Näkyykö homouden synti syntimittarilla? (juttukommentit)

  • 1 / 24
  • decoctor Sokal
  • 23.1.2014 19:59
Uutinen ei ole tökeröä ja mautonta pilaa uskomushoitajista tai homofobisista puoskaroinneista, kuten monet ovat luulleet, vaan Mikko ja Marko Vapa ovat tosissaan. Järkyttävintä on tietysti se, että valetieteelle ja fundamentalistisella herätysuskonnollisuudella perusteltua näennäistestausta on tuettu verovaroin ja virkatyönä.

Toivoa sopii, että Sosiaali- ja terveysministeriössä ja Valvirassa vihdoinkin käärittäisiin hihat ylös ja käytäisiin hommiin: Tehokas, "elävillä" tai "muistavilla vesillä" puoskaroivien ja lahkoterapeuttien hullutuksia suitsiva puoskarilaki pitää vihdoinkin laittaa liikkeelle. Valviralta ja aluehallintolääkäreiltä saisi löytyä ryhtiä panna rajaa terveydenhuollon ammattilaisten eheytyksille, chakrojen värisyttelyille ja käärmeöljyjen kaupusteluille.
Ajatellaanpa, että joku vaikkapa syöpää tietämättään sairastava tai testeissä käymätön HIV-positiivinen henkilö menee teettämään tuon mittauksen ja saa terveen diagnoosin. Seuraukset voivat olla todella vakavia. Hän voi oireiluista huolimatta jättää varsinaiset hoidot aloittamatta, koska luulee olevansa terve. Aika tavalla vastuutonta toimintaa tuollainen veri/syntitesti.

Ja taas kerran olemme tilanteessa, että uskonnon varjolla rahastetaan jälleen yhdellä uudella tavalla ihmisiä.
Mikko ja Marko vapa ovat varmaankin ihan tosissaan. Nimittäin rahastamassa. En oikein jaksa uskoa, että he itsekään uskoisivat tuotteeseensa. Käärmeöljykauppiaita...
  • 4 / 24
  • decoctor Sokal
  • 23.1.2014 21:25
Pete: " "Mikko ja Marko vapa ovat varmaankin ihan tosissaan. Nimittäin rahastamassa." En oikein jaksa uskoa, että he itsekään uskoisivat tuotteeseensa. Käärmeöljykauppiaita..."

- Niin, kaksosveljeksillä on tässä ikään kuin 2 tuotelinjaa. Toinen "puhtaasti" ratkaisukristillinen itsensä pyhitys- ja puhdistustuote ja toinen valelääketieteellinen testipatteri. Fanaatikot, joita uskomushoitajissa on paljon, ovat tosissaan touhujensa kanssa: "maailman" epäily ja kritiikki on heille paradoksaalinen vahvistus omasta oikeassa olosta. Fanaatikkoja ovat usein rokotustenvastustajat, useat "ex-gay"-parantajat ja yleensä terapiagurujen opetuslapset, selvästi itsekin hoitoa tarvitsevat energiakanavat... uskovat homojen ja ties keiden kaikkien salaliittoihin. Veijarit, joita puoskaribusineksessa riittää yllinkyllin, ovat taitavia tuotteistajia, markkinoijia, valelääkäreitä leikkidiplomeineen ja voodootieteen lollottajia. Kyynisiä rahastajia.

JuhaniV: "Ajatellaanpa, että joku vaikkapa syöpää tietämättään sairastava tai testeissä käymätön HIV-positiivinen henkilö menee teettämään tuon mittauksen ja saa terveen diagnoosin. Seuraukset voivat olla todella vakavia."

Totta. Asianmukaisen tutkimuksen ja hoidon lykkäytyminen tai syrjäytyminen on ehkä todennäköisin riski näistä uskomushoidoista. Terveen ja toimintakykyisen ihmisen sairaaksi leimaamisen ohessa, sehän eheytyslahkoissa osataan.

Ihmeteltävä on sitäkin, miksi niin moni meidän poliitikoistamme tukee näitä huuhareita, poppatätejä, homeopaatteja ja enkelihoitureita. Siksi kai toimivat puoskarointeja rajoittavat pykälät jumittavat tai vesittyvät STM:ssä. Mikä noissa foliohattulääkinnöissä mahtaa kiehtoa poliitikkoja? Eduskunnan puoskaripuolueseen taitaa kuulua parlamentaarikkoja joka puolueesta... Hlbt-ihmisten eheytyksistä ja puoskarilaista ihmeen hiljaa ovat olleet jopa hlbt-kansanedustajamme.
  • 5 / 24
  • karhumiäs
  • 24.1.2014 10:16
Taidammepa jo tietää, mille taholle Skepsiksen huuhaa-palkinto tänä vuonna menee.
  • 6 / 24
  • Sama aine?
  • 24.1.2014 11:40
Kuinka on mahdollista, että "märkä" veri ja sen tutkimukset ovat jopa terveydenhoidollemme perusta, mutta sitten se "kuiva" veri ja sen analysointi onkin jo huuhaata ja rahastamista? Samasta aineesta kuitenkin kysymys, vain olomuoto vaihtunut, neste haihtunut!
Noita uutisia lukiessa mittausmenetelmä on hahmottunut jotenkin sellaiseksi, että vain kuivuneen veren "kuva" skannataan lasilevyltä analysaattoriin. Jos pelkän skannatun kuvan perusteella tehdään pitkälle meneviä analyysejä, kuten tässä syntimittauksessa, ollaan kyllä aika tavalla pielessä.

