Tutkimus Ruotsissa: HLBTI-ihmiset eivät luota yhteiskunnan turvajärjestelmiin (juttukommentit)

  • 1 / 21
  • puppeliassi
  • 7.12.2013 11:34
en tiedä ruotsista mutta suomessa suurinosa poliiseista kokoomuslaisia ja perussuomalaisia, jotka eivät välttämättä aina osaa asianmkaisesti toimia.
  • 2 / 21
  • Riquman1990
  • 7.12.2013 11:59
Eiks Ruotsin pitäny kulkee edistyksen etuvartiossa tässäkin asiassa, vaan toisin kävi.

"en tiedä ruotsista mutta suomessa suurinosa poliiseista kokoomuslaisia ja perussuomalaisia, jotka eivät välttämättä aina osaa asianmkaisesti toimia."

Lähde?
  • 3 / 21
  • puppeliassi
  • 7.12.2013 12:16
lähde yleinen tieto ja se että eduskunnassa ainoastaan kokoomuksella ja persuilla poliisikansanedustajia.
  • 4 / 21
  • ERKKI - VAASA
  • 7.12.2013 12:32
Tiedoksi: Kokoomuksen vaasalainen kansanedustaja Markku Mäntymaa on siviiliammatiltaan poliisi. Hän on eduskunnan lakivaliokunnan jäsen. Viime kevättalven äänestyksessä hän vastusti tasa-arvoista avioliittolakia.
  • 5 / 21
  • Riquman1990
  • 7.12.2013 12:59
Yleinen tieto voi tarkottaa mitä tahansa vihervasemmistopellejen kuulopuhetta ja se, et Persuilla ja Kokkareilla on poliisikansanedustajii, ei kerro yhtään mitään yhtään mistään.
  • 6 / 21
  • Riquman1990
  • 7.12.2013 14:23
"Tiedoksi: Kokoomuksen vaasalainen kansanedustaja Markku Mäntymaa on siviiliammatiltaan poliisi. Hän on eduskunnan lakivaliokunnan jäsen. Viime kevättalven äänestyksessä hän vastusti tasa-arvoista avioliittolakia."

Kunnon oikeistolainen. Hyvä! :)
  • 7 / 21
  • puppeliassi
  • 7.12.2013 18:25
riqu no homofobia kuuluu oikeistolaisuuteen koska oikeistolaisuudessa eriarvoisuus on elinehto. hän on kunnon oikeistolainen siitä olen samaa mieltä, tosin itse en arvosta eriarvoisuutta(=oikeistolaisuutta) kannattavia toisin kuin sinä ja pari muukin täällä, eikä siinä mitään sananvapaus on ja saa olla erimieltä :)
  • 8 / 21
  • ERKKI - VAASA
  • 7.12.2013 19:48
Riittävän hyvin kyseisen kansanedustajan ajatus- ja arvomaailmaa tuntien saatan sanoa hänen viimekeväisellä lakivaliokunnassa harjoittamallaan äänestyskäyttäytymisellä halunneen vain turvata Pohjanmaan Rannikon "raamattuvyöhykkeeltä" tulevat äänensä. Tarkoitus pyhittää keinot sanoivat jo vanhat roomalaisetkin!
  • 9 / 21
  • Riquman1990
  • 7.12.2013 21:34
Mieluummin oikeistolainen yksilönvapaus, jossa ei rangaista menestyjiikään ku vasemmistolainen tasapäistävä järjestelmävalta, jossa menestyjii rangaistaan menestyksestään himoverottamalla menestyjät ulos maasta.
no tietty jotkut tienaa miljoonia ja jos veroprosentti olisi 75% ja jäljelle jäisi viidestä miljoonasta vain rapiat 1.5 miljoonaa jolla ei tietenkään pärjää vaan täytyy kiertää veroja tai muuttaa venäjälle kun muuten olisi ihan keskiluokkainen tulotaso joka tienaa 36 tonnia ja verojen jälkeen n. 28 tonnia vuodessa.

ahneella on paskainen loppu sanotaan, jollei miljoonien vuositulo riitä niin hävetä saisi kun monet tekee paskatöitä alle 1400 euron kk palkalla ja paljon pienituloisia mm. eläkeläisiä, työttömiä, sairaita, vammaisia joiden tulot alle eu köyhyysrajan.
Rikkaiden verottaminen on tyylipuhdasta populismii ja kateusverottamista, jolla ei oo mitään tekemistä valtiontalouden paikkaamisen kanssa. Miks ihmisii pitäs rangaista menestyksestä 75 %:n rangaistusverolla?

