USA:n homoavioliitot: Havaiji ja Illinois seuraavina (juttukommentit)

  • 1 / 1
  • Jamppa
  • 10.11.2013 19:03
Uskon, että US hujahtaa näissä asioissa Suomen ohi niin että vaan viuhahdus kuuluu. Suomi oli edelläkävijä naisten tasa-arvon suhteen (äänioikeus, oikeus asettua vaaleissa ehdolle)... ja siitä olemme syystäkin ylpeitä.

Ylpeillessemmä tällä asialla, on myös hyvä muistaa että siitä, kun olimme edelläkävijä tuossa asiassa on jo YLI sata vuotta aikaa.

Itse näen, että Suomi on taas jäämässä tyypillisen takapajuisen periferian asemaan: olemme olleet edelläkävijöiden joukossa monessakin asiassa historian saatossa, mutta nyt taas näyttää siltä että otamme paikkamme muiden periferoiden joukossa. Onneksi matkaa on vielä Armeniaan ym. maihin, jotka geopoliittisesti (no ok, tuo oli kärjistys: olemmehan vielä sentään EU:n jäsen...) vastaavat muuten aika hyvin sijaintiamme.

Vaikka toivonkin, että kansalaisaloitteen seuraksena Suomi saa tasa-arvoisen avioliittolain vielä tällä vaalikaudella, en usko että niin tulee käymään. Ja asian siirtyessä seuraavalle vaalikaudelle, koko läntinen Eurooppa menee meistä viheltäen ohi ja olemme oikeasti seurassa: Latvia, Liettua, Viro, Suomi, Bulgaria, Kroatia, Slovakia jne.