Presidentti Putin: Homot ovat tervetulleita Sotsiin, mutta "jättäkää lapset rauhaan". (juttukommentit)

  • 1 / 19
  • puppeliassi
  • 18.1.2014 19:55
Lupaan putinille että homot jättävät lapset, eläimet ja naiset rauhaan, miehet sitten on asia erikseen ;)
Tällä kommentillaan Putin osoittaa joko täydellisen tietämättömyytensä taikka haluttomuutensa edes koettaa ymmärtää homoseksuaalisuutta. Venäjän valtaapitävät tarvitsevat tällä hetkellä kunnollisen syntipukin. Se on homo.

Mitä tapahtuu sen jälkeen kun kisat on kisailtu. Muutokset ovat olleet huolestuttavia ja ilmapiiri homoja kohtaan pelottava. Tulevaisuus ei näytä hyvältä.
  • 3 / 19
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 18.1.2014 20:50
Olisi Putinin aika kasvaa aikuiseksi ja jättää seksuaalivähemmistöihin kuuluvat lapset rauhaan. "Homopropagandalain" tarkoituksena on vain ja ainoastaan kiistää tällaisten lasten olemassaolo ja pimittää heiltä kaikki tieto siitä, että he voivat elää avoimesti omana itsenään, mikä on sydämetöntä ja anteeksiantamatonta.

Ylipäätänsä kaikki homouden tarttuvuudella vihjailevat voisivat jo tulla ulos kaapeistaan ja lopettaa viattomien ihmisten elämien kanssa leikkimisen. Uskomatonta, että tällaista p:tä propagoidaan jossain valtion taholta.

Kieltämällä homoseksuaalisuuden "propagoiminen" myönnetään samalla sen olevan heteroseksuaalisuutta houkuttelevampi "vaihtoehto". Aika syvältä heterouden täytyy olla, jos kaikki muuttuvat homoiksi mikäli lapsille kerrotaan ei-heteroseksuaalisten parisuhteiden olemassaolosta.

Taitaa olla huono itsetunto ja tukahdutettuja taipumuksia heteropropagoijilla.

Oikeasti, ketä he luulevat huijaavansa?
  • 5 / 19
  • ERKKI - VAASA
  • 19.1.2014 1:27
Kaikkien ajattelevien ihmisten, ennen kaikkea Euroopan johtajien tulisi todella sulkea nämä Putinin ikiomat ”talviolympialaiset” kokonaan oman maailmansa ulkopuolelle. ”Onhan sitä muuta tekemistä” kuten taannoinen graffitien vastainen julistekin totesi!
Valitettavasti näyttää siltä, että kaikki lännen mielenosoittamiset ja yritykset "häpäistä" Venäjää kaatuvat lopulta hlbti-vähemmistöjen niskaan. Kuten tuossa ylempänä jo pohdittiinkin: mitä tapahtuu kisojen jälkeen?

Kisojahan ei olisi aikanaan pitänyt Venäjälle myöntää ensinkään. Siitä päätöksestä on vastuussa kansainvälinen olympiakomitea.

Nyt maito on kisojen osalta jo valunut maahan. Vaihtoehtoina ovat oja ja allikko. Kisojen jälkeistä aikaa pohjustetaan jo Venäjän perjantaisella EU-maita ruotivalla "ihmisoikeusraportilla" ( http://ranneliike.net/teema/venaja-laksyttaa-euroopan-unionia-ihmisoikeustilanteesta-ja-homoelamantavan-tuputtamisesta?aid=10636 ). Niin ikävältä kuin asia kuulostaakin.