Työttömät puolestaan saa syyttää itteensä "surkeista" tuloistaan. Työntekokin ois vaihtoehto ja siivoominenkin taatusti kunniallisempi tapa ansaita elantonsa ku pummii sossusta!
suomessa ei ole tarpeeksi työpaikkoja kaikille joten työttömyyttä on vaikka mitä ihminen tekisi, kaikkien tutuissa on joku työtön. ja tiesitkö että jos suomen pääomatuloverotus olisi eu:n keskiarvossa tulisi suomen valtiolle ja kunnille joka vuoai 4 miljardia euroa lisää? tai jos olisi tanskan niin 8 miljardia? tai mun malli niin reilusti yli 10 miljardia? ja veronkierron estäminen toisi n.8 miljardia vuodessa.

siinä sulle pikkusummia, 5 prosentin nosto yli 100 000 euron ansiotuloista tuo valtiolle rupuset pari sataa miljoonaa euroa kun taas pääomatuloista olisi tullut "pikkaisen" enemmän.

kapitalismissa on muuten pakko olla korkea työttömyysprosentti muuten ei kapitalismi toimi joten turha syytellä työttömiä: robotisaation takia yhdysvalloissa menetetään muutaman kymmenen vuoden sisään melkein puolet työpaikoista ja suomessakin useampi kymmenen prosenttia. työttömyys lisäntyy ja se ei yleisesti ottaen ole työttömien oma vika koska työpaikkoja jos lasketaan kaikki sijaisuudet yms jolla ei elä niin n. 50 000 ja työttömiä 200 0000 ja tempputyöllistettynä toiset 200 0000. tietenkin jos laskut laitat laskemaan kutosen matikalla olevalla pääministerillä joka väittää että on työvoimapula ja uskot sen niin ei hyvä.
Jos Suomeen luotas olosuhteet, jossa työpaikkoi syntyy, niin loppus työttömyys. Työttömyys voitas helposti painaa 2-5 %.

SUomen pääomatuloverotus on jo nyt EU:n keskiarvon yläpuolella. Ongelma on se, et kunnat ei saa pääomatuloista senttiikään. Se epäkohta pitäs korjata. Tosin sillonkin suurimmat pääomaverokertymät kertys lähinnä rikkaisiin kuntiin ja köyhät kunnat jäis lehdellä soitteleen.

Työvoimapulaan mä en oo koskaan uskonu. Perusongelma on sun kaltaset peruslaiskat vasuripellet, jotka ei menis töihin, vaikka mikä ois.
menisin töihin jos olisin työkykyinen ja minut haluttaisiin palkata, mutta jos et tiedä niin 10-15% aspergereista elättää itsensä työllä.

eikä sillä ole mikään ongelma vaikka 400 0000 työttömästä puolet ei menisi mihinkään töihin koska työpaikkoja joista maksetaan oikeata palkkaa on niin vähän vapaana.

edit ja tosiaan työkyvyttömyyseläkkeelle ei pääse helposti, itselläni ongelmia ollut lapsesta saakka masennusta, ahdistuneisuutta ja itsetuhoisuutta ja asperger päälle vielä niin työkyvytön ollaan. eikä kukaan tahdo palkata työkyvyttömäksi todettua aspergeria kun työkykyisiä työttömiä paljon.

Kommenttia muokattu: 08.12.2013 klo 12:10
Poikkean varsinaisesta aiheesta ja suuntaan aspergerin syndroomaan.

