Ministeri Päivi Räsäsen katsotaan kehottaneen pitämään Raamattua korkeampana ohjeena kuin lakia (juttukommentit)

  • 1 / 87
  • Räsäiset hoitoon
  • 10.7.2013 19:09
Päivi Räsänen, mikäli (oikean, ei sen jumalan) lain noudattamisessa on jotain epäselvää, suosittelen ilmoittautumaan viranomaisille ennenkuin jotain pahaa ehtii tapahtua.
Päivi Räsänen palaa tässä puheessaan, ties monenenko kerran, eduskunnassa Setan pitämään tiedotustilaisuuteen.

Räsänen:
- Osallistuin vastavalittuna kansanedustajana v. -95 SETA:n (Seksuaalinen
tasavertaisuus) keskustelutilaisuuteen eduskunnassa. Järjestön edustaja
kertoi strategian, jolla yhteiskunnallinen sukupuolineutraali avioliitto-ohjelma
pystytään toteuttamaan askel askeleelta. Tavoitteena oli edetä samaa
sukupuolta olevien parisuhteen virallistamisesta hedelmöityshoitojen
hyväksymisen kautta ensin perheensisäiseen ja sitten ulkoiseen adoptioon,
jonka jälkeen voidaan toteuttaa sukupuolineutraali avioliitto. Ohjelma on
edennyt suunnitelman mukaan.

Minä (JV) olin Setan kutsusta yhtenä puhujana tuossa tilaisuudessa. Omassa puheenvuorossani käsittelin pelkästään niitä hankaluuksia mitä samaa sukupuolta oleville pariskunnille aiheutuu siitä, ettei heillä ole lain mukaan oikeutta virallistaa parisuhdettaan. Minä en siis varmuudella sanonut sellaista, josta Räsänen nyt puhuu. En mitenkään pysty myöskään muistamaan Setan edustajan puhuneen tuolla tavoin, kuin Räsänen väittää. Hän ei tehnyt tilaisuudessa muistiinpanoja.
Koko päivän olen odottanut, että tämä asia saapuisi tänne. Olisin linkittänyt ja kirjoittanut itse, mutta kun en voi. Ala-asteikäisestä asti käyttämätön sisäinen toimittajani suorastaan huusi tätä siitä lähtien, kun ko. uutisen luin.
  • 5 / 87
  • ERKKI - VAASA
  • 10.7.2013 20:10
Erokirkosta.fi - sivuston mukaan on kirkon jäsenyydestä eronnut kello 20.00 mennessä 324 henkilöä. Ministerin puheet tulevat ainakin kirkolle hyvin kalliiksi kun jäsenkato kiihtyy. Henkilökohtaisesti ei minua tuo asia huolestuta kun jätin kirkon taakseni jo vuonna 1972 mutta ministeritason henkilön omaama avoin fundamentalismi panee kyllä ihmettelemään voiko tuonkaltainen henkilö kuin “räksy” tosiaan toimia ministerinäkin?
Jyrki Katainen! Et taatusti lue tätä sivustoa mutta kysyin vakavasti eikö nyt olisi sisäministerin vaihdon aika?
  • 6 / 87
  • Havainnoija
  • 10.7.2013 20:12
Poliisiasioista vastaava sisäministeri on taas sekoittanut politiikan ja uskonnon, mikä on mielestäni anteeksiantamatonta. Kuten on jo aiemmin käynyt selväksi, Räsänen on täysin sopimaton ministeriksi.

Kirkosta alettiin taas tänään erota ennätystahtia, käyrä nousee komeasti ylös. Räsäsen esiintyminen pari vuotta sitten TV2:n Homoillassa aiheutti kirkolle joidenkin laskelmien mukaan kymmenen miljoonan euron menetyksen. Onkohan muuten kirkko lähettänyt Räsäselle laskun?

http://www.eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot/

Kommenttia muokattu: 10.07.2013 klo 20:14
On vakavasti pohdittava, onko Päivi Räsänen (KD) kykenevä toimimaan tehtävässään ministerinä etenkään tämän jälkeen.
Kerrankin joku puolustaa suomessa sanavapautta,niin heti ollaan ristiinnaulitsemassa ..Kyllä meillä kristityilläkin tulee olla myös oikeus tuoda jumalan tahdon mukainen kanta avoimesti julki ilman pelkoa joutua vainotuksi.
Päivi kun ei voinut kehua tuolla hihhuleittensa kokouksessa ansioitaan lähimmäisenrakkaudessa esim. Syyrian sotapakolaisia kohtaan, niin Päivi päätti taas haukkua kaikki "syntiset".

Eutanasiaan rankasti, ristisurmaa ja liki kaikkien nooa-hukuttamista myöten pohjaava uskonto on kait patentoinut eutanasian vain itselleen, eikä salli muiden vastaavaa lähtöä hyvin eletystä elämästä, omasta vapaasta tahdostaan.

Suomessa oli etenkin viime sotien jälkeen rankat ajat monissa perheissä, kun kristillis-huumaisesta sodasta, tappamisista kotiutuneet traumaiset miehet purkivat traumojaan vaimoonsa ja lapsiinsa. Maastakin muutettiin muualle, hätä kädessä. Siitä ei monikaan nykyään enään tiedä, kun eletään tässä, siihen verrattuna hyvemminvointivaltiossa - jossa tosin yhä rakennetaan miljoonilla hedonistisia, itsekeskeisiä rukoilutemppeleitä, joissa rukoillaan itsekeskeisiä viestejä kaikkivoimattomalle ja kaikkitietämättömälle jumalalle.

Kommenttia muokattu: 10.07.2013 klo 22:04
Miksikäs Janne87 te uskovaiset puhutte "jumalan tahdosta", vaikka aina tarkoitatte vain ihan omaa hedonistisen itsekästä tahtoanne?

Ja miksi naisministeriväen pitää kantaa huolta, muka kaikkivoipaisen jumalansa tahdon puolustamisesta? Sehän antaa uskoa että se jumala on ihan saamaton nahjus ; )

Suomessa on asiat parhaiten kun pidetään yllä hyvää moraalia ja keskustellaan eettisistä asioista - ja kun jätetään uskonnot tai ainakin jumalat tyystin sivuun. jumaliinhan vedotaan silloin, kun asiaa ei kyetä mitenkään järkevästi, tunteella, tervehenkisesti perustelemaan, vaan napataan mykkäkakka-jumala sana-perusteluiksi.

Kommenttia muokattu: 10.07.2013 klo 21:51
Räsänen jatkaa selittelyitään asiasta:

"Puhe on luettava kokonaisuutena ja kyllä minä sen takana seison. Meillä on toinenkin herra, joka on suurempi kuin maallinen esivalta."

