tärkeä! Hupaisaa vain on että nämä ”perussuomalaisiksi” itseään nimittävät eivät ota huomioon sitä että ennen kristinuskon tuloa ja Kupittaan Lähteen pakkokastetta suomalaisilla on ollut oma uskontonsa joka onneksi onkin eräillä tahoilla alkanut elpyä aina tuomitsevan ja ahdasmielisen ”ristillisyyden” kustannuksella.
 • 5 / 32
 • Xx_Val_xX
 • 21.2.2014 10:46
Perussuomalaisten Teuvo Hakkarainen puolestaan peräänkuulutti heteroiden ihmisoikeuksia. Hän myös totesi, että "Teuvo Hakkaraisen rinnasta ei tule maitoa vaikka kuinka lypsäisi tai imisi".

- ja varmasti tulee: http://www.vau.fi/Meilla-on-lapsi/imetys-ja-ravinto/Voiko-mies-imettaa/

Perussuomalaisten Vesa-Matti Saarakkala taas oli huolissaan sukupuolineutraaliuden noususta, homoseksuaalisuuden "normalisoimisesta" ja hetero-olettaman häviämisestä. Hän käytti pohdiskelussaan esimerkkinä yleisiä suihkutiloja ja esitti huolensa siitä, että jos homoseksuaalisuuden olemassaolon kiistäminen päättyy, niin saatetaan "ajautua erikoisiin käytännöllisiin ja periaatteellisiin ongelmiin, mikäli halutaan varjella kaikkien yksilöiden tasavertaisia oikeuksia".

- Millähän ihmeen tavalla tapahtuisi muutos nykyiseen? Ei millään, ei kukaan toitota uimahallin suihku tai saunatiloissa "hei olen lesbo tai homo"

Nää persesuomalaiset on ihan oikeasti tyhmiä, siis ihan TYHMÄN TYHMIÄ!!!!

Viimeisenä luku sinänsä on Valkeapää ps tietenkin ja erityisesti lausahdus "seuraavaksi vaditaan hyväksyttäväksi moniavioisuus"
Tällekin on vastaus, MORMONIT! Siellä on on sääntö joka ei kiellä, mutta ei suositellakaan, jokaisen oma asia. On aivan sama, kieltääkö maalliset lait vai ei!
 • 6 / 32
 • Public eye
 • 21.2.2014 11:50
Edelliseen kommenttiin kuriositeettina Timo Soinin eilen televisiosta kuultu freudilainen lipsahdus: "avioliitto on miehen ja naisten välinen liitto". Ehkä, kun se suhde katolilaisuuteen alkaa viiletä paavinkin alkaessa pehmetä, ja uusi koti löytyy aivan toisesta uskonnosta?
 • 7 / 32
 • ERKKI - VAASA
 • 21.2.2014 12:01
Jos tasa-arvoinen avioliitolaki hyväksytään niin homofoobinen Vesa-Matti Saarakkala tuskin uskaltaa enää Kurikan uimahallissa käydäkään! Muuten voi todeta että eipä ole perussuomalaisten ”Valkeapäätä” siunattu tietojenetsintäkyvyllä. Mormonismiin kun kuului alunperin Joseph Smithin aikana moniavioisuus ja vasta myöhemmin tuo oppisuunta syrjäytettiin kyseisestä uskonsuunnasta. Eräissä ”virallisesta” mormonisista eronneissa suuntauksissa moniavioisuus on vieläkin hyväksyttävää.
Oinonen otti ensimmäisessä puheenvuorossaan tosiaan esiin tasa-arvoista avioliittolainsäädäntöä vastustavan adressin, jota kutsuvat "kansalaisadressiksi", ilmeisesti saadakseen sille enemmän statusta. Oinonen pelotteli muita kansanedustajia sillä, että sen allekirjoittajissa saattaa olla äänestäjiä. Tällainen äänestäjien reaktioilla pelottelu puhujapöntöstä osoittaa juuri sen, että lämpimät ja höyryävät siellä on peliveikkojen Oinonen ja Niikko housussa. Se kuvastaa sitä, että argumentit ovat lopussa ja jäljellä on enää epätoivoinen mahdollisuus pelotella.

Lain läpimeno on kiikun-kaakun mahdollisuuksien rajoissa. Yle kertoo, että Tahdon2013-kampanjan väen tekemän selvityksen mukaan enemmistö kansanedustajista suhtautuu ainakin periaatteessa myönteisesti tasa-arvoiseen avioliittolakiin ( http://yle.fi/uutiset/selvitys_enemmisto_kansanedustajista_kannattaa_tasa-arvoista_avioliittolakia/7099767 ). Epävarmaa on, moniko lopulta todella painaa Jaa-nappia. Uskoa myönteiseen tulokseen on kuitenkin taas vahvistumaan päin. Varmaa on, että ennemmin tai myöhemmin Suomen avioliittolainsäädännössä luovutaan sukupuolirajauksesta.