"Märkäverimenetelmissä" tutkitaan oikeasti veren sisältämiä ainesosia. On kyseessä laadullisesti aivan eri luokan tapa tutkia verta edelliseen verrattuna.
Skepsiksen keskustelupalstalla on jo ehditty ehdottaa 2014 Huuhaapalkintoa Lapin ELY-keskukselle ja Tekesille. Tarkoittanee kuitenkin toiseksi palkinnon saajaksi Keksintösäätiötä, joka on rahoittanut projektia, mutta ei ole ilmaissut, millaisella summalla.
Näistä oli jo maininta, mutta laitan vielä linkit.
Syntimittarin kehittänyt Droppi Veripalvelu voi joutua palauttamaan Lapin ely-keskuksen myöntämän tuen 22500 euroa:

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2014/01/24/alman-lehdet-syntimittarin-kehittaja-voi-joutua-palauttamaan-tukea

Mainonnan eettinen neuvosto selvittää, onko syntimittarien mainostaminen hyvän tavan vastaista:

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194869281929/artikkeli/kotimaa24+mainonnan+eettinen+neuvosto+tarttui+syntimittariin.html

Kommenttia muokattu: 24.01.2014 klo 13:54
Toivottavasti tuo syntimittari kertoo sen, miten syntisiä pakanalliset ääri-kristin-humpuukiuskovaiset ovat. kristitythän sentään uskovat saatanaansakin - siihen toiseen jumalaansa, joka tekee raamatussa paljon vähemmän pahaa, kuin se mukamas-hyvä jumala.

raamatun ainoa todellinen tehtävähän on pitää tyhmyyttä, hölynpölyihin uskomista hengissä, pari tuhatta vuotta jo. uskontoseurakunnassa tyhmyys-suuntautuminen tiivistyy.

Kommenttia muokattu: 24.01.2014 klo 14:35
"Menetelmän kehittäjien ajattelun pohjana on Vanhan testamentin Jesajan kirjan luvussa 1, jakeessa 18 olevat sanat: Vaikka teidän syntinne ovat verenpunaiset, ne tulevat valkeiksi kuin lumi. Vaikka ne ovat purppuranpunaiset, ne tulevat valkeiksi kuin puhdas villa."

Itse aina luullut että tuo raamatunkohta tarkoittaa että ihminen puhdistuu synneistään (kun toimii jumalan tahdon mukaan tai jotain). Mutta osoittaapa tämä taas kerran että raamattu on niin kuin se tulkitaan.

Veikkaanpa ettei kukaan läpäise tuota testiä puhtain paperein vaan jokaisen tarvitsee ostaa niitä "veren puhtauteen vaikuttavia tuotteita". Vähän niin kuin skientologien persoonallisuustestistä kaikki saavat huonon tuloksen ja ovat siten skientologian tarpeessa, mutta jos joku saa hyvän tuloksen niin "diagnoosi" on että hän on valehdellut testissä (tämä on ihan oikeasti heidän ohjeissaan).
  • 13 / 24
  • ERKKI - VAASA
  • 24.1.2014 19:36
Tuntuu uskomattomalta että Lapin ELY-keskusta on pystytty naruttamaan tällaisella humpuukilla! Kun näyttää että jopa arvostettuja tutkijoita ja ajattelemattomia, kenties itselleenkin jotain ”hynää” tämänkaltaisesta toiminnasta saaneita poliitikkoja on ollut mukana tässä pelissä niin ei enää ihmettele että tämä maaparka nyt rypee sellaisessa suossa että moisessa ei ole oltu kuin sotien jälkeen.
Lieneekö koko soppa seurasta siitä kun sanotaan että äly pakenee politiikasta ja näköjään hallinnostakin!
Kuka on päästänyt tällaisen uutisen edes leviämään täällä ?
So, a state tax funded company in Finland has developed a blood test to measure your sins. And the 'sinmeter' is apparently based on biblical scriptures in the book of Isaiah. Putting our taxes to work, all members of the Finnish government should be tested and any failing sinners should be fired immediately. Blessed are thy tax euros that the lord taketh away!
Kun tämä nyt sattuu olemaan suomenkielinen sivusto, niin avaan hiukan edellistä viestiä toisella kotimaisella.

