23. syyskuuta on omistettu biseksuaalisuudelle (juttukommentit)

  • 1 / 6
  • human
  • 24.9.2013 7:44
Biseksuaalien osalta törmää usein siihen että työelämässä puhutaan esim. "Varo nainen niitä homoja. Ne kun liehittelee sua ja menee sun kanssa naimisiin ja sitten ne ei välitäkään ja vaan pettää jonkun miehen tai pojan kanssa" ... kun puhutaan kuitenkin biseksuaaleista.

Biseksuaalien kannattaisi olla rehellisempiä ja avoimempia, jotta he löytäisivät kumppanikseen/kumppaneikseen kaltaisensa, eli toisen biseksuaalin, eivätkä "näyttelisi" homoa tai heteroa.

"suuntautuneisuus" on kyllä typerin käsite/termi, mitä olla ja voi
vs esim. suuntautua jollekin ammattialalle.
Eli ei-valinta vs valinta.

Biseksuaalisuus lienee ihan oma seksuaalisuuden ihmisryhmänsä. Se homo/hetero/biseksuaalisuus-asteen Kinsey-aseikko-jatkumo lienee seurausta vain siitä että sen tekijä Kinsey oli itse biseksuaali ja halusi määritellä asian "mieleisekseen". Jonkinlainen kolmikanta tuossa lienee kuitenkin lähempänä luontoa ja ihan lokeroimattakin eli on homoja, on heteroita ja on biseksuaaleja luonnoltamme. Biseksuaaleilla sitten se biseksuaalisuuden "toteutusaste" vaihtelee yksilöittäin ja sekä homoille, että heteroille se biseksuaalinen seksuaalisuus on sen toisen sukupuolen kiinnostuksen osalta ihan luonnostaan turn-off. Transseksuaalisuus ja "tyttöily" lienee melko lähellä biseksuaalisuutta, naismiehuutta.

HLBT-ravintolat olisivat voineet järjestää tuolle teemapäivälle bi&trans-pippalot - niin voisi sitten muulloin järjestää ihan (täysin) miesten bileet tai naisten bileet, eikä tuputtaa niihin aina niin trans-biseksuaalisuutta.

Kommenttia muokattu: 24.09.2013 klo 07:47
  • 2 / 6
  • Public eye
  • 24.9.2013 11:39
Tuskinpa Kinsey sentään aivan mutu-tuntumalla sen asteikkonsa laati.

Biseksuaalisuudessa käsittääkseni kyse on enemmän siitä, että seksuaalisen kiinnostuksen kohteen sukupuoli on jokseenkin toisarvoinen seikka. Ei siis sitä, että seksuaalisen tyydytyksen saadakseen olisi enemmän tai vähemmän säännöllisesti voitava sekstailla kummankin sukupuolen edustajan kanssa. Toisin sanoen biseksuaali ei ole sen alttiimpi uskottomuuteen tai "moniavioisuuteen" kuin heterot tai homotkaan. Tietysti potentiaalisia ihastuksen kohteita on tarjolla tuplamäärä, mutta kun "se oikea" on löytynyt, uskollisuus on aivan yhtä mahdollista kuin kenellä muulla tahansa.

En siis oikein ymmärrä, miksi biseksuaalin pitäisi valita kumppanikseen toinen biseksuaali. Tietysti omasta seksuaalisuudestaan on suhteen kestävyyden kannalta hyvä olla mahdollisimman avoin riittävän varhaisessa vaiheessa, että ikäviä yllätyksiä esimerkiksi kumppanin asenteiden vuoksi ei syntyisi.
  • 3 / 6
  • Zephyr
  • 23.9.2016 14:16
Human: "HLBT-ravintolat olisivat voineet järjestää tuolle teemapäivälle bi&trans-pippalot - niin voisi sitten muulloin järjestää ihan (täysin) miesten bileet tai naisten bileet, eikä tuputtaa niihin aina niin trans-biseksuaalisuutta."

Ääri-homoille kuten Human omaan napaan tuijottaminen ja vain omien oikeuksien puolustaminen on tyypillistä. Itsekeskeisiä muita ymmärtämättömiä suvaitsemattomia homoja päivystää homokuppiloiden baaritiskillä illasta toiseen. Mites se "Rakkaus" isolla R:llä josta Human paasaa koomisesti koko ajan? Bi:t ja trans-ihmiset saavat olla olemassa kunhan eivät tunge Humanin homo-iltoihin eli saavat olla kunhan eivät hänen kanssaan samassa tilassa. Human taitaa kärsiä ääri-homouden lisäksi pahasta narsismista.

Juuri Humanin suvaitsemattomalla tavalla ajattelevien takia tänään on Bi visibility Day.

Kommenttia muokattu: 23.09.2016 klo 14:20

Kommenttia muokattu: 23.09.2016 klo 14:43
"Biseksuaalien kannattaisi olla rehellisempiä ja avoimempia, jotta he löytäisivät kumppanikseen/kumppaneikseen kaltaisensa, eli toisen biseksuaalin, eivätkä "näyttelisi" homoa tai heteroa."

Kerran taas sekoitat iloisesesti (gay!) biseksuaalisuuden ja ns. kaappihomouden, ehkä yleisin virhe minkä ihminen jolla on enemmän mielikuvitusta kuin kokemusta ja tietämystä biseksuaaleista tekee. Toinen lienee se Woody Allenin vitsi miten bisekasuaaleilla on kaksin verroin paremmat mahdollisuudet treffeille.

Näyttelemisestä: oletko Human muuten koskaan törmännyt käsitteeseen "straight-acting"?

"Transseksuaalisuus ja "tyttöily" lienee melko lähellä biseksuaalisuutta, naismiehuutta."

Ovatko biseksuaalit mielestäsi miehiä?

------
Ristiinpukeutumisen yleisyydestä en tiedä, mutta tätä harjottavista henkilöistä tuli juuri dokumentti. Siinä esiintyi kolme pariskuntaa, joissa mies harrasti transfetismia yhdessä vaimonsa kanssa avoimesti.

Vai kumpaa tarkoitat, hyvää Human, transsukupuolisuutta vai transvetismia? Tunnut puhuvan näistä kanhdesta eri ilmiöstä kuin ne olisivat sama asia ja "ratkaisu" biseksuaalien vaikeuteen löytää täydellinen partneri.
  • 6 / 6
  • Havainnoija
  • 23.9.2017 20:38
Biseksuaalien päivää on vietetty eri puolilla maailmaa. Tässä esimerkiksi Schleswig-Holsteinin osavaltion sosiaaliministeriön sivustolta:
https://www.facebook.com/Kielhisstdiebiflagge/
Hessenin osavaltion syrjintäsuojaviraston sivulta:
https://www.facebook.com/antidiskriminierungsstelle/posts/1635508953157267

Olen tavannut paljon biseksuaaleja matkan varrella. Tällä hetkellä lähin tuntemani bimies asuu muutaman metrin päässä kerrosta ylempänä.