Perjantaina 21.2. illalla klo 21 TV1:ssä aihe on esillä A-studiossa. Vieraana ovat kansanedustajat Timo Soini (ps) ja Jaana Pelkonen (kok) sekä politiikan tutkija Erkka Railo ja Tahdon2013 -kampanjan koordinaattori Milla Halme.
 • 9 / 32
 • Public eye
 • 21.2.2014 12:36
Lopullisen äänestystuloksen ratkaisevat todennäköisesti edustajien poissaolot, joko välttämättömät tai tarkoituksenmukaiset...

Ikävää että niitä välttämättömiä poissaoloja kertyy vääjäämättä sille pystyvimmälle ja järkevimmälle osalle edustajista.
Katsoin lähetekeskustelun ensiminuutista viimeiseen. Sen perusteella veikkaisin, että saamme lain läpi tällä vaalikaudella. Oli todella mielenkiintoista nähdä useilla vastustajilla Public eyen mainitseman kaltaisia ehkä freudilaisia lipsahduksia, Timo Soinin parhaimpana. Luulen, että se kertoo siitä, että vastustajien mielessä on hämmennys, miksi oikeastaan vastustaa.
 • 13 / 32
 • Normaali-Eikka
 • 27.2.2014 16:39
Nyt täytyy vain toivoa, ettei aloite menisi läpi ja ettei homo- ja lesboliittoja tulisi ikinä.
Tai sitten Normaali-Eikka ja muut, voitte muuttaa vaikka Ugandaan. Siellä on heteron hyvä olla, lämmin sää ja kaikkea.
 • 15 / 32
 • Kari tallqvist
 • 19.6.2015 21:56
Avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto ja sellaisena pysyköön. Homoille on rekisteröity parisuhde joten se siitä.Tasa-arvo on väärä peruste tässä asiassa, kukaan ei kiellä homoja menemästä naimisiin kunhan sukupuoli on eri kuin itsellä. EN viitsisi kuunnella jatkuvaa homojen mekastusta joka asiassa valittamassa. Olisivat tyytyväisiä ja eläisivät niinkuin muutkin ilman väärin perustein nimitettyä avioliittoa.
Oletko muuten "smo" koskaan ajatellut, että jos tämä tällä hetkellä vallitseva homomyönteinen ilmapiiri kääntyy jossakin vaiheessa negatiivisemmaksi, millaista kieltä teistä tullaan kaiken tämän pojittelun jälkeen käyttämään.

Te aktivistit usein esiinnytte tällaisen marginaalisen enemmistön turvin kovin ylpeästi, joka ihan noin historiallisesta perspektiivistä katsottuna on aina päättynyt ikävästi. Historiahan on täynnä ajallisia ja paikallisia epäjatkuvuuksia, joissa jokin ilmiö on poikennut merkittävästi sen pitemmän aikavälin normaalitilasta. Tämä poikkeama normaalitilasta on kuin jännitetty jousi, joka on esimerkiksi Suomessa tällä hetkellä todennäköisesti maksimipotentiaalissaan.

Niin että mitä itse kuvittelet tapahtuvan, kun me alamme saada ympäri maailmaa vihdoin dataa siitä, millaista homonormalisaation todellisuuus ja arki laajemmassa mittakaavassa on, eikä sen tiedon kumoamiseen enää riitä marginaaliset no-difference -tutkimukset. Faktojen kiistäminen syö teidän kaiken energianne ja totutulla pojittelu-tyylillä argumentoiden hiljainen enemmistö kääntää teille selän. Voit olla varma, että se kaiken aikaa oikeassa ollut äänekäs vastustajien ryhmä palauttaa todella rumalla tavalla homojen yhteiskunnallisen aseman kivikaudelle.
Nimimerkki "tjas", hlbti-yhdenvertaisuuden vastustaminen on leivottu perusteettomista ennakkoluuloista ja jopa suoranaisisa valheista. Esimerkiksi Suomessa ollaan vasta puolimatkassa näiden kielteisten asenteiden kitkemisessä.

Vai että "ympäri maailmaa vihdoin dataa"... Käytännössä kaikki esiin nousseet hlbti-vähemmistöihin liittyvät kielteisenä näyttäytyvät lieveilmiöt ovat tavalla tai toisella johdettavissa lopulta tällaisten karien samoin kuin kaltaistesi harjoittamaan hlbti-ongelmaiseen toimintaan.

