Huomaammeko Venäjän homolait mutta emme malkaa omassa silmässämme? (juttukommentit)

  • 1 / 5
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 3.2.2014 5:41
Oivallinen puheenvuoro WP:ssä kaksinaismoraalista. Se tuo mieleeni amerikkalaisten toisen vastaavan jutun. He käyvät esimerkiksi osoittelemassa sormella ja moittimassa Kiinaa kuolemantuomioista. Amerikassa on kuolemantuomio laissa ja käytössä ainakin Teksasissa ja neljässä muussa osavaltiossa. Wikipedian mukaan viime vuonna myrkkyruiskeella teloitettiin 39 vankia. Kuolemantuomion toimeenpanemista odottaa 3108 vankia.

Pieni tauko teloituksiin tuli syystä, että kemian tehdas ei pystynyt tuottamaan teloituksissa käytettyä myrkkyä. Nyt sekin asia on jälleen järjestyksessä ja teloitukset voivat jatkua myös Amerikassa.

Kommenttia muokattu: 03.02.2014 klo 05:42
Se tietysti on USA:n kunniaksi todettava, että tällainen pohdinta ja keskustelu on mahdollista. Kaikkialla ei ole.

Näkökulma on hyvä ja peiliin katsominen usein suotavaa.

Muuten... Alabaman ja Texasin pykälät opetuksesta lienevät olemassa siksi, ettei kukaan niitä ole haastanut. Lait lienevät seurausta jostain muinaisista yksittäistapauksista.
  • 3 / 5
  • human
  • 3.2.2014 16:31
Sekä Yhdysvalloissa että Venäjällä ovat samantyyppiset, saman luonnottoman uskonnon piirit lietsoneet ja aikaansaaneet samaa luonnotonta vihaansa.

Sylttytehtaita eivät siis ole maahanmuuttaja-yhdysvaltalaiset, eivätkä venäläiset, vaan uskonnollinen aate, joka kummassakin on propagoinut ja aivopessyt ihmisiä "sodomia-ajatukseensa".

Vaivat yleensä hoituvat vain ne todelliset syyt hoitamalla kuntoon.
  • 4 / 5
  • JAMPPA
  • 3.2.2014 18:33
Hienoa ja rehellistä itsetutkiskelua Yhdysvalloissa. Itsetutkiskelu on varmasti aina paikallaan.

Muistetaan kuintenkin, että ei Yhdysvalloissa tämän(kään) asian suhteen ole tarvetta mennä mihinkään itseruoskintaan. Olisiko kellään täällä tilastotietoa siitä, montako miljoonaa amerikkalaista esim. asuu osavaltiossa, jossa tällä hetkellä on laillista mennä naimisiin (en siis tarkoita vastaavaa vajaata lakia kuin esim. Suomessa tällä hetkellä, vaan täysin yhdenvertaista avioliittolainsäädäntöä) samaa sukupuolta olevan kanssa?

Aika monta miljoonaa amerikkalaista elää alueilla, missä avioliittolainsäädäntö on edistyksellisempää kuin Suomessa. Muistettakoon tämäkin.

Hain luvun Wikipediasta:

"120,856,483
(38.23% of the U.S. population)"

Kommenttia muokattu: 03.02.2014 klo 18:45
  • 5 / 5
  • JAMPPA
  • 4.2.2014 22:03
Vielä lisää tästä Yhdysvaltojen vertaamisesta Venäjään yhdenvertaisuusasioissa (esim. tai nimenomaan koskien "homolakeja") JA Yhdysvaltojen vertaamista Kiinaan kuolemantuomioissa:

Olen itsekin ehdottomasti kuolemanrangaistusta vastaan, mutta itse kunkin kannattaisi varmasti katsella vähän tilastoja koskien kuolemantuomioita Yhdysvalloissa vs. Kiinassa.

Samoin (kuten jo edellisessä kommentissani huomautin) kannattaisi muistaa että jo melkein 40% amerikkalaisista elää, siis JO NYT, osavaltioissa joissa avioliittolainsäädäntö on yhdenvertainen, toisin kuin esimerkiksi Suomessa tai Saksassa Euroopassa. Puhumattakaan Venäjästä.

Yhdysvaltojen demonisointi kun vaan tuntuu olevan monelle niin herkkua täällä "Länsi-Euroopassa" (vaikka Suomen lukeminen tuohon joukkoon onkin vähän kyseenalaista).

Kommenttia muokattu: 04.02.2014 klo 22:04