On turha kuvitella, että lännen "jalanpolkemisella" voitaisiin saavuttaa jotain. Sen sijaan hlbti-aihepiiriä koskevien faktojen uupumattomalla syöttämisellä tavalla tai toisella (vaikka se homopropagandalain johdosta hankalampaa onkin) voi olla pidemmällä aikavälillä vaikutusta.
  • 7 / 19
  • SaintJudy
  • 19.1.2014 15:50
"Lännen jalanpolkemisella" saadaan enemmän ihmisiä tietoiseksi lännessä, kuin vaikuttaa suoraan Venäjän tilanteeseen. Uskon myös että asian pitäminen esillä Venäjän ulkopuolella vaikuttaa myös kulloisen maan tilanteeseen. Se asettaa kysymyksen näin Venäjällä, entäs meillä? Voisiko tämä olla mahdollista myös meillä, onko tämä suunta johon ollaan menossa.

Mitä enemmän ihmiset tietävät Venäjän tilanteesta, sitä parempi. Nyt huomion kohdistuessa talviolympialaisiin pitää vaan "potkia" kovempaa ja kohdistuneemmin.
  • 8 / 19
  • Havainnoija
  • 19.1.2014 21:10
Nythän ei ole kyse mistään Venäjän häpäisystä, jalanpolkemisesta eikä neuvojen tuputtamisesta.

Venäjän duuman hyväksymät pride-kiellot ja homopropagandalaki rikkovat Venäjän allekirjoittamia ja hyväksymiä kansainvälisiä sopimuksia kuten Euroopan ihmisoikeussopimusta ja YK:n kansalais- ja poliittisia oikeuksia koskevaa sopimusta.
Koska Suomi, Ruotsi ja muut maat ovat allekirjoittaneet samat sopimukset, niiden kaikkien tulisi tietenkin vaatia Venäjää toimimaan allekirjoittamiensa sopimusten mukaisesti. Koska Venäjä jatkaa ihmisoikeussopimusten rikkomista, on tietenkin selvää, että ihmisoikeuksia kunnioittavat ihmiset ympäri maailman vetoavat sekä Venäjän että oman maansa johtoon ilmaisten myös mielipiteensä Venäjän harjoittamasta syrjinnästä ja vainosta vähemmistöjä kohtaan.
Nyt ei todellakaan eletä enää YYA-kautta, vaikka jotkut sitä näköjään kovasti vielä kaipaavat. Kuten SaintJudy kommentoi edellä, sitä parempi mitä enemmän ihmisoikeuksien rikkomuksista kerrotaan kaikkialla.
Objektiivisesti ajatellen ei tietenkään ole kyse Venäjän häpäisemisestä. Mutta Venäjällä asiasta ei ajatellakaan objektiivisesti, koska: Venäjä. Venäjä on valtio, joka tavoittelee takaisin Neuvostoliiton romahduksen myötä sortunutta suurvalta-asemaa. Sellaista asemaa, jolle muut vallat eivät sano miten olla ja elää. Tällainen yksityiskohta olisi hyvä hahmottaa, kun miettii, miten Venäjän kanssa on syytä toimia, jos haluaa viedä asioita eteen päin.
Putin sanoi olevansa homojen kanssa ystävällisissä väleissä ( http://www.hs.fi/ulkomaat/Putin+sanoi+olevansa+homojen+kanssa+yst%C3%A4v%C3%A4llisiss%C3%A4+v%C3%A4leiss%C3%A4/a1390102469671 ).

Putin sanoi sunnuntaina Britannian yleisradioyhtiö BBC:n haastattelussa, ettei homoja syrjitä Venäjällä työelämässä tai yhteiskunnassa muutenkaan. Putin sanoi BBC:lle myös tuntemassa "joitakin ihmisiä, jotka ovat homoja" ja olevansa heidän kanssaan ystävällisissä väleissä. Putinin mukaan hänellä ei ole mitään homoja vastaan.
Hassua, miten kaikilla homovihaajilla on hirveästi yksityiselämässään homoystäviä, joita ei koskaan tarvitse tuoda julkisuuteen...
Minusta teoria, jonka mukaan Putin kostaisi Venäjän homoväestölle sen, että länsimaissa nostetaan esille Venäjän monet ihmisoikeusrikkomukset (joista kärsivät monet muutkin kuin vain homot). on täysin kestämätöntä logiikkaa. Jo nyt Putin on joutunut tekemään joukon myönnytyksiä, joita tuskin olisi tapahtunut ilman lännen painostusta.