Eiköhän Kataisen olisi syytä laitaa Räsänen eheytymis-lomalle.
Räsänen peruuttelee puheitaan tyypillisellä mokan jälkeisellä väitteellä, että hänen sanomisiaan on irroitettu asiayhteydestä ja niitä on tulkittu väärin. Ministeritasoisen henkilön pitää osata ja täytyy sanoa sanottavansa niin, ettei siitä synny monitulkintaisuutta.

Jälleen ihmiset suuttuvat väärille asioille, siis eroavat kirkosta. Ei luterilainen kirkko ole asianosainen kun äärilahkon (viidesläinen) edustaja laukoo julki omia käsityksiään, jotka on todellisuudessa kohdennettu hän omille kannattajilleen kannatuksen ylläpitämiseksi.

Kun nyt tämä "homohomma" alkaa olla vääjäämättömästi läpipureskeltu ja liudentumassa pahan kerran, Räsänen on nostanut aborttikysymyksen uudeksi keskeiseksi teemakseen, samalla voimakkuudella kuin tuolla Rapakon takana on tehty jo pitkään.
  • 13 / 87
  • hämmentynyt kansalainen
  • 10.7.2013 22:07
Jos ihmisen on toteltava Jumalan lakia enemmän kuin valtion lakia niin koskeeko tämä (sisäministerin mukaan) myös muiden uskontojen edustajia? Jos valtion laki on ristiriidassa Allahin tahdon ja Koraanin kanssa, tuleeko Suomen muslimien totella enemmän Allahia??

Ja mikä soppa syntyykään jos eri uskontojen edustajat tottelevat enemmän omia pyhiä tekstejään ja jumaliltaan saamiaan ilmoituksia, kuin valtion lakeja. Siinä voi olla haastetta laillisuusvalvonnasta ja poliisiasioista vastaavalle sisäministerille.
  • 14 / 87
  • ihmettelijä
  • 10.7.2013 22:09
pikkujannelta ovat menneet vapausoikeudet sekaisin. Homot puolustavat olemassaolonsa oikeutustaan ja pikkujannen mukaan on sopivaa, että hihhulit voivat puolustaa oikeuttaan vastustaa toisten olemassaoloa. Jokaisellahan on oikeus henkilökohtaiseen uskoonsa ja kun niin on, sen uskon satuolentoihin voi tosiaan pitää omana henkilökohtaisena tietonaan.

Minun uskontoni mukaan kaikilla asioilla on tarkoituksensa. Pikkujannekin voisi orientoitua siihen, että hänen kokemalla vaikealla lapsuudella on jumalan tarkasti harkittu tarkoitus. Ainakin viestiesi takaa pursuava olemus viittaa siihen, että pikkujanne olisi ihan sopiva ja kiva pakkaus jonkun vanhan sedän leikkikaluksi.
Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (rkp) kertoi Hufvudstadsbladetille, että Räsäsen lausunto laista ja Raamatusta oli onnettomasti muotoiltu.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194825458511/artikkeli/oikeusministeri+hbl+lle+onneton+muotoilu+rasaselta.html

Räsäsen puheesta on tehty kantelut oikeuskanslerille ja oikeusasiamiehelle.

http://www.kotimaa24.fi/uutiset/politiikka/11953-raesaesen-puheista-kanneltu-sekae-oikeuskanslerille-ettae-asiamiehelle
Janne87 on niitä ihmisiä, joiden mielestä muita saa haukkua miten paljon vaan, mutta sitten jos nämä haukuttavat sanovat "jo riittää", haukkuja saa pillahtaa itkuun ja syyttää haukuttua kiusaajaksi, joka estää sananvapauden toteutumisen.

Kyllä se on Janne87 sillä lailla, että teitä kristittyjä ei vainoa kukaan. Ainoat, jotka näkevät kristittyjen "vainoa" ovat kritistyt itse. Se taitaa kuulua hedonistiseen maailmankuvaanne, luulette, että olette aina huomion keskipisteenä.

Päivi Räsänen on mitä on. Ei voi mitään. Mutta sääli, että hänen kaltaisensa saavat houkuteltua eksyttäviin joukkoihinsa nuoria ihmisiä hihhuloimaan "uskon puolesta".

Mitähän mieltä piispat ovat Räsäsen ajatuksista?
JuhaniV kirjoitti:

> "Jälleen ihmiset suuttuvat väärille asioille, siis eroavat kirkosta."

En usko, että ihmiset eroavat vain Räsäsen vuoksi. Tämäkin Räsäsen puhe vain muistuttaa isoa joukkoa ihmettelemään, miksi ihmeessä he ovat kirkon jäseniä. Ja kun syytä ei löydy, tulee ero.

Henkilökohtaisesti kehotan Räsästä puhumaan enemmän ja enemmän, kertomaan siitä millainen uskonto kristinusko on - näin saadaan lisää ihmisiä eroamaan kirkosta! :-)
  • 18 / 87
  • Räsäsen erottava!
  • 10.7.2013 23:06
Eduskunta on kutsuttava välittömästi koolle, jos Räsänen ei ilmoita itse erostaan. Katainen, voitko oikeasti pitää tuollaista henkilöä päättämässä isänmaamme asioista? Mieti nyt vähän.
Kerrankin joku puolustaa suomessa sanavapautta,niin heti ollaan ristiinnaulitsemassa ..Kyllä meillä kristityilläkin tulee olla myös oikeus tuoda jumalan tahdon mukainen kanta avoimesti julki ilman pelkoa joutua vainotuksi. Janne87

* Lue Lorna Byrneä niin tiedät enemmän Jumalan tahdosta oikeasti!
Ja minä kehoitan kaikkia uudistusmielisiä laajasaloja ja askoloita puhumaan vielä enemmän, jotta fundiksista päästään. Kohta pullaan ei jää kuin rusinat, jos niitäkään.
Allekirjoitan täysin "Enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmistä". Mikä sitten on Jumalan tahto eutanasia- tai aborttikysymyksessä, jokainen etsiköön vastausta jokaisen lähimmäisen autuuden takeen toteutumiseksi eli etsiköön Jumalan tahtoa. Tapauskohtaisesti.
Aika outo lausunto ministerin suusta. Jossain kovemman kulttuurin maassa olisi tuollaisia puhunut ministeri jo siivoamassa työhuonettaan seuraajaansa varten. Meillä kelpaa nämä peruuttelut ja villaisella painetut. Niillä on pitkä perinne.

Joissain tapauksissa ymmärrän kyllä tilanteet, joissa seurakunnat (ei sisäministerin kirkkokunnasta, tietääkseni) ovat "piilotelleet" karkoituspäätöksen saaneita ihmisiä. Mutta en olekaan sisäministeri.