Taxpooper toteaa, että veroilla tuettu yritys on kehittänyt verikokeen syntien mittaamiseksi. "Syntimittari" perustuu Raamatun Jesajan kirjan teksteihin. Saadaksemme veroistamme todellisen hyödyn, maan hallituksen kaikki jäsenet pitäisi testata ja syntiset erottaa välittömästi.
Siunattuja olkoot sinun veroeurosi, jotka herra otti!

Kommenttia muokattu: 25.01.2014 klo 13:47
Tämän sivuston lukijakommenteista päätellen suuri joukko synnin asiantuntijoita seuraa sekä uutisointia, että keskusteluja. Heiltä odotan tarkennusta perisynnin ottamisesta huomioon syntimittarin parametreja aseteltaessa. Tuoteselosteessa asiasta ei ole mainintaa.

Muistelen hämärästi, että meillä olisi kaikilla nk. perisynti. Se on ikään kuin pohjalukemana syntiasteikolla. Onko tuossa mittausmenetelmässä kenties virhe, ettei perisyntiä olekaan vähennetty parametrien asetuksissa? Tulokseksi saataisiinkin silloin suurempia extra-syntejä, joiden vuoksi tarvitaan lisää firman hoitotuotteita.

Iltapäivälehden toimittaja oli muuten käynyt testeissä ja saanut tulokseksi "autuaan". Erikoista tuloksessa oli se, ettei hän vaikuttanut kummoisenkaan jumaliselta. Joitakin pillereitä hänellekin suositeltiin.
Tämä on kyllä niin idioottimainen juttu, että panee miettimään ovatko veljekset itse asiassa vain kokeilemassa kepillä jäätä ihan huvikseen?
Eli siis; kuinka idioottimaisia ideoita suomalainen valtiontukijärjestelmä tukee?
Olisikohan sittenkin ihan kieli poskessa tehty vedätys...
Sain yksityisen sanoman, joka on täyttä asiaa. Kirjoittajan luvalla kopioin siitä osan tähän keskusteluun.

***

Lähdin sittemmin itse tutkimaan näitä eripuolilla Suomea olevia analyysintekijöitten tietoja. Kukaan heistä (www.dropperist.com) ei ole suorittanut, näin nopeasti katsottuna, mitään Valviran hyväksymää terveysalan koulutusta. Yksi heistä on käynyt hierojakoulutuksen, mutta edes palvelun perustajat eivät ole alan ammattilaisia.

Koulutuksen puuttumattomuus tarkoittaa sitä, että maksavilla asiakkailla ei ole - kuten artikkelissasi mainitsit - mitään kuluttajansuojaa; Valvira kun ei voi puuttua näiden kouluttamattomien toimintaan. Tämä onkin ensimmäinen asia, joka tulisi saattaa potentiaalisten asiakkaiden tietouteen, että he ovat maksamassa tavallaan amatööreille.

... voin kyllä todeta koko veren syntisyysanalyysin olevan humpuukia, ihan jo sillä perusteella, mistä veriplasma ja -seerumi koostuvat. Samalla odotan tässä Suomen bioanalyytikkoliiton virallista kommenttia tähän aiheeseen.

Ilmeisesti monet tämän analyysin taustalla olevat pohjaavat ainakin osan uskomuksistaan homeopatiaan ja homeopaattiseen lääkintään. Homeopatiasta tulee mieleen 1600-luvun luonnonlääkitsijöiden merkkioppi (Doctrine of Signatures). Jakob Böhme kirjoitti aikanaan aihetta käsittelevän kirjan (Signatura rerum), jonka perusteena oli ajatus siitä, että Jumala on kasvit luodessaan jättänyt merkkejä, minkä oireiden hoitoon kukin kasvi toimii (esimerkiksi jos jokin kasvinosa muistuttaa päätä, sillä voi hoitaa päänsärkyä). Fytokemia ja terve järki ovat sittemmin todenneet, että suurin osa näistä merkkioppiin perustuneista kasveista ei ole minkäänlaisia kyseisiä oireita parantavia ominaisuuksia (fytokemikaaleja).