Olympialaiset ovat pian ohi, ja ihmisoikeuksien loukkaukset Venäjällä tulevat jatkumaan riippumatta siitä, päättävätkö Euroopan johtavien demokratioiden päämiehet liittyä Niinistöjen ja Kataisten seuraan olympialaisten avajaisissa. Niiden päätarkoituksena on osoittaa venäläisille, että maassa vallitsee kuri, Putin on itsevaltias johtajai ja perinteiset arvot - uskonto, perhe ja esivallan totteleminen ilman kysymyksiä - ovat taas kunniassa.

Siksi on erittäin tärkeää pitää venäläiset, sekä valveutunut kansanosa että maan johtajat, tietoisina siitä, että lännessä seurataan maan tapahtumia ja reagoidaan niihin myös täysin oympialaisista riippumatta. Putin näyttää itse uhittelullaan haikailevan kylmän sodan asetelmia oman valta-asemansa kiistattomuuden pönkittämiseksi.
Tämä "teoria" ei edelleenkään koske Venäjän tilanteen seuraamista ja siihen puuttumista lännessä yleensä.

On tärkeää, että tiedotusvälineet, kansalaisaktivismi, tieteentekijät ja niin edelleen ovat hereillä ja reagoivat.

Sen sijaan ongelmia on luvassa, jos länsimaiden hallinnot esittävät sellaisia merkkejä, jotka voidaan Venäjällä tulkita sanelupyrkimyksinä. 1) Saadaan nähdä sisäpoliittisiin tarkoituksiin tehtyjä Venäjän mallin mukaisia ihmisoikeusraportteja ja muita kommervenkkejä, joilla länsimaisen vapauden syvin olemus saadaan näyttämään joltain sellaiselta, jota kunnon isänmaallinen kansalainen ei haikaile, vaan mieluiten suorastaan hyljeksii moista. 2) Pienikin virallinen keskusteluyhteys näistä asioista saadaan katkaistua.
Kannattaa pitää mielessä kaiken aikaa myös se, että tässä on menossa kahden suurvallan keskinäinen nokittelu. Turvapaikan myöntäminen Snowdenille Venäjälle, oli amerikkalaisille todella nöyryyttävää. Sotsin kisojen avulla ja Venäjän tuoreiden lakien perusteella USA tökkii Venäjää ja Puutinin hallintoa homojen oikeuksilla. Kumpikin taitaa likasangon kaatamisen toistensa niskaan.

Raaka tosiasia on se, että homot ovat molemmin puolin todellisuudessa pelkkiä lyöntivälineitä.

Oma arvioni on se, että Putin on tällä hetkellä suurvaltojen keskeisessä naamaan lyönnissä jonkin verran alakynnessä kisojensa vuoksi. Tuntuu oudolta, että valtionpäämies joutuu julkisesti selittelemään ja puolustelemaan tilannetta "lasten oikeuksien vuoksi".
Mitä Putin tarkoittaa lasten rauhaan jättämisellä? Sitäkö, ettei lasten silmiin saa näkyä "homopropagandaa" vai sitä, ettei saa lähennellä lapsia?
Venäjällä kuten monissa muissakin meitä lähellä sijaitsevissa entisen Neuvostoliiton maissa kansa tietää, että homo ja pedofiili ovat synonyymeja. Eikä kukaan saa (ainakaan Venäjällä) mennä kertomaan sille, että tämä ei pidä paikkaansa.
Putin puhuu täyttä peetä. Ukkeli itse jätti vaimonsa ja lähti seurustelemaan olympiavoittaja voimistelijatyttösen kanssa, joka on Putinia reippaasti yli 30 vuotta nuorempi, eli voisi olla liki jopa Putinin lapsenlapsi. Varsinainen lapsiinsekaantuja on Putin itse.