Mistään vahingosta ei puheen kanssa ole kysymys. Sisäministerimme tietää, että hänen tapauksessaan media reagoi nopeasti. Todennäköisesti tiesti tästäkin nousevan täysin aiheellisen metelin, mutta tiesi myös ettei sillä ole jälkiseuraamuksia.
Selittelyjen jälkeen tuntuu entistä selvemmältä, että Räsäsen on viipymättä luovuttava ministerin tehtävästään.
"Enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmistä."

Yhteiskunta joutuisi sekasortoon, jos alettaisiin noudattaa eri uskontojen kuvitteellisten jumalien kuviteltuja ilmoituksia.

Jos hoitaja tai lääkäri ei pysty hoitamaan työtehtäviään (esim. abortti) ahdistuksestaan johtuen, niin silloin on väärällä alalla. Ongelmatapausten on syytä hakeutua ensin psykiatriseen hoitoon ja sen jälkeen uudelleenkouluttautua vaikka papiksi tai poliitikoksi.

Kommenttia muokattu: 11.07.2013 klo 01:09
Päivi Räsänen on ainakin tällä kertaa oikeassa mielestäni. Kaikkea ei tarvitse eikä voi perustella järjellä. Vielä tulee aika jolloin emme voi noudattaa ihmisten lakeja, ainoastaan Jumalan; en tosin halua olla sitä näkemässä. Jumala rakastaa kaikkia ihmisiä!

PS. Olen parisuhteessa miehen kanssa enkä häpeä sitä.
Bimies 27v: En näe mitään muuta vaihtoehtoa kuin järjellä perustelun. Muu on hourua.
Toivottavasti Päivi Räsäne eroaa virastaan. Räsänen ei voi toimia Sisäministerinä, jolla on väärityneet arvot.
Sisäministeri, joka on noin kiihkouskovainen ei voi toimia virassaan.
Päivi Räsäsen julkisissa esiintymisissä isoin ongelma on siinä, että hänellä on liuta rooleja, joihin hän asettuu oman halunsa mukaan. Kuulijalle hän ei ilmoita, missä roolissa hän oli juuri tuota sanoessaan. Näinhän tapahtui Kotimaa24:n tiedustellessa häneltä missä roolissa hän puhui seminaarissa. Kun hänen sanomisiinsa puututaan, hän ilmoittaa puhuneensa silloin vain kristittynä/viidesläisenä/ministerinä/puolueen puheenjohtajana/poliitikkona/perheenäitinä jne. jne. Joka kerta hänet on muka ymmärretty väärin.

Tuollaista käytöstä minä pidän kierona manipulaationa ja erittäin tuomittavana. Tapa tuntuu olevan aktiivisesti käytössä ainakin joillakin ääriuskovaisilla henkilöillä.

Minusta on lähinnä huvittavaa, kuinka Räsäsen kannattajat rientävät heti joukolla valittamaan, että "taas meidän Päiviä lyödään", kun Päivi puhuu läpiä päähänsä. Tuntuu siltä, että näiltä valittajilta puuttuu kokonaan empatia. Heillä ei ole kykyä asettua niiden ihmisten asemaan, joita vaikkapa Päivi nimittelee syntisiksi ja poikkeaviksi. Ainakin minuun tuollainen puhe sattuu ja katson oikeudekseni ilmaista silloin omat tuntemukseni.
Nyt, kun on nukuttu yön yli, ja verenpaineet hieman laskeneet, niin kykenee ehkä koko kohua syvällisemmin käsittelemään.
Ihmettelen eniten ehkä nyt sitä selittelyä ja hyssyttelyä, varsinkin poliitikkojen ja kirkon puolelta. Että Räsäsen puheesta olisi irroitettu tiettyjä teemoja asiayhteyksistään, tai tulkittu väärin.
Räsänenhän on huolissaan ja pahoillaan, kun 40% maamme kaikista lapsista syntyy avioliiton ulkopuolella. Olen itse naimisissa, mutta en ymmärrä, miksi avioliiton ulkopuolella syntyneiden lasten määrä kauhistuttaa. Tai kuinka se voisi olla hedoniaa. Minusta on ristiriitaista, että samalla pidetään avioliittoa kaiken perustana ja kivijalkana, mutta sitä ei silti haluta antaa kaikkien oikeudeksi.
Abortti on monisäikeinen ja tunteita herättävä asia. Ja toki siitä pitää keskustella. Itse ennemminkin pohtisin sitä, kuinka tavoittaisi ne, jotka suhtautuvat aborttiin huolettomasti ja käyttävät sitä ikään kuin ehkäisykeinona. Suurin osa naisista kuitenkin varmasti kantaa pohjatonta surua ja syyllisyyttä abortistaan.
Työantaja määrää työtehtävät, ja niitä täytyy mielestäni työajalla noudattaa. Jos ei tähän kykene, täytyy hakeutua sellaiselle alalle, jossa oma vakaumus ei estä työntekoa. Työntekijän täytyy olla ammattiroolissa ja käsitellä siihen omaan ammattiinsa liittyvät vaikeat asiat. Jos lääkäri ei halua oman vakaumuksensa vuoksi tehdä abortteja, niin erikoistukoon urologiksi.

Kommenttia muokattu: 11.07.2013 klo 09:43
  • 31 / 87
  • valtsu_Kalliossa
  • 11.7.2013 10:07
Menkäämme kaikki polvirukoilemaan sisäasiainministeriön eteen sinä päivänä kun Päivi palaa kesälomaltaan, jotta Herra antaisi järjen valon edes ohikiitävän hetken valaista Päiviä.
Entäpä sellainen, jos kristityksi itseään kutsuva tai kristilliseen kirkkoon kuuluva nuhtelee tai haukkuu Räsästä tai sivuuttaa hänen puheensa? Räsänenhän näyttäisi puheissaan olevan maailmankatsomuksensa suhteen johdonmukainen ja looginen.

Joukko ihmisiä lienee jälleen tehnyt asiassa omatunnon ratkaisun: he eroavat ev.lut. kirkosta ja jatkavat elämäänsä. Luulen, että tämä on nimenomaa oikea ratkaisu, jos vastaan tulee ristiriitoja kristillisen maailmankatsomuksen suhteen. Ei huomion kohdistaminen yksittäisiin ihmisiin, eikä yksittäisten ihmisten pilkkaaminen.

Kommenttia muokattu: 11.07.2013 klo 10:57
Tässä tulevia vaaleja ajatellen on hyvä muistaa, että 'Räksy' toimii Kokoomuksen proxyna ja toteuttaa konservatiivien todellista retoriikkaa. Sen vuoksi hänen sallitaan päästellä näitä aivopieruja ("mies on perheen pää" jne). Nämä ovat Kokoomuksen todellisia arvoja!
Kokoomus on siis samalla linjalla Persujen kanssa.
Jyrki ei todellakaan uskalla vaihtaa Räksyä mihinkään. Hän menettäisi konservatiivisen xenofobian äänitorven.
Tähän tilanteeseen sopii hyvin vanha kulunu sanonta: "herne nenässä..."