Tuo näennäislooginen vetoaminen näennäiseen tasa-arvoon on jokseenkin törkeää mossottamista. Samoin höpötykset mesoamisesta ovat silkkaa ulostetta.
Perhearvojen liberalisoitumisen seuraukset ovat tosiasia, se mitä sinä kutsut ulosteeksi ovat lisääntyvä ymmärrys tämän kehityksen syistä, jotka sinä ilman mitään faktatietoa kiistät.

Se on kyllä totta, että varmasti minun kuin Karinkin mielipide perustuu myös sille, että koemme homoseksuaalisuuden em. asian lisäksi kaiketi enimmäkseen vastenmielisenä. Se taas, että pyrit palauttamaan kaikki esitetyt perustelut näihin ennakkoluuloiksi kutsumiisi asioihin, lähinnä huvittaa.
Minusta ei ole lainkaan huvittavaa, että teillä on ongelma suhtautumisessa homoseksuaalisuuteen. Ymmärrän sen aiheuttavan tarpeetonta ahdistusta ja järkeen perustuvan ajattelukyvyn heikentymistä. Siellä missä homo-ongelmaiset pääsevät käyttämään valtaa tai pitämään ääntä, ovat homot joutuneet enemmän marginaaliin - ja tuo marginaalissa eläminen heikentää mahdollisuuksia esimerkiksi niinkin tärkeän asian kuin parisuhteen onnistumiseen.

Sateenkaariperheiden aseman paranemisesta johtuneet myönteiset seuraukset todella ovat kiistatta tosiasia. Vaikka yhteiskunnassa lisääntyvän hyvinvoinnin arvoa voi olla vaikea muuttaa numeroiksi, on se tuonut vastapainoa esimerkiksi lisääntyvän kilpailun ja suorituspaineiden aiheuttamiin ongelmiin, kun paremmin hyväksytyillä perheillä on mahdollisuus pitää huolta omistaan.
Arvon nimimerkki "tjas". Ole tarkempi argumenteissasi. Taidat vetää taas hatusta tai "tuulesta temmattua", omia sanojasi lainayen. Tuotat jälleen ulostetta, mutta kuka käskee "laktoosi-intolerantin syödä jääteloä. Miksi mennä veteen, jos ei osaa uida. Epäilen, että hakeudut toistamiseen tälle foorumille, koska "smo" vetää sinua puoleensa kuin vesi juhannuksen viettäjää. Pärjäisinkö kuitenkin? Uhoten veteen, mutta onhan mahassa jäätelöä - ehkä kaasut pitää pinnalla. Tällaista mesoamista täällä, jota sinä "tjas" (opettaja, journalisti, mies milloin mistäkin) harrastat voi kutsua ulostamiseksi. Kuten olet itse aiemmin todennut, sillä ei ole toduuden kansssa, mitään tekemistä. Yhtä vähän kuin jäätelön syönnillä hukkumiskuolemiin. Ihmettelen, miksi ärsyynnyt täällä. Miksi laktoosi-intolerantti syö kermajäätelöä? Kupla päässä vai mahassa?
Vuonna 2013 jopa kolmannes avioliitoista kesti alle viisi vuotta. Näyttää kuitenkin siltä, että perhearvojen liberalisoitumisessa on muut syyt tärkeämpiä kuin homoseksuaalisuuden vastenmielisyys tai tasa-arvoinen avioliitto:

http://www.hs.fi/elama/a1434507786829

Rakastumisen huuma, yliromanttiset odotukset...arki..
Saapa nähdä, kuinka kauan seuraava lähetekeskustelu eduskunnassa kestää, kun lain kumoamisesitys saadaan käsiteltäväksi. Tänään kannatusilmoituksia n. 31.800 kpl, kesäjuhlat vielä edessäpäin ja äänten keruuta jäljellä yli puolet.

Luulenpa, että nyt kun asiaan ollaan myös tällä puolella ehditty valmistautua ja agendan mukaiset argumentit käytännössä olleet pöydällä puutteineen päivineen, saadaan oikein antoisa julkinen keskustelu syksyksi asian tiimoilta aikaan.