Puppeliassi, sinä esität luvun 10-15% aspergerien työllistymisasteeksi. Se tuntuu minusta virheelliseltä tai sitten tulkinta on ollut todella tiukka, koskien kaikkein suppeinta osaa aspergereista. Sitä on olemassa eri asteisena, kuten mikä tahansa ihmiseen liittyvä piirre, vaikkapa homoseksuaalisuus.

Tunnen varsin monta aspergeria. Jokainen heistä on hieman eri tavalla asperger. Jokainen tuntemistani henkilöistä on täysillä työelämässä, ja jopa erittäin menestyneinä. Mielestäni asperger ei selitä yksin vaikkapa työttömyyttä, kuten ymmärrän olevan laita sinunkin kohdallasi.

Olisiko sinulle mahdollista asennoitua omalla kohdallasi siten, että jättäisit oman aspergeriutesi sille kuuluvaan asemaan vain yhtenä luonteesi piirteenä ja alkaisit keskittyä vahvuuksiisi ja omiin hyviin puoliisi? Tästä sinulle seuraava esimerkki malliksi:

Guardian-lehdessä on tänään iso juttu Susan Boylesta (Susan Boyle: my relief at discovering that I have Asperger's). Kirjoittaja on Catherine Deveney.

Boyle oli saanut joskus virheellisen diagnoosin "aivovaurio". Sitä hän oli kantanut elämässään mukanaan pitkään. Asperger-diagnoosi oli hänelle suuri helpotus.

Boyle sinkoutui maailmanlaajuiseen kuuluisuuteen vuoden 2009 Britain's Got Talent -kisassa uskomattomalla laulutaidollaan. Toki ura on ollut vähintäänkin kuoppainen tuon kisan jälkeen. Se on johtunut mahdollisesti osittain siitä, ettei hänen luontaista piirrettään osattu ottaa riittävästi huomioon. Sosiaalinen huomio ja paine saattaa olla aspergerille joskus liian iso kuorma kannettavaksi.
Ainoa tuntemani ihminen, jolla on asperger, opiskelee tällä hetkellä yliopistossa unelma-alaansa. Ja jos minulta kysytään, hänellä on kaikki tarvittava "potentiaali" tohtoriksi asti ja tämän jälkeen hän haluaisi käsittääkseni jatkaa tutkimustyötä ulkomailla.
se 10-15% oli ruotsalaistutkimuksen mukaan henkilöistä joilla diagnosoitu asperger.

assi voi menestyä jos pääsee itseään kiinnostavaan töihin, eli näihin kiinnostuksen kohteisiin tai pakkomielteisiin tai miksi tahtoo sanoakaan. kyllä aspergeri menestyy jos kiinnostusta on ja työpaikalla hyväksytään joitakin erikoisuuksia joita saattaa olla joillakin mutta suurinosa aspergereista ei ole työnantajien mielestä vaivan arvoista ja dragonfly tosiaan asiantuntja tehtävissä monet aspergerit hyviä.

ja juhani minä tiedän että mitkä heikkouteni ja vahvuuteni on, tosiaan sosiaalisesti vaikeuksia ja pitäisi olla selvää miten toimitaan, mutta sitten mulla tosiaan on stressinsietokyky heikko ja saattaa tila romahtaa psykoottiseen masennukseen.

hyviä puolia on eli nämä perinteiset assien edut eli rehellisyys, täsmällisyys sekä kiinnostuksen kohteinani on politiikka mutta itse en pärjäisi siinä varsinkaan koska saisin muutama sata ääntä maksimissaan, mielummin olisi kumppani joka olisi mukana jonka kanssa voisi keskustella miten kannattaisi asioita hoitaa, plussana voi pitää että olen muutaman ihmisen saanut menemään äänestyskkoppiin.

sitten tietty pienelektroniikka kiinnostuksenkohde joita en pystyisi missään kaupassa myymään mutta jos tuttuni harkitsee jonkin ostamista tai tarvitsevat apua kännykkään liittyen pystyn auttamaan, mitä teen myös nettipalstoilla.

asperger on kuitenkin osa mitä olen kuten homous mutta jos aspergerin pystyisi parantamaan olisin täysin toinen ihminen, olihan masennuksesta kärsiviä porattu reikä päähän ja sen jälkeen ihminen muuttunut täysin. ja oikeastaan asperger ei ole tietyllä tapaa sairaus koska se on vain neurologinen poikkeavuus jonka takia esim vaikea tulkita kasvonilmeitä yms.