Vieläks tästä maasta löytyy ihmisii, joille Räsäsen homo- ja aborttikannat on epäselvii?
Kuka täällä ei ole ollut eri mieltä Suomen laista esim. adoptio- ja avioliitto-oikeuksista??? Luopukaa vain rakkaudesta ja oikeudenmukaisuudesta (jotka ovat Jumalan olemus)!

Kauhistuttava on se päivä, jolloin ihmisen lait korvaavat Jumalan lain (homo homini lupus)! Pelottavia merkkejä on näkyvillä. En tarkoita mitään erityistä lakia, vaan luopumusta Jumalasta.

Herra armahda!
martin mikä tekee sun jumalastasi ainoan oikean? maailmassa on ollut ja on nykyäänkin ties kuinka monta uskontoa joissa on jumala/jumalia, mistä tiedät että sun jumalasi on se joka päättää asioista?

kristitty jumala esim ei kauhean kivoja lakeja esim pyhässä kirjassasi raamatussa on kivitystuomioita esiaviolliselle seksin harrastajille, eli kannatatko ihmisten kivittämistä? enpä usko, mutta ainoa asia raamatussa jonka voi sanoa olevan "jumalan" sanaa on kymmenen käskyä, tosin siitäkin voi olla että on ollut 15(mooses tulee sanoo tässä on viisitoist-(yksi kivipaaritippuumenee halki) kymmenen käskyä :D)

oikeasti niin monta uskontoa on jotka sanovat me olemme oikeassa muut väärässä tehkää niin kuin uskomme(käskemme). islamin ihana sharia laki ei ole suomessa käytössä koska se on uskontojen laki joka ei ole kauhean oikeudenmukainen tai sivistynyt. ei kenellekkään uskoville voi antaa mitään vaatimuksia että kaikki teette näin.

jos olisi niin perustaisin oman uskonnon jonka mukaan olen profeetta ja uskontoni harrastajat saavat tappaa kenet haluavat jos ei kuulu tähän uskontoon ja puhuu profeetasta pahaa. miälenvikastahan se olisi mutta niinhän uskonnot ovatkin. yhtä laillista se on kuin koraanin tai raamatun laitkin. tai sitten pidetään maalliset lait ja mennään niiden mukaan ja jos jonkun oman uskonnon mukaan esim ei saa tehdä jotain mikä ei vahingoita muita esim ei saa syödä äyriäisiä, vapaasti saatte tehdä niin mutta muita ei saa pakottaa/aivopestä samaan!
Olen Juhanin kanssa samaa mieltä. Jos on kovin kirjava roolivalikoima, niin kuulijan kuluttajansuojan toteutumisen kannalta pitäisi tietää, että mikä sivupersoona tällä kertaa on äänessä. Siinä on kätevä selitellä, että nyt ei puhunut ministeri, vaan iäiti/lääkäri/joku muu. Lisäksi tuo ministerin paikka on sellainen, että osa sivupersoonista on yksinkertaisesti tungettava siivouskomeroon ministerikauden ajaksi. Varmasti jokaisella ministerillä on kohauttavia mielipiteitä, mutta he eivät niitä päästä lehtiin asti.

Uskonnot itsessään eivät ole erityisen ongelmallisia. Ongelmia tulee siinä kohtaa, kun aletaan vaatimaan muita noudattamaan omaa tulkintaa tai uskontoa. Natsikortti on keskustelussa pelattu jo ministerin/lääkärin/äidin/jonkun muun puolelta, mikä perinteisesti tarkoittaa järkevän keskustelun loppua ja ko. kortin pelaajan argumenttien häviötä. Mutta väittäisin aika monen asian tässä maailmassa ratkeavan, jos hiukan vähemmän vaadittaisiin muita toimimaan jonkun muun vakaumuksen tai tulkinnan mukaisesti. Uskon myös omnipotenttien yliluonnollisten entiteettien osaavan kertoa asiansa itse, jos heillä on tulkinnoissa korjaamiseen varaa.
ossi halme hienosti sait sanottua räsäsen sivupersoonista joka on totta ja samalla monelle tulee mieleen ettei päivi ruoskasella(apinatasavaltaa jos olette katsoneet) ole kaikki muumit laaksossa :) touché :D

mutta joo kyllä jos sisäministeri sanoo ettei suomen lakia kuulu noudattaa vaan voi käyttää oman uskonnon lakia... varmaan aika monessa muussa maassa paitsi hyvä-veli suomessa olisi erotettu, tosin vielä ehtii.
Aivan noin yksinkertaista kuin O.H. kirjoittaa suhtautuminen uskontoihin ei voine valitettavasti oikeasti olla. Nämä tosiaan ovat syviä, monimutkaisia, hyvin pitkälti omantunnon kysymyksiä, vaikka nykyisin myös Suomessa tapakristillisyys on ohentanut "uskonnon" lähinnä kysymykseksi kirkkohäistä, kummiudesta, suvivirrestä, eduskunnan julmalanpalveluista jne. sälästä.

Yksi osa kristinuskoakin on lähetyskäsky, eli kehoitus tavalla tai toisella (nyttemmin keskusteluin, mielipidevaikutuksella, brandaamisella jne.) vaikuttaa muiden ihmisten maailmankuvaan siten, että se tulee enemmän kulloisenkin kristityksi itseeän sanovan omaa maailmankuvaa vastaavaksi. Tässäkin asiassa Räsänen ainoastaan toteuttaa uskoaan ja uskontoaan.
Ai niin ja Martinin "homo homini lupus" ajatukseen vastaisin:
Lajimme on ollut olemassa n. 200000 vuotta. Kristinuskoa on ollut olemassa n. 2000 vuotta. Historiallista dataa on olemassa n. 8000 vuotta.
On kieltämättä vaikea arvioida sitä, kuinka paljon esim. ihmisen toiselle ihmiselle aiheuttamia tahallisia kuolemia on syntynyt 198000 vuoden ja 2000 vuoden aikana.
Molemmat maailmansodat, ristiretket, kristittyjen toimeenpanemat muut konfliktit jne. ja toisaalta historiallisten lähteiden sodankäynti huomioiden, luulen, että ihmiskunta kristinuskon aikana ja ennen sitä on keskimäärin ollut melko samanlainen tämän asian suhteen.
Ihminen pystynee yhtä suureen määrään hyvää kuin pahaakin. Molemmat käyttäytymismallit lienevät opeteltavissa. Oppimiskäyrään ei näyttäisi vaikuttavan oppi yliluonnollisesta.
veikkaan, että vielä tällä viikolla tulee iltap. lehtiin otsikoita: "Räsänen taas kohun keskellä - "Olen itkenyt iltaisin" :)
Muistuu mieleen syksy 2010.
Uuden Suomen verkkosivulla:

Päivi Räsänen tarkentaa: Kaikki homot eivät koe tunteistaan kipua

- Räsänen totesi puheessaan, että seurakunnista tulisi löytyä ”enemmän tilaa ja rakkautta niille ihmisille, joiden kipuna on homoseksuaalinen tunne-elämä tai muu seksuaalinen poikkeavuus”. Uuden Suomen puheesta tekemän uutisen alkuperäinen otsikko oli ”Päivi Räsänen: Homoseksuaalisuus on kipu”. Otsikkoa on sittemmin tarkennettu.

