Rosa von Praunheimin dokumenttielokuva helvetistä uusintana Teemalla (juttukommentit)

  • 1 / 2
  • human
  • 15.9.2013 17:12
Vain skandinaviassa ja pohjoisen Euroopan kielissä käytettävä nimitys helvetti tulee skandinaavisista muinais-uskomuksista, jossa sana Hel-vite viittaa manalan valtiattaren Helin rangaistukseen ja yhteen skandinaavien uskomusten 7 eri maailmasta. Sana kulkeutui viikinkien mukana useisiin eurooppalaisiin kieliin, kuten Brittein saarille hell -sanaksi ja saksankieleen Hölle-sanaksi. Latinassahan puhutaan Infernosta ja raamatussa tarinahahmo profeetta jeesu puhuu alkukielisissä teksteissä Gehenna:sta, joka oli Jerusalemin muurien ulkopuolella ollut laaksi, jossa joskus palvottiin jumalia ihmisuhreilla ja myöhemmin poltettiin kuolemaan tuomittujen rikollisten ruumiita, jätteitä ja sairauksiin kuolleita eläimiä - eli siellä käytännössä paloi melkeinpä ikuinen tuli. raamatun suomennuksessa profeetta jeesuksen puheissa helvetti on raamatun alkuteksteissä tuo Gehenna-laakso.

Juutalaisillahan pääsääntöisesti uskomuksessaan ole mitään kuoleman jälkeisiä paikkoja, kun taas antiikin kreikkalaiste ja roomalaiset semmoisiin uskoivat ja sieltä ne tulivat kait katolisen uskomuksen raamaattu-aatteeseenkin (raamatussahan on uudessakin testamentissa ainakin kolme erilaista uskomusta kuoleman jälkeisyydestä).

Eri uskomuksissa nuo 'helvetiksi' yksioikoisesti lokeroidut asiat ovat hyvinkin erilaisia, mutta abrahamiset uskomukset koettavat ahtaa niitä toki omaan muottiinsa.

Helvetin monipuolisuudesta: http://fi.wikipedia.org/wiki/Helvetti

Yksi on kuitenkin varmaa: mistään taivaista tai helveteistä ei ole yhtään mitään todisteita olemassa. Niiden osalta varmaa on vain se, että niitä on käytetty monissa uskonnoissa "utopia" -ja "pelottelu" -välioneinä, mikä onkin varsin luonnollista, kun kysehän uskonnoissa on sentään enimmäkseen hölynpölyistä.

Helvetti&taivaan perään olijoitten kannattaakin kysyä itseltään mitä olennaista ne tarjoavat todellisuuden lisäksi?

Väitän, että ei yhtään mitään, eikä etenkään terve-henkistä.

Kommenttia muokattu: 15.09.2013 klo 17:16
  • 2 / 2
  • puppeliassi
  • 15.9.2013 18:01
lentävän spaghettimonesteriin uskonnon helvetti ja taivas on kumpikin ihan hyviä itselleni: helvetin ja taivaan ero on että helvetissä kalja on lämmintä ja naisilla sukupuolitauteja ;) ja kun en välitä homouteni takia naisista seksuaalisesti ja kaljasta en tykkää niin...

olen ateisti mutta jos kuoleman jälkeen on elämää niin ainahan voi valita paremman helvetin/taivaan sitten kuolleena, jollei kristillinen tai islamilainen vaihtoehdot kelpaa, kun on tuhansia uskontoja kuitenkin :D