Sateenkaari-suojatie Helsingissä Venäjän suurlähetystön edustalla (juttukommentit)

Kiva että on saatu tempaus aikaiseksi, mutta ehkä vielä kivempaa jos olisi keksitty jotain joka ei ole 'vahingontekoa' tai 'liikenneturvallisuuden vaarantamista'...
Huomenna sunnuntaina 8.9. klo 15 tuolla Tehtaankadulla, Venäjän Suomen suurlähetystön edustalla järjestetään Global Kiss-In -suutelumielenilmaus ja samoin tehdään huomenna myös muualla maailmassamme.

ToRussiaWithLove2013: https://www.facebook.com/ToRussiaWithLove2013

From Finland ToRussiaWithLove2013: https://www.facebook.com/events/534645946608709

Globaali tapahtuma on innoittanut esim. Firenzessä tämmöiseen kuvaan, viestiksi Venäjän valtaapitäville https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1240095_426937700756972_1930101344_n.jpg

Kommenttia muokattu: 07.09.2013 klo 21:33
Venäjän Helsingin suurlähetystön sijaintikatu, Tehtaankatu on myös merkittävä Suomen hlbt-historian kannalta, sillä samalla kadulla, osoitteessa Tehtaankatu 7 asui vuosikymmeniä myös yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimpia taiteilijoita, Tom of Finland, eli Touko Laaksonen. Hänen asunnostaan oli näkymä korttelin toisella puolella olevaan puistoon.

Touko Laaksonenhan osallistui 23-vuotiaana myös Suomen puolustamiseen viime sodissa Neuvostoliittoa vastaan. Hän toimi aluksi Helsingin ilmapuolustuksessa ja sai ansiomerkin venäläiskoneen pudottamisesta. Sodan lopulla hän siirtyi Viipurinlahden torjuntataisteluihin ja surmasi siellä ainakin kiväärinsä puukkopistimellä neuvostoliittolaisen laskuvarjojääkärin, toisen nuoren miehen.

Touko Laaksonen on kertonut, että sekä rintamalla, että myös Helsingin puistoissa, esim. Tähtitorninmäellä ja Kaivopuistolla, liikkui sodan aikaan saksalaisia ja suomalaisia sotilaita ja upseereja, etsimässä miesseuraa ... sitten rauhanteon ja Neuvostoliiton valvontakomission Helsingissä olon aikaan noissa puistoissa liikkuivat neuvostoarmeijan miehet, samoissa tarkoituksissa. Tähtitorninmäki on muutaman korttelin päässä Venäjän Tehtaankadun suurlähetystöstä ja Kaivopuisto ihan lähellä.

Sota oli Touko Laaksosellekin sen verran henkisesti vaativa kokemus, että sen jälkeen hän piirsi kuvia vain itsestään ylpeistä ja hymyssä suin olevista homomiehistä. Ja niillä hän marssitti "kaapeistaan ulos" homomiehet, taistelemaan ihmisoikeuksistaan.

Kommenttia muokattu: 07.09.2013 klo 17:37
  • 6 / 18
  • vaeltaja2006
  • 7.9.2013 18:31
Tänään lauantaina klo 18 paikkeilla Venäjän suurlähetystölle oli kokoontunut pyöräilevä mielenosoittajajoukko vaatien Venäjän poliittisten vankien vapauttmaista. Mukana oli myös ihmisiä, jotka ovat huomenna klo 15 tulossa kiss-in -tapahtumaan. Oli jo mies mekossa ja sateenkaarikynsiä.

Poliisi teki äkillisesti rynnäkön joukkoa vastaan. Poliisi käytti kovaa voimaa. Ulkopuoliset olivat jossain määrin hämmästyuneitä, koska mitään ulospäin näkyvää syytä ei huomattu. Olin ohikulkija ja yllättynyt äkillisestä vahvasta voimankäytöstä.

Monissa polkupyörissä oli jotain anarkistilippuja. Jututtamani henkilö sanoi lukeneensa tästä polkupyörämielenilmauksesta facebookissa. Hän ei ole minkään ryhmittymän jäsen. Valokuvia ja videoita tulee varmaan nettiin illan mittaan.

Huominen mielenilmaus on toivottavasti rauhallisempi.
  • 8 / 18
  • Havainnoija
  • 7.9.2013 20:43
Sateenkaariraidat ovat taas pahoittaneet tosiuskovaisten herkkää mieltä.

Homofobi Jukka Kivimäki kirjoittaa tuohtuneena kuten kirjoitusvirheistä huomaa:
- Tällä kertaa asialla on mit'ä ilmeisimmin sateenkaari-aatteen kannattajat. Tämän kertaiseen iskuun ei liity väkivaltaa, mutta kiistatonta vahingontekoa yhteiselle omaisuudelle...jne

ja vetää sitten vielä myöhemmässä kommentissaan Setaa vastuuseen:

http://www.kotimaa24.fi/blogit/voiko-ilkivallalla-savuttaa-mitaeaen-hyvaeae

Kommenttia muokattu: 07.09.2013 klo 20:53
Uutisten mukaan tänään Venäjän suurlähetystöllä mieltä osoittaneita sakotettiin "tulisoihtujen paikalle tuonnista, haitanteosta ja poliisin vastustamisesta".

Voikin olla mielenkiintoinen iltapäivä huomenna luvassa.

Kannattaa ainakin keskittyä rakkaasti suutelemaan ja halailemaan, sanattomaan viestintään.

Muistaa kannattaa että esim. täyskasvonaamioiden pitäminen on kiellettyä.

Jos poliisit jostain syystä puuttuvat asiaan, niin saadaanpa sitten tuntumaa taannoisten vuosikymmenten ihmisoikeustaistelijoiden kokemista - tai no, vähän sinnepäin, mitä Venäjällä nykyään joudutaan kokemaan.

Kommenttia muokattu: 07.09.2013 klo 21:50
On syytä pitää huolta siitä, että huomenna tapahtumat tallentuvat lukuisille kameroille.
Ei varmasti ole huolta, jos homma pysyy normaalissa suutelussa.

Eilisestä mielenilmauksesta koitui ongelmia tien värjäämisen ja soihtujen takia.
Itse en nähnyt Tehtaankadulla mitään soihtuja eikä tien värjäämisestä ole muuta kuin "hallinnollista haittaa". Hallinto joutuu miettimään: mitä pitäisi tehdä, lähetetäänkö pyhäpäivänä maalarit paikalle ja kuka maksaa pyhäkorvaukset.

Pyöräilevän joukon iskulauseissa vaadittiin Venäjällä poliittisten vankien vapauttamista. Pussy Riotsin jäsenet ovat minunkin mielestä poliittisia vankeja. Mielenosoittajat olivat täysin rauhalllisia ja aikoivat juuri jatkaa matkaa, kun poliisi teki äkkirynnäkön. Koirakin hermostui ja alkoi haukkua. Yksi poliiseistä määräsi minut jatkamaan matkaa koiran haukkumisen vuoksi. Koira lopetti vasta, kun väkivalta loppui.

Pitikö poliisin näyttää Venäjän suurlähetystön edessä, että tilanne on hallussa? Onkohan niin sovittu?

Kommenttia muokattu: 08.09.2013 klo 05:55
Sateenkaarisuojatien myöhemmät vaiheet: heti seuraavana maanantaina 9.9.2013 suojatiestä oli poistettu värit.