–Ministeri ei ole sanonut niin, vaan puhunut niistä, jotka kokevat kipua homoseksuaalisesta tunne-elämästään. Tietenkään kaikki eivät koe, kerrotaan ministerin esikunnasta.

***

Minun tulkintani mukaan Päivi Räsäsen lausumassa on piilotettuna nk. eheytysaspekti. Siis hän kuitenkin suosii eheyttäjiä, joilta hänen mukaansa pitäisi löytyä "tilaa ja rakkautta" homoudestaan kipuileville. Siis tietenkin niissä puitteissa, että homo on syntinen, tunnustaa syntinsä ja lopettaa homostelunsa. Sitä Räsänen haluaa. Mielestäni tosi kieroa puhetta.
Homoseksuaalisuuteen monilla liittyvä kipuilu johtuu 100% ympäröivästä homofobisesesta yhteiskunnasta, jonka kannattaja Päivi on kuten monet ääriuskovat.

Tosi törkeitä homofobit on, sit kun heidän takiaan masennutaan ja tulee muutakin niin sit se on homouden vika, ihan samalla lailla jos vaikka minä syrjisin ja pitäisin tummaihoisia alempiarvoisina ja sit toinen tekee itsarin niin kyllä itse ainakin häpeäisin. Tosin jos toimisin niin olisin rasisti ja rasistit eivät ole kuten eivät homofobitkaan kauhean empaattisia.
  • 45 / 87
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 11.7.2013 18:12
"Selittelyjen jälkeen tuntuu entistä selvemmältä, että Räsäsen on viipymättä luovuttava ministerin tehtävästään."

Meillä on ministeri, joka on ministeriaikanaan omalla esimerkillään näyttänyt, kuinka lakia rikotaan. Vaaditko sinä silloin hänen eroaan? Etpä tainnut: mitä surkeaa tekopyhyyttä.
Tuo on niin hassunhauska sana tuo homostelu. Olisiko heteroille vastaavaa?
No mutta asiaan. Nythän PäRä kovin oikoo ja selvittelee sanomisiaan. Varsin pettynyt olen ev.lut. kirkon sekä muiden poliitikkojen munattomuuteen tämän asian suhteen.
Pääministerin sijaisena toimiva Jutta Urpilainen pitää hyvänä, että Räsänen täsmensi puhettaan lakien noudattamisesta. Urpilainen muistuttaa, että jokainen kansalainen on velvollinen noudattamaan lakia.
– Tästä periaatteesta ei voida tinkiä. On hyvä, että ministeri Räsänen täsmensi tältä osin puheitaan.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194825664122/artikkeli/urpilainen+kiittelee+hyva+etta+paivi+rasanen+tasmensi+puhettaan.html
---
Räsäsen vaatima "uskonnollinen lukutaito" on ärsyttänyt sivistyneitä ihmisiä, jotka osaavat lukea tieteellistä tekstiä ja loogisia lauseita.
Martti Laines kommentoi:
– Uskonnollista lukutaitoaan, mitä se sitten tarkoittaakaan, saa toki kaikki sellaista arvostavat harjoittaa kykyjensä mukaan. Mutta on aika röyhkeästi argumentoitu sisäministeriltä, että mikäli kansa ei ymmärrä häntä, on vika kansassa ja sen "uskonnollisessa lukutaidossa".
2100 eronnutta vuorokaudessa, iltiksen mukaan.
Vähän ihmettelen sitä, ettei ihmiset vieläkään tajua sitä, ettei Räsäsen puheet edusta kirkkoa. Huono tapa protestoida.
Protestieroaminen meneekin Räsäsen kommenteille, ei suoraan kirkolle. Kansa ei ole tyhmää, jkirkosta eroaminen on voimakas protesti sisämasiainministeriä kuin kirkkoakin kohtaan. Kirkon on otettava nyt selkeämin kantaa esimerkiksi homokysymykseen.
Mielestäni on aivan käsittämätöntä että tuommoinen on kotimaani hallituksessa.
Puppeliassi.

Ei minun uskoni tai kenenkään muun usko Jumalan olemiseen ainoa oikea tee Häntä oikeaksi, vaan Hän on oikea Jumala ja me joko
hyväksymme tai hylkäämme Hänet. Me emme siis valitse, vaan Hän valitsee meidät. Minulla on uskoni (=luottamukseni). En ole puhunut tiedosta mitään.

Raamattu on historiallinen kirja. Se sisältää Jumalan suunnitelman eri vaiheiden kuvauksia. Mikä minä olen sanomaan mitään Jumalan laista? Kyllä oikeudenmukaisuus vaatii Jumalan lain rikkomisesta kuolemaa, mutta elämme nyt armon aikaa. Kiitos siitä. Sen takia ei länsimaisessa kulttuurissa enää katsota pelkän oikeudenmukaisuuden ratkaisevan moraalisia kysymyksiä, vaan myös armon ja rakkauden.

Onko länsimainen nykyinen käsitys oikeudenmukaisuudesta tai sivistyksestä se absoluuttisesti oikea? Onko edes absoluuttisesti oikeaa?

Mitä tulee uskontojen suhteellisuuteen, niin mikään ei estä uskomasta vihaan ja epäoikeudenmukaisuuteen. Kunhan ei ala uskotella, että on itse määrittelemässä ne kaikessa ihmisen epätäydellisyydessä. Vihalla ja epäoikeudenmukaisuudella onkin helppo luoda...

Kommenttia muokattu: 12.07.2013 klo 01:14
Olipa kiintoisa otsake Iltalehdessä - ihan heti ei arvannut, millaisesta jutusta mahtoi olla kysymys.

"Pinkki kirkko, muumio sisällä

- IL listasi erikoisimmat kirkot"


Iltalehden sanan säilä sivaltaa.
Uskonto on vaarallista lapsille ja aikuisille.
Jos ei sitä USKO, niin voihan sitä vaikka muuttaa lähi-itään tai vatikaaniin.
Täysin sivuun otsikon aiheesta. Edellinen kirjoittaja kehotti muuttamaan vaikkapa Vatikaaniin. Ajatus on varsin mielenkiintoinen. Wikipedian mukaan kirkkovaltion kansalaiseksi voivat päästä vain äärimmäisen harvat ja valitut, joiden tulee olla uskonnoltaan katolilaisia. Sellaisia ovat mm. Vatikaanin virkailijat ja sveitsiläiskaartin (maailman vanhin armeija) jäsenet. Jopa paavi on kirkkovaltion kansalainen vain sen ajan kuin hän on virassa, käytännössä valinnastaan kuolemaansa asti. Tänä vuonnahan historiallisesti paavi erosi tehtävästään. Tuon periaatteen mukaan eronnut paavi ei olisi enää Vatikaanivaltion kansalainen.