Valviran terveydenhuollon laillistettujen ammattihenkilöiden ja ammattinimikkeiden käyttäjien tietokanta:
http://julkiterhikki.valvira.fi

Kommenttia muokattu: 26.01.2014 klo 08:32
Droppi Veripalvelu siis kertoo, että kuivuneesta veripisarasta voi muka nähdä magnesiumin ja kalsiumin puutteen, stressin, imunesteen eli lymfan tilan, syntisyyden asteen ja niin edelleen.
Suomen Punaisen Ristin veripalvelun johtaja, lääketieteen ja kirurgian tohtori Martti Syrjälä sanoo, että ”kuivasta veripisarasta ei voi todeta yhtään mitään. Siitä ei ole mitään lääketieteellistä näyttöä”. Tämä humpuukianalyysi maksaa 60-120 euroa ja koska Suomesta löytyy runsaasti höynäytettäviä, Vapan veljesten bisnes saattaa olla hyvinkin tuottoisa.
---
Uskomushoitohuuhaa menestyy Suomessa.
Nyt uskomushoitoja kuten homeopatiaa ja ”energiahoitoja” tuputetaan eläimille, mitä pidän eläinrääkkäyksenä. Seura- ja harrastuseläinten hyvinvoinnin neuvottelukunnan puheenjohtaja Risto Rydman sanoo, että ”jos nyt sitten puhutaan vaikka veden muistista, kuten homeopatiassa, niin vaikka en tiedemies olekaan, ei se nyt ihan kuulosta asianmukaiselta hoidolta”.

http://yle.fi/uutiset/elainten_uskomushoidot_liikkuvat_laillisesti_harmaalla_alueella/7009419

Jopa kunnaneläinlääkäri saattaa suositella uskomushoitoja ja uskomusvettä koiran hoitoon. Yksityiset eläinlääkäriasemat ovat tarjonneet uskomushoitoja kuten homeopatiaa jo pitkään. Tässä artikkelissa kerrotaan muun muassa, että homeopatiaa käytetään ”parantamaan” eläinten hengitystieinfektioita, allergioita, loistartuntoja, iho-ongelmia, luusto- ja nivelvaivoja, epilepsiaa, kipua, autoimmuunisairauksia, tulehduksia ja jopa syöpää.

http://suomenkuvalehti.fi/tarinoitatieteesta/uskooko-koira-uskomushoitoihin/

http://www.skepsis.fi/lehti/2010/2010-4-skeptikko.pdf
Veren kuivuus tai märkyys eivät vaikuta sen antaman tiedon oikeellisuuteen. Erilaisista näytteistä vain tutkitaan erilaisia asioita. Syntiä ei kyllä voida laskea kummastakaan näytteestä, mutta kuivattu verinäyte "diffi", on kyllä ihan yleisesti hyväksytty tutkimusmuoto lääketieteen laboratorioissa. Siinä tutkitaan eri solutyyppien määriä ja muotoja, joten se että käytetty veri on kuivaa ei tee tästä tutkimuksesta huuhaata, vaan ihan muut syyt.
Kyllähän kuivuneesta verestä saadaan tietoa esille. Sellainen on esimerkiksi rikostutkinnassa tapahtuva DNA:n määrittely verijäljistä. Edellyttäen, että näyte on säilynyt riittävän hyvin.

Joskus kauan sitten ei pystytty edes määrittelemään verijäljestä, oliko se eläimen vaiko ihmisen verta. Nythän DNA kelpaa rikosoikeudellisesti osoittamaan kenen verestä on kysymys.
Joku kirjoitti:
”Erilaisista näytteistä vain tutkitaan erilaisia asioita. Syntiä ei kyllä voida laskea kummastakaan näytteestä, mutta kuivattu verinäyte "diffi", on kyllä ihan yleisesti hyväksytty tutkimusmuoto lääketieteen laboratorioissa. Siinä tutkitaan eri solutyyppien määriä ja muotoja, joten se että käytetty veri on kuivaa ei tee tästä tutkimuksesta huuhaata, vaan ihan muut syyt.”

Nythän ei ole kyse mistään lääketieteen laboratorion tutkimuksesta, johon osallistuisivat lääketieteen alan koulutuksen saaneet. Verta ei siis tutkita analysaattoreilla lainkaan, vaan sormenpäästä otettu kuivunut veripisara skannataan ja kuva lähetetään Ouluun, josta Vapan veljekset, joilla ei saamiemme tietojen mukaan ole lääketieteen koulutusta eikä kokemusta, lähettävät ”analyysin” kahden minuutin kuluessa.
Oulun yliopistollisen sairaalan laboratoriotoiminnasta vastaavan Nordlabin ylilääkäri Martti Larikan mukaan kuivaverianalyysi ei kuulu käytössä oleviin tutkimusmenetelmiin.
– Kuulostaa oudolta, että tuolla menetelmällä voisi paljastaa verestä mitään, mistä voisi tehdä johtopäätöksiä ihmisen terveydentilasta. Lähinnä vertaisin tätä menetelmää uudenvuoden tinoista ennustamiseen, Larikka sanoo.

Droppi tuottaa "analyysipalvelujaan" yksittäisille elinkeinonharjoittajille, jotka puolestaan käyttävät tietoa myydäkseen asiakkailleen edustamiaan uskomuslääkintätuotteita.