Parahin Judy, ihmiset eroavat herkästi koska avioliitolla ei ole mitään arvoa, eikä koko instituution yhteiskunnallisesta merkityksestä ole keskusteltu, jotta tämä arvo olisi helpompi ymmärtää. Se mistä on keskusteltu, ovat naisten oikeus ottaa avioero joutumatta syyllistetyksi, tukitoimet eroperheiden lasten hyvinvoinnin lisäämiseksi sekä nyt sitten viimeisimpänä tämä koko käsitteen uudelleenmäärittely, ulkoistaa lapsi koko perheestä (ja ongelmia tuomasta).
Nimimerkki "tjas", oletko pohtinut tarkemmin tuota kokemustasi siitä, ettei avioliitolla(si) ole mitään arvoa? Kannattaisiko kuitenkin ensin pistää oma pesä kuntoon ja vasta sitten ryhtyä pohtimaan mahdollisia ulkoisia syitä?
Nimimerkki "tjas", jos aidosti haluat keskustelua aineesta avioliitto, voisitko alustuksena lyhyesti kertoa, miksi ilmeisesti pidät ongelmallisina mainitsemiasi aiheita:
1) "Naisten oikeus ottaa avioero joutumatta syyllistetyiksi". Mitä se tarkoittaa käytännössä, onko tämä jokin pelkästään vaimoa koskeva oikeus, jota aviomiehellä ei ole, ja miten asia pitäisi korjata?
2) "Tukitoimet eroperheiden lasten hyvinvoinnin lisäämiseksi". Tarkoitatko, että näitä tukitoimia ei saisi olla, jotta ihmiset eivät voisi erota?
3) "Koko käsitteen uudelleenmäärittely". Tällä tarkoitat ilmeisesti säädettyä uutta lakia, jossa ei enää määritellä, mitä sukupuolta avioliiton osapuolten pitää olla. Minulle ei edelleenkään avaudu sek, mikä tässä itse asiassa vähentää avioliiton arvoa. Sehän päinvastoin lisää sitä, kun entistä suuremmalla joukolla ihmisiä on oikeus aidosti sitoutua rakastamaansa ihmiseen avioliittoinstituution myötä. Miksi olet toista mieltä?
4) "Lapsen ulkoistaminen koko perheestä". ???

Olen kyllä huomannut, että sinulla on tapana ohittaa sinulle osoitetut kysymykset ja jatkaa perustelemattomien väitteiden ja itse kehittelemiesi skenaarioiden heittelyä. Minusta se ei kuitenkaan ole keskustelua, joka omasta mielestäni on kaiken kehityksen edellytys.
Parahin Tjas: Esittämistäsi "avioliiton rappeutumisen" syistä kuitenkin olet juuttunut homosaitille keskustelemaan homoavioliitosta. Eikö tämä ole hieman nyrjähtänyt näkökulma avioliiton pelastamiseen, tasa-arvoinen avioliittolakihan tukee perinteistä liittoa. Eikö sinun pitäisi mesota vaikkapa jossain Vauva-palstalla syyllistämässä naisia naisten tasa-arvoa vastaan ja vaatia yh-äitien perheisiin isiä?
Oikein hyvin näkyy tämän debatin koko kirjo kolmessa viimeisessä kirjoituksessa. "smo" esittää henkilökohtaisia solvauksia, "public eye" penää perusteluita ja "saintjudy" toivottaa tervemenneeksi muille saiteille.

Riemukasta älämölöä, ja juuri siksi täällä kannattaa vierailla. :) Kyllä niiden "asioidenkin" vuoro tulee viimeistään syksyllä.
Nimimerkki "tjas" omia puheenvuorojasi et sitten kuitenkaan jaksanut analysoida?

En minä voi 1) henkilökohtaisesti 2) solvata nimimerkkiä "tjas", koska se on vain nimimerkki, vieläpä ilman mitään taustatietoa tai muuta persoonallista ulottuvuutta. Käsitykseni tuosta nimimerkistä on syntynyt vain ja ainoastaan ko. nimimerkillä julkaistuista kommenteista.

Silti "tjas" selittää nimimerkin takaa mm. oletuksiaan kansaihmisten elämästä.
En voi sanoa olevani yllättynyt nimimerkin "tjas" muka-vastauksesta.
Hän ei halua keskustelua, vaan juuri sitä itsekin mainitsemaansa älämölöä. Ehkä hän kuvittelee saavuttavansa sillä jotain - mitä se jokin on, sen hän tietää vain itse. Itse olen varsin skeptinen ainakin sen suhteen, että nimimerkin "tjas" harjoittama älämölö voittaisi ainuttakaan lukijaa ihmisoikeuksien kaventamisen ja menneisyyteen palaamisen kannalle.
"saintjudy" toivottaa sinulle kaikkea parasta, myös agendallesi, jonka esität hieman väärässä paikassa.
Saa nähdä kuka tämän esittää eduskunnassa, jos istuva oikeusministeri ei sitä suostu tekemään. Ei välttämättä tuo 4 tuntia riitä.

Tulee niin elävästi mieleen kaikki ne "asia on taputeltu" ja "aika siirtyä eteenpäin" -kommentit.

Joo, keskusteluhan oli jo aiemmin todettu turhaksi, siksi "vain kommentointia".