Vuoden takainen tieto Vatikaanin kansalaisten määrästä on 836 henkilöä. Väestötiheys=väestön määrä per pinta-ala (neliökilometriä). Vatikaanissa tuo luku on 1 877 ja Suomessa 17,64 henkeä neliökilometrillä.

Kommenttia muokattu: 12.07.2013 klo 10:34
Homoudesta kipuna. Tunnettu helsinkiläinen psykiatri valitteli joskus toimittajille sitä, että homoilla ei ollut riittävää hoitomotivaatiota, kun saivat tyydytystä oikeistaan eikä potilailla ollut somaattisten tautien kipuun rinnastettavaa hoitoonhakeutumistarvettakaan.
Päkällä on käynyt surkea tuuri kun on syntynyt väärään maahan. USA:ssa hänellä olisi huomattavat mahdollisuudet..

En nyt viittaa Sarah Paliniin, paliineita ei voi olla kuin yksi, mutta Päkästä olis hyvin voinut tulla jonkin Anita Bryant-tyyppinen (parhaina päivinään) julkkis, joka hiukan vilahtaa missikisoissa, lauleskelee kiihkokristittyjen festareilla ja kirjoittaa (haamukirjoittajan avustuksella) kristillisestä näkökulmasta keittokirjoja, kodinhoito- ja fitness-oppaita.
Ilkka Kanerva potkittiin pois ministerinpestistä, koska hän lähetti eroottisia tekstiviestejä.
Mestari Jussi Halla-Aho potkittiin pois hallintovaliokunnan puheenjohtajan pallilta, kun hän arvosteli saamaansa tuomiota.

Ei tuota Päivi Räsästä eroteta ministeripallilta. Hän sai mahdollisuuden torpata tasa-arvoisen avioliiton ja saa päästellä suustaan melkein mitä tahansa ilman seuraamuksia. Kaikessa EU-politiikassa hän kuitenkin näyttää noudattavan kiltisti Kataisen ja Urpilaisen EU-linjauksia, joten demarien & kokoomuksen kannalta hänestä on enemmän hyötyä kuin haittaa kun kuljetaan kohti liittovaltiota.

Kommenttia muokattu: 12.07.2013 klo 12:56
No, tällaisia lausontoja laukova ihminen ei todellakaan sovi maallisten asioiden eli valtioiden laeista päättävien joukkoon. Ihan samoin voi ihan minkä tahansa muunkin uskontokunnan edustaja perustella oman mahdollisesti uskomuksiin perustuvan henkilökohtaisen näkemyksensä ja mitään tällä hetkellä elävien eliöiden keskuudessa olevia ei löydy jonka avulla asian voisi puolueettomasti kaikille ihmiseläimille todistaa.

Päivi tekee todellakin hallaa evluteille itseilleen, vaan miksi ihmeessä uskontokuntaan kuuluminen vielä nykyäänkin aiheutuu automaattisesti syntymän mukaan? Ja sitten ihmetellään "pöövien" ja muitten valtaapitävien toimesta kun ihmiset eroaa jostain johon eivät ehkä ole koskaan halunneet kuuluakaan?

Jokaisella uskonnolla on toki arvonsa historiassa eikä vanhoja kirkkorakennuksia todellakaan pitäisi tuhota, mutta jos nyky-yhteiskuntia halutaan pyörittää niin jotain rajaa sentään.
Räsäselle tässä henkistä musiikkia

The Ministers Quartet : Let Me Touch Him
http://www.weirdpalace.com/img/bizarre-and-odd/gay-covers/gay-covers07.jpg

Crosby Stills & Nash : Live It Up
http://www.youtube.com/watch?v=mpx-cv7uMj4

Siellä taivaissa ei odotakaan nuoria enkeli-tyttösiä (kuten raamattu lupaa), eikä nuoria neitsyeitä (koraanin mukaan), vaan ...
sweaty, naked jazz flautist?
http://www.youtube.com/watch?v=W6NK1OdIO4g

katoliset toki tiedetään; odottavat pääsevänsä tänne
http://www.weirdpalace.com/img/bizarre-and-odd/gay-covers/gay-covers05.jpg

Mutta me Aikuisten oikeesti, vastuulliset ihmiset, harrastamme vain todellista lähimmäisenrakkautta
http://www.weirdpalace.com/img/bizarre-and-odd/gay-covers/gay-covers09.jpg

Kommenttia muokattu: 12.07.2013 klo 20:14
Itse en usko, että Räsänen eroaa.
Tietääkö joku, onko Saksan Angela Merkel (krist.) "samantyyppinen" puheineen? Ainakaan Suomeen asti ei ole kantautunut, että olisi yhtä ristiriitaisia tunteita herättävä poliitikko.
Rox2010.

Saksan kristillisdemokraatit ovat vain ihan nimellisesti "kristillisiä". Puolue on lähinnä yleiskonservatiivinen, ei mitenkään erityisesti kristillisiä arvoja ajava puolue. Vastaa aika paljon meidän Kokoomusta.
Hänen puheet käsittelevät enemmän reaalipoliittisia kysymyksiä esim. taloutta kuin kristillisiksi arvoiksi koettuja asioita - toki CDU/CSU on avioliittokannoissaan ollut nk. "perinteisen" avioliiton kannalla. Saksassa, varsinkin Baijerissa, on hyvin suuri konservatiivien ryhmä, joka ei hevin muuta käsityksiään.
Vaikka en Saksan poliittista maailmaa juuri tunnekaan niin tietääkseni Merkelin puolue on tosiaan juuri Suomen demareiden ja kokoomuslaisten välimaastoa vaikka se K siellä nimessä onkin.

Eikös muuten joku Suomen kristillisistä kansanedustajista joskus lohkaissut että uskontoa ja politiikkaa ei pitäisi sekoittaa. Noh...mitä tuohon sitten sanoisi.
Tobi: Ehkä tarkoitat MEP Eija-Riitta Korholaa, joka loikkasi kristillisdemokraateista kokoomukseen? Juuri mainitsemastasi syystä, ei tykännyt uskontopuolueen maineesta. Sinänsä täysin turha poliitikko, tunnetumpi Eevan kannesta ja Linnan juhlista, kuin poliittisesta työstään Brysselissä.