nuorempana häpesin ongelmiani mutta en enää läheskään niin paljoa, kuten homouttanikin, tälläiseksi olen syntynyt ei voi mitään.

edit tuli vielä mieleen malliohjelmassa ollut asperer naine joka tippui vaikka osasi hommat hyvin mutta hänestä sai tuomarien mukaan ylimielisen kuvan jonka takia tiputettiin. veikkaan että aspergereja muut pitävät ylimielisempänänä kuin neurotyypillisiä, koska nukka sosiaalinen toiminta ja eristäytyminen saattaa vaikuttaa ylimieliseltä yms.

Kommenttia muokattu: 08.12.2013 klo 20:52
Aspergerista on myös ihan helvetin yksipuolinen kuva, annetaan ymmärtää että jokainen aspergerihminen on sellainen idiot savant tapaus, joka on nerokas niissä asioissa joihin on kiinnostunut.

Mutta entä jos ei olekaan? Taitaa sit olla feikkiasperger tai turhisaspergerihminen, kerta ei osu siihen median antamaan menestystarinamuottiin?

Plus aspergerin ns "oireet" riippuu ihan ihmisestä, onhan ne Susan Boylet nättejä tarinoita mutta olen törmännyt niihinkin jotka hilluvat työkkärin kursseilla tekemässä cv:tä ja opettelemassa sosiaalisuutta, kun se sosiaalisissa tilanteissa toimiminen onkin sitten sen verran hankalampaa.
Jos tietolähteenä ovat pelkästään iltapäivälehti-tasoiset jutut, ne tietenkin ovat joskus yksioikoisia. Toimittajalla ei ole välttämättä aikaa, eikä osaamista paneutua käsitteeseen pintaa syvemmältä.

Aspergerihminen saattaa olla sosiaalisissa osaamisissaan kömpelö, mikä voidaan tulkita kenkkumaisuudeksi, vaikka henkilö ei sitä todellisuudessa tarkoitakaan. Jotkut heistä opiskelevat sosiaaliset tilanteet niin hyvin, ettei taustalla olevaa luonteenpiirrettä pysty edes huomaamaan. Se ei kuitenkaan osalla heistä ole sitä luontaista joustavuutta, jollaisen ei-asperger-ihminen saattaa omata.

Asperger-ihmistä ei pidä korottaa tolpan nokkaan. Hyväksyntää ja ymmärtämystä he sitä vastoin tarvitsevat.

Olen havainnut, että asperger-piirteen omaavia ihmisiä on varsin paljon tietokoneohjelmoijina ja vastaavissa tehtävissä. He saattavat olla sillä alueella moninkertaisesti taitavampia ja kyvykkäämpiä, kuin ei-asperger-ihmiset. Tietokoneiden kanssa kommunikoitaessa ei ole näitä rivien välistä luettavia inhimmillisiä seikkoja, jotka ovat asperger-henkilöille juuri niitä hankalia asioita.
joo eräskin aspergeri hakkeroitui nasan järjestelmiin ja yhdysvallat tahtoi päätä vadille. kyseinen ihminen teki sen vain mielenkiinnosta ja testata onnistuuko se. tulee vielä pakollinen ohjelmointi oppi kouluun niin saamme kuulla kun ala ikäisiä aspergereja vaaditaan yhdysvaltoihin ja venäjälle testaillustaan. ehkä asperger hakkereita on tarpeeksi mm. anonymous leirissä ja reddit sivulla :D
Transihmisenä Suomessa minulla on heikoin luottamus lääkäriin (juuri se taho, jonka pitäisi ohjata transhoitoihin), kirkosta en edes sano mitään ja poliisi lopetti minuun kohdistuneen tapon yrityksen tutkimisen sillä hetkellä kun sai painostettua minulta tiedon sukupuolestani. Silti luotan poliisiin, näin yleensä, vaikka he eivät voi tehdä asioille juuri mitään.