---------------------
Tuli mieleen, mitä jos Päivi sanoikin lausuntonsa pilke silmäkulmassa, eikä tarkoittanutkaan asiaa ihan kirjaimellisesti?
Kiihkouskovaiset ovat jälleen osoittaneet "lähimmäisenrakkauttaan".

Kansanedustaja Pauliina Viitamies (sdp) kertoi eroavansa kirkosta, sillä hän on pettynyt siihen, että kirkon johtajat eri tasoilla ovat jo usean vuoden ajan vähätelleet kirkollisasioista vastaavan valtioneuvoston jäsenen sanojen merkitystä.
Hän kertoo liittyvänsä kotiseurakuntansa jäseneksi takaisin heti sen jälkeen, kun Räsäsen jatkuvat ääneen ajattelut vähemmistöistä tuomitaan oikeasti ja kun hänen naisten itsemääräämisoikeuden mitätöinnistä tehdään selkeä pesäero.

http://pauliinaviitamies.info/2013/07/12/luojan-luomat/

Viitamiehen blogista eivät kiihkoilijat tykänneet, vaan lähettivät suuren määrän vihapostia:
– Olen saanut pari puhelua, tekstiviestejä, meilejä ja kommentteja blogiini. Suurin osa on ollut tuomitsevia. Minua on haukuttu lihavaksi lehmäksi ja kuvainnollisesti hakattu Raamatulla päähän, Viitamies kertoo.

http://www.lansi-savo.fi/uutiset/viitamies-yll%C3%A4ttyi-palautteesta-minua-haukuttu-ja-tuomittu-61914

Viitamies kertoo IS:n haastattelussa, että häntä uhkailtiin helvetin tulella:

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288582021569.html

Kommenttia muokattu: 13.07.2013 klo 00:50
Smo kirjoitti nimimerkin Bimies 27v kommenttiin liittyen: "En näe mitään muuta vaihtoehtoa kuin järjellä perustelun. Muu on hourua."

Järjen kannalla minäkin, mutta en malta olla heittämättä, että näin maallikkona suurin osa lainsäädännöstä tuntuu kärsivän järjenvalon puutteesta. Enempi kysymys on vaan siitä, että tällainen päätöksentekotapa on vähiten huono tunnetuista ja koetelluista vaihtoehdoista.

Ministerin sanomisiin en välitä ottaa kantaa. Olen kuitenkin sananvapauden kannalla, ministereitäkin sen pitäisi koskea.
Martinille abortista ja mitä Jumala ajattelee asiasta:

Raamatusta voi lukea, kuinka jumala tunsi sinut jo ennen kuin sinut hedelmöitettiin. Tämä johtuu siitä, että olemme ennen hedelmöitystä kaikki henkisiä olentoja taivaassa, jossa jonotamme vuoromme syntyä maan päälle.
Maailmassa tehdään valtavasti abortteja. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että vaikka äiti päättäisi tehdä abortin, pieni sielu on jo aiemmin tiennyt siitä mahdollisuudesta ja silti valinnut juuri tämän naisen äidikseen - vaikka se tarkoittaakin, että vauva ainoastaan hedelmöitetään eikä se koskaan saa mahdollisuutta syntyä. Pieni sielu on äitinsä valinnut ja rakastaa häntä, kävipä miten tahansa. Sielun rakkaus on varauksetonta. Haluaisin kaikkien naisten muistavan tämän ja etenkin niiden, joille on tehty abortti. Nuori tyttö turvautui kenties aborttiin, koska pelkäsi elämää, suurta maailmaa tai mahdollisesti vanhempiensa reaktiota. Nuoresta tytöstä tuntui ehkä siltä, ettei hänellä ole ketään, jolle uskoutua tai jolta pyytää apua.
Muistakaa, ettei vauvan sielun rakkaus katoa mihinkään eikä sielu koskaan syytä ketään siitä, ettei saanut syntyä. Sielu tiesi alun alkaenkin, mitä tuleman piti, ja antoi silti äidilleen kaiken rakkauden
  • 70 / 87
  • aueer sunshine
  • 13.7.2013 12:30
Jos kenelle ei ole valjenneet Räsäsen puheen taustat, niin ne kerrottakoon. Räsänen kuuluu viidesläiseen herätykseen, jonka lähetysjärjestön SEKL:n (kirkon virallinen lähetysjärjestö) seminaarissa hän puhui. Seminaari kokonaisuudessaan käsitteli kristityn asemaa ja vaihtoehtoja tilanteessa, jossa maallinen yhteiskunta muuttuu yhä jumalattomammaksi (herätysliikkeille ominainen katsanto, elämme lopunaikoja) ja lait sen mukana.

Taustalla on konservatiivikristittyjä aivan uskomattoman paljon puhututtanut homoparin palkkaaminen lähetystyöhön. Vaikka kirkon ja parin palkanneen järjestön sekä lainoppineiden suulla on todettu, että työsyrjintä tässä tapauksessa on laitonta, Räsäsen taustaorganisaatio ilmoitti, ettei se tule palkkaamaan julkihomoja mihinkään tehtäviin.

Tälle porukalle sisäministeri siis korosti kansalaistottelemattomuutta. Kirjoitetusta puheestaan poiketen hän myös sanoi uskaltavansa sanoa näin sisäministerinä. Vaikka yksi ja toinen on rientänyt pehmentämään ja korjailemaan sisäministerin sanomaa, hän kyllä tosiasiassa teki taitavan provokaation. Hän ei tarkoittanut yksin natsi-Saksaa tai normaalia kansalaistottelemattomuutta, vaan juurikin Suomen työlainsäädäntöä.

Oikea kysymys Räsäselle kuuluukin nyt, kun hän on lausunut, että lakeja on aina noudatettava eikä Suomen lain ja Raamatun välillä ole (toitsiseksi) ristiriitaa, palkkaako siis Lähetysseura jatkossa myös homoja?
Edelleenkin luulen, että Päivi esitti lausuntonsa pilke silmäkulmassaan, ei niin kirjaimellisesti kuin iltap.lehdet haluaa asian esittää.

Saint Judy: "Kansa ei ole tyhmää"
No kyllä on jos kostaa ev.lut.kirkolle sisäministerin lausunnot!
Mitäh, eikä kansa tiedäkkään? :-)

Kyse on nyt kuitenkin aika pienestä väestönosasta, tosin kasvavasta sellaisesta, joka eroaa _protestiksi_ tiedostavasta sellaisesta.
Ei_avioliittoa_homoille on Ranneliike.netin oma Fok_it sarjakuvan Salaliitto-sammakko.
Kirkollisasioista viis, mutta Päivi Räsäseltä olisi otettava pois poliisiasiat. Vai mitä on ajateltava poliisiministeristä, joka on ilmeisesti valmis ohjeistamaan poliiseja olemaan puuttumatta lain rikkomuksiin, jos rikkoja perustelee niitä uskonnollaan?
Public eye!

Arvostan kommenttejasi, mutta tuo on jo ylitulkintaa. Päivi Räsänen ei ole antanut ymmärtää, että poliisin tai minkään muunkaan laillisen instanssin olisi oltava puuttumatta lain rikkomuksiin, jos rikkoja perustelee niitä uskonnollaan.
Päivi Räsäsen tapaus tuo selkeästi ilmi kansalaistottelemattomuuden ongelmallisuuden.
"Päivi Räsäsen tapaus tuo selkeästi ilmi kansalaistottelemattomuuden ongelmallisuuden."

Eipäs, vaan Päivi Räsäsen oma ristiriidan: toisaalla hän pitää Raamatun mukaista jumalan sanaa ylimpänä, seuraavana päivänä hän kehottaa kuitenkin noudattamaan Suomen lakia.
Kolumnissaan Helsingin Sanomissa (14.7.2013) Ville Blåfield arvioi Päivi Räsäsen julkisia lausumia synnistä.

Hän toteaa Päivi Räsäsen puheiden herättävän vastakaikua. Muut poliitikot eivät uskalla tehdä sellaista.

- Kil­pai­le­vat po­lii­ti­kot pii­lou­tu­vat jar­go­nin taak­se. Kaik­ki on toi­saal­ta–­toi­saal­ta, ja ajat­te­lu ul­kois­te­taan Pek­ka Hi­ma­sel­le.

Räsäsen puheita Blåfield pitää kuitenkin problemaattisina, koska ne perustuvat omaan uskonnolliseen vakaumukseen. Julkisesti puhuessaan sisäministeri on yksityishenkilön lisäksi instituutio.

- On mo­nen oi­keus­ta­jun vas­tais­ta, et­tä hän aset­tuu ja­ka­maan ih­mi­set eri­ar­voi­siin jouk­koi­hin mil­loin min­kin muut­tu­jan mu­kaan.

Homoteemasta Blåfield kirjoittaa seuraavasti:

- Rä­sä­nen to­teaa, et­tä ho­mo­sek­suaa­li­nen suun­tau­tu­mi­nen ha­lu­taan tun­nus­taa ta­sa­ver­tai­se­na ta­pa­na to­teut­taa sek­suaa­li­suut­ta, ja tä­tä hän pi­tää uh­ka­na. "Sil­lä py­ri­tään pois­ta­maan ym­pä­ris­tön syyl­lis­tä­vät asen­teet."

- Näi­tä tee­mo­ja poh­ti­val­le nuo­rel­le mi­nis­te­rin vies­ti on jul­ma.

- Oli­si ar­vo­kas­ta, et­tä Rä­sä­nen sai­si yh­tä vä­ke­vän vas­ta­väit­tä­jän. Sil­lä ho­mo­sek­suaa­li­nen suun­tau­tu­mi­nen, muun muas­sa, on ta­sa­ver­tai­nen ta­pa to­teut­taa sek­suaa­li­suut­ta. Ym­pä­ris­tön syyl­lis­tä­vät asen­teet ovat vää­riä.

- Sek­suaa­li­suu­den ei tar­vit­se ol­la syn­ti tai ki­pu, ku­ten Rä­sä­nen väit­tää. Se voi ol­la ar­ki­nen, ta­sa­ver­tai­nen osa iden­ti­teet­tiä ja ih­mi­syyt­tä.
Lah­ja, jo­ku voi­si sa­noa.
Ääriuskovaiset, Päivi Räsänen lipunkantajanaan, ajavat itseään yhteiskunnalliseen nurkkaan.

Suomalainen yhteiskunta on vuosikymmenten kuluessa maallistunut hyvin laajasti. Ääriuskovaiset yrittävät vastustaa ja jarruttaa tätä kehitystä, voimatta asialle todellisuudessa juurikaan mitään. Hyvinvointi tämän päivän talouskriisistä huolimatta on lisääntynyt, eikä tarvetta Jumalan huutamiseksi hätiin ole siinä määrin kuin esimerkiksi sodan jälkeen, jolloin puutetta ja hätää oli kaikkialla, eikä avusta tietoakaan.

Homojen kannalta Päivi Räsänen tekee palveluksen. Hän pitää kärjekkäillä syntipuheillaan homokysymyksen näkyvillä ja pakottaa ihmisiä asettumaan puolelle taikka vastaan. Homojen ei tarvitsisi pistää tikkua ristiin näkyvyyden takaamiseksi ja yhteiskunnallisen keskustelun jatkumisen varmistamiseksi. Päivi tekee sen meidän puolestamme. Näin hän tukee tahtomattaan tasa-arvoisten oikeuksien rakentumista tässä yhteiskunnassa.
uskotteko että Räsänen laitetaan vaihtoon KD:n puoluekokouksessa elokuussa?
Räsäsen puhe on varmasti myös populismia ja ääntenkalastelua. Kyse on siitä kuka saa homoihin negatiivisesti suhtautuvien äänet. Perussuomalaisten Soini oli marssimassa Pariisissa. Räsäsen vastavetona oli puhe, jolla hän varmisti pääsyn otsikoihin ja oman näkyvyytensä samalla teemalla.
Xx_Val_xX

Kyllä, ihminen on ruumillinen, henkinen ja sielullinen olento, josta sielu on ikuista Jumalan valtakuntaa. Toivon, että Jumalan luoma rakkaus näkyy maailmassa kuvaamallasi armollisella tavalla.
Helsingin seurakuntayhtymän viestintäjohtaja, Kirkko & kaupunki -lehden päätoimittaja Seppo Simola toivoo KD:n lakkauttamista ja/tai Räsäsen vaikenemista.
Simola kirjoittaa muun muassa:
- Parasta olisi, jos koko puolue lakkaisi olemasta tai että ainakin sitä johtaisi joku muu kuin Räsänen tai että hän edes osaisi pitää suunsa kiinni.

http://www.kirkkojakaupunki.fi/kannanotot/rasasen-sammakko
Seppo Simola on mitä ilmeisimmin Räsästä kohtaan hyvin vihainen. Tuollaisia sanoja käytetään kirkkokeskustelussa varsin harvoin.
Suomen Kristillinen Ylioppilasliitto ajaa tasa-arvoista avioliittolakia kuten muistamme:

http://www.sky-fks.fi/uutiset/184-sky-tukee-tahdon2013-kampanjaa

Nyt SKY on kutsunut Päivi Räsäsen keskustelemaan perustellen kutsua muun muassa: "Päivi Räsänenkin voisi kohdata ihan elävän kristityn homoseksuaalin tai musliminuoren, joiden kanssa olisi tilaa jakaa oman elämän iloja ja suruja."

Räsänen ei ole toistaiseksi vastannut kutsuun, kertoo Kotimaa24.

http://www.sky-fks.fi/uutiset/blogi/203-paivi-rasanen-tervetuloa